1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. jack_zg

Posts by jack_zg

• PVCM (Pevex)

• jack_zg
    • June 10, 2020 at 12:17 PM
    Quote from naim
    Quote from Cold

Ja tu ne vidim nikakav problem, ako vodeći dionicari ili opcenito dionicari ne zele biti na burzi onda se trebaju delistati uz primjerenu (zakonom propisanu) isplatu svim nesaglasnim dioničarima. Sto su u firmi i ucinili.

Niste baš pratili kako se cijeli proces odvijao? Etički je jako veliki problem način na koji su oni to sve izveli... Jedino što možete tvrditi da etici u kapitalizmu nije mjesto. Ali da su pokvareni, e to bogme jesu:
    1) prvo obavijest o delistu 2 tjedna prije delista

2) besmisleno niske cijene (u usporedbi sa poslovanjem) za otkup dionica van burze

3) stavljanje teme o mogućnosti dokapitalizacije firme (koja u tom trenutku pliva u novcima) radi mogućeg razvodnjavanja malih dioničara

4) odbacivanje tog nebulaznog prijedloga iz 3) nakon što je proces otkupa dionica završio

5) spajanje dionica 100 u 1, i još jedan krug izigravanja malih dioničara, ne vičnih suvremenim kapitalističkim igricama i brojkama

I sada, jedan od tih ljudi koji su to vodili i između ostalih izigrali dobar dio branitelja, se priključio domovinskom pokretu. Pokretu kojem cilj promicanje, da se poslužim stihovima idejotvorca, 1) vjere 2) ljubavi i 3) domovine

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• jack_zg
    • May 22, 2020 at 3:30 PM

Bilo je već prije (na forumu) špekulacija o tome da bi i Adris mogao biti zainteresiran za uložiti svoje novce u OPTE. Vjerujem da kolega povlači ovdje paralelu s činjenicom da Adris u NO prima čovjeka s telekom iskustvom. Boris je bio na čelu Telekom Austria Grupe.

• Ulaganje u srebro

• jack_zg
    • May 22, 2020 at 1:55 PM

Još jedan način kako ulagati u srebro je ulaganje u kompanije koje se bave rudarenjem srebra.

Čini mi se da je najjednostavniji način za izlaganje tom segmentu (nas malih dioničara) kupovina dionica tih kompanija preko Revoluta.

Neke od kompanija u koje možete ulagati:

First Majestic Silver Corp
    Pan American Silver Corp

• Ulaganje u zlato

• jack_zg
    • May 22, 2020 at 1:52 PM

Još jedan način kako ulagati u zlato je ulaganje u kompanije koje se bave rudarenjem zlata.

Čini mi se da je najjednostavniji način za izlaganje tom segmentu (nas malih dioničara) kupovina dionica tih kompanija preko Revoluta.

Neke od kompanija u koje možete ulagati:

Barrick Gold
    Kinross Gold Corporation
    Newmont Corporation

• PVCM (Pevex)

• jack_zg
    • May 3, 2020 at 9:26 PM

Ja sam ovu vijest shvatio kao najavu dividende... :D
    Ne odriče se ta ekipa love tek tako.

• MDKA (Medika d.d.)

• jack_zg
    • April 27, 2020 at 12:03 PM

Sugerira li današnja trgovina da će biti dividende....??

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• jack_zg
    • April 23, 2020 at 11:12 AM
    Quote from Neo

Kolega, Fed ne kupuje dionice niti ce kupovati. Kupuju US mirovinski fondovi..ali s obzirom na uskoro preko 25 milja nezaposlenih i ta lova ce ispariti.

Imate pravo, ne direktno ali posredstvom drugih entiteta.

Inače, ovaj lik to super objašnjava. Bacite oko.... https://www.youtube.com/channel/UCpvyOqtEc86X8w8_Se0t4-w

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• jack_zg
    • April 23, 2020 at 11:05 AM

Stanje/mogućnosti tehnologije (nažalost ili nasreću, kako za koga) je u drugom planu. U prvom planu je makro-politička situacija u kojoj se zapad sve više udaljava od Kine. Prvo trade-war, sada COVID-19. Prekjučer Trump, jučer urednik BILD-a. Preko medija se sada plasira animozitet prema svemu kineskom.
    Dokazali su da Huawei ima ugrađanu mogućnost "špijuniranja" u svojoj telekom opremi i nema šanse da razvijene zemlje zapada ugrade bilošta kinesko u svoju telekom infrastrukturu.

Ericsson tu sigurno profitira. Koliko će se taj profit odraziti na Ericsson Nikola Tesla, to je sada drugo pitanje.

