Taj lopina je samo gledao stečajuše i kurio pare na njima koliko se sjećam.
Posts by Hrx84
-
-
Koliko vidim cijeli svijet a pogotovo Kina luduje za željezom i ostalim commoditiesima već mjesecima. Rudarske kompanije mlate grdne pare.
Unatoč rekordnoj potražnji za svim commoditiesima BDI nije ni blizu nekih 5-6-7 tisuća bodova nego na 1600?
Voze jedva na granici preživljavanja u vrijeme kad novca ima u izobilju i kamate su skoro na nuli.
-
Kad si kod ove priče o buljenju u ekran, pitam se samo koliko će novopečeni RobinHood špekulanti i kripto špekulanti kojih je danas dosta moći raditi ikakav normalan posao kad će paralelno s poslom u radno vrijeme svako malo buljiti u ekran. Koliko će im pasti produktivnost na njihovom "normalnom starom" poslu? Sjetim se samo bear marketa iz 2008., tek sam se bio zaposlio, šefovi su mi šizili zbog redovitog informiranja na internetu. A nisam ni bio ni blizu nekakvom daytraderu. A ostali su me zezali da sam totalni đaklu.
Zamisli danas neku IT tvrtku u kojoj bi 30% zaposlenih bilo potpuno odsutno zbog danonoćnog buljenja u kripto.
-
Nebitno je koliko sam u kešu.
Ameri računaju CPI,izgleda mi nerealno. Zar netko stvarno misli da je dolar u godinu dana pao 2%?
A mi vidimo koliko je bilo koji od metala išao gore u godinu dana...Koliko je poskupila nafta, plin, soja, kukuruz, šećer... Soft commoditiesi. Dovoljno je samo vidjeti što se događa. Sve je poskupilo, još se samo to ne vidi toliko u dućanu.
Uz sve navedeno
težiti jednako kuna/eura kao u veljači 2020 je jednostavno katastrofa.
-
Koliko vidim svi komentirate neka sitna kockanja sa 1000-2000$ u neke čudne papire vani. Šta radite s ozbiljnijom imovinom. Imate keš, nekretnine, gomilu srebrnih poluga, indeks ili šta? Zaradite ili izgubite par tisuća $ kockanjem, a s druge strane na inflaciji gubite desetke tisuća $ godišnje?
Ostao sam u glavi keš-centričan, pa sam zadnjih godinu dana realno izgubio dosta. Kud s tom gomilom gotovine. Boli me đon za 1000-2000$ ako mi inflacija godišnje jede 20-30000$ a nemoćan sam i kompletno zbunjen.
-
Sve ovo što se zbiva je strašno. Moramo imati prinos iznad 15-20% godišnje na cjelokupnu imovinu kako bi pobjeđivali inflaciju i ne gubili, a osim toga onda dobijemo još i porez na kapitalnu dobit i dividendu. Pogledajte samo cijene sirovina iz 2019, te na kojim razinama su bili indexi.
-
Zastrašujuće mi izgledaju commoditiesi.
Vid bakar najskuplji u 7 godina, svi ostali metali skupi. Nafta koja se troši manje nego prije godinu je iznad 60$.
Žito, kukuruz, soja, šećer..svi dosta skuplji nego ljetos.
Pretjeralo se s stimulusima.
Kao da su neke geopolitičke igre kojima se želi skupim commoditiesima naštetiti industriji u Kini onako usput.
I onda još da mali počnu dolijevati ulje na vatru i šiziti za pločicama investicijskog bakra ili nikla...jer keš se štampa, zlato je skupo i nema neku industrijsku primjenu, BTC je magla, a ovo bi moglo krenuti.
-
Ovaj sektor mi je nevjerojatan. U najboljim vremenima u povijesti u kojima su se svi bogatili, ovdje su vozili brodove po bijednih 10.000$ vozarine dnevno koje im nisu pokrivale ni najosnovnije troškove. Preko 10 godina cijeli sektor gubi dok ostatak svijeta stalo grabi naprijed. Definitivno najgori biznis na planeti. Rizici veliki, konkurencija jeziva, svakih godinu-dvije pojavi se novi optimizam u oporavak vozarina koji ovi zaguše štancanjem novih brodova i tako u krug.
-
S ovim cijenama industrijskih metala svi rudari koje gledam izvrsno zarađuju.
-
Eto, ja sam realno 2020. godine izgubio cca 20-25% sve svoje imovine.
Ako računam u eurima ili kunama gubitak izgleda pristojnih 4%.
Ako računam u dolarima čak sam u plusu unatoč realnom debaklu. E sad, kako računate taj prinos?
-
Meni je cijela ova godina najveći propust ever.
Sve mi je bilo super do početka travnja. Odličan ulaz u godinu, brza izvrsna bježanija i iza toga jedno veliko ništa.
Lagano gledanje kako mi lova polako propada. Još se prije mjesec dana dalo štogod spasit. Nešto sam izvukao ali premalo.
-
Imao sam ovo i očistio sve početkom korone po 12k i 11k. Nemam više ništa od bivšeg SNho.
Ovo spada u kategoriju vrijedi puno više, ali su vlasnici takvi da se to nikada neće otključati. Zbog tog razloga se ovdje ne namjeravam vraćati kao ni u slrs ili lkpc. To je ono imaš a kao da nemaš.
-
Mjesec dana je prošlo od skupštine.
Kad će nas isplatiti? Koliko treba da se odluka upiše u sudski regstar
-
Ovo je neko čudno vrijeme
Niti je kriza, niti nije kriza.
-
Meni je ostala ozbiljnija pozicija u Jdos-u u kojemu sam već više od 2 godine.
Na ovoj razini mi se ne prodaje. A poslovanje je dobro, rekao bi najbolja stvar na našoj žabokrečini. Kad tad će nadam se nastaviti s dividendom.
Čudno mi je da uz toliki free float nitko niti kupuje niti prodaje.
Bilo bi normalno za očekivati da većinski pokušaju akomulirati veću količinu ovoga i polako nas male počnu čistiti.
Generalno, povukao sam se sa zse jer ovdje više ne vidim nikakve perspektive.
Tražim put za dalje, ništa mi se ne sviđa.
A ne sviđa mi se niti čamiti u kešu.
Pogubio sam se skroz u ovom čudnom vremenu.
-
Prije samo dva mjeseca sam imao sve osim pameti.
Danas nemam ništa osim skoro bezvrijedne kartušine.
I gledam Trumpa kako se cereka na tv.
Ova kvazikriza me dotukla. I šta sad raditi, najradije bi ležao i ne radio ništa. A i za šta raditi. Da zaradim bezvrijednu kartušinu
-
U kešu sam preko 90% već skoro tri mjeseca. Zse mi već dugo izgleda bezveze.
Jest da su cijene malo pale, ali ni iz bliza da bi valuacije bile atraktivne.
Vani i dalje balon bez ikakve nade u ispuhavanje. Tehnološke perjanice skuplje neg ingra 2007. A svijet se brzo mijenja
Nadam se poštenom bear marketu... Vrijeme mu je više. Ako ikad, sad bi trebao
-
Na VLCC stane cca 2 milijuna barela, na Suezmax 1milijun
-
Da nisam plašiv kupio bi Euronav.
Kako jesam i plašim se svega što plovi, ostajem u kešu.
-
Svjestan sam propusta prilike i zbog toga žalim. Moglo se uzeti indexni fond vani dok nije bilo skupo. Mislim da je ovo s covidom skoro gotovo.
Bila je prilika za otić vani i propala je.
A za zse se ne nadam ničem osim stagnaciji na trenutnim razinama uz moguć manji rast na hotelima kad covid prođe.