1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. kukurijek

Posts by kukurijek

• BCIN (BC Institut d.d.)

• kukurijek
    • July 2, 2024 at 7:44 PM
    Quote from darac11
    Quote from kukurijek

That's valid. Netko neće, ne želi biti dio ovakvih priča.

Ovdje je jedina moguća strategija čekanje, vrijeme radi za vas.

I usput okupiti 5% da makar malo problema možemo stvarati.

Ovo zadnje mi se sviđa 😁, ali nažalost nisam tako jak

NIje poanta sam, već par ljudi. Nije problem skupiti.

• kukurijek
    • July 2, 2024 at 12:40 PM
    Quote from abc1

Da kolega, vrijedi dosta više, ali kako do toga dosta više? I sam sam nekada bio tu, ali, već napisano, bježim glavom bez obzira od obiteljskih firmi. :)

That's valid. Netko neće, ne želi biti dio ovakvih priča.

Ovdje je jedina moguća strategija čekanje, vrijeme radi za vas.

I usput okupiti 5% da makar malo problema možemo stvarati.

• kukurijek
    • July 2, 2024 at 10:18 AM
    Quote from abc1

Ništa protiv, ali kako to da ZSE ne trza na pokazatelje?

Znam i ja.

Prvo, radi se o dionici sa jakom malim free floatom, u kombinaciji da se ne radi o velikoj kompaniji to isključuje mogućnost da ulažu institucionalni igrači i veći investitori. Po sadašnjoj cijeni tržišna kapitalizacija je smješnih 10 mil €, a cca 20% dionica je slobodno. Samim time dionica nije (jako) likvidna i teško se ulazi, a i izlazi s većim količinama.

Drugo, vlasnička struktura. Škoro je većinski vlasnik, konzervativan i ne kapitalizira i ne diže vrijednost komapniji, jer ima neku svoju agendu.

Bilo je nekoliko ponuda za kupnju u prošlosti, no sve ih je odbio. S druge strane ima polugu da se širi i kroz akvizicije.

Sve gore navedeno odbija većinu investitora, jer uz sve, ne radi se o dionici na kojoj mogu kratkoročno špekulirati.

S druge strane, ja je gledam kao obveznicu (rok dospijeća min 5-10g.) gdje je gdje postoji mogućnost da kamata bude 3%, a i 100+%. Risk/reward ako ne najbolji na tržištu. Zahvalan ako netko konkretno ukaže na 2-3 slične pozicije.

• kukurijek
    • July 1, 2024 at 2:45 PM

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Spread 40%...

Nema više djabe, sada samo jeftino.

• kukurijek
    • June 27, 2024 at 11:46 AM

Dodajmo jednu zanimljiviju činjenicu.

Ukupno zadržana dobit 13.39mil €.

Po dionici to daje 80.4€.

Trenutna cijena na burzi: 58€

Ako se pitate kakva je likvidnost i zaduženost:

• koeficijent tekuće likvidnosti 2.8
    • koef. ubrzane likvidnosti 1.0
    • koeficijent financiranja 0.44
  • ZVCV (Zvečevo d.d.)

• kukurijek
    • June 26, 2024 at 9:30 PM
    Quote from SILVIO2024

Ipak će biti istiskivanja malih dioničara i povlačenje dionice sa burze.

Sve je navedeno u Ponudi te se i NO očitovao na budućnost vrijednosnice.

S obzirom na cijene, više nego ok. Tko je dočekao, čestitam.

• kukurijek
    • May 3, 2024 at 12:56 PM

Nekonsolidirqni izašao, malo kukaju, no vrlo dobar. Prihod (-), dobit (+)

• kukurijek
    • May 1, 2024 at 8:56 PM
    Quote from Lemi
    Quote from darac11

To je prijedlog uprave? Ili vi mislite da će toliko biti?

Prijedlog uprave

11% više, me like.

• Best buy

• kukurijek
    • May 1, 2024 at 8:17 AM

Ponoviti ću zadnji put u ovom kvartalu :)

BCIN, stabilna, profitabilna, dividenda kapa, fundamentalno odlična, dugoročno će se prodati:

P/E 4.6

Kapital - obaveze = 129€/dionici (trenutna cijena na burzi 53€)

Više na topicu BCIN.

• kukurijek
    • May 1, 2024 at 8:08 AM

Za one koji gledaju brojke i potencijal, da vide odakle dolazi optimizam i činjenica da je ovo jedna od najpodcijenjenijih, ako ne i najpodcijenjenija dionica na ZSE).