• jack_zg
    • April 23, 2020 at 10:55 AM
    Quote from Optimistcro
    Quote from Optimistcro
    Quote from jack_zg

Već nekoliko puta u zadnje vrijeme spominje se taj 7. mjesec. Htio bi samo podsjetiti da HT ima vremena do 7. mjeseca 2021. godine da završi postupak.

Ne pričajte gluposti, pobogu

...Dosad se 20 puta ponovila priča oko 7.mj 2020. ili 7.mj 2021.

To su dvije odvojene informacije...

Agencija je 2017. produžila HTu upravljanje na dodatne 3 godine, tj do 7.mj 2021..

Međutim uvjeti natječaja nalažu da ukoliko 6 mjeseci nakon raspisivanja natječaja ne bude ponuđača, a znamo kad se raspisao, cijelu priču preuzima investicijska banka a to je onda matematički: datum raspisivanja natječaja+ 6 mjeseci = sami kraj 7. mjeseca 2020...

Teoretski, nakon 7 mj ove godine banka može preuzeti proces prodaje a HT ima upravljanje nad poslovanjem do tog slavnog i opjevanog 10.07.2021., ukoliko u međuvremenu inv. banka ne završi proces

Display More

Ispričavam se cijenjenim kolegama. I sam sam bio u zabludi :(

Dakle, moram požuriti ako mislim još dokupiti!

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• jack_zg
    • April 23, 2020 at 10:53 AM
    Quote from Neo

Bravo kolega Mitkko!

Spx radi retest s vanjske strane. Ocekujem kotu 2840 i onda brzi zaron.

Svaka situacija pri kraju dana nosi veliku opasnost rasprodaje. Pricekajmo jos malo jer ce uskoro biti kristalna slika.

Jucer i prekjucer su i u nas bili iskrcaji.

Sad ce rast na mizernom volumenu pa dublji pad.

Svibanj nikako ne biti u dionicama.

No najbolje je pricekati neko vrijeme jer vjerujem da je linija probijena, a vrijenme ce isto pokazati.

Ako se kojim slucajem pokaze drukcije bit ce vidljivo.

Display More

Mislim da si trebamo postaviti pitanje, je li moguć veći pad sada kada FED kupuje i dionice?
    Ja mislim da ne. Tako da nisam siguran da će vam TA pomoći u ovom slučaju odrediti smjer.

• jack_zg
    • April 22, 2020 at 7:55 PM
    Quote from Tin10

Ukoliko dođe do toga da investicijska banka bude sređivala cijelu priču u 7. mjesecu pa nadalje, koliko očekujete da će njima biti "hitno" čistiti Optimu iz svog portfelja? Inače su dosta ažurni u likvidiranju takve imovine.

Već nekoliko puta u zadnje vrijeme spominje se taj 7. mjesec. Htio bi samo podsjetiti da HT ima vremena do 7. mjeseca 2021. godine da završi postupak.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• jack_zg
    • April 17, 2020 at 9:20 AM
    Quote from kupoprodajnik

Najjaca je fora da se ubacuje hrpa dolara i onda umjesto da dolar padne on raste u odnosu na euro?

Progooglajte malo "Dollar-Milkshake theory"

• Best buy

• jack_zg
    • April 4, 2020 at 3:14 PM
    Quote from Neo

7. KODT2 (ipak je ovo blue chip)

Prvo ste mi rekli da ovu dionicu prije 700 ne diram, a sad mi kažete da ste je vi kupili ovaj tjedan po cca 1000kn.

Kako to? Kako to?

• jack_zg
    • April 2, 2020 at 10:23 AM
    Quote from Zglob
    Quote from Mrcash

Ovo je već ozbiljno, samo mi nije jasno ko baca bisere pred svinje?

petak predvecer knjiga dionicara zna sve tajne. :)

Kolega Mrcash, hvala vam na vašem nesebičnom djeljenju informacija iz knjige dioničara. Mogli bi recimo poslati neku adresu walleta (Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin) pa da skupljate donacije, tako da vam i mi drugi koji imamo koristi od toga nešto i doniramo.

• jack_zg
    • March 20, 2020 at 9:53 AM
    Quote from crookie74
    Quote from darac11

Da se malo požalim , sve što sam stvarao u posljednjih 12 godina s reinvestiranim dividendama se je otopilo u 3 tjedna!

(radio kao konj, prekovremene, subote, nedjelje , praznike; šparao i štedio na svemu , odricao se godišnjeg , odječe, auta , sitnih stvari ; kupovao isključivo na akcijama smo što mi treba, živio s roditeljima (najgore je živio s roditeljima).

razumijem vas.

ajde da vas malo utješim, a nisu prazne riječi: za ljude poput vas nema zime i nemojte strijepiti, doći će to opet na svoje.

ulagačkim rječnikom, vaše su navike i način život value, a cijena će kada tada to i popratiti.

a roditelji nam svima idu na živce dok ne shvatimo da su i oni samo ljudi, a za to treba vremena.

Display More

Ovdje se slažem s crookiem. Sve isto radim kao i Darac, osim ovog djela života s roditeljima, a i ne ulažem baš zadnjih 12 godina. Mnogo manje... ali mislim da je u svemu tome najbitnije da si sam sebi dokazao da ti ne treba puno. Odnosno da si možeš od svojih primanja odvojiti višak, a kamo s tim viškom? Povijest pokazuje da nije loše taj višak stavljati na tržište kapitala.... Sretno tebi, a i svima nama...

• jack_zg
    • March 19, 2020 at 2:47 PM
    Quote from trgovac

Ovo je službeno

https://zse.hr/userdocsimages…pit_2019_HR.pdf

Da, i ovaj dio ovdje:

"62 Je li uprava društva u protekloj godini održala sastanke sa zainteresiranim ulagateljima? NE Nije bio zainteresiranih ulagatelja."

Ali to ništa ne mora značiti....

• jack_zg
    • March 19, 2020 at 10:34 AM

Danas je sjednica Nadzornog odbora. U tom odboru sjede predstavnici ZABE. Pa red je da oni prvi saznaju jesu li došle ponude. Tako da danas do kraja dana neće biti nikakve vijesti. Možda nakon toga....

• jack_zg
    • March 16, 2020 at 12:50 PM
    Quote from Orange55

Danas do 16.00 dolaze ponude....

Mala ispravka, do srijede u 16:00h je otvoren natječaj.

• Što smo danas tržili

• jack_zg
    • March 13, 2020 at 3:39 PM
    Quote from BudFox

Idući tjedan svi trgujemo iz karantene :)

Što sam mogao, prodao sam i skupljam keš na računu.

Zar i OPTE? :o

• jack_zg
    • March 12, 2020 at 10:32 PM
    Quote from hugh
    Quote from jack_zg

Zašto zaustaviti? Da se razumijemo i ja gubim novce zajedno s većinom vas, ali i dalje mislim da da trgovanje mora ići svojim tijekom. Ovo su one prilike koje svi veliki investitori spominju "Be greedy when..."
    Ono o čemu ja razmišljam prije nego što razročim novce i uđem još je kako će se financijska igra odigrati u SADu. Tamo su:

1)kompanije na nemogućim multiplama
    2) REPO market problem koji traje i traje,
    3) ETF balon (kažem balon jer u tim ETFovima su većinom obični ljudi, koji kad vide crvenilo, još pogotovo ovakvo crvenilo... što li će napraviti??
    4) Razina duga među kompanijama s oznakom BBB... enormna. Što kada im bonitetna agencija skine tu oznaku i svi mirovinski fondovi odjednom ne smiju držati novce u obveznicama i dionicama tih kompanija..

da ne nabrajam dalje...

Display More
    Quote from jack_zg

Zašto zaustaviti? Da se razumijemo i ja gubim novce zajedno s većinom vas, ali i dalje mislim da da trgovanje mora ići svojim tijekom. Ovo su one prilike koje svi veliki investitori spominju "Be greedy when..."
    Ono o čemu ja razmišljam prije nego što razročim novce i uđem još je kako će se financijska igra odigrati u SADu. Tamo su:

1)kompanije na nemogućim multiplama
    2) REPO market problem koji traje i traje,
    3) ETF balon (kažem balon jer u tim ETFovima su većinom obični ljudi, koji kad vide crvenilo, još pogotovo ovakvo crvenilo... što li će napraviti??
    4) Razina duga među kompanijama s oznakom BBB... enormna. Što kada im bonitetna agencija skine tu oznaku i svi mirovinski fondovi odjednom ne smiju držati novce u obveznicama i dionicama tih kompanija..

da ne nabrajam dalje...

Display More

Kakvo trgovanje?....jel Vama ova na ZSE danas ličilo na trgovanje?.....ja sam več gore napisao da sam sve razročio ali ovako kao danas jesnostavno ne možemo trgovati......

razumijem i ja sve što kolega KrešoM gore i piše i da su brojke relativno malene jer i sam tako razmišljam ali jednostavno situacija na zse nije ni malo u skladu s tim brojkama i ponašamo se kao da je milijardu zaraženih, i zato....izjasnio sam se već u postovima gore....

Display More

Možda bi onda trebali iskorisiti tu paniku :) Zabrane nikada nigdje nisu dobro donijele.... osim možda u Kini gdje je pandemija zaustavljena :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt