1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. MihoMato

Posts by MihoMato

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• MihoMato
    • February 17, 2023 at 1:28 PM
    Quote from Brunos

Neovisno o toj nagodbi sto mislite koliki je daljnji potencijal rasta dionice? Relativno bezbolno smo dotaknuli 10€ kroz trgovanje u petak, sto je po nekadasnjim cijenama bilo tesko dostizno. Ako je ovo godina u kojoj ce se isplacivati zaostala dividenda iz prethodnih godina, mogla bi dividenda ukupna iznositi i 2€. Po mojim ocekivanjima to bi gurnulo cijenu prema 11€ prije isplate dividende gotovo sigurno. Pitanje je samo da li ce to biti sve odradeno u 1H ili ce se rastegnuti na q3/4 kao neka izvanredna dividenda.

Moj zakljucak na temelju skrivanja teksta nagodbe je da vise ne prijeti realna opasnost od sudskih odsteta za Franak kakve su bile svojedobno najavljivanje i samim time rizici na ovoj dionici su bitno manji.

Zaista vrlo teško pitanje. Međutim sredinom druge sedmice znat će mo ipak dosta više. Tada će Uprava i Nadzorni odbor Zabe predložiti Glavnoj skupštini donošenje odluke o isplati dividende. Do sada je tako bilo, a kako će ove godine neznam. E sad, ako predložu dividendu recimo €1,oo ,koliko će se to odraziti na sadašnju cijene. Jedino neznam dali je do danas Zaba kupila i koliko svojih dionica u trezor, jer su odlučili kupiti 60000 komada po cijeni od - do €10,45.

Nadam se da će sve biti jasnije iza 23.veljače.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• MihoMato
    • February 10, 2023 at 3:35 PM
    Quote from BudFox
    Quote from MickeyM

Nema obavjesti nikakve, pa nema kulminacije... dionica se mudro kupuje!!!

Ako im nekim čudom odblokiraju račun, ma da čisto sumnjam, to će onda tek

biti kulminacija i vatromet samo takav kakav svijet još nije vidio :thumbup:.

Čak i ova blokada računa je dobra stvar, jer plaćaju samo onoliko koliko ima

novca na računu, a za plaće koje su prvom isplatnom redu se samoovrše i

lova sjedne čas posla, pa kud ćeš bolje :thumbup:

Display More

Poštovani BudFox, neznam koji je Vaš posao, ali nemate dionice IGH i konstantno negativno pišete o dotičnoj firmi.

Nemojte se naljutiti ali "Očito ste plaćeni da pljujete i pišete negativne komentare o IGH ", što Vas briga o dotičnim dionicama ako ih ne posjedujete.

• MihoMato
    • February 9, 2023 at 7:20 PM
    Quote from tento
    Quote from tento

Mislim da će na kraju balade biti, po ko zna koji puta, paničari ponovo poginuli.

Kao što sam i pretpostavio, paničari poginuli, iskusni lijepo zaradili u dan dva. Nije prvi ni zadnji puta.

O tome nema zbora, tj." sve dok ne prodate nema zarade", Ko zna što novi dan donosi ? Vidite da je dan tih bez vjetra (J.Dalmacija ),ne tražite jačanje bure.

• MihoMato
    • February 9, 2023 at 10:55 AM
    Quote from Moller
    Quote from MihoMato

Da trambolin je na 10, samo po meni to znači odskočna daska, a što ako trambulin (od velike težine ) pukne ; i završimo na dnu bazena.

zato se i uskače dok nije gužva ^^

svaka čas, lijepo i slikovito predočeno ; šalu na stranu, ali na IGH postaje vrlo rizično

• MihoMato
    • February 9, 2023 at 10:48 AM

Da trambolin je na 10, samo po meni to znači odskočna daska, a što ako trambulin (od velike težine ) pukne ; i završimo na dnu bazena.

• MihoMato
    • February 9, 2023 at 10:30 AM

Ja sam jutros po €10,00 kupio par stotina ; pa šta bude

• MihoMato
    • February 6, 2023 at 3:48 PM
    Quote from PILAPILA
    Quote from Moller

ako i jesu nisu dugo,

https://www.fininfo.hr/Poduzece/Pregl…Detaljno/790390

Očito je da ovaj mjesec isključivo kupuje PAMER

A meni je bilo sumnjivo,tko je taj i zašto kupuje. U životu ništa nije slučajno, čak ni rušenje blizanaca,kriza 2008,covid itd.

• MihoMato
    • January 30, 2023 at 1:49 PM
    Quote from bjane
    Quote from PILAPILA
    1.transp1px.gif AGRAM BANKA D.D./AVENUE ENGINEERING AND CONSTRUCTION...239.50039,03%
    2.transp1px.gif AGRAM BANKA D.D./AVENUE ENGINEERING AND CONSTRUCTION...75.50012,30%
    3.transp1px.gif AKCIONAR D.O.O.12.5002,04%
    4.transp1px.gif Privredna banka Zagreb d.d.9.0051,47%
    5.up.gif MIHALJEVIĆ BRANKO8.0701,31%
    6.transp1px.gif CAPTURIS D.O.O.7.8951,29%
    7.transp1px.gif INSTITUT IGH, D.D. (1/1)6.6591,09%
    8.transp1px.gif PAMER D.O.O.5.3830,88%
    9.transp1px.gif ČOLINA ANTE4.8000,78%
    10.down.gif JURČAK ANTUN4.5580,74%

uzeo danas ,recimo nadokupio,ne želim biti zadnja ovca :|

Vidim Vi ste optimista. Imam Igh, ali ga više ne nadokupljujem.

• Brokeri i brokerske naknade

• MihoMato
    • January 30, 2023 at 1:45 PM
    Quote from Laudator

Čekamo FERovca koji im za 35 kn/h radi održavanje. Strpite se malo, momak ima kolokvij.

Pa neće valjda zapošljavat nekog u ova nesigurna vremena.

Malo ste se zabunili, kolokvij na Fer-u su oko početkom studenog i krajem prosinca . Ako se ne varam danas je ispit i MAT1. Tako je bilo prije nekoliko god. kad mi je sin bio na Fer-u.

• MihoMato
    • January 27, 2023 at 10:12 PM
    Quote from Goran

Otkup vlastitih dionica je dobra stvar ,jer znači da firma vjeruje u svoje poslovanje i smanjuje se broj dionica u opticaju, što diže cijenu.

Po logici stvari tako bi trebalo biti. Međutim u ovoj državi logika nema veze sa stvarnošću. A današnja HR stvarnost je sasvim nešto drugo.

Neznam koliko pratite HR tržište kapitale , pa pogledajte ADRS i ADRS2 njihova cijena prije korone je bila 600 odnosna 500 kuna. Prije 4 god. objave da će otkupljivati svoje dionice u iznosu oko 600 000 000,00 kuna u roku 5 god. Ta objava vrijedi i dan danas. I što se događa Adris da punomoć Inter capitol da kupuje i oni spušte namjerno cijenu na Adrs 430 kuna a Adrs2 370 kuna. To se tako vrti mjesecima jer trguju između sebe a većinski su vlasnici tako da im niko ne može ništa. Te iste otkupljene dionice kasnije podjele među sobom, "Kao uspješno vođenje kompanije ". ili kako Vi kažete -firma vjeruje u svoje poslovanje.

Zakon im daje pravo, tj. sve regularno i zakonito.

• MihoMato
    • January 26, 2023 at 5:52 PM
    Quote from havi

To je “za odabrane” oni će izaći u bloku, a za sitnu raju tko se uspije nagurati ispod “čarobne granice”!

Samo Vi prodavajte,pa će te se kasnije kajati. To je samo moje mišljenje.

• MihoMato
    • January 20, 2023 at 4:00 PM
    Quote from dionicar

a koji je temelj ovakvog rasta? rijeneni svi dugovi?

Vjerovatno je Paladino vratio , ono što je uzeo (ili Remetinec).

• Dividendne dionice

• MihoMato
    • January 12, 2023 at 5:50 PM

Nemojte me krivo shvatit, nemam ništa protiv ATPL, samo se pitam ako nemaju novaca da bi završili investiciju na Batali (to je pdručje između Gruža i Lapada ), " uglavnom sve stalo ", a to znam jer vidim mojim očima, kako i odakle će dijeliti dividendu. Bili živi pa vidili.

• Dividendne dionice

• MihoMato
    • January 12, 2023 at 3:41 PM
    Quote from DiAbLeRo

Imate sve u objavljenim izvješćima, lako je provjeriti kolika je ostvarena dobit u posljednje dvije godine, tako da ta Vaša tvrdnja da nemaju novaca lako pada u vodu.

Ja ništa ne tvrdim, samo govorim što mi ljudi govore. Gradnja je sasvim usporena jerbo nemaju novaca za nastavak gradnje, a moraju nešto usporeno graditi da nebi izgubili građevinsku dozvolu. Kažem opet o tome neznam ništa , ali svaki dan tuda dva puta prolazim i čujem i vidim da se gradnja totalno usporila. To je moja tvrdnja koju vidim mojim očima , a za drugo neznam.

• Dividendne dionice

• MihoMato
    • January 12, 2023 at 3:02 PM
    Quote from DiAbLeRo

Ove godine najveći dividendni prinos očekujem na ATPL. Prošle godine je dionica bila 4. najbolja sa 5,25%, a ove godine očekujem između 8 i 10% dividende u odnosu na trenutnu cijenu dionice.

https://www.mojedionice.com/fund/KalendarDividendi.aspx?god=2022&SortEx=Prinos&SortDPoštovani

Poštovani DiAbLeRo, (nisam dioničar ATPL ) , želim da Atpl udjeli najveću dividendu un 2023. god. ,međutim zemljište gdje se trebaju graditi stanovi ( na Batali, a taj dio zemljišta vidim svaki dan sa mog balkona ), gradnja te nekretnine je usporena jerbo nemaju novaca . Sada ja Vas pitam , ako je to tako, odakle će dijeliti ikakvu dividendu ?

• MihoMato
    • January 11, 2023 at 10:25 AM

Dokle Zaba može ići, sada je na €10 ,ili će biti dupla dividenda? Kupuje se ne gledajući na cijenu.

• JDGT (Jadroagent d.d.)

• MihoMato
    • January 2, 2023 at 2:02 PM
    Quote from harpun

5 Eura predujam

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/JDGT/DI-JDGT-0f3b4a0cdf364a16627e09cb0bcd5dea.Jedina

Jedina prava firma u RH. U JDGT-u nemaju utjecaj razni mirovinski i državni fondova te vlada RH.na čelu sa Plenkovićem . Sreća što su u Rijeci pa mogu biti neovisni i samostalni.

• MihoMato
    • December 17, 2022 at 2:05 PM
    Quote from verdi

samo da ne budu bar-boljare još od onda imam 3 dionice po 2300kn. pošto je plafon bio oko 17 000kn onda mi se to činilo kao prilika. smanjio sam ja prosjek ali treba neki poticaj za novi keš

E moj prijatelju, i Ja sam se tada zaletio samo u to vrijeme sa velikih 50 komada (mislim na tadašnju vrijednost dionice ). smanji sam i Ja prosjek ali što to znači ako je dionica na 80 kuna. Slažem se sa prethodnim postom " niti jedan veliki najavljeni posao stoljeća nije realiziran ".

• SNBA (Slatinska Banka d.d.)

• MihoMato
    • September 6, 2022 at 12:12 PM

Znači platila po nominali.

CERP svoj dio podijelio po 42,00 kune.

trenutna cijena 50,00 kuna

Tko bi ovo mogao razumjeti.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• MihoMato
    • July 21, 2022 at 2:14 PM
    Quote from Parica
    Quote from havi

Ak vecina misli da je dobra kupnja onda je navlakusa.

Ak vecina misli da je navlakusa onda je dobra kupnja.

Treca stvar, mozda trpaju nekog svog .

Uglavnom, nemam pojma :)

Dal se vidi kaj u knjizi ?

Jos uvijek mislim da je bolje imat Koei.

Display More

Da, vecina je u krivu kao i na ATPL na 190kn...

Jako Vas cijenim, ali zar stvarno ne vidite pored zdravih ociju...ovo je no brainer

Display More

Poštovani Parica, vidite i pored zdravih očiju ja ne razumijem ovo trgovanje. Samo, budite jasniji i konkretniji u vašim komentarima i odgovorima ,jerbo mi iz ruralnih područja ne razumijemo taj jezik i te doskočice .

1. Privacy Policy
  2. Kontakt