Rezultati su tu, tj tek je krenulo na bolje..
Ja san od 1.4. prosle godine usao i postepeno povecavam poziciju. Ne pada mi na pamet skracivati jer ocekujem povratak na ozbiljnije razine
Trenutno najvruća roba na tržištu
Rezultati su tu, tj tek je krenulo na bolje..
Ja san od 1.4. prosle godine usao i postepeno povecavam poziciju. Ne pada mi na pamet skracivati jer ocekujem povratak na ozbiljnije razine
Trenutno najvruća roba na tržištu
Nebin toliko daleko išao što se tiče nove uprave, jer da nema povjerenja ne bi ovako cijena išla gore, a isto tako smatram da po okončanju rata Ad plastik će imat puno benefita po pitanju rusa u vlasničkoj strukturi i po pitanju ruskog tržišta. U isto vrijeme smatram da je Došen radio odličan posao u ovim turbulentnim vremenima.
Turbolentna vremena su izraz za nerad. Adpl je loše vođen zadnjih godina i rezultat je evidentan. Nadam se da je tome sada kraj te da ce nova uprava pokazati da vremena vise nisu turbolentna sto zelimo svi skupa, slagali se, ne slagali, bili bezobrazni ili imali normalan način komunikacije.
A ovisno o njihovom daljnjem radu ovisiti ce zainteresiranost dionicara pa tako i cijene same dionice. Vrlo jednostavno.
Katja jeste to vi?
Ili možda Ana?
Rast dionice sa 10.50 na 13.50 radi čega. Ovoga. Hahaha
Super za kreativni rast dobiti ali sve ostalo 👎
Početak vašeg nickname-a vam daje odgovor na vašu poruku.
o tome pišeš barem 2-3 godine na temi best buy. a on padne 20-30% dok drugi u istom razdoblju naprave..... napišite sami koliko!
ali, neka i dalje bude bb!
Istina i pisao sam o plusevima i minusima. Niti sam rekao da ce rasti suludo u roku mjesec dana.
No i dalje ostaju brojke, tko ih zeli vidjeti. Nelikvidnost i konervativnost vecinskog je barijera i dok se makar jedan ne pokrene nema veceg rasta.
I da, vjerujem da je sada pogotovo jedan od bb. Jedino sto nitko ne zna vremenski horizont kada ce se desiti.
Zadnjih godinu dana svima su puna usta KODT, ja sam ga kupio prije vise od 5g.
I tada je nas par govorilo o potencijalu KODTa. Uzalud.
Ne govorim da su kompanije s istom mogucnosti rasta, vec da (su) obadvije /imaju preduvjete za rast. Tj. postoje preduvjeti za veci rast.
Vecina ce kupovati kada BCIN dodje na 100€. 🥷🏼
Display MoreTo je to!
Zato, dragi g. Marinko Došen, ako čitaš ove retke, upravo sada kada brojiš svoje posljednje sate na čelnom mjestu ADPL-a, znaj da ima onih koji cijene sav tvoj uloženi trud! HVALA!
Hrvatska nema puno tako dobrih kriznih menadžera.
Ja sam tipični predstavnik „kontrarijanske“ škole investiranja, nasuprot vjerojatno bolje logike "Trend is my friend". Ali, ne osjećam se dobro kupovati skupo i nadati se da će to "ići još gore". To naprosto nije moj stil. To nisam ja. Radije lovim padajuće noževe i dobro se posjećem na firmama čije sam proučio dobre i loše strane , nego mahnito kupujem po besmisleno napuhanim cijenama. Ne kažem da bi i drugi trebali tako. Što ćete, unutarnji duh me vodi po onoj poznatoj pjesmi od TBF-a. "Uvik kontra".
Sreća me pomazila prošle godine jer sam dobio isplatu investicijskog spora u Americi i to nakon 18 godina parničenja! I to sam prebacio u ADPL. S uprosječenom cijenom + dividende, ovih dana sam s ADPL-om ušao u područje zelenog i mirno čekam buduće FI-ove.
ADPL je dobro vođena tvrtka koja može i mora povećati profitabilnost i kapacitete proizvodnje. Nadam se da će to uspjeti sa novom upravom na čelu.U ponedjeljak očekujem dobro izvješće, a 2026. se u ovo doba namjeravam dobro počastiti sa dijelom dividende. Znate kako kažu: "This time next year I´ll be a millionaire!"
Potpisujem sve, dijelim čak i strategiju - hvatao sam nekoliko puta padajuće noževe. Nekada izgubiš prst ili dva, ali naučiš idući put kako ga bolje uhvatiti.
Žao mi je što se tvrtka nije ponijela lijepše prema gosp. Došenu i dijelim uvjerenje da je tvrtka na dobrim temeljima nakon izuzetno stresnih i teških godina.
Da oni žele izaći, izašli bi. Da se postave na 40 EUR razgrabili ih u par minuti... A nekako sumnjam da dotični želi veći paket s obzirom da već godinama miruje.
Vjerojatno bi dobro i došlo da izadju da se napravi malo likvidnosti na dionici. Ovakvo mrtvilo je nepodnošljivo.
Ako usporedimo prošlogodišnje trgovanje od cca 2500dionica sa prosječnom cijenom od 55Eura,ovogodišnje (6,5mjeseci) sa cca 1500dionica i prosječnom cijenom od 46Eura izgleda malo zivlje.
Prije izvješća za prvo polugodište ne očekujem neko veće trgovanje.
Na tržištu gdje purani počinju letjeti BCIN je guska
ukoliko poprave rezultat guska polijeće, ne treba joj vjetar.
Da oni žele izaći, izašli bi. Da se postave na 40 EUR razgrabili ih u par minuti... A nekako sumnjam da dotični želi veći paket s obzirom da već godinama miruje.
Vjerojatno bi dobro i došlo da izadju da se napravi malo likvidnosti na dionici. Ovakvo mrtvilo je nepodnošljivo.
Srušili su je s 60€ (rezultati nisu pomogli). A Floricica netko vjerojatno treba podsjetiti da BCIN uopce ima. 😎
Zar nije da bračni par već mjesecima polagano izlazi?
Spojili su dionice pod jedan racun i na 8. su mjestu. Imaju jos 1630.
Kako dosta ljudi godinama prati poteze Kristijana Floričića, rijetki znaju da je treći po veličini dioničar u BC Institutu:
5.6% pod OTPom
Mogao bi u trenutku dići 30% dionicu - bračni par je spreman prodati.
Za posljednje Mohikance, skupština Proficija:
POZIV
NA GLAVNU SKUPŠTINU DRUŠTVA
koja će se održati dana 23. lipnja 2025. godine u 13:00 sati
u dvorani „Ban Frankopan“ Hotela Dubrovnik u Zagrebu, Gajeva ulica 1
That's valid. Netko neće, ne želi biti dio ovakvih priča.
Ovdje je jedina moguća strategija čekanje, vrijeme radi za vas.
I usput okupiti 5% da makar malo problema možemo stvarati.
Ovo zadnje mi se sviđa 😁, ali nažalost nisam tako jak
NIje poanta sam, već par ljudi. Nije problem skupiti.
Da kolega, vrijedi dosta više, ali kako do toga dosta više? I sam sam nekada bio tu, ali, već napisano, bježim glavom bez obzira od obiteljskih firmi.
That's valid. Netko neće, ne želi biti dio ovakvih priča.
Ovdje je jedina moguća strategija čekanje, vrijeme radi za vas.
I usput okupiti 5% da makar malo problema možemo stvarati.
Ništa protiv, ali kako to da ZSE ne trza na pokazatelje?
Znam i ja.
Prvo, radi se o dionici sa jakom malim free floatom, u kombinaciji da se ne radi o velikoj kompaniji to isključuje mogućnost da ulažu institucionalni igrači i veći investitori. Po sadašnjoj cijeni tržišna kapitalizacija je smješnih 10 mil €, a cca 20% dionica je slobodno. Samim time dionica nije (jako) likvidna i teško se ulazi, a i izlazi s većim količinama.
Drugo, vlasnička struktura. Škoro je većinski vlasnik, konzervativan i ne kapitalizira i ne diže vrijednost komapniji, jer ima neku svoju agendu.
Bilo je nekoliko ponuda za kupnju u prošlosti, no sve ih je odbio. S druge strane ima polugu da se širi i kroz akvizicije.
Sve gore navedeno odbija većinu investitora, jer uz sve, ne radi se o dionici na kojoj mogu kratkoročno špekulirati.
S druge strane, ja je gledam kao obveznicu (rok dospijeća min 5-10g.) gdje je gdje postoji mogućnost da kamata bude 3%, a i 100+%. Risk/reward ako ne najbolji na tržištu. Zahvalan ako netko konkretno ukaže na 2-3 slične pozicije.
Spread 40%...
Nema više djabe, sada samo jeftino.
Dodajmo jednu zanimljiviju činjenicu.
Ukupno zadržana dobit 13.39mil €.
Po dionici to daje 80.4€.
Trenutna cijena na burzi: 58€
Ako se pitate kakva je likvidnost i zaduženost:
Ipak će biti istiskivanja malih dioničara i povlačenje dionice sa burze.
Sve je navedeno u Ponudi te se i NO očitovao na budućnost vrijednosnice.
S obzirom na cijene, više nego ok. Tko je dočekao, čestitam.
Nekonsolidirqni izašao, malo kukaju, no vrlo dobar. Prihod (-), dobit (+)
To je prijedlog uprave? Ili vi mislite da će toliko biti?
Prijedlog uprave
11% više, me like.
Ponoviti ću zadnji put u ovom kvartalu
BCIN, stabilna, profitabilna, dividenda kapa, fundamentalno odlična, dugoročno će se prodati:
P/E 4.6
Kapital - obaveze = 129€/dionici (trenutna cijena na burzi 53€)
Više na topicu BCIN.
Za one koji gledaju brojke i potencijal, da vide odakle dolazi optimizam i činjenica da je ovo jedna od najpodcijenjenijih, ako ne i najpodcijenjenija dionica na ZSE).
FI 2022 brojke, taman pred izlazak novih:
Prihodi 30.6mil € (+20% vs. 2021)
Dobit 1.9mil € (+76% vs. 2021))
Dobit po dionici 11.4€
P/E 4.6 - na trenutnu cijenu
I sada ide dodatna zabava:
ZAdržana dobit = 12.1mil €
- po dionici daje 72.7€! (da, dobro čitate, trenutna cijena na burzi iznosi 73% zadržane dobiti!)
cash na računu - 3.8mil €, po dionici 23€
Koeficijent ubrzane likvidnosti = 1.17
Koeficijent tekuće likvidnosti = 3.14
Dividenda u 2023 - 1.35€
Kada oduzmete ukupne obaveze (dugoročne i kratkoročne) od ukupnog kapitala ostaje vam 129€ po dionici!
Trenutna cijena dionice 53€...
Nadjite bolju.