1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. MihoMato

Posts by MihoMato

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• MihoMato
    • October 2, 2023 at 11:08 PM

A što Vam kod Adrs nije jasno,

sve je jasno kao dan -da je to takva muljaže od dionice, da se takva dionica još nije pojavila na ZSE.

uprava na čelu sa AV. i njegovom rodbinom doslovno rade što ih je volja . Normalno po zakonima R.Hrvatske

Nešto slično je bilo i sa Todorićem, pa se vidi gdje je završilo. " ničigova ne traje do vika ".

Posjedujem dionice Adrs P , ali vjerujte mi , vrlo sam blizu izlaska.

• MihoMato
    • September 12, 2023 at 1:26 PM

Pogledajte Bid - Ask na Maistri

• MihoMato
    • September 12, 2023 at 11:39 AM

Ako ste pratili ADRS i ADRS2, na redovnoj dionici odavno se vidio četvrti i peti nalog cijena €100 i slijedeći €120. Valjda je to nešto značilo.

Mislim da je vrijeme za izlazak na Londonsku burzu, koje so oni objavili prije 3-4 god.

Cijena redovne i povlaštene će se vrlo brzo izjednačiti, ne brinite za to.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• MihoMato
    • September 1, 2023 at 9:30 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from pod_zidom

https://eho.zse.hr/obavijesti-o-trgovanju/view/4992

INTERKAPITAL škrtari na IT. Prilika za SPAN?

ajde fala bogu...ti nisu niti na jednoj dionici dobroga napravili, oni samo hlade tržište agresivnim prodajnim nalozima i stvaraju nerealan privid...a ja se čudim zašto adpl još nije na 20...nije niti mogla biti uz ove...valjda su danas riješili svu poziciju da se tržište može napokon normalno funkcionirati :|

Neće se oni toga riješiti, jer od čega bi inače živili. Imaju jedino ta 3 fonda, a od njih se nemože sve namiriti.

Ali InterC samo radi ono što mu se naredi odozgo.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• MihoMato
    • August 28, 2023 at 12:51 PM
    Quote from Normani

Čitam na susjednom forumu kako je dotični nick nedavno navodno kupio knjigu dioničara za RIVP te je time utvrdio kako RIVP navodno kupuje neki gospodin koji ujedno prodaje ZABA-u. Zanimljivo. Tko bi li to samo mogao biti?

Prenosim relevantni dio teksta:

"Zanimljivo je kad u toj masi imamo ulaz jednog gospodina koji prodaje ZABA-u i ulozi preko 1M+ eura u RIVP (iako neki ovdje kazu da je čiča kao izgubio kompas, ja nekako mislim da kad netko kupuje ovakve iznose ipak vrijedi vise od trgovine “soma ovdje, soma tamo”).

Nisam gledao knjigu dioničara , ali taj čiča može biti samo Frano Luković.

Ja sam mislio da će sa tim novcima kupiti 60% SNBA, a on kreće u turizam.

• PODR (Podravka d.d.)

• MihoMato
    • August 26, 2023 at 4:17 PM
    Quote from NaitsabesBI

pref su povlastene mislim, common su redovne

Može biti,ali nisam siguran. Zato sam i pitao za objašnjenje. Logički bi i trebalo biti, jer Adrs nema dovoljno slobodnih dionica da bi se sa njima trgovalo u većim količinama.

• PODR (Podravka d.d.)

• MihoMato
    • August 26, 2023 at 2:02 PM
    Quote from SOUR
    Quote from mooji

Podravka ide 31.8. u glavni Frontier markets indeks MXFM pa bi ovo danas mogli biti na kupovni strani mozda i prvi strani fondovi. Isto ide Adrs2, ATGR i RIVP

Za sada ne primječujem neke bitne promjene u kupnji dionica niti jedne druge firme. Ali dobro, pričekajmo.

Pregled promjena u MSCI Frontier indeksima za našu regiju

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kolega recite mi što se podrazumjeva pod " Adrs(pref) ". Jesu li tu uključene obe dionice Adrs i Adrs2 ili samo ova druga?

Drugo pitanje - je li već počela trgovina ili se čeka 31.08. kao zvanični datum početka.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• MihoMato
    • July 27, 2023 at 2:25 PM
    Quote from Lynx

Tko god je zainteresiran za zaposlenje u Končar D&ST ovdje je glavna stranica za to, možete poslati otvorenu molbu https://koncar-distributivni-i-specijalni-transformatori-dd.talentlyft.com/

Poštovani Lynx, vidim da ste bliski Kodt. Posjedujem Kodt ali ne u velikim količinama.

Međutim , obraćam Vam se iz drugog razloga da vidite kako se svijet mijenja.

Moj sin je završio FER Zgb. 2018 god. čak i u rekordnom roku - pazite smjer energetika- praksa obavljena u Kodt, te je želio i da se zaposli u Kodt.

Čak i njegov mentor je to inzistirao na tome (da nepišem njegovo ime ).

Natječaj je izašao i normalno sa preporukom od svog mentore (koji je vrlo dobro cijenjen u Kodt ) .

Na veliku žalost moga sina "on nije primljen " , te vjerujte mi,moj sin sa 24 god. samo što nije plakao . Primljen u Hep-a nakon 15 dana.

Vidite nakon 3-4 god. oni traže i mole Fer-ovce sa energetikom , međutim sada moj sin i njegove kolege ne žele ni čuti.

To Vam je današnja Hrvatska , prime čovjeka sa neadekvativnim fakultetom i nakon god. dana , mladić vidi da nije dorastao takvim izazovima i napušta Kodt. Ostaje ono što ostaje.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• MihoMato
    • July 25, 2023 at 12:27 PM
    Quote from Lynx
    Quote from MihoMato

Jadni moji forumaši, "Pa to je sve dogovorena transakcija,a izgleda da kupuju mali dioničari.

Da je sve tako jednostavno na bilo kojoj Burzi svijeta , svi bi bili bogati. Svi bi kupili jeftino i prodali 2x skuplje.

Spustitie se na zemlju , u životu je sve dogovoreno " Od svih ratova, pandemija ,rušenju blizanaca i rata u Ukraini.

Ne nasjedajte na bahatost pojedinaca. LP.

E to me je uvijek zanimalo. U čemu je posebnost broja 2? Zašto stajete na 2x? ZABA je u zadnjih 10 godina ostvarila total return od 489 %, dakle 5,89x. Za to ostvariti niste morali kupovati/prodavati kad god je neki 2x naletio nego je bilo dovoljno samo to čvrsto držati.

Tako je , ja sam Zabu prije 5 god. kupio po 57,oo kuna i prodao po 11,90. Nisam uspio pokupiti dividendu, ali nema veza ,meni je dovoljno. Možda će ZABa i do €15, ali otom potom.Ne treba biti pohlepan, i pazitie se istiskivanja, kao i PBZ.

• MihoMato
    • July 25, 2023 at 11:59 AM

Jadni moji forumaši, "Pa to je sve dogovorena transakcija,a izgleda da kupuju mali dioničari.

Da je sve tako jednostavno na bilo kojoj Burzi svijeta , svi bi bili bogati. Svi bi kupili jeftino i prodali 2x skuplje.

Spustitie se na zemlju , u životu je sve dogovoreno " Od svih ratova, pandemija ,rušenju blizanaca i rata u Ukraini.

Ne nasjedajte na bahatost pojedinaca. LP.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• MihoMato
    • July 5, 2023 at 3:49 PM
    Quote from Brunos

Ovaj golemi peak na 600+ kao da vristi i jedva ceka da krene u ponor prema dolje. Po svim logicnim analizama cijena bi morala krenuti prema dolje jer naprosto je porast bio prenagli a volumeni nisu to pratili. Ja se nadam da ce biti prilike za dokupiti u zoni ispod 500€.

Dobro Vi zborite, i Ja ću se pozicionirat oko €520, pa šta bude.Možda Beroš i comp. objave približavanje neke novu pandemiju.

• SNBA (Slatinska Banka d.d.)

• MihoMato
    • June 28, 2023 at 1:40 PM

E moj kolega, Vi ipak zaboravljate da smo mi na Balkanu.

Namjerno iskrivljuju i lažu kako mali dioničari ne mogu otkriti što se uopća događa.

To nas par sa ovog foruma znamo, jer je kolega KikiRiki to javno objavio, inače kako bi mogli doznati.

• MihoMato
    • June 26, 2023 at 12:55 PM
    Quote from Goran
    Quote from Roki

Ja sam se prvi uplašio istiskivanja ili delista kada je allianz prodao svoj dio Uni-ju koji je s tom kupnjom premašio 95% vlasništva. Trenutak za delist ili istiskivanje je bio idealan. Tada još nije bila najavljena dividenda s tim da dvije godine prije toga zaba nije isplatila dividendu što je značilo da se hrpa para nagomilala na zabinom računu. S druge strane cijena na burzi je bila ubijena. To dvoje u kombinaciji je izgledalo kao idealan trenutak za delist ili istiskivanje, međutim oni to tada nisu iskoristili. Ne vidim logiku da onda to sada naprave kada bi im to bilo puno puno skuplje.

To je to.

Poštovane kolege - Na bilo kojoj burzi svijeta postoji pravilo " Na burzi nema logike ni razumnog riješenja , samo sreća i donekle pamet može pomoći ".

I veliki Isaac Newton je podlegao euforiji na londoskoj burzi i u to vrijeme izgubio veliko bogatsvto. Njegove čuvene riječi iz davne 1720 god. glase :

" U svakom momentu u detalje mogu izračunati kretanje svakog nebeskog tijela , ali ne i pomahnitalost ljudi "

• MihoMato
    • June 25, 2023 at 11:42 AM
    Quote from Bull_over_Bear

Ne znaju, samo špekuliranje. Tako se "znalo" i kad je Allianze prodao svoj dio

Normalna stvar da špekuliramo,odakle info. o tome . Ali ako je na neki način prije 5-6 mjeseci bilo govora o tome, normalno je da to u ovom trenutku dovedemo u vezu sa time. Slično se dogodilo i sa PBZ, bila je na 1000 HRK - istiskivanje oko 800 HRK.

Kolega Goran govori da bi sada PBZ bila min. 1000 HRK. Smatram da bi bila oko 1500 HRK, jer ja Zaba sa 60 HRK skočila na sadašnjih 90 HRK + dividenda.

• MihoMato
    • June 24, 2023 at 11:41 AM
    Quote from SOUR
    Quote from MihoMato

Ako je to točno, tj. da je odlučio sve prodati ,onda sigurno ide istiskivanje preostalih malih dioničara i delistiranje sa ZSE.

Ja sam Zabu prodao prije 2 mjeseca jer sam se bojao uprao tog scenaria, istiskivanje i delistiranje.

Sa tom lovom gosp. Franjo može kupiti 53% dionica SNBA. Malo se šalim, ali nikada se nezna ,bumo videli.

Interesantno mi je u tome ako on neće spuštati cijenu ispod 12 € jer mu je jasno što bi to značilo, pa u tom slučaju neće ni tromjesečni prosjek biti u minusu.

Da, to je točno u vezi tromjesečnog prosjeka, ali ja prije 2 mjeseca nisam znao razvoj situacije. Prodao sam oko 11,90 ,međutim izgubio sam dividendu.

Nisam imao takve povlaštene info. o kretanju cijene. Nema veze , ne žalim za prolivenim mljiekom . "Idemo dalje "

• MihoMato
    • June 24, 2023 at 11:23 AM
    Quote from SOUR

Eto sada je potpuno jasno da gosp. Franjo postavlja nalog od 50.000 kom. U utorak ponovo samo jedna kupnja 67 kom, po 12,00 € od toga naloga i isti vlasnik. Vjerojatno prodaje svih 300.000 i više dionica. Ja se te njegove prodaje ne pribojavam jer ovo neće ići po modelu Kutjeva i Nexe. Prodavala je i Sveučilišna bolnica sličnu količinu. U njegovom slučaju, pričekao je da dobije dividendu, a onda da se cijena poslije dana za dividendu popravi na cijenu prije, zaokružio to na 12 € i krenuo u prodaju. Ako će ostati ustrajan, a izgleda da hoće da ne prodaje ispod 12 €, pa podizati, cijena će i dalje nastaviti rasti. Eventualno da mu netko kupi sve odjednom ili na više većih naloga. Ovako ostaje pratiti u slijedećim podacima SKDD-a daljni razvoj.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ako je to točno, tj. da je odlučio sve prodati ,onda sigurno ide istiskivanje preostalih malih dioničara i delistiranje sa ZSE.

Ja sam Zabu prodao prije 2 mjeseca jer sam se bojao uprao tog scenaria, istiskivanje i delistiranje.

Sa tom lovom gosp. Franjo može kupiti 53% dionica SNBA. Malo se šalim, ali nikada se nezna ,bumo videli.

• MihoMato
    • June 19, 2023 at 10:50 PM

Danas je u 10:17 netko prodao 3 dionice i spustio cijenu sa €11 na €10,20 . To je bila prva transakcija. Uglavnom sve se naštimava,

Sve ovo izgleda , (kako sam i u prethodnom postu napisa ) da kupuju i prodavaju naši Bugari.

• MihoMato
    • June 13, 2023 at 10:14 PM

Dobro Bugarin je uspio skupiti sa današnjim danom oko 86 00 dionica SNBA tj. oko 9,5% glasačkih prava.

Što dalje, vrlo nejasna situacija. Dobro bumo sutra i prekosutra vidjeli njegove namjere.

• Što smo danas tržili

• MihoMato
    • June 13, 2023 at 3:33 PM
    Quote from amerikanec

Kupio Adrs2 po 59.40

Ove godine mi se nesto kupuju turisti sa divkom🙂

Posjedujem Adrs2, da Vam se posreći, ali sa Adris-om neće te se odebljat. To je moje osobno mišljenje, voli bih da je moje mšljenje krivo.

• Što smo danas tržili

• MihoMato
    • June 13, 2023 at 3:17 PM
    Quote from Moller
    Quote from MihoMato

Čim je u igri IC sve je moguće, samo ja mislim da sve to kupuju Bugari iz Hrvatske.

to su možda i oni što su prije 10-15 godina postavljali snimače na bankomate, sada imaju za kupiti banku :)

slažem se u potpunosti, ista igra se događa i na ADRS-P ,totalna kontrola cijene

1. Privacy Policy
  2. Kontakt