Sprema se vlasničko preslagivanje u Turisthotelu
www.poslovni.hr
Dok je TUHO bio na 1400 kn a SLRS na 1200 kn, onaj NB se sprdavao sa TUHO - vidi gdje je sada TUHO a gdje SLRS
Dok je TUHO bio na 1400 kn a SLRS na 1200 kn, onaj NB se sprdavao sa TUHO - vidi gdje je sada TUHO a gdje SLRS
Ne treba neki poseban razlog. BVPS je 9900 kn. Tako da ima prostora. Pitaj članove obitelji Agram po koliko bi sada oni platili dionicu u međusobnom trgovanju
Ja sam stalno, dakle dugoročno, već 15 godina u KODT i TUHO. I nije mi žao.
rast premija osiguranja kod Jadranskog +24%
A Uprava u svom odgovoru navodi sljedeće:
"Ova transakcija izvršena je u skladu s Odlukom Glavne skupštine održane 30.06.2016. godine, koja je javno objavljena i dostupna na uvid" odluka
Iole ozbiljna tvrtka danas, ako drži do svog ugleda, neće suspendirati odredbe čl. 211 i 308 ZTD-a (vidi Ad.10 iz spomenute odluke).
Npr. Braća Pivac su otmjena gospoda naspram ovih kokošara iz Auctora koji kradu od sirotinje (čitaj: malih dioničara). Braća Pivac su u svojim namjerama jasna, akcije su im transparentne i na kraju pošteno isplate svakog dioničara.
Nadalje, zapisnik Medike o odlukama te GS je nepotpun i manjkav što opet ide na dušu Hanfe: nema izvješća o zastupljenosti dioničara na Glavnoj skupštini, nema obrazloženja (čak niti pokušaja) zbog kojih razloga se suspendiraju odredbe citiranih članaka ZTD.
Savjetujem Uskokoviću neka prouči lik i djelo pokojnog gospodina Anđelka Leka, način na koji je on vodio HUP Zagreb i konstantno podizao vrijednost tvrtke na zadovoljstvo i dobrobit većinskog i svih malih dioničara.
Neka pusti Upravu da se bavi poslovanjem tvrtke umjesto da mudruje o tome kako namagarčiti male dioničare.
Dobio sam odgovor od HANFE pa je red da ga objavim na forumu da budu upoznati svi oni koji prate tu temu. Citirat ću ono najvažnije:
"Hanfa ne nadzire cjelokupno poslovanje izdavatelja vrijednosnih papira uvrštenih na uređeno tržište već nadzire onaj segment njihovog poslovanja koji se odnosi na izvršavanje obaveza transparentnosti sukladno odredbama propisa koji reguliraju područje tržišta kapitala. Ukoliko smatrate da je postupanjem uprave društva koje je razlog vašeg obraćanja Hanfi došlo do štete za vas i/ili druge dioničare ili za samo društvo, imate mogućnost da svoja prava ostvarite sukladno odredbama propisa ZTD koji regulira tu materiju, a što uključuje i obraćanje nadležnom sudu. Hanfa nije nadležna za davanje mišljenja o odredbama Zakona o trgovačkim društvima niti za nadzor primjene odredbi tog propisa s obzirom da on regulira općenito poslovanje trgovačkih društava u RH a ne samo poslovanje izdavatelja vrijednosnih papira kojima se trguje na tržištima pod upravljanjem Zagrebačke burze.
Hanfa ne može prejudicirati daljnje aktivnosti društva Medika d.d. i Auctor d.o.o., no u slučaju da Hanfa tijekom obavljanja svojih aktivnosti utvrdi nezakonitosti i nepravilnosti u njihovom postupanju, Hanfa će postupiti u skladu sa svojim zakonskim ovlastima kao što to čini i inače."
Dakle moj zaključak istovjetan je onome što je Ivana7 u svom #310 napisala.
Blaženi Ante Samodol. Nije uopće čudno što su ga smijenili pokvareni političari a ulogu Hanfe sveli na činovnički posao koji se bavi jednostavnom statistikom.
Za kraj, zanimljiva koincidencija - potpisnica odgovora Hanfe iz Sektora za sistemske rizike i zaštitu potrošača, ima isto prezime kao i Predsjednik Uprave Medike
neznam je li prava adresa ali sam poslao upit.
Da, to je ta adresa. Svaka čast Lideru, brzo su objavili
Ja sam napisao i poslao HANFI i medijima. Napišite, pošaljite i vi. Ako nećete nitko se neće zauzeti za vas. Nepravdi treba stati na kraj.
svojedobno, čini mi se 2009. godine, četvero kolega sa jednog ugaslog foruma i ja, pokrenuli smo tužbu u slučaju nezakonite dokapitalizacije Jadranske banke. Zahvaljujući poštenoj sutkinji dobili smo slučaj. Umjesto 2000 kn po dionici koliko nam je nudila pokvarena uprava Jadranske banke - dobili smo 18.000 kn (tolika je tada bila tržna cijena) po svakoj dionici. Iako smo prethodno pisali HNBu, saborskom odboru, Milanoviću, nije bilo rezultata sve do tužbe. U ovom primjeru postupanja Uprave Medike smatram da je potrebno zatrpati HANFU s pozivima da se javno očituje.
Pa prijavite HANFI možda dobijemo odgovor
KOTR iz GFI za 2020.:
EPS 88,45 kn
P/E 10,4
P/BVPS 1,03
Div day je prošao. Može se kupiti samo P izdanje. Prilično nelikvidno. Poslovanje i rezultati slično KODT, možda malo bolji. Ja sam unutra gotovo 15 godina, bez preispitivanja - dakle ne mogu biti objektivan.
sjela dividenda
spasiba!
Zar već? Predviđeni datum isplate je 09.06. Znači ima se, može se
Dividenda za KOTR ove godine 44,23 kn Isplata 10.06. ako nekoga zanima
CERP se polako istovara. Potrajati će to........
ETF Fondovi.
- ima li tko iz InterCapitala na forumu da pojasni malo više o tim ETF.
Ovdje dosta toga piše https://inter.capital/hr/oznaka/ic-etf-serijal/