1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. Hrx84

Posts by Hrx84

• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 38
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Hrx84
    • April 6, 2022 at 6:01 PM
    Quote from lebowski

Ajde, ajde, malo krvarenja nikog nije ubilo. Imaju 2,8 milijardi prihoda ugovoreno za sljedeće 4 godine, povećavat će dividendu, sve je isto kao i prije tjedan dana, nije se nikakva godzila pojavila, kad izađu q1 rezultati ponovno će cvetat cveće u poduzeće.

Dobro je da će godzila prvo poharati konkurente koji su bili pohlepni za ugovaranjem novogradnji koje dolaze 2024. Ajde, Danaos u cijeloj priči izgleda najsigurniji.

• Hrx84
    • April 6, 2022 at 3:38 PM
    Quote from lebowski

Ako nekog zanimaju kontejneraši i sve povezano s tim, evo što kaže industrija. Ukratko, kažu da hooneymoon i dalje traje.

Kad je ta konferencija održana, sve je još bilo bajno.

U par dana su se očito dogodile gadne promjene, covid, povećana vjerojatnost recesije kroz godinu-dvije.

Očito će harpex pasti brže nego smo očekivali prije tjedan dana. A znamo da je 2024 gameover za kontejneraše ako ne ulove dugoročne ugovore.

Stradavam u DAC iako oni imaju pokrivenu 2022 i 2/3 2023 po odličnim vozarinama, čak imaju i nešto perioda 2024-26.

Tamo imamo pad uzrokovan padom cijene ZIM-a kojeg imaju puno u portfelju.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Hrx84
    • April 5, 2022 at 9:59 PM
    Quote from Marielena
    Quote from BudFox

...I Kinezi i njihovi lockdown-i nek se više nose..već toliko puta prožvakana priča...a tamo u Ukrajini genocid

nad stanovništvom gori nego u Srebrenici i Vukovaru zajedno, ali burze to ne zanima, već samo f....n lockdown...

...pale mi vani dionice skoro 15% u par dana zbog lockdown-a u Shanghai-u.......a već sam knjižio tu dobit...

..tako mi i treba kad se hvalim na forumu...a ništa kreće novo kolo, pa tko je brži nek brže bolje uhvati stolicu...

...ili kvaku, pa nek bježi van plesne dvorane dok još može i ima s čim...

Danas su americki brodari padali zbog rasta kamatnih stopa i straha od recesije.

Display More

I rast kamatnih stopa i strah od recesije su stare vijesti.

• Hrx84
    • April 2, 2022 at 7:17 PM

Pretpostavljam da je cilj svjetskih vladara keš totalno uništiti i vlasnike keša osiromašiti. Cilj je da se ne osjećaš sigurno nigdje i da ti stalno nabijaju stres i presing. Bitno je dobro manevrirati u volatilnim vremenima te realno što manje izgubiti. Trebat će nam puno sreće i morat ćemo dobro igrati kombinaciju mineswepera i monopolya mislimo li ne postati ponovo sirotinja te sačuvati zdravlje. Ovo je vrsta specijalnog rata sistema protiv svakog pojedinca i njegove imovine. Većina će stradati, a dobrim igračima ove igrice dopustit će se da profitiraju.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Hrx84
    • April 1, 2022 at 8:47 PM

Činjenica je da se još uvijek živi bolje nego ikada. Dosta bolje nego u vrijeme Sanadera i onog buma. Možda mrvicu lošije nego 2019 pred kovid. Malo je ružno što je otišao benzin gore, otišlo i sve ostalo. Ali ne da se ovo usporediti tamo negdje s 2010, a da ne govorim s bilo čime u 20.stoljeću, nego razmazili smo se malo previše. Nekad je bilo teško naći posao, danas se ne možeš obraniti od navale mušterija što god radio. Kod nas je dobro, ali zapad je toliko napredovao da to nitko nije mogao ni zamisliti. Mi smo jednostavno zaboravili kako izgledaju loša vremena, a kukamo za svaku sitnicu

• Hrx84
    • April 1, 2022 at 12:22 PM

Pokušavam se ukrcati u ATYM.L, cijelo vrijeme mi stoji na gledalici Order is being held and monitored i nikako da ga aktivira, na cijeni 32X.

• Ulaganje u bakar

• Hrx84
    • April 1, 2022 at 9:27 AM

Danas na akciji je jedan mali rudar bakra

ATYM.L

Rudnici u Španjolskoj

Kinezi žele prodati svoj udio što brže?

Yanggu Xiangguang Copper Co. Ltd ima 22% i ide van

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Hrx84
    • March 31, 2022 at 10:46 AM
    Quote from Roki
    Quote from Hrx84

Taman se ponadao jer je došao još jedan solidan papir, kad ono i to nebu pod oblake odmah.

Više po normalnim cijenama ne možeš ništa kupiti. Eventualno vani nešto što nikome nije bilo na radaru ili ima neku grešku.

Šta nije ono ZSE zabijena u bunar?

Koji bunar, možda je bila prije 10 godina. Dobro, nismo skroz u oblacima kao neke stvari vani.

Tvrtke sa dividendom iznad 5-6% možeš na prste nabrojati.

Turisti su prestali biti jeftini tamo davne 2015, te smo imali priliku kratko u Covid lockdownu dok smo mislili da je opasan.

Nismo mi Amerika da bi imali valuacije kao Amerika.

Ima toga što mi se sviđa i želim kupiti ali mi se cijene ne sviđaju.

Da na zse imamo kakvog domaćeg brodara kontejneraša kladim se da bi bio dvostruko skuplji od stranih

Ili domaćeg rudara nikla ili bakra.

• MONP (MON PERIN d.d.)

• Hrx84
    • March 31, 2022 at 10:28 AM

Taman se ponadao jer je došao još jedan solidan papir, kad ono i to nebu pod oblake odmah.

Više po normalnim cijenama ne možeš ništa kupiti. Eventualno vani nešto što nikome nije bilo na radaru ili ima neku grešku.

• Hrx84
    • March 30, 2022 at 2:36 PM

US velike banke po P/E oko 10, njima odgovara očekivani rast kamata, Goldman forward p/e 8.5, pa ako itko, oni bi se trebali snaći dobro u volatilnom okruženju. Meni ni ovo ne izgleda loše.

• Hrx84
    • March 30, 2022 at 2:06 PM
    Quote from accountant

što ćeš NaBiduAsku kad Jim Cramer poziva na kupnju i kaže da je počeo bull market

adio pameti!

činjenica je da se retail vratio u velikom stilu, čemu svjedoči pojačana trgovina meme dionicama, navodno su aktivni i fondovi koji kupuju u ime ulagača

svi očekuju obrat i pad S&P osim nekih, koji bi ga rado vidjeli na all time high prije nego što se valjda konačno strmoglavi

Činjenica je da kompanije posluju izvrsno, a mali kao i veliki imaju keša više nego ikada.

Nekim sektorima tipa brodari, rudari, razne sirovine i energetika ide toliko dobro da se tome nitko nije nadao ni u ludom snu.

Jedino je previše turbulentnih događaja i jasno je da kamate idu gore zbog inflacije. Ovo su jedini razlozi uz visoke valuacije da bi market mogao ohladiti.

A meme i ostale gluposti dugoročno će nizbrdo.

• Hrx84
    • March 29, 2022 at 12:48 PM
    Quote from zlocesti

Ne znam.

Pohlepa je neprijatelj strpljenju.

Meni ovo izgleda neuvjerljivo. Sve manje svjećice, i sve manji volumnei

Za održiv rast su potrebni volumeni

Pa cijeli SPY ako gledaš ne izgleda previše povoljno ni zanimljivo.

Pojedini papiri koji mi se sviđaju i želim ih imati više, iz mjeseca u mjesec i dalje idu gore ili u najboljem slučaju stagniraju

• Hrx84
    • March 29, 2022 at 11:51 AM
    Quote from zlocesti

Ajmo svi.

Stiže mi cca 120 tisuća kn, rado bih ih ostavila u cashu

U što ?

U kunama, čekati službenu konverziju početkom iduće godine ? Mislim da je tečaj unaprijed fiksiran, puno bolji nego sadašnji

U dolarima ? Hoće li ostati vodeća svjetska valuta ?

U švicarac? Skup je kada ga kupuješ, jeftin kada ga prodaješ

Nije ovo tema za ovaj topic, al' u vas imam povjerenja :)

Display More

Za konzervativnije ulaganje meni su se ok pokazali preferred stocks od brodara kontejneraša.

recimo ATCO-PD, GSL-PB, CMRE-PC itd. cca 7% ili malo više na dolare, ne uspiju baš pokrit inflaciju, ali barem sam manje izložen volatilnosti.

Ali imam rizik dolara i rizik većeg rasta kamata.

Što se tiče poslovanja tih tvrtki, budu one sigurno dobro radile minimalno 3-4 godine.

To doživljavam kao obveznice u ova vremena kad obveznice više nemaju smisla.

Čak su se pokazale ok i u doba panike kad je počeo rat.

Više se plašim za platformu preko koje ulažem, nego za te papire

Nekad se ljutim na sebe što sam predefanzivan i držim dosta toga i keša pa me inflacija gazi.

Koliko sam primjetio, svi su previše u nekakvom kešu. A svi znamo da je keš trash

• Hrx84
    • March 29, 2022 at 10:31 AM

Meni se čini da se market ne može ni ohladit bez nuklearnog rata. Ovi lockdowni, pucnjava konvencionalnim oružjem i dizanje kamata nisu dovoljno ozbiljni.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Hrx84
    • March 26, 2022 at 8:23 PM

U odnosu na 1941 i 1943 u mjesec dana borbi na istim prostorima sve zaraćene strane su imale daleko veće brojeve i mrtvih i izbačenih iz stroja, neusporedive s ovim današnjim. 14000 mrtvih s jedne ili druge strane nije gubitak koji bi prisilio bilo koju stranu na neku kapitulaciju. Uvijek je strašno da ljudi ginu, pogotovo nama bliski narodi.

• LNG

• Hrx84
    • March 25, 2022 at 7:22 PM

Gledao sam GLOP, površno jer nemam ni vremena.

Ali mi se čini da su vlasnici muljatori, a i to "partners" me podsjeća na NMM samo plinaški. Je li tko ovo proučavao

• LNG

• Hrx84
    • March 25, 2022 at 9:13 AM

Na prvu me odbija već velik Mcap od 1.3B$ za firmu koja ima samo 13 brodova, a onda i dug je velik, od tih 13 brodova, 9 ih je ugovoreno na cca 2 godine, ako dođe do nekog spikea na vozarinama, ovi to ne bi iskoristili. TCE of 74500$ in 2021-vidio ovaj podatak, vjerojatno ovih 9 brodova će voziti po odprilike toliko do kraja 2024. Nisu to bulkeri, ali premala mi je flota da bi to toliko koštalo, a ne vidim da imaju neke 300k$ vozarine. Ima lijepu dividendu, to je plus.

Nisam ništa detaljno proučavao, a nemam nekog znanja o tom sektoru. Ovo bi bilo super kad bi im vozarine tamo 2024 išle na neke jako visoke razine, ali moguće da se do tada ova situacija s plinom riješi.

• Hrx84
    • March 23, 2022 at 7:49 AM

A market je jedino mjesto gdje možemo na neki način kupiti naftu, paladij, srebro ili bilo što drugo ako ne vjerujemo ovom kešu ili proizvođače toga. Bilo koji drugi način kupnje je puno skuplji. Naravno dok je sustav još toliko stabilan da mi ne rikne interactive brokers i sistem gdje je to pohranjeno, a tu još nismo. A pravo pitanje će biti što činiti kada to dođe. Povlačenje s marketa znači keš i metali u čarapi te nekretnine i zalihe u podrumu. I pretvaranje keša u nešto konkretno prije nego li postane papir. Opet, tu je i totalitarni sistem koji nam može sve oteti kad god hoće.

A s druge strane Barrick i slični proizvođači zlata te proizvođači nafte i plina enormno zarađuju s ovim cijenama, tako da je opet vrlo upitno treba li se gurati sa većinom imovine u commodity.

• Hrx84
    • March 23, 2022 at 1:47 AM
    Quote from verdi

šta je novac da bi se morao vrtjeti? da li se to jede nešto? probajmo shvatiti da se dešavaju tektonske promjene. bila je kriza ova, on ali ovakvo nešto još nismo vidjeli. ja sam odluku već donio. vjerujem da su hr dionice podcijenjene ali udar sa strane će biti toliko golem da to ništa neće značiti. pošto nemam toliko veliki rezervoar da kupim i čuvam naftu preostaje mi samo jedno. ćao burza kupuj zlato. pa ćemo da vidimo.

Vrijeme u kojem živimo je jako čudno. Kao da svaki ciklični sektor dobiva svojih par mjeseci ili godinu da odradi čuda i dosegne nikad viđene visine. Pa idući itd.

Sve je krenulo početkom 2020.

Pa nadam se da će naći načina kako riješiti naftne probleme, pa možda živne fracking, možda opec digne proizvodnju, možda narod smanji bespotrebno vozanje zbog skupoće.

Živimo u totalno ludim dvadesetima.

Biti će teško spasiti svoju imovinu kroz budući period. Odluke ćemo morati donositi u hodu i dobro manevrirati.

Jasno je da smo danas u nekom čudnom totalitarnom društvu u kome neće biti zgodno živjeti.

• Što smo danas tržili

• Hrx84
    • March 21, 2022 at 3:03 PM

Kupio TGA po 3,50$, 1000 komada,

prvi naftaš nakon dugo vremena.

Da se osiguram ako vražja tekućina ostane skupa.

• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 38
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt