1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. gigic23

Posts by gigic23

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• gigic23
    • March 8, 2021 at 4:42 PM
    Quote from BudFox
    Quote from gigic23

Pazi pazi HVALA za info, da vidimo koliko je ruoa duboka.....i kolko povezana 8) <3

E moj gigiću, alaj ga ti valjaš, dakle sada sam i ja shorter po tvojoj recenici gore?!...ali dobar si, stvarno si dobar, čak sam ti jednom i povjerovao, što ide meni na dušu. I novčanik. Tako si i na 450 kn sredinom 2019., kada je BDI bio na 2500 bodova tvrdio kako su zlocesti shorteri navalili bas samo na Atlantsku, a vodeci dionicar od onda prodao skoro pola portfelja u ATPL i to sa gubitkom i srusio cijenu sam sebi i svima ostalima. A on jedini od nas zapravo zna kakvo je pravo stanje u firmi. Uostalom i ovaj clanak od jucer je na tragu kakvo je stvarno stanje u ATPL.

Evo jedna prigodna :)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• gigic23
    • March 8, 2021 at 3:37 PM
    Quote from BudFox
    Quote from gigic23

Ima i 4., možda nema kud pa i dalje p...i uz vjetar nadajući se da će dry bulk promjeniti smjer pa da spasi što se spasit dade 8| :S :thumbdown:

Ne vjerujem u teorije zavjere i zloceste shortere, vec jednostavno netko izlazi jer trenutno ima kupnje i interesa, cega mozebitno ne bi bilo na visoj razini cijene. Lako je prodati par stotina komada, ali ako se zelis rijesiti par desetaka tisuca komada to nije lako na ZSE i trebas biti jako strpljiv i umjeren.

Pazi pazi HVALA za info, da vidimo koliko je ruoa duboka.....i kolko povezana 8) <3

• gigic23
    • March 8, 2021 at 3:24 PM
    Quote from vlad1111
    Quote from JoSko111

Čak bi se i složio da ovdje treba biti strpljiv. Samo što ovaj na asku ne posustaje. Ovo će gore tek kad on odluči.

a misliš li da bi prodavao na ovoj razini kada bi mislio da ista nije za njega dobra?

ili je kupio puno niže (pa mu i ovo dobro), ili mu hitno treba lova (pa daj što daš) ili misli da će cijena uskoro dolje...

Ima i 4., možda nema kud pa i dalje p...i uz vjetar nadajući se da će dry bulk promjeniti smjer pa da spasi što se spasit dade 8| :S :thumbdown:

• gigic23
    • March 4, 2021 at 11:35 AM
    Quote from vlad1111
    Quote from 5. Element

https://en.sse.net.cn/indices/cdfinew2.jsp

Opet solidan up.

a burza slabo trza.

jer nema novih ulagača.

mislim, javit će se oni kad dođu baloni... :P

Slažem se, ali još bolje maknu UTEZI .vrlo skoro... :P :S

• gigic23
    • March 3, 2021 at 11:39 AM
    Quote from gigic23
    Quote from vlad1111

a tko će kupiti?

ONi koji trebajub :S :thumbup:

Ovdje treba promjentii sustav igre sa 4-3-3, u

1-1-8, ali i dodati još jednog golmana na gol crtu :) :S :thumbup: <3

• gigic23
    • March 3, 2021 at 8:42 AM
    Quote from vlad1111
    Quote from 5. Element

Treba pozitivno izvjesce, trenutak, nesto, i to krene samo od sebe. Dosta dionica je odradilo i nije problem nekoliko mil kn da to ode jako visoko, samo je stvar trenutka.

a tko će kupiti?

ONi koji trebajub :S :thumbup:

• gigic23
    • March 2, 2021 at 9:24 PM
    Quote from vlad1111
    Quote from Jubito

Zadnji puta sam se javio ovdje nakon objave FI za Q3 ako me sjećanje ne vara.

Koliko vidim, i dalje se čeka eksplozija vozarina, mašta se o pumpanju, prati se BDI, preko bare se zeleni (nikad se ne crveni), sad će samo što nije, itd.

I tako od 2009. godine :sleeping:

Idite na forum poslovnog i otvorite postove na temi ATPL prije npr. 2, 4 i 6 godina.

Samo ih C/P ovdje, nema razlike od ovih danas, samo se sastav tamburaša mijenja. :S

Šjor Kirin, svaka van dala!

Mislin, dionica.

Dobitak.

Morate uzeti u obzir da je sada rast od 100 do 150 jednak nekadašnjem rastu od 2 keke na 3.

Samo je teško fatat ova čelična čudovišta vako nisko, mogu satrat ruke, i nedajBože, takujin.

Slou moušn utakmica na ZZZZZ...ZZZZSE...jutros san malo gleda, ali ne sićan se svega jerbo san zaspa.

Display More

Hm da nam je znati za čiji takujin se Ti brineš? 8|

Malo je vodica do Grlaa filmić je sloumojšn. A da slažem se da su nekom metalna čudovišta, ako malo ode gore Mr Vlado :S

• DRY BULK

• gigic23
    • March 2, 2021 at 3:35 PM
    Quote from hugh
    Quote from maratonac

Ovaj preokret Capeova i Panmxa je vrlo zanimljiv. Nadajmo se da je to ta točka preokreta. A još će zanimljivije biti ako ćemo Capeove uskoro gledati iznad 30.000$, a Panamaxe recimo iznad 25.000$. Supre i Handy nek ostanu gdje jesu, pa da vidimo jel moguće da ATPL ne odleti za minimalno 100% u par dana...

to je trenutno vrlo realna i izgledna opcija......neznam samo jel "smijemo" na glas o tome......moramo prvo riješiti ovog djed mraza na 180-195.......

možda je minimalno 100% malo previše ali okruglih 99% bilo bi taman za početak...... :D ^^ :)

Nezgodno je kada MORAŠ prodavati jeftino, a da ne bi postalo PRESKUPO :S :thumbup:

• gigic23
    • March 2, 2021 at 12:31 PM
    Quote from vlad1111
    Quote from forumas

Pa predviđana za duži rok i jesu još veći rast vozarina.

Gospodarstva tek sad napokon kreću rasti nakon pada zbog korone, tako da se zna što to znači i što možemo očekivati

daj Bože.

ali to nitko ne može znati.

pratio sam te vozarine jedno barenko dvajst godina...

Ma triba jetin dokap, ali kako paloma blanka..... :)

• gigic23
    • March 1, 2021 at 4:11 PM
    Quote from Moller
    Quote from forumas

Tko je tu normalan?

Pa nakon ovakvog izvještaja cijena je već trebala preskočiti 200 kao od šale, a netko eto ruši??

kod građevinara ruše, a ovdje na brodarima buše kolega :)

Đaba im novci, moji s.....i, ........... :) :thumbup: ;( =O

• gigic23
    • February 19, 2021 at 9:28 PM
    Quote from Manu
    ATPL OTP BANKA D.D.-2,066-0.15%24,9921.79%4.62M

Došli tiho i otišli u legendu :thumbup:

• gigic23
    • February 19, 2021 at 10:25 AM
    Quote from gigic23
    Quote from BudFox

Nisam baš siguran da je dobro što Slavonski fond prodaje, jer je isti kupovao po cijenama od 400 kn, pa i više i držao cijenu dosta dugo visoko.

Za OTP ne znam tko je iza njega, ali špekulira se da je su braća Pivci, ali isto su kupovali po 220 kn, pa sada prodaju, prisjelo im valjda.

Sretan put.... :)

Koordiniranoj akciji povlačenja. :) 8) :thumbup:

• gigic23
    • February 19, 2021 at 10:20 AM
    Quote from BudFox
    Quote from gigic23

Prije bi rekao da je bježanija "mišića" :)

Odlična stvar za dioničare i dionicu kada tzv institucionalci "odlaze"..... :) :thumbup: :saint: <3

Nisam baš siguran da je dobro što Slavonski fond prodaje, jer je isti kupovao po cijenama od 400 kn, pa i više i držao cijenu dosta dugo visoko.

Za OTP ne znam tko je iza njega, ali špekulira se da je su braća Pivci, ali isto su kupovali po 220 kn, pa sada prodaju, prisjelo im valjda.

Sretan put.... :)

• gigic23
    • February 19, 2021 at 10:12 AM
    Quote from Moller
    Quote from Sony

Evo krenulo spuštanje rakete isto kao sinoć na Mare.

bacaju se "vesla" pred izvješće, netko se dobro istovario po 190

Prije bi rekao da je bježanija "mišića" :)

Quote from 5. Element

U kvartalu koji jamci debelo pozitivan rezultat uz najave propucavanja kroz plafon za ostatak godine imamo zurno iskrcavanje institucionalnih.

