Znači platila po nominali.
CERP svoj dio podijelio po 42,00 kune.
trenutna cijena 50,00 kuna
Tko bi ovo mogao razumjeti.
Znači platila po nominali.
CERP svoj dio podijelio po 42,00 kune.
trenutna cijena 50,00 kuna
Tko bi ovo mogao razumjeti.
Display MoreDisplay MoreAk vecina misli da je dobra kupnja onda je navlakusa.
Ak vecina misli da je navlakusa onda je dobra kupnja.
Treca stvar, mozda trpaju nekog svog .
Uglavnom, nemam pojma
Dal se vidi kaj u knjizi ?
Jos uvijek mislim da je bolje imat Koei.
Da, vecina je u krivu kao i na ATPL na 190kn...
Jako Vas cijenim, ali zar stvarno ne vidite pored zdravih ociju...ovo je no brainer
Poštovani Parica, vidite i pored zdravih očiju ja ne razumijem ovo trgovanje. Samo, budite jasniji i konkretniji u vašim komentarima i odgovorima ,jerbo mi iz ruralnih područja ne razumijemo taj jezik i te doskočice .
Ak vecina misli da je dobra kupnja onda je navlakusa.
Ak vecina misli da je navlakusa onda je dobra kupnja.
Treca stvar, mozda trpaju nekog svog .
Uglavnom, nemam pojma
Mislim da je vaša treća opcija u pravu. Isto mislimo , ali to nisam želio napisati, jer se ljudi ne razumiju. vjerovatno HDZ-ovskom krkanu
Izvješće je bomba, ali mirovinac nas trpa po bidu, da mi je znati sta će kupiti kad rasproda KODT2. Siguran sam da neće kraljicu...
Wow milja kuna prometa na kodt2. To dugo nije videno. Nadam se da municije nema jos puno.
Odavno sam na ZSE, ali ovo još nisam vidio niti mogu sam sebi objasniti. Je li ovo zaista navlakuša ili MF mora prodati. Zaista čovjek nije pametan. Po prodaji je navlakuša, a po ostalim parametrima je sigurana kupnja. E da je lako na burzi svi bi bili bogati.
Nisam nigdje vidio, SNBA je u redovnom trgovanju - znači bila je revizija modaliteta trgovanja na ZSE.
Pa znaju šta treba napraviti kad je dionica podcjenjena, hebeš divku u tom periodu
ZABA je prava firma , i kupuje u trezor ono što su odlučili.
Nije Zaba ciganska firmo kao ADRIS da se cijenka sa cijenom dionice i uspiju kupiti za 365 dana 3800 dionica ( govorim o Adris -P ).
AV i njegovi jataci misli da će spuštajući cijenu u bescijenje uspjeti kupiti nešto od malih dioničara. Uvjek je tako bilo " onaj tko ima ,ubio bi se i za kunu ".
Display MoreDisplay MoreMislim da ne bi trebali na KOEI gledati iz prikrajka osobnog animoziteta zbog DLKV.
KODT je skoro pa pod apsolutnom kontrolom KOEI i ista uprava deiure pa i defacto kontrolira sve clanice koncerna.
Kod KOEI se vec dulje vrijeme od posljednjeg kvartala vidi rast prodaje, narudzbi i backloga-a.
Dakle fenomen ne traje mjesec ili dva te nije ogranicen na prodaju bilo kakve imovine i jednokratne efekte od toga.
Bilo bi mi logicnije uz KODT drzati i KOEI a ako nemam KODT, kupovati KOEI.
Jer ionako kupovinom KOEI stjecem vecinski udio u KODT plus sve one krasne udjele ( pa cak i manjinske poput energetskih transformatora)
koji rade al pari ako ne i bolje od KODT.
Posla ocito ima, ali KOEI je relativno podcjenjeniji od KODT.
Dal je to opravdano ili nije , ne znam, al znamda na KOEI barem trenutno postoji jaca poluga za rast cijene koja je posljedica jace prisutnosti institucionalnih ulagaca u dionici.
Odgovor oko dlkv je samo jedan dio price koji sam na kraju nadodao ali nije dio price koji sam prvenstveno naglasio usporedjujuci rezultate jer na rezultate si se prvenstveno osvrnuo u pogledu profitabilnosti gdje sam ti najnovijom usporedbom iz 1q pokazao da nije tako, ako ces vec govoriti o profitabilnosti i boljoj prilici onda bilo bolje da si se osvrnuo na to gdje grijesim u zakljucku oko profitabilnosti i da nije tako, a jasno u 1q pokazuje da ta profitabilnost je na strani KODT-a EBITDA marza je i dalje bolja
Dodatni zakljucak koji izvodis oko punije knjige narudzbi bilo bi bolje da si se brojcano izjasnio sta je to punije i sta je to bolje jer onda bi postojala metrika koja je usporediva i ima smisla za usporedbu bolje-losije ali evo primjer iz kojeg grijesis i u tom zakljucku iz izvjesca 1Q, a jako je bitno kod usporedbe sta je bolje ili losije iskljucit medjusobni utjecaj
KODT.....................................Q1. 2021...........Q1. 2022
"Backlog" .............................. 1.092.404............1.835.010 rast cca 70%
KOEI........................................Q I 2021.........................Q I 2022.
Backlog ............. .................. 4.370,8........................ 5.548.511........... rast cca 27%
KOEI Bez KODT-a......................Q I 2021.........................Q I 2022.
Backlog .............. ................... 3.278.......................... 3. 713................ rast cca 13%
I gdje tocno vidis nesto pozitivnije s backlog strane u odnosu na kodt, uostalom sami book to bill ti govori vec puno toga KODT-2,35, KOEI-1.61 (jos pod utjecajem KODT-a znaci da je jos manji, a to se moze zakljucit iz gornje usporedbe rasta), dodatno u 1Q.2021 kodt je zastupao 25% udjela backloga koei, u 1Q.2022 taj udio iznosi 33%, sta oce rec da je trenutno koei sve vise pod utjecajem rezultata kodt-a, naravno energetski transformatori to ipak smanjuju jer se vode preko udjela.
U svemu ovome jos treba vidit kako dalekovod vode ili ce ga vodit, da li KOEI ima vise prostora za povecat profitabilnost ima i zato je narastao jer se vratila profitabilnost s niskih grana i sad je pitanje koliko je jos mogu dignit, ali KODT i dalje pokazuje vise prostora za rast po zadnjim podacima, a i po zadnjih 10 godina ako gledamo podatke i uz to konstantnu profitabilnost cijelo vrijeme.
Sve lijepo rečeno i još bolje matematički prikazano. Da je Kodt samostalna firma bez matice , KOEI bi bio prosto rečeno goli k---c.
Imam dionice KODT , ali na moju žalost u malim količinama.
Display MoreIdeš na "Moje dionice", klikneš na dionice, promjene u prvih 10, za sve dionice, i izbaci ti +/- promjene i novo stanje vlasničkih udjela.
Za Annu je 0.
Novi vlasnik, Ante Drnasin sve preuzeo i zauzeo njeno 10. mjesto!
hmm.
prije bi rekao da nemaju odnosno ne zele dat podatak o broju preostalih dionica
Kada pogledate sve ostale dionice svi koji su OUT iz top 10 su kao prodali sve svoje dionice.
cisto sumnjam da svi koji ispadnu iz top 10(na bilo kojoj dionici) nemaju vise nijedne dionice.
i da su svi prodavali na burzi i onda prije ispadanja iz top10 su sve prodali izvan burze,.
Tako je na svim dionicama ne samo na IGH na moje dionice.
hocu rec da na moje dionice ne postoji nijedan ulagac koji je ispao iz TOP 10 a da ima nesto doionica. Znaci svi koji ispadaju iz TOP 10 prodaju sve i to izvan burze?
Meni to zvuci nemoguce.
Ne volim se raspravljati, ali lijepo sam napisao da je 12.04.22 Anna ispala iz prvih 10. To se vidi na -Mojedionice ili ZSE ili investiramo tj promjene prvih 10
Međutim u ovom slučaju treba vidjeti dali je prodala sve i koliko je ostalo. To Ja ne mogu vidjeti , pošto nemam ovlast da vidim sve dioničare i njihove količine. Tu opciju treba platiti mislim oko 300,00 do 500,00 kuna, ali ako Miljarder tvrdi da Anna imo " 0 dionica ", smatram da on tu opciju ima.
Ali Anna je ovdje nebitna, tko zna kakve se igre ovdje odvijaju "Zna se - idemo dalje ".
Ako je svih 3267 dionica ,riješila van burze 12.04.22. onda " Sorry -No comment ". Taj uvid za sve dioničare nemam.
Eto,
Anna je iskipala sve do zadnje dionice!
Novi broj 10. je Drnasin Ante!
Čestitke!
E moj Miljarder, slabo Vi to skontavate, Anna nije više među prvih 10 , međutim ima ona toga još poprilično da proda. Ne valja napamet nešto zboriti, a da nije provjereno !
Jel ovo prošlo ispod radara ili se pokušava dokupit u tišini po ovim cijenama ?
Samo Vi u tišini dokupljujte, te stvari nemorate glasno govorit,da svi čuju.Samo naprijed - idemo dalje !
Tržišna vrijednost kompanije trenutno se kreće oko 400 milijuna kuna.
ovdje ima malo više podataka, procjena je da na tom terenu od nekoliko ha postoje velike zalihe tartufa
Mislim da sam negdje čitao,da postoje velike zalihe litija,odmah ispod zemlje.
Ovi iz Adris-a su veoma optimistični ljudi ,kada misle da će im netko ozbiljniji prodavati po ovim cijenama , a da će oni kupovati u trezor a zatim dijeliti sami sebi. Mislio sam da je AV pametniji čovjek - te da će kupovati u trezor po nekim normalnim cijenama, a on se pravi ciganin te drži cijenu ispod svakog minimuma. Mislio sam da je on gospodin čovjek, ali on je oposito od toga.
Pa ako je cijena ispod svakog minimuma, to vam je prava prilika za shopping. Iako s obzirom na prošlogodišnju dobit, smatram da je cijena solidna. Kad dignu dobit iznad 500 milja, popratiti ce to cijena, bez brige. Iako ADRS kontrolira rado cijene dionica koje kupuje, kao MAIS, a bome i CROS.
Ja imam Adrs-P dosta (čak i previše za malog dioničara ) , te ne želim više kupovati . A Vi samo sudjelujete u raspravama, jer da imate dionice ne bi tako govorili. Samo da vam kažem da Adris kupuje svoje dionice u trezor ,a cijene mora biti u granicama koje je uprava odredila. Prema tome sve dok se trezor ne namiri cijena će biti onolika ,kolika njima odgovara .
Početna cijena je 33kn ako sam ja dobro skužio, što je too much for me...
Slažem se kolega, preko 33,00 ne ulazim. Ne kažem da neće doći i do 43,00 , ali po fudamentima ne vrijedi to puno.
Ali nema ni kupaca na Adrisu a bilo bi dobro da ide na 500 pa da procuri vijest za dividendu. Valjda bi onda krenula i povlaštena. Danas konačno rast.
Ovi iz Adris-a su veoma optimistični ljudi ,kada misle da će im netko ozbiljniji prodavati po ovim cijenama , a da će oni kupovati u trezor a zatim dijeliti sami sebi. Mislio sam da je AV pametniji čovjek - te da će kupovati u trezor po nekim normalnim cijenama, a on se pravi ciganin te drži cijenu ispod svakog minimuma. Mislio sam da je on gospodin čovjek, ali on je oposito od toga.
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/42393
Trezor krece u kupnju 2,22% dionica ili cca 20000 kom.
Nisam siguran da oni mogu odmah početi kupovati ( treba vidjeti zakonska uvjete ), ali ako je Cerp razdjelio sve ( a jest ),neznam od koga će kupovati.
Što mislite koja će biti početna cijena, i koja bi tu bila isplativa cijena u odnosu na fundamente ?
Nesto je previse informacija o ovoj dionici zadnjih tjedan dana
1.Novi igrac sa 81228 dionica( od koga kupljene?)
2. Nova igracica pod brojem 7
3. Vec dvije grupe dionicara sa +5% glasackih prava prijavljeno za skupstinu
Sta ce se tu drugi tjedan skuhati?
E moj Lemi, ovi ti je najtajenstvenija dionica na ZSE, niko ništa nezna, a sve se vrti u tišini. Glavno da nas je CERP napustio. Sada će mo polako,polako,polako skupljati u tišini ,pa šta bide ? Ne mogu vjerovati da može biti niže od ove razine.
Ne znam kako se te igre odvijaju, ali ako me neko želi preskočiti, preskočit će me ,stavili Vi to kad god hoćete. Kaku u svemu ,tako i u ovome. Idemo dalje !
U pravu ste, nisam dovoljno upoznat sa funkcioniranjem. Točno ja sam u 11.00 dao nalog na 40,60 međutim već je bilo kasno. Međutim da sam ja dao nalog u 10.55 , tada bi ovi ispod mene povećali cijenu na 40,80 i opet bi izvisio. Na žalost " tko bliže oltaru , to bliže Bogu "