Sve je ok samo ne znam loš utjecaj potresa u Zg. Ne bi trebalo biti puno jer je rijetko tko osiguravao. Ipak im je osiguranje od odgovornosti i kasko glavni posao. Ovdje ću ostati dugoročno a tako sam i planirao
Posts by Hrx84
-
-
Od ATH 20.02. mi je imovina opala cca 12%. Na vrijeme sam prodao većinu toga. Hr turizam, zabu, Hpb, Ruse. Ozbiljnije izgubio samo na NLB i POSR u Slo gdje nisam na vrijeme izašao.
Ostao mi samo Jdos koji nisam mogao riješiti po ok cijeni te sitno nelikvidnih turista koje teško mogu i na njuškalu.
Bio sam relativno zadovoljan rezultatom tijekom pada. Ali mi je čučanje u kešu tijekom odbijanca pojelo živce. Imao sam osjećaj da mi pare jede inflacija užasnom brzinom. Zadnjih 10ak dana sam ok. Sve je prebrzo otišlo gore vani, a kod nas skoro ništa ni ne valja. Ono što bi htio kupiti je premalo palo
-
Kod mene katastrofa ovaj tjedan, prinos blizu 0% uz propust odbijanaca na svemu. Posebno se ističe užasno poskupljenje nafte.
-
Osobno sam izabrao "mirovati" u kešu, jer mi se put kojim svijet ide ni malo ne sviđa, većinom eur, nešto kn i usd. Ostalo mi je nešto nelikviduša...
Jasno je da "mirovanja" nema koju god imovinu čovjek imao jer je keš pozicija kao i svaka druga.
Svaki dan u kešu ili propuštaš zaraditi gomilu love, ili propuštaš veliki gubitak. Imam gomilu love koja će ili neće vrijediti za par mjeseci...
Uglavnom, kako živjeti normalno? Došlo je vrijeme velikih odluka, tko krivo izabere stradat će. Znam da će me budućnost pitati gdje sam bio 2020?
2008/2009.sam solidno prošao.
-
Zadnja značajnija pozicija koja mi je još ostala na zse. Trebali bi kako-tako gurati osim ako nas sve lipi java ne odnese.
Još ne bi likvidirao ovo po 3k, ali ne bi ni to isključio ako budućnost bude mračna.
-
Živio sam godinama na sličan način kao darac. 2008 izgubio skoro pola svega što sam imao, ali to je bio mali novac. Kroz cijeli ciklus od 2009 do neki dan super zaradio, cijelo vrijeme imao od 60-90% sve svoje imovine u papirima.
Iako sam neke stvari prodao na vrijeme, izgubio 13% imovine u ovom padu.
Ostalo mi nešto nelikviduša.
Doslovno se plašim i vlastite sjene... Kako je ovo što se zbiva užasno.
-
Imam je dosta i ne mislim prodavati na ovim razinama. Ako bi cijena išla iznad
4. 5oo razmislio bi o prodaji jer imam boljih prilika. Bave se uglavnom kaskom i autosiguranjem tako da je to tvornica novca s predvidljivim rezultatima.
A dividendu će vjerojatno davati jer kud će s novcima. Od te Italije ne očekujem ništa posebno.
-
Kod nas osim na turistima koji se mogu još korigirati nema nekog razloga za dalju paniku. Domaći bluechipovi van turizma budu poslovali kao i do sada.
Jedino psihološki mogu na nas utjecati ameri ako se oni još korigiraju pa počnu sa "bear market" histerijom po medijima. Jer 20% pada Nasdaqa i sp500 ne bi bilo ništa čudno nakon onakvog rasta.
-
Držim nešto sitno srebra i nafte kroz etf ove Sivr.l i Crud.l ukupno niti 4% imovine koju imam. Imao sam u planu uložit u Norilsk Nickel pa nisam, otišlo gore.
Ako bi morao birati po ovim cijenama radije bi platnu i srebro nego zlato i paladij. Mining sektor se dobro oporavio od 2016. Kad su metali bili na dnu.
Ako bude recesija u Kini budu popadali i bakar i željezo i nikal a i paladij.
A i ta priča da u slučaju crvenila na burzi moraju rast zlato i srebro mi nekako ne šmeka.