dobit po dionici 693,51e, nadam se da će pola u dividendu..
gotovo je sigurno da će biti 300 - 350 €
dobit po dionici 693,51e, nadam se da će pola u dividendu..
gotovo je sigurno da će biti 300 - 350 €
kako se boje pa evo nas jope na 242
a bankama je bilo dobro i u Titovo doba
bid je junački uzmaknuo
Bome se netko "poplašio" ovih objava.
A kao i uvjek. Nikada me ništa nije "istisnulo" niti slično, pa nemam loša iskustva. Pa hajde da probam i to. Ne idem van pod svaku cijenu.
Trenutni BV je € 29,81 tako je malo vjerojatno istiskivanje na trenutnim razinama od 0,5 P/BV
Banka je stabilna i ostvaruje profit..
nijedna transakcija kojom se top10 preslagivao zadnjih xy godina nije bila preko ZSE već isključivo u sjeni putem ugovora ..već samo ta činjenica bi trebala alarmirati nadležne regulatore ..jel HANFA i HNB zavaravaju sami sebe sa svojom propisima?
najvjerojatnije je i mađarski paket već poklopljen
ovaj nivo bezobzirnosti nitko nije mogao predvidjeti, Nadzorni odbor čine korporativni odvjetnik te 2 profesora ekonomije što implicira da su itekako svjesni svojih radnji i mogućih posljedica za ta djela.
Detaljno sam proučio materiju; Revizorska izvješća o primicima Uprave/Nadzora po godinama 2019-2020-2021-2022., staru Politiku primitaka te novu Politiku primitaka članova Uprave i Nadzora '05.2023.
1) u svim Revizorskom izvješćima o primicima za svaku pojedinu godinu, navedeno je sljedeće;
'Broj dionica i opcija dionica koje je društvo dalo iii se obavezalo dati članovima Uprave i članovima Nadzornog odbora;
U 2019-2020-2021-2022. godini ni članovi Uprave ni članovi Nadzornog odbora nisu stjecali dionice i/ili opcije na dionice Slatinska banka d.d., niti im se Banka obvezala na iste.'
Nigdje se ne spominje nikakva daljnja/neispunjena obveza prema Upravi.
2) u Politici primitaka iz '05.2023. je navedeno sljedeće;
- pod st. 3. navodi se 'Fiksni primici ne mogu biti manji od 2/3 ukupnih primitaka (fiksni+varijabilni)' ...što implicira da varijabilni primici nesmiju prelaziti 1/3 ukupnih primitaka
- pod st. 5. navodi se 'Bruto iznos godišnje nagrade, uključujući sve ostale varijabilne primitke člana Uprave iz prethodne godine ne može biti viši od ukupnih fiksnih primitaka dodjeljenih članu Uprave u prethodnoj poslovnoj godini.
- pod st. 6. navodi se 'Nadzorni odbor može donijeti odluku da se godišnja nagrada isplati u obliku financijskih instrumenata.'
- pod st. 7. navodi se 'Varijabilni primici se mogu isplatiti jedino u slučaju ako je financijski položaj Banke održiv i ako je varijabilni primitak opravdan. Odluka o isplati godišnje nagrade za članove Uprave donosi se nakon što se; 1) usvoje i potvrde revizorska izvješća pa prethodnu poslovnu godinu, .... itd..'
Znači da je taj prijenos dionica je očito napravljen kao varijabilni iznos godišnje nagrade za proteklu 2023. ...i to prije usvojenog revizorskog izvješća za 2023. koje se prihvaća na Glavnoj skupštini društva ...
Definitivno nemaju nikakvo branjivo uporište za tu odluku o dodjeli dionica i svi mi zainteresirani tj. oštećeni trebamo nešto poduzeti.
To je sigurno za kaznenu prijavu svih članova Nadzornog i Upravnog odbora.
realno, svakom dioničaru su uzeli 5,5% 'poreza na budale' zbog toga što nam država ne funkcionira.
Display MoreSlatinska banka d.d.
Obavještava da je dana 04. ožujka 2024. godine izvršila prijenos 50.165 vlastitih dionica, koje predstavljaju 5,46% temeljnog kapitala Društva.
Nakon izvršenog prijenosa, Društvo posjeduje 21.209 vlastitih dionica, koje predstavljaju 2,31 % temeljnog kapitala Društva.
Navedene vlastite dionice Društva prenesene su na temelju dva Ugovora o prijenosu dionica Društva od dana 04.ožujka 2024. godine koje je Društvo sklopilo s predsjednikom I članom Uprave.
Predsjedniku Uprave g. Andreju Kopilaš dodijeljeno je 30.936 dionica SLATINSKE BANKE d.d., koje čine 3,37 % temeljnog kapitala društva, odnosno 3,45 % glasova na Glavnoj skupštini Društva.
Članu Uprave g. Oliveru Kiesinger dodijeijeno je 19.229 dionica SLATINSKE BANKE d.d., koje čine 2,09 % temeljnog kapitala društva, odnosno 2,14 % glasova na Glavnoj skupštini Društva.
Podaci o transakcijama:
30.936 dionica po cijeni 14,3175 eura po dionici
19.229 dionica po cijeni 14,3175 eura po dionici
Jesu ovo plaćene dionice od strane predsjednika i člana uprave?
Moguće da su i darovane-prenesene za postignute rezultate?
kopirano s drugog foruma ;
za početak bi mali dioničari (oni kojima je stalo do svoje imovine i koji se osjećaju prevarenim) mogli poslati mejl banci tražeći objašnjenje Nadzornog odbora o načinu dodjele dionica Upravi protivno usvojenoj Politici primitaka (iste imate na njihovom webu pa sami procjenite) ..a mejl ništa ne košta i može se poslati i iz Australije 😉
Evo i mejla – https://www.slatinska-banka.hr/banka/kontakti…-for-investors/
..zatrpajte ih mejlovima 😁
A za one koji su poduzetniji i spremni potrošiti par eurića na poštanske markice, na webu se lako mogu naći adrese DORH-a / USKOK-a / HNB-a / HANFA-e
i poslati prijavu za kazneno djelo (udruženi zločinački poduhvat) za oštećivanje banke te preko 1.200 malih dioničara protiv članova Nadzornog odbora, Uprave te NN dioničara koji stoje iza par pozicija u Top 10 (i koji iz sjene kontroliraju istu) 😎
Navedene javne službe obvezne su djelovati i na temelju Vaše anonimne prijave ..a pogotovo kad bi dobili >50 takvih prijava 😇
Svako za sebe neka odluči kako se želi osjećati kad se pogleda u ogledalo ..kao 🐑 ili kao 🦬
Otkup se desava od strane arnt.
Ajmo sad do 42-46
Odlicna predviđanja kolega, nije ovaj vaš post "druk" već doprinos temi i uskoro smo tu oko 45-46€
kakav druk, sve je moguće 😉 ali to je onda P/E >60 😆
Ne znam. Pošto smo mi pravno uređena država, sve je moguće.
Ali "dodjeljeno po cijeni" ja ne znam što to znači. Ako je dodjeljeno, onda nije cijena bitna, ako je dozvoljena kupnja po toj cijeni, to je nešto drugo. Idemo dalje, a drugi član uprave, ništa za njega? To je moguće? Rekli bi srbi, to je neka "igranka". Nešto se događa. Ja ostajem unutra, pa makar me ulove in flagranti.
mora se navesti cijena makar su poklonjene kao nagrada Upravi za "rezultate" jer na to banka još treba platiti porez
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/53964
bilo je i vrijeme za tak nešto, stvarno je bilo sramota da Precjednik i član Uprave nemaju niti jednu dijonicu banke 🤮 ..sve vjerojatno po regulama i uz blagoslov Precjednika Nadzornog odbora i većinskog vlasnika iz sjene 😎
Riječ je o 'sitnici' od skoro 800.000 € što je skoro cijela godišnja neto dobit banke, čime se nemože pohvaliti ni Dalićka ali to je zasigurno prava mjera za nagraditi 'uspješne' upravitelje banke za koju 98% HR građana nije čulo 😆
Ovim tempom je cila njihova kroz par godina,za ne virovati.
S obzirom gdje živimo nije niš iznenađujuće ..Afrika sa strujom
bilo je i vrijeme za tak nešto, stvarno je bilo sramota da Precjednik i član Uprave nemaju niti jednu dijonicu banke 🤮 ..sve vjerojatno po regulama i uz blagoslov Precjednika Nadzornog odbora i većinskog vlasnika iz sjene 😎
Riječ je o 'sitnici' od skoro 800.000 € što je skoro cijela godišnja neto dobit banke, čime se nemože pohvaliti ni Dalićka ali to je zasigurno prava mjera za nagraditi 'uspješne' upravitelje banke za koju 98% HR građana nije čulo 😆
Upravo zato mi fondovi nisu jasni.
a šta reć 🙁
pokušaj se sjetiti par primjera kad su radili ono za što ih plaćamo 🤔 ..ako i slučajno ima onda vrijedi ona da iznimka potvrđuje pravilo 😁
Ništa više ne znam, taj neki tamo bitcoin, nitko više ne cijeni domaće proizvode! A barem domaća jaja?
kod nas se više cijeni ono što visi preko njih
Broj 1 kupio jucer blok transakciju.
Odlican signal.
Za razliku od fondova koji su uzimali na 55 dokap a sada im skupo.
više mi to liči na ciganska posla, tunelare firmu pa je sad jeftino preuzimaju
8 milijuna plaćaju franšizu i naknadu za prodaju i marketing od čega dobar dio vjerojatno ide većinskim vlasnicima...
razvidno je da to nije dobar odnos 'value for money' a pogotovo jer im to vjerojatno fakturira Park Plaza koja je većinski vlasnik ..da to radi bilo tko drugi već bi ga odavna otkantali ..i to nije riječ o jednoj godini/sezoni već o zadnjih 5 godina ...a i deca u osnovnoj školi mogu prodati sobe u Puli, 6 -9 mjesec.
Iz osobnog iskustva mogu reći da nemam dobro iskustvo s njihovom rezervacijskom platformom (Radisson) i načinom komunikacije a pogotovo ukoliko je gost s razlogom nezadovoljan
20 mil.dobit
ukratko!
prihodi +20%
neto dobit +30%
Hvala kolega Verdi na zadnja 2 posta!
Definitivno vrlo poučno 👍
Imate neki izvor navedenog? ..ako nije problem stavite link 😊
kolega Shogun, spominjete trgovanje vani, USA prepostavljam..
Pogledao sam malo valuacije P/E najvećih kompanija
MSFT 37,11
AAPL 28,40
NVDA 66,03
AMZN 60,56
GOOG 25,03
META 42,39
TSLA 44,61
..i uff, meni to izgleda poprilično pregrijano
kad to vidim, bolje mi je da se držim dobrog starog ADRS-a 😇