FI 2022 brojke, taman pred izlazak novih:

Prihodi 30.6mil € (+20% vs. 2021)

Dobit 1.9mil € (+76% vs. 2021))

Dobit po dionici 11.4€

P/E 4.6 - na trenutnu cijenu

I sada ide dodatna zabava:

ZAdržana dobit = 12.1mil €

- po dionici daje 72.7€! (da, dobro čitate, trenutna cijena na burzi iznosi 73% zadržane dobiti!)

cash na računu - 3.8mil €, po dionici 23€

Koeficijent ubrzane likvidnosti = 1.17

Koeficijent tekuće likvidnosti = 3.14

Dividenda u 2023 - 1.35€

Kada oduzmete ukupne obaveze (dugoročne i kratkoročne) od ukupnog kapitala ostaje vam 129€ po dionici!

Trenutna cijena dionice 53€...

Nadjite bolju.

• ZVCV (Zvečevo d.d.)

• kukurijek
    • April 27, 2024 at 7:00 AM
    Quote from Ruki
    Quote from kukurijek

Drago mi je da sam bio pesimistican, iako sam se dijela riješio. Čestitke svima koji su izdržali ovu patnju godinama.

Druze znam da je nazahvalno dijelit takve savjete..ali što uciniti,obzirom da javne ponude nema....prodavat na ovoj cijeni na burzi ili čekat?

Realno u dionicu sam usao bezveze sa desetak kom.cisto jer sam iz jednog drugog konditora izasao sa lijepom cifrom..pa umjesto kladionice odigro na zvecevo...sto uradit prodat ili cekat??

8o

Rekli bi se easy money. Ako si u kladionici, odredi si cifru s kojom bi bio zadovoljan i otvori nalog za prodaju. Ako dodje do toga, a cijena dalje naraste, ne kukaj kasnije za propuštenim priliama.

Ako me pitaš što bih ja napravio na tvome mjestu (bez dodatnoh informacija) - pola prodao, pola ostavio za zabavu. Uglavnom slatke brige

• kukurijek
    • April 26, 2024 at 3:32 PM
    Quote from darac11
    Quote from kukurijek

Za sve spremne čekanja pogledajte na kraju Zvečevo.

Gubitaš, predtečajan, u padajućoj industriji, zarobljenih vlasničke strukture, rasprodaja imovine – cijena s 2.5-3€ došla na 20€. Solidnih 6x

BCIN – pozitivan, stabilan, u zanimljivoj/strateškoj industriji, pun casha kao brod, zarobljenih jedino vlasničke strukture. Risk/reward neka je upola manji nego kod BCINa.

Cijena 30-50€, budućnost ….? Prvi target za prodaju manjeg dijela je 100€, drugi 130-150€

Ako češ ga uspoređivat sa Zvečevom onda bi prvi target trebao biti 200 a ostale samo nebo zna!

Display More

Kako rekoh, stavih manji dio za I. i II. korak (100-150€), a risk/reward ako je upola manji od ZVCVa dolazimo do cca 250€. Ovo je naravno gruba usporedba, no an plastičnom primjeru pokazuje veću potcienjenost BCIN-a. Škoro je sigurna spreman za dobru premiju prodati, kao i svi. Godine stišću treba malo i uživati.

I ponoviti ću, ne razumijem kako netko kupuje narodne obveznice, a ne ulaže u ovakve prilike.

• kukurijek
    • April 25, 2024 at 9:06 PM

Za sve spremne čekanja pogledajte na kraju Zvečevo.

Gubitaš, predtečajan, u padajućoj industriji, zarobljenih vlasničke strukture, rasprodaja imovine – cijena s 2.5-3€ došla na 20€. Solidnih 6x

BCIN – pozitivan, stabilan, u zanimljivoj/strateškoj industriji, pun casha kao brod, zarobljenih jedino vlasničke strukture. Risk/reward neka je upola manji nego kod BCINa.

Cijena 30-50€, budućnost ….? Prvi target za prodaju manjeg dijela je 100€, drugi 130-150€

• ZVCV (Zvečevo d.d.)

• kukurijek
    • April 25, 2024 at 10:06 AM
    Quote from kukurijek

Ukoliko je operativno stabilizirano na nulu, kupili su i neke brendove koji vrijede.

Rus je upravo kupio Mikado, prvu čokoladu na svijetu s rižom. To nema niti Nestle, niti Mondalez, imalo Zvečevo i otišlo za neku siću.

Potencijal marketinški je u najmanju ruku odličan.

let that sink.

Drugo s 30% premije na BV (pitanje ima li tu nevalorizirane imovine) dolazi do 15.8€.

Ako gledamo max 15% free float dionica, to je cca 60.000kom.

Cca 3 € ekstra je niti 200.000€ da se riješi svih nas, potencijalnih zanovijetala.

Optimisticno mislim da ide 15-16€ range.

Zimzi bravo, u parama si 😎

Display More

Drago mi je da sam bio pesimistican, iako sam se dijela riješio. Čestitke svima koji su izdržali ovu patnju godinama.

• kukurijek
    • April 17, 2024 at 3:50 PM
    Quote from Vrky

Zna li netko pozadinu priče zašto je BCIN napustio zagrebačku burzu i prešao na Progress Market?

Troškovi i manja zezancija s izvještajima - transparentnost i priprema.

• kukurijek
    • April 14, 2024 at 3:59 PM
    Quote from Lemi

https://www.agroklub.com/ratarstvo/bc-i…u-sjetvu/94884/

Vrijedno je navesti i da je domaća sjemenarska kuća modernizirala lani oba svoja doradna centra u Hrvatskoj (Rugvica i Slatina), investirala milijun eura u novu opremu za doradu i pakiranje te osigurala još bolju kontrolu kvalitete u proizvodnji sjemena. No, tu ne staju jer, kažu, uvijek razmišljaju kako nešto unaprijediti i poboljšati. Tako su početkom godine uspješno završili i realizirali kupnju 338 hektara poljoprivrednog zemljišta u Slavoniji na području općine Babina Greda. Time ukupno raspolažu s preko 1.000 ha koje koriste prvenstveno za provođenje oplemenjivačkih programa i proizvodnju sjemena.

“Kad smo kod potonje uljarice, upravo je njihov Pedro bila najdeklariranija sorta soje u Hrvatskoj koji se prinosima i stabilnošću dokazao u proizvodnji zadnjih nekoliko godina te je postao najprodavanija BC sorta soje na tržištu i mnogim proizvođačima prvi izbor.”

“Ne zaostaju kvalitetom ni po pitanju suncokreta.Štoviše, lani je ES Ceylon osvojio prvo mjesto i po visini uroda i po sadržaju ulja u komparaciji čak 38 hibrida.”

Dobro je da uz kukuruz imaju vrhunske sorte soje, a vidimo i suncokreta.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• kukurijek
    • April 11, 2024 at 11:41 AM
    Quote from Moller
    Quote from Sokolic

nemoj tako, evo kao i sve dobro Reke pravde stižu s istoka nošene južnim vetrom, bit će love svima koji vole sakupljati plastiku

a viđe šuma i gora okolo

sada će valjda objasniti svim poduzetnicima, kako je dobro za državu prijaviti što manju plaću, jer onda ne plaćaš obveze preko 50% nego samo 12 % poreza na dobit,

sada se ipak nasilno kandidira za premijera i mora biti društveno odgovoran svojoj partiji

https://www.mirovina.hr/novosti/milano…anje-doprinose/

Display More

Zašto je ovo krimen?

Kao svaki poduzetnik gleda što mu je najisplativije u okvirima zakona?

Imamo toliko drugih tema i problema, da je ovo pi….ja.

• ZVCV (Zvečevo d.d.)

• kukurijek
    • April 6, 2024 at 3:49 PM

Made by Croatia.

Iako nista ne mora biti strasno. Alvir dobije od Rusa pare. Da ponudu, koja ce biti niza nego da Rus kupuje. I proda nakon toga Rusu 80%.

• kukurijek
    • April 4, 2024 at 8:46 AM
    Quote from tollway

ma fakat odlična dionica!

i ja bih želio naći i vidjeti još dionica koje su napravile manji rast od bcin posljednjih 2-3 godine! sa tako dobrim fundamentima i većinskim vlasnikom poznatim po altruizmu prema malima !!! ili je zvcv jači igrač!!!???

Kolega, brkate pojam odlična firma i odlična dionica.

BCIN je odlična firma, no još nije odlična dionica.

To će tek postati, izazov je vremenski rok.

No ako gledate omjer rizika i potencijalnog dobitka, onda ne vidim puno boljih.

Što se tiče porasta, 80% u dvije godine.

Izjave o altruizmu vlasnika ostavite negdje drugdje, nema ga.

• kukurijek
    • April 2, 2024 at 11:54 PM
    Quote from abc1
    Quote from kukurijek

Molim vas listu tih “dosta” s ovakvim pokazateljima.

Podijelite i s nama, sljepcima 😎

Ne govorim o pokazateljima, govorim o obiteljskim firmama. Koliko god bili uvjereni u svoje mišljenje, ne treba se ljutiti:). Trebao sam napisati "dosta takvih primjera obiteljskih firmi kao što je Franck". Pozdrav.

Nema ljutnje. Razumijem obiteljske firme i izazove istih, no stvarno bih volio vidjeti i naći još dionica kao što je BCIN. Pozdrav

1. Privacy Policy
  2. Kontakt