1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Hrx84

Posts by Hrx84

• DRY BULK

• Hrx84
    • April 25, 2022 at 8:05 PM

Pojačao sam pozicije u brodarima. Trenutno značajna izloženost DAC i manje NMM te ZIM. Priznajem da me je strah bez obzira na dugoročne ugovore.

Nevjerojatno mi je opet da u ovakvom danu otresu od 10-15%.

Opet ZIM ispod 50, DAC po 76, NMM 28 izgledaju kao dobre kupnje. Pa valjda neće biti kataklizma, ne bi trebala, ili možda hoće?

• DRY BULK

• Hrx84
    • April 25, 2022 at 5:35 PM

Šta se danas događa? Je li nešto s Kinom

• Što smo danas tržili

• Hrx84
    • April 25, 2022 at 3:49 PM

I dalje pada, ne mogu vjerovati

• Što smo danas tržili

• Hrx84
    • April 25, 2022 at 3:38 PM

Pojačao DAC na 76,XX$, ovi su pretjerali i kupio NMM po 29,xx$

Indexi se izvrsno drže, moji kontejneraši katastrofa, a posao će im pasti tek 2025

• FED kamatne stope, posljedice, prognoze, preporuke

• Hrx84
    • April 23, 2022 at 5:21 PM

Konačno je fed počeo raditi svoj posao. Jest da je zakasnio skoro godinu dana, ali bolje ikad nego nikad.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Hrx84
    • April 23, 2022 at 10:39 AM
    Quote from lebowski

Burze gore dolje, Fed ovo ono, Ukrajina Rusija nuklearni ratovi grafovi bulinđeri vikeri šmikeri šort port mort ... Kupiš kontejnere i mirno spavaš. Kupiš dry bulk i mirno spavaš dubokim snom.

Pa i mi u Zim/Dac smo otresli 20% u mjesec dana. Čak bi bitno bolje prošli da smo držali trule eure na banci.

Trenutno ne vjerujem da nam kontejneraši imaju nekog prostora za nastavak pada. U biti imaju zbog panike i neznanja masa. Drybulk mi ipak izgleda rizičnije.

• Hrx84
    • April 22, 2022 at 7:07 PM

Urla na televiziji, meni djeluje kao da pije neke stimulanse. Onako star, a tako živahan.

• Hrx84
    • April 22, 2022 at 6:33 PM

Došlo vrijeme da padaju velikani poput ZIM, DAC ili NMM.

Di neće taj Kramerov škart

• Hrx84
    • April 22, 2022 at 6:28 PM

Pa napisao vam je što treba šortati. Samo smo ga trebali slušati

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Hrx84
    • April 22, 2022 at 11:26 AM
    Quote from Marin83

Koje mrtvilo na ovoj našoj burzi...

Zse se drži nenormalno dobro zadnju godinu. Kad treba padati uopće ne pada.

Ovih zadnjih 6 mjeseci na domaćem marketu se ne može primjetiti da je svijet u medvjeđem tržištu.

• Hrx84
    • April 20, 2022 at 2:07 PM

Jedina stvar koja u RH može biti interesantna je obala mora te pojedine posebno lijepe lokacije tipa Plitvička jezera te nešto originalno.

Sve ostalo, unutrašnjost, skijališta, sela, gradovi.. sve to Europljani imaju i kod kuće.

Stvarno mi nije jasno zbog čega bi netko išao u Zagorje, zar mu nije bliže ostati u Poljskoj ili Slovačkoj da bi tamo boravio na nekom selu uz puno manje prijeđenih kilometara. Ima i tamo šuma, dvoraca i brežuljaka.

Možda se varam i ne bi mi bio prvi put da ne razumijem te čudake zvane turisti.

Ne razumijem ni ove koji na ljeto u kolonama na +40 idu na Jadran baš kad je na Jadranu nepodnošljivo i grozno vruće. Logičnije bi bilo tada ići na Baltik. A na Jadran u lipnju ili rujnu/listopadu.

• Hrx84
    • April 20, 2022 at 11:21 AM

O istim stvarima se davno razglabalo. US debt clock je iskakao iz paštete čim bi upalio internet prije 10 godina, pa PIIGS, Grčka non stop u vijestima.

Svi smo očekivali prave probleme koji su izostali.

I onda se sve primirilo i 10 godina su stvari ponovo gurane pod tepih do 2022.

"Kriza javnog duga" nam počinje.

Možda se stvarno približio game over, a možda uspiju nekom magijom dobiti novih 10ak godina kao i zadnji put.

Ako bude game over prvo u keš u čarapu. A onda dolazi sudbonosni trenutak što učiniti s tim kešom.

• Hrx84
    • April 19, 2022 at 8:18 PM

Nevjerojatno je da na tržištu nekretnina ne postoje bear marketi. Tu i tamo se dogodi korekcija u ratovima i pošastima.

Sada na sve opasnosti koje nam dolaze, od Uruk-haia, Orka i rasta kamata i dalje rastu.

• Hrx84
    • April 12, 2022 at 1:19 PM

Ne postoji sigurnost. U zlatu i kriptu realno ne vidim ništa jako bitno. Svi znamo da je keš treš a držimo ga u većoj količini iz špekulativnih razloga.

Svijetu su važnije nekretnine, žito, šećer, oružje, bakar, željezo te razni commoditiesi nego zlato ili srebro.

Svjestan sam toga da ćemo biti dugoročno opljačkani i da će to biti teško izbjeći.

Jedini način da nas ne opljačkaju je da dobro vrtimo između imovinskih klasa tj da budemo špekulanti.

Naravno da je to dvosjekli mač uz velik rizik da budemo brže opljačkani nego mase, ali i jedini način da bolje prođemo od ostalih.

Moguće je da jednog dana moderan totalitarni sistem odluči opljačkati na silu i one koji su se pokazali kao uspješni špekulanti.

• Što smo danas tržili

• Hrx84
    • April 11, 2022 at 5:10 PM

Kud svi tu i mali Mujo.

Baš kad sam pomislio da su ovi malo pametniji, i oni naručuju još kontejneraša za 2024 iako je rekordan orderbook, a projekcije budućnosti se počinju kvariti. Svi su isti, udari im velika lova u glavu i povećavaju flotu u krivo vrijeme. Toliko su ciklusa vidjeli, nikad pouke izvući

• Što smo danas tržili

• Hrx84
    • April 9, 2022 at 8:29 PM

Pa nije ovo ništa komplicirano da bi itko bio zbunjen.

Prodao 1 call i prodao 1 put, oba istječu za 50 dana. Zaradio sam 555$.

Ako cijena DAC ostane u rasponu između 85-110$ neće se dogoditi ništa, imam 555$ više, u svim slučajevima imam tih 555$ i dogodit će se neki od slijedećih događaja

Ovo su moje obveze do dana 20 svibnja ako:

Ako Dac padne ispod 85$, meni će netko uvaliti za 8500$ 100 dionica. Meni ok pojačati ću poziciju po solidnoj cijeni, ako ne bude rata bude ok.

Ako ode iznad 110$, meni će netko odnijet mojih 100 dionica po 11000$, isto ok.

• Krediti za privatne osobe

• Hrx84
    • April 9, 2022 at 7:25 AM

Nađe se ljudi koji ne mogu preživjeti 2 mjeseca bez primanja.

Većina može koju godinu. Čak i godinama. Samo ne smije doći do kraha banaka u kojima drže pare ili hiperinflacije.

• Što smo danas tržili

• Hrx84
    • April 8, 2022 at 10:11 PM

Prodao put opciju May20 za DAC, strike 85$, po 4.20$, prodao i covered Call opciju May20 za DAC, strike 110$ po 1.35$.

Očekujem uzeti 550$ u mjesec i pol što mi je cilj.

Ako me izvrši po 85$ mi je ok i moguće je i povećati ću poziciju.

Ako me nekim čudom izvrši po 110$, nek nose 100 komada DAC po 110$, to mi se čini teško očekivati.

A vrijeme ide brzo. Šortanje opcija je odlično, samo treba biti jako pažljiv i umjeren te strpljiv

• Hrx84
    • April 7, 2022 at 6:15 PM

Vidim i US banke stalno nizbrdo.

Ne bi li njima trebale odgovarati malo veće kamate

• Hrx84
    • April 6, 2022 at 7:44 PM
    Quote from zlocesti

Kao da im je sav teret potopljen. ZIM

Koji se vrag zbiva ?

Najednostavnija je tehnika čekati Price Chanell signal, Buy

Malo kasni, al ' bolje ikakav orjentir nego nikakav

Ovdje je samo pitanje a to je koliko će još kvartala ZIM biti vrhunska keš mašina. Ako izdrži godinu dana ok, ako izdrži čak i dvije još bolje.

Nije isto hoće li ovo dati još samo jednu ili četiri-pet brutalnih dividendi prije nego li smanji dividendu i padne na niske grane.

Sve je pitanje trenutka kad će se srušiti ove nenormalne vozarine za kontejneraše na neku normalnu razinu.

Market danas smatra da će do toga doći brže, nego je smatrao prije tjedan dana.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt