Pavi je cilj prodati firmu i to za što više novaca je moguće. Isplata dividende se kosi s tim ciljem.
Posts by jack_zg
-
-
- redovna dividenda im je 10€ tak da je to minimalni iznos koji će isplatiti
- točno radili su na CEZIHu zajedno sa još dosta drugih izvođača i koliko sam ja čitao izjave čelnih ljudi APISa (upravitelj Ceziha) u ni jednoj od njih nisu prokazivali ERNT- Goga i klika... e to je već posebna priča
-
Ja kad sam se svojevremeno registrirao na ovaj forum, admin me tražio da to učinim s mail adresom koja je formata ime.prezime@mail-domena.
Ne znam jel to još uvijek zahtjev prilikom registracija, ali najviše šta se može učiniti je da admin izbaci taj problematični account.
Hoće li? -
Novi update na stranicama udruge
Izvještaji za 2023., založene dionice i zajmoviObavještavamo članove da smo nerevidirane nekonsolidirane godišnje financijske izvještaje Pevexa za 2023. godinu, zajedno s knjigom dioničara, poslali na vaše…udp.hr -
Nakon odustajanja od prodaje, Pevex u petodnevni radni tjedan: ‘Odredili smo lokacije na kojima ćemo i kako raditi‘Centralno skladište u Zagrebu i gradnja novog centra u Poreču prve su nove investicijenovac.jutarnji.hr
znači priča s prodajom je završila?
-
meni je samo zanimljivo kak je imaocima trebalo par dana da probave informacije koje je ERNT javno objavio....
-
Promatram što se u zadnje vrijeme događa u IT industriju u svijetu, a to je otpuštanje zaposlenika i stezanje remena. Zašto bi telekom sektor bio drugačiji? Pitanje je koliko ERNT ima posla za sljedeće godine?
Ono u što sam nekako siguran je to da rezanje troškova u vidu rezanja osoblja nije opcija za njih. Nisam do sada čuo da su se nekada ljudi otpuštali iz E///. Tako da jedna od preostalih opcija je rezanje dividende.
-
Dakle nešto slično što su radili na Proficiu, odnosno što su trebali napraviti pa su odustali.
-
želim svima svako dobro koji su unutra, ali kad vidim vlasničku strukturu nisam baš siguran da će i mali dobro proći.
Ja sam mišljenja da uopće ne ovisimo o trenutnoj vlasničkoj strukturi nego o budućoj. Odnosno hoće li novi vlasnik ići sa ponudom za isplatu prema svim dioničarima.
Ako ne budu išli, koji su im sve načini da izbiju dionice/vrijednost iz ruku malih?
1) Razvodnjavanje putem dokapitalizacije
Ima li još koji način? -
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…cijenu-15288499
Ima netko pretplatu?
Imam. Što vas zanima ? Cijena ?
O potencijalnoj vrijednosti Pevexa se, naravno, kalkulira uz neslužbene procjene da je realna tržišna cijena oko 400 milijuna eura. Jedan od dioničara taj iznos postavlja i na pola milijarde eura.
Hvala. Lijepi iznos
-
Megapreuzimanje trgovačkog lanca: Prodaje se Pevex, doznali smo i moguću cijenu!Pavao Vujnovac, Jurica Lovrinčević i Mario Radić prodaju 76 posto dionicanovac.jutarnji.hr
Ima netko pretplatu?
-
Podravka ima novog menagera.
Ptesao je u Podravku iz INE
Do sada Podravka nije imala tu menagersku poziciju.
- Danica.hr
Nakon današnje vijesti o ostavkama na prvu sam pomislio da je Niko u pitanju
-
Gojko je jako nabrijan na ECB i njihovu politiku. Vjerojatno ima neku sumu casha sa strane koja se topi (kao i svi mi uostalom) i malo teže to probavlja.
-
I tak, Marić nam odlazi... Koliko sutra tonemo?
-
jesu li bar predstavili transparentno izvore onih silnih garancija?
-
Ide li ovo prema novom Agrokoru?
Planiraju li nabiti dugove i kasnije svu imovinu prebaciti na Pevex+?
-
S obzirom na to da si uvjeren JPY, nadam se da pratiš situaciju JGB-ovima
-
A jel može za nas neupućene u kratkim crtama opis kako se to sve odvijalo uključujući i cijene. Koliko je narasla cijena u odnosu na sadašnju? Znam da se na Hiti nedavno vrtilo valjda oko 120-150 po komadu?
iz predstecaja pvcm izasao na ispod 100.
u borbi za vecinski paket rast do 300 i palo na 170-190 u delistiranju.
poslije su spojene dionice 100 u 1.
u 2021 u 5 godina isplaćene 4 divke u nizu, ukupno 270 kn po staroj dionici izlistanoj na 170-190kn. (27k po danasnjem komadu)
ovo su brojevi ugrubo.
svake godine je bila dividenda,ove godine rekordna dobit,za mjesec dana odgovor.
bilo je svakakvih igrica "ispod pojasa" sa ciljem "nagovaranja" na prodaju,uključujući i igre sa prijedlozima i izglasavanjima isplate dividende.
i ovo najnovije nepredlaganje dividende pri rekordnoj dobiti je samo jedna u nizu tih igrica?time will tell
ostali su najtvrdokorniji mali dionicari,ako nece sada moze i naknadna odluka o dividendi.
A tek ona priča o dokapitalizaciji iliti "razvodnjavanju imovine postojećih dioničara"....
-
Izasao poziv za GS.
Dobit bomba od 288 milijuna kuna, ali nije predlozena dividenda.
Ali cisto sumnjam da nece uskoro doci i protuprijedlog za isplatu.
To ispada 21,812.64 kn zarade po dionici (ukupan broj dionica 13201). Prošle godine je zarada bila 199,416,094.10 (15,106.14 po dionici)...
Iznos dividende? Hm
-
ako prihvatimo ponudu, koji datum će se gledati kao datum prodaje? (pitam zbog onog pravila od dvije godine i plaćanja poreza)