Predujam dividende za 2024 dolazi za 2 sedmice, oko 10.01.24.god.
Lani je bio 5€, ove god. može biti samo više od 5 do 6 Eurića. Sretno svima
Kako sam i napisao predujam dividende od 5,0€ stiže 12.siječnja 24. Sretno svima
Kako sam i napisao predujam dividende od 5,0€ stiže 12.siječnja 24. Sretno svima
ne djeluju , nego jest jeftina...ali, pola godine tavori na istoj cijeni...masu toga joj je posebno u 4Q išlo u prilog...mene brine što će biti kad splet sretnih okolnosti prestane...
Onda ce poceti rasti 🤣🤣🤣 tako to ide na ZSE 😎
Na žalost, tako se to radi na ZSE, pošto dotični imaju punu kontrolu nad kupnjom i prodajom, i kada vide da je kritična masa prodala, normalno tada podižu jer prodaju sami sebi. Zabu sam prodao na 11,90€ a vidite gdje je danas došla + izgubljena dividenda. Život ide dalje ¨ proliveno mlijeko se ne može vratiti ¨.
Crobex probio 2500........
Čestitke svima koji slave, dobar tek
A što će tek bit, kad glavne perjanice ZSE krenu - ERNT , HPB, ADRS2 i RIVP
adrs +5%
adrs2 -0,37%
Ludnica
Kupuj dok ima
Ima AdrsR , do 100€ na prodaji još 3 ponude, sveukupno 485 dionica.
Gđa. Marica Pokrajac kupi u dva dana 3728 dionica Adrs2. Vidi se koje gazda , ne cijenka se ,već kupi ono što je na ponudi za prodaju.
Bravo Marice , je li to neki pozitivni signal ili samo neka podrška nama malim dioničarima -- da budemo strpljivi.
pola milje eura prometa a ovdje nitko ni rijec da kaze...
a i cijena osla gore jadnih 1%
Na ADRS2 prošlo 700 000,00 €, a cijena na 52,80€ i još cijena pada. A što kazati na to ?
Čuje mu se u glasu da je dubrovački diplomat, a zna se što u prijevodu to znači.
Šta to znači?
Budući da ima jako puno dubrovčana dioničara (1.230 po mojoj zadnjoj knjizi dioničara sa preko 383k dionica), budu svi oni ove iz nadzornog i uprave što su sve odradili, sa zidina u more pobacali ako ih zahebu
Amigo moj, ima ih puno ,ali oni su totalno nezainterserani za "Žutu ciminieru" koja je bila ponos Dubrovnika zadnjih 60-tak god. Krećem se u tim krugovima i znam da od Atlantske više nema ni "A ".
A što Vam kod Adrs nije jasno,
sve je jasno kao dan -da je to takva muljaže od dionice, da se takva dionica još nije pojavila na ZSE.
uprava na čelu sa AV. i njegovom rodbinom doslovno rade što ih je volja . Normalno po zakonima R.Hrvatske
Nešto slično je bilo i sa Todorićem, pa se vidi gdje je završilo. " ničigova ne traje do vika ".
Posjedujem dionice Adrs P , ali vjerujte mi , vrlo sam blizu izlaska.
Pogledajte Bid - Ask na Maistri
Ako ste pratili ADRS i ADRS2, na redovnoj dionici odavno se vidio četvrti i peti nalog cijena €100 i slijedeći €120. Valjda je to nešto značilo.
Mislim da je vrijeme za izlazak na Londonsku burzu, koje so oni objavili prije 3-4 god.
Cijena redovne i povlaštene će se vrlo brzo izjednačiti, ne brinite za to.
https://eho.zse.hr/obavijesti-o-trgovanju/view/4992
INTERKAPITAL škrtari na IT. Prilika za SPAN?
ajde fala bogu...ti nisu niti na jednoj dionici dobroga napravili, oni samo hlade tržište agresivnim prodajnim nalozima i stvaraju nerealan privid...a ja se čudim zašto adpl još nije na 20...nije niti mogla biti uz ove...valjda su danas riješili svu poziciju da se tržište može napokon normalno funkcionirati
Neće se oni toga riješiti, jer od čega bi inače živili. Imaju jedino ta 3 fonda, a od njih se nemože sve namiriti.
Ali InterC samo radi ono što mu se naredi odozgo.
Čitam na susjednom forumu kako je dotični nick nedavno navodno kupio knjigu dioničara za RIVP te je time utvrdio kako RIVP navodno kupuje neki gospodin koji ujedno prodaje ZABA-u. Zanimljivo. Tko bi li to samo mogao biti?
Prenosim relevantni dio teksta:"Zanimljivo je kad u toj masi imamo ulaz jednog gospodina koji prodaje ZABA-u i ulozi preko 1M+ eura u RIVP (iako neki ovdje kazu da je čiča kao izgubio kompas, ja nekako mislim da kad netko kupuje ovakve iznose ipak vrijedi vise od trgovine “soma ovdje, soma tamo”).
Nisam gledao knjigu dioničara , ali taj čiča može biti samo Frano Luković.
Ja sam mislio da će sa tim novcima kupiti 60% SNBA, a on kreće u turizam.
pref su povlastene mislim, common su redovne
Može biti,ali nisam siguran. Zato sam i pitao za objašnjenje. Logički bi i trebalo biti, jer Adrs nema dovoljno slobodnih dionica da bi se sa njima trgovalo u većim količinama.
Podravka ide 31.8. u glavni Frontier markets indeks MXFM pa bi ovo danas mogli biti na kupovni strani mozda i prvi strani fondovi. Isto ide Adrs2, ATGR i RIVP
Za sada ne primječujem neke bitne promjene u kupnji dionica niti jedne druge firme. Ali dobro, pričekajmo.
Pregled promjena u MSCI Frontier indeksima za našu regiju
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Kolega recite mi što se podrazumjeva pod " Adrs(pref) ". Jesu li tu uključene obe dionice Adrs i Adrs2 ili samo ova druga?
Drugo pitanje - je li već počela trgovina ili se čeka 31.08. kao zvanični datum početka.
Tko god je zainteresiran za zaposlenje u Končar D&ST ovdje je glavna stranica za to, možete poslati otvorenu molbu https://koncar-distributivni-i-specijalni-transformatori-dd.talentlyft.com/
Poštovani Lynx, vidim da ste bliski Kodt. Posjedujem Kodt ali ne u velikim količinama.
Međutim , obraćam Vam se iz drugog razloga da vidite kako se svijet mijenja.
Moj sin je završio FER Zgb. 2018 god. čak i u rekordnom roku - pazite smjer energetika- praksa obavljena u Kodt, te je želio i da se zaposli u Kodt.
Čak i njegov mentor je to inzistirao na tome (da nepišem njegovo ime ).
Natječaj je izašao i normalno sa preporukom od svog mentore (koji je vrlo dobro cijenjen u Kodt ) .
Na veliku žalost moga sina "on nije primljen " , te vjerujte mi,moj sin sa 24 god. samo što nije plakao . Primljen u Hep-a nakon 15 dana.
Vidite nakon 3-4 god. oni traže i mole Fer-ovce sa energetikom , međutim sada moj sin i njegove kolege ne žele ni čuti.
To Vam je današnja Hrvatska , prime čovjeka sa neadekvativnim fakultetom i nakon god. dana , mladić vidi da nije dorastao takvim izazovima i napušta Kodt. Ostaje ono što ostaje.
Jadni moji forumaši, "Pa to je sve dogovorena transakcija,a izgleda da kupuju mali dioničari.
Da je sve tako jednostavno na bilo kojoj Burzi svijeta , svi bi bili bogati. Svi bi kupili jeftino i prodali 2x skuplje.
Spustitie se na zemlju , u životu je sve dogovoreno " Od svih ratova, pandemija ,rušenju blizanaca i rata u Ukraini.
Ne nasjedajte na bahatost pojedinaca. LP.
E to me je uvijek zanimalo. U čemu je posebnost broja 2? Zašto stajete na 2x? ZABA je u zadnjih 10 godina ostvarila total return od 489 %, dakle 5,89x. Za to ostvariti niste morali kupovati/prodavati kad god je neki 2x naletio nego je bilo dovoljno samo to čvrsto držati.
Tako je , ja sam Zabu prije 5 god. kupio po 57,oo kuna i prodao po 11,90. Nisam uspio pokupiti dividendu, ali nema veza ,meni je dovoljno. Možda će ZABa i do €15, ali otom potom.Ne treba biti pohlepan, i pazitie se istiskivanja, kao i PBZ.
Jadni moji forumaši, "Pa to je sve dogovorena transakcija,a izgleda da kupuju mali dioničari.
Da je sve tako jednostavno na bilo kojoj Burzi svijeta , svi bi bili bogati. Svi bi kupili jeftino i prodali 2x skuplje.
Spustitie se na zemlju , u životu je sve dogovoreno " Od svih ratova, pandemija ,rušenju blizanaca i rata u Ukraini.
Ne nasjedajte na bahatost pojedinaca. LP.
Ovaj golemi peak na 600+ kao da vristi i jedva ceka da krene u ponor prema dolje. Po svim logicnim analizama cijena bi morala krenuti prema dolje jer naprosto je porast bio prenagli a volumeni nisu to pratili. Ja se nadam da ce biti prilike za dokupiti u zoni ispod 500€.
Dobro Vi zborite, i Ja ću se pozicionirat oko €520, pa šta bude.Možda Beroš i comp. objave približavanje neke novu pandemiju.
E moj kolega, Vi ipak zaboravljate da smo mi na Balkanu.
Namjerno iskrivljuju i lažu kako mali dioničari ne mogu otkriti što se uopća događa.
To nas par sa ovog foruma znamo, jer je kolega KikiRiki to javno objavio, inače kako bi mogli doznati.