Odlična stvar za dioničare i dionicu kada tzv institucionalci "odlaze"..... :) :thumbup: :saint: <3

• DRY BULK

• gigic23
    • February 17, 2021 at 2:41 PM
    Quote from jasko

The Panamax 4TC index breaks above 20,000 for the first time since 2010.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Na najvišoj razini od 27.09.2010 godine 21.478$

• DRY BULK

• gigic23
    • February 16, 2021 at 11:55 AM

Zanimljiv premarket danas

Files

Screenshot_20210216-115154_Finance.jpg 39 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• gigic23
    • January 25, 2021 at 2:28 PM

😀 :thumbup: :saint: i tako to

Files

Screenshot_20210125-142639_Acrobat for Samsung.jpg 150.01 kB – 0 Downloads

• gigic23
    • January 21, 2021 at 12:20 PM
    Quote from Flight

Jedino ovdje sitni paraziti koji čuvaju vlastitu foteljicu konstantno uvjeravaju eter i prisutne u nešto za što ih kontinuirano u stvarnosti demantira. Sad kad su Hanfa i tržište učinili svoje i izbile grlatima i nadobudnima dionice iz ruku, sad se svi međusobno gledaju u očekivanju čuda u Mrduši Donjoj. Baš me zanima koji će biti sljedeći "zec iz šešira"...

Rekao bi upravo suprotno a razvidno je iz tvog posta, da se EKIPICA zaigrala i da je voda došla do grla. Ogromni resursi, energija i vrijeme su potrošeni, kao i ogroman broj nickova, čini mi se da ste potpouno pogubljeni u vremenu i prostoru.

Nije važno koliko je izgubljeno, nego koliki gubitak se može podnijeti, a Vi to tek trebate preispitati.

Molio bi moderatora da ovaj post ne shvati na pogrešan način. Naime ova cijela haranga i negatini PR nickova sakrivenih iza multinickova, a koji stvaraju enormnu negativnu energiju, zaslužuje barem malo prosora. Hvala!

p.s. A što se tiče Hanfe napisao je DiAbLeRo sve

:) :thumbup: <3

• gigic23
    • January 21, 2021 at 11:36 AM
    Quote from Flight

Nisam se ja ništa pogubio, ja nikad ne bih stavio bi stavio lovu u firmu gdje ekipa siše firmu iznutra i pokušava zadržati kontrolu nad "santom leda koja se iz godine u godinu topi". Vidjeli smo primjer jednog nadobudnog koji je unutra utukao milijune, a sad ih pokušava spasiti. Kad naiđeš na osinje gnijezdo, onda ga zaobiđeš, a ne guraš nos ili jezik unutra da provjeriš kakav je zrak, a još manje ga nosiš kući i spašavaš mu "starosjedioce" odnosno brodolomce.

Ti koji su dokapitalizirani, danas imaju flotu od 30, 50 pa i više od sto brodova. I oni znaju raditi posao s bulk brodovima i korisititi sve blagodati vlasničkog i dužničkog financiranja za razliku od lokalnih koji su čuvali gnijezdo, dok ga "starosjedioci" nisu oglodali do kraja.

Prvo bi trebao doći na neki nivo da bi uopće o takvim problermima mogao ili morao razmišljati, ali sa druge strane optimalno je zauvijek gledati komentirati i veseliti se, kao Gustav u onom crtiću :) .

Inaće povijesne referrnce prženja dionićarske love ne govore u prilog tome što zastupaš, jer oni dijagrami su na praktički danas, a sa druge strane odvrti nekoliko strana unatrag , pa pogledaj benchmark po svim važnijim parametrima.

Svako dobro moj Don Juan, One....

• gigic23
    • January 21, 2021 at 11:04 AM
    Quote from Flight

Svih likvidnih iznad 300 mil. USD kapitalizacije i to uđuture, a ne stock-picking. Jer oni kad kratkoročan trend promijeni smjer imaju likvidnost, a ovdje se možeš slikati s dionicama i otisnuti ih u hard copy i objesiti na zid za uspomenu. Nije to problem samo ATPL, već svih izdanja koje ne kupuju institucionalci lokalno.

Ne volim ti ja priče gdje Janko i Marko kreiraju tržište ili nešto što bi to trebalo predstavljati. Kod nas, iz mojeg iskustva, isplati se jedino u kompanije koje imaju potencijal da budu preuzete. A to je nešto telekomunikacija, turizma i prehrane odnosno retaila. Sve ostalo je za dnevno igranje i tu i tamo lovljenje nekog dugoročnijeg trenda.

Malo si se pogubio u bespućima informacija, inace ovo je prakticki cijela peer grupa, znaći benchmark za AP, a kao što se vidi Ti bi kupnjom bilo po medianu ili averagu imao vrhunsko ulaganje. Što se tiče ima li investitora ili ne za tu peer grupu malo prouči tko ih je i koliko puta dokapitalizirao :) :thumbup:

1. Privacy Policy
  2. Kontakt