mislim da gubimo vrijeme i energiju pišući ovako paušalno... da li je itko kontaktirao banku po tom pitanju? da li su stvarno dionice dodjeljene gratis ili po cijeni navedenoj u objavi? od kada i na koji načinin je snba stjecala vlastite dionice?
najprije bismo trebali barem nekaj znati po tom pitanju.... a onda šlag na tortu!!! nakon ove dodjele, prvih 6 dioničara raspolaže od 70 000- 85 000 papira, odnosno od 7,62-9,22%. baš zanimljivo, zar ne? pa se nameće pitanje čiji su igrači navedena dvojica, a čiji su igrači članovi NO koji su to blagoslovili? to su petorica, dakle jedan nedostaje. ili ih više djeluje zajednički... a ima i nekoliko zanimljivih fizičkih osoba iznad 2% vlasništva!
a ako djeluju zajednički, ako i nemaju 25%, znam da bi trebali obznaniti prelazak 10%. sjećate li se one prodaje par komada prije skupštine da se ne prijeđe 10%? i mislim svakih daljnih 5%, ali nisam siguran. ako pak imaju više od 25%, znamo kaj to povlači po zakonu za sobom! u svakom slučaju biti će zanimljivo!!!
p.s. teorija da nitko od prve šestorice plus novopečeni vlasnici (a i u topu 10 ima i jedno poznato ime dioničara poznato po koječemu) ne djeluje nitko s nikim je po meni znanstvena fantastika!
Kolega Tollway, nemožete nikad reći nešto sa sigurnošću , ali po meni broj 3, 4, 7, 8 djeluju skupa i to je već preko 30% + poklonjeno ovih dana 6% - ispada oko 36% dinica SNBA.