Još me nitko nije izvršio po prodanoj put ili call opciji ali bi tako trebalo biti. Iako uskoro bude.
Posts by Hrx84
-
-
U onom gore slučaju nije ulaz 39.20$, nego 36.80$ a tu zajebancija ima smisla
-
No meni je i dalje nejasna ideja kako za opcije ne moram imati puno novca. Ti ugovori su po stotinu dionica ili koliko.. Ako se radi o smeću, onda oke.. Ali ako se ide s AAPL i takvima, kaj, 170 ili koliko dolara jedna? Gle..stvarnost je da većina ljudi(pa makar i negirali, nije me briga) nema 17.000 dolara sa strane.. Opcije su za ekipu s jačim novcem i vještinom. A onaj tko ih kupuje, mora biti svjestan da vrijeme na njih djeluje destruktivno i mora biti spreman trpiti to u očekivanju da zaradi.
Ne mora značit. Ima raznih strategija i papira. Eto 100 komada Zima je 4200$, ili 100 komada Danaosa 6700$, a 100 komada TGA je samo 350$.
Ako želim kupit papir koji košta npr 40$, nekih 100 komada, u većini slučajeva ću šortati put opciju sa strike cijenom 38$ koja dospjeva za mjesec dana i uzeti nekakvih 1.20$ premije nego direktno kupiti papir odmah po 40$. Isto tako kad taj papir kupim tj. dođe do izvršenja opcije rado šortam call opciju i opet uzmem nešto sitno premije, pogotovo ako ne očekujem da bi moglo brzo rasti.
Ne znam jedino za ekipu koja vrti s 1000$ ili nešto sitno.
-
BALTIC CAPESIZE-INDEKS -13,18% TIL USD 3.413/DAG
Pa stvarno ne mogu vjerovati, idu još niže.
BDI 1123, da je netko rekao prije dva-tri mjeseca ne bi vjerovao
-
Kod mene na gledalici pšenica je 792,83 US¢/bu, nakon šoka zbog Ukrajine vratila se dolje
a šećer 0,17910 $/lb
a i metalurgija se vratila na normalnije razine, ni željezo, ni bakar nisu skupi koliko su znali biti
Brent nafta 100$, prije 10-15 godina nije se godinama spuštala ispod 100$, to nam je tada bilo normalno
A te cijene smo imali tamo 2012-13, a šećer je znao biti i skuplji.
Jest da je tečaj eura lošiji nego tada ali opet ne kontam kako litar ulja uz sve to može biti 40kn ili kg šećera 12kn ili vreća 15kg peleta 80kn?
Ali zato u dućanima odjednom sve otišlo na nebulozne razine što se nikad prije nije dogodilo.
I odjednom nestašica struje.
Ovo podsjeća kao kad je u starom Rimu neki lik pokušao zaustaviti dostavu žita iz Egipta u Rim ne bi li izazvao umjetnu nestašicu. Naravno prije toga je napunio svoje silose žitom.
-
Eto mjesecima se stalno po medijima crnjači. Ne možeš youtube otvorit bez crash videa.
A i dalje market jedva da se malo iskorigirao a crobex ne pada s ovih 2000 razina. Ne bi pošteno pali ni da nam asteroid udari.
-
Da slažem se, ovaj današnji Dinamo je još slabiji...
Ovakav Dinamo kakav gledamo zadnjih par godina je samo malo lošiji od Dinama iz kraja 90-ih s Prosinečkim, Marom, Šimićem, Cvitanovićem, Vidukom i ostalima. Ti nisi navijač Dinama. Pitam se jesi li uopće ikad bio na Dinamovoj utakmici na Maksimiru
To je točno, ta Croatia je igrala odličan nogomet tada 97-2000. Samo nogomet je od tada napredovao 25 godina, a današnji Dinamo nije nego malo lošiji od Croatije iz tih vremena. Ali su Hajduk i ostali još lošiji, malo su bolji od prvaka Estonije, Litve ili Malte. A u Engleskoj ili Španjolskoj bi Hajduk, Osijek ili Rijeka igrali pri dnu druge lige ili u trećoj.
Ja sam bio navikao da se klub iz Maksimira zove Croatia, dugo mi je trebalo da se naviknem na Dinamo.
-
Sigurno je da je sav ovaj cirkus namjeran.
Profitirat sigurno neće ni rentjeri na nekretninama ni ljubitelji keša.
Na nama je da pokušamo izmozgati šta nam je činiti kao što je nakon covida trebalo ući u kontejneraše i rudare:
-naftne platforme-oil rigs i drillships, ako big oil pojača istraživanja u moru, a para će imat nakon ovog rasta
-naftaši, plinaši
-uranium ili neki etf za uranium minere
-ugljen je već preskup
-Američka neka kemijska industrija ako ona iz Eu bude na koljenima zbog energenata
-Američki Kodt-ovi ili nešto slično
-imate li kakvih ideja?
-
welcome to croatia
naravno da nije bitna pamet nego da ti je ćaća izgradio nešto jako blizu mora
a ti malo uredio, stavio klima uređaje i samo je nebo granica
Tako je, ali ne mora značiti da će uvijek biti tako. Eto ni kilo mozga više nije dvije marke kao nekad, i to se mijenja.
-
A kad pogledam papir VNA.DE (vonovia) koji je rentjerski biznis s velikim eurskim dugom vidim da se cijena prepolovila od vrha prije godinu dana. Još oni imaju prvoklasne njemačke nekretnine.
Kod nas još hlađenje nije ni počelo. Manija je na vrhuncu pogotovo na kraju ovako jake sezone. Čini se da rentjeri idu u još više nekretnina i još više duga. I ne boje se duga jer će ga "sigurno" pojesti inflacija.
Meni sve skupa liči na to da se rentjerima priprema klopka, a oni tehničkom ni fundamentalnom analizom ne barataju. Gdje god dođem samo se o nekretninama priča, te o novim sve većim kreditima.
-
Kad tad nabit će se veliki porezi na nekretnine. Samo što se neće smanjivati ostali porezi pa nam onda svima bude teško. I rentjerima kojima je sada lako.
-
-----------A short put is also known as an uncovered put or a naked put. If an investor writes a put option, that investor is obligated to purchase shares of the underlying stock if the put option buyer exercises the option.--------
Išla vidjeti na što se odnosi termin-- to short put
Nije zgodno
https://www.investopedia.com/terms/s/short-put.asp
Ako je short Vragu ispod suknje izašao, put nosi suknju
A šortao kratkoročnu put opciju i dobio za nju 2350$ zbog koje imam obvezu kupiti 1000 komada BBBY za 10000$.
Zar nije svaki ugovor 100 komada dionica ? Jedan ugovor je onda obveza kupnje 100 papira za ukupno tisuću dolara ? Radi li se o 10 ugovora ?p8
Tako je, kupio sam 10 ugovora put za 2024
I šortao 10 kratkoročnih putova za 30.9.22
A dugoročni put bi mi trebao štititi poziciju kad bi me po šortu izvršili i prodali mi dionice Bbbd.
Najgore što ti se može dogoditi šortanjem puta je da te izvrše i dobiješ dionice kompanije po strike cijeni te u početku zaradu premiju na šortani put.
-
Ostaje samo nada će će u ponedjeljak biti oko 8-9$ da se barem nekako izvučem, a ne da otvori na 4-5$
-
Kupio sam put opciju s dalekim dospjećem u 2024. po 5800$.
A šortao kratkoročnu put opciju i dobio za nju 2350$ zbog koje imam obvezu kupiti 1000 komada BBBY za 10000$.
Znači ukupan gubitak mi je 3450$ minus očekivana dobit od prodaje call-ova na mjesečnoj razini sa strike cijenom 10$ do 2024g.
Nadao sam se da će se cijena vrtiti mjesecima u rasponu 5-10$ gdje ću moći na call ovima dosta izvrtiti. Ali ako ode puno nisko na 1-2$ računica pada u vodu.
Ništa, gledat ću se iz ovog izvući sa što manje žrtava. Nisam dobro pogledao što kupujem prije kupnje.
-
Pogledao papir malo bolje. To je Blood Bath Bankrupcy Beyond, zaj.. sam i morat ću se izvući. Na prvu mi se nije činilo toliko strašno, mislio sam da će životariti nekako. Ovo može na 1-2$ bez problema.
-
Kupio sada BBBY Put Jan24 10$, po 5.80$,
Shortao BBBY Put Sep30 22 10$ po 2.35$
Znači 30.09. ću imati BBBY kupljen po 10$ i zaštitu da ga mogu prodat po 10$ u Jan24, koju sam realno dobio po 3.45$ minus sitno provizije
Nakon toga prodavati call ove na BBBY dok me ne izvrši, mjesec po mjesec skupit će se... Trebao bi zaradit
Ako ga ne kupim 30.09. Ponovo ću šortati putove na mjesec-dva itd.
2024. Je daleko, puno se tu može okrenuti. Pokušati ću nešto ovako. Čini se ok strategija za ove čudne papire. Iako nemam pojma kako bi se cijena mogla tu kretati. Ne radim ovakve stvari inače samo bi htio testirati. Vrtiti šortane putove i covered callove na volatilnom papiru
Uhh, ovo je iznad moje razine znanja, pa ako ima kakav tečaj For dummies, bio bih zahvalan
Možeš naći uvod u opcijske strategije na youtu.be za početak. Kemijam i ja nešto, trebamo raditi nove stvari jer običnom defanzivom neću ništa postići, a ako riskiram više nadrljat ću, nije to zse.
Mislim da je Game Over na BBBY
Otrježnjenje.
Mogla bih i elaborirati zašto tako mislim, al' ti bi bila razina klevete
Papir je loš, znam i slobodno piši. Mene kad izvrši prodavati ću call-ove jako dugo pa šta bude.
-
Covered Call znači da imate u posjedu papir za kojeg prodajete Call opciju?
Mada znam lude koji trguju skoro Im the Money opcije ne imajući nikakvo pokriće u stavrnom papiru.
Kažu da je namira papira pri izvršenju Calla stvar prvotnog izdavača, Prime Dealera
Covered call je kad imaš papir
-
Kupio sada BBBY Put Jan24 10$, po 5.80$,
Shortao BBBY Put Sep30 22 10$ po 2.35$
Znači 30.09. ću imati BBBY kupljen po 10$ i zaštitu da ga mogu prodat po 10$ u Jan24, koju sam realno dobio po 3.45$ minus sitno provizije
Nakon toga prodavati call ove na BBBY dok me ne izvrši, mjesec po mjesec skupit će se... Trebao bi zaradit
Ako ga ne kupim 30.09. Ponovo ću šortati putove na mjesec-dva itd.
2024. Je daleko, puno se tu može okrenuti. Pokušati ću nešto ovako. Čini se ok strategija za ove čudne papire. Iako nemam pojma kako bi se cijena mogla tu kretati. Ne radim ovakve stvari inače samo bi htio testirati. Vrtiti šortane putove i covered callove na volatilnom papiru
-
Meni je najluđe u ovom sektoru da ljudi s desetljećima iskustva u ovom poslu i preživljenih ciklusa i ciklusa kao da ne razumiju da postoji vrijeme kad brodovi donose novce, kao i vrijeme kad odnose novce. Svi samo povećavaju broj brodova i njihovu tonažu. Treba nekada raditi i reži-bježi te smanjivati flotu.
-
Ovo je 2022 godina, vrijeme kad ne možeš na kavu bez 100 kn, ne možeš noćiti na moru u šupi ispod 1000 kn, dnevna vozarina za malu ne preluksuznu jahtu je 10000$,
a Capesize brod ide po samo 10000$.