Možda ctks 😄
Posts by komot
-
-
https://www.seebiz.eu/trzista/agram-…0-godine/250360
Evo kaže članak 200 milijuna kn premija samo iz Italije. Nije loše ostvarenje za svega godinu i nešto poslovanja. Neto dobit 77 milijuna, povećanje od 20 % u odnosu na prošlu godinu, P/E 6 na trenutačnoj cijeni uz stalno prisutan trend rasta poslovanja.
-
Treba pričekat izvješće i vidjet efekte, ovako samo naklapamo. To što nisu jeftini ne znači nužno loše za vlasnike dionica. Nisu svi ljudi racionalni ko mi koji smo ovdje na forumu.
-
Ja imam pozitivna očekivanja od ovog novog Laqo osiguranja i AI kojeg su uveli. To bi trebalo preokrenut trend.
-
Trajao bi koliko i ovaj proces. U sklopu predstecajnog postupka moguće je dokapitalizirati društva i omogućiti im neograničen nastavak poslovanja. Ovako su vjerovnici sa dvojbenim jamstvima pomaknuti naprijed i oni sa naknadnim supersenioritetom i oni su se uglavnom naplatili, a ostali dobili srednji prst. Uključujući i manjinske dioničare čime su zapravo država i vladajući aparat manjinske udjele ne samo u Agrokoru već i drugim firmama proglasili defacto bezvrijednima. Postoje neka prava na papiru, ali se redovito zlorabe, a dioničarima radi šteta.
Male vjerovnike i OPG-ove su isplatili da pokažu kako su socijalno osjetljivi i pravicni.
Da se ne lažemo, pokojni Pucar je bio dio te oligarhije i podržao takav rasplet kao predstavnik vjerovnika u grupi dobavljača.
Samo je pitanje tko bi dokapitalizirao kad je bio mulj na koju god se stranu okreneš. Ne vjerujem da bi se itko pošten našao tko bi u onom trenutku dao ozbiljan novac za dokapitalizaciju. Uložiti milijardu nečega, a vidi se tek vrh sante. To je jedino mogla država dokapitalizirat i tome se Todo i nadao. Dao bi državi 20 lipa za kunu. I to je Dalićka odbila. Malim dioničarima bi to produžilo agoniju i dobili bi šansu izaći iz papira, a narod bi to sve platio. Slobodno me popljujte, ali nas koji se ovdje igramo na burzi ne bi trebali spašavati porezni obveznici.
-
A sto se mijenja dolaskom Martine Dalic ili Luke Burilovica?
To jos ne znamo.
Ali znamo da je jedna vrlo uspjesna u brisanju milijardi kuna kapitalizacije sa ZSE, a drugi vrlo uspjesan u potpunom izostanku ikakvih rezultata. Mozda da pokusamo ekstrapolirati?
Te milijarde je, ako ćemo pošteno, uništio gazda klaun Todorić i sva ona politička i pravosudna mafija koja mu je dozvoljavala njegov modus operandi sve te silne godine. Njemu se trebate zahvalit za gubitke. Svi papiri u njegovom koncernu su bili toliko zmuljani da je trebala vojska stručnjaka i mjeseci rada da se uopće dođe do pravog stanja. Nije mogao ići klasični stečaj kad se nije znalo ko pije ko plaća. A i tada bi manjinski ostali bez svega isto kao i gazda. Isto ko i na vijaduktu, kamenskom ili sutra vjerojatno na viru. Zakon se morao donijeti jer je firma bila mastodont koji bi zaljuljao dobar dio ekonomije i nastao bi kolaps gospodarstva. Dok bi se papiri raspetljali, pokrepala bi stoka na farmama, njive bi zarasle u šikare a radnici bi pokrali što god bi se dalo da izvuku barem dio zarađenog. Firma je ajmo reć spašena, radnici i dalje rade, a mali dioničari i mirovinski fondovi su kolateralne žrtve. A daleko od toga da su vjerovnici i dobavljači kod kojih su sad vaši udjeli u ledu i zvijezdi prošli super. I njih je gazda isto fino skratio. Samo su oni izvukli nešto jer su vjerovnici, a ne vlasnici. Martina Dalić je po meni dobar izbor za podravku iako vjerujem da neće biti izabrana jer je plenki ziheraš i boji se političke štete jer dalićka kotira otprilike kao grinch. Dionica nemam i ne mislim ju kupovati po ovim cijenama jer ima jeftinijih.
-
Pa to samo govori da smo relativno podcijenjeni u odnosu na razvijeni svijet i da je smislenije biti u poziciji ovdje nego u americi trenutno.
-
Ako se dobro sječam platili su z1 red veličine oko mijun kuna, tak da to nije nešto prebitno
-
https://www.dalmacijadanas.hr/hotel-marjan-p…aganja-u-hotel/
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…n-foto-20200916
Ako je vjerovati ovim izvorima ispada da će sveukupno ulaganje u ovaj hotel ispasti 1 300 000 000 do 1 500 000 000 kn. S time da je ta lova ukupno zarobljena 6 ili 7 godina koliko već traje trakavica oko kupnje i koliko treba da se izgradi novo zdanje jer se staro ruši. To je vizija i strategija, ali kako imati najekskluzivniji hotel u ovom dijelu evrope, a ne kako ostvariti maksimalnu korist dioničarima. O tome se vjerojatno ante hvalio ivici kako će u penziji obilazit svoje spomenike. I ko ima većeg.
-
https://lider.media/aktualno/bizni…vlahovica-59077
Jel se sječate ove gluparije?
I koga je naš Ivica nominirao? Svog frendića s kojim je očito dijelio neke svjetonazore i sklonost preseravanju. Kako je prvi živio u dvorcu tako drugi pravi hotele da bi imao najveći lukzuz u Hrvatskoj. Nećemo sad gledati koliki je povrat investicije.
-
Jako lijep post kolega flight. Vidjet ćemo koliko dugo će trajati ovo u americi. Tesla je ušao u index pa kupuju fondovi koji moraju, a uz to si se zakačili i drugi. Kad tržište dođe do te faze nema to više veze s nikavim analizama i znanjima. Svakih 10 godina dođu neki novi klinci koji u kratkom vremenu zarade lovu koju oprezni znalci desetljećima ne mogu, što je paradoks. Samo je pitanje znaju li sačuvat to što su zaradili. Sjetite se 2007. i ingre, dalekovoda, igh, đure ili notornih bzjk, elke... Adris, ht, podravka, končar, erikson nt još uvijek vrijede samo se na njima tada nije dalo zaraditi ko na ingri i igh koji su na kraju od silne perspektive završili na aparatima.
-
Evo sada zbog kakti odlaska na Mars rasprodaje sve da ne bi ispalo da je sad dobra prilika za utržit Teslu. Hitno mu treba lova pa možda da 10 % popusta,
-
....s druge strane, najviše Bitcoin računa nalazi se baš u te dvije zemlje kojima nasušno fali dolara za robnu razmjenu, pa kupuju sve živo što mogu zamijeniti za dolar ili vezati za dolar.
al glavno da se priča i trend pumpaju.
bitno je samo ne ostati zadnji kad se sve razotkrije.
kao i sa svim ostalim wc papir dionicama i shit coinima.
inače, sa svakim tuđim mišljenjem ja sam sve sigurniji di ću svoje novce parkirati
Pa sta nije tako u svakom papiru? Zadnji ugasi svjetlo i to je to.. Pa prosli ste Agrokor
i usput:
Morgan Stanley usao u MicroStrategy
to su oni sto su prebacili svoje dolare u BTC (cirka 2,5B$ ili ti ga po naski receno 70000BTC-a
)
to inace rade ovi kaj se ne kuze u P/E 7 i koji citaju index a ne gledaju Bujicu
Vidim kolega Emil da vas je krenulo u btc i da dobro zarađujete. Poznat mi je taj osječaj iz 2006. i 2007. na našoj burzi kad je sve raslo, i ja sam tada mislio da sam popio svu pamet i ego mi je bio kao i vaš jer sam imao potvrdu u prinosima. I mnogi su bili takvi pa su se na kraju ostavili dionica. Želim vam sreću i dalje, ja nisam takav tip investitora i ne mogu se svama raspravljat jer imamo dijametralno suprotne stavove i dokle god ste uspješni nitko vas neće razuvjerit da npr. btc vrijedi 40 000 dolara ili tesla 800. Jasno je da se visoko tehnološki startup ne gleda jednako kao etablirane firme ali tesla više nije startup. Koliko bi oni auta trebali prodati da opravdaju ove valuacije? A ne spavaju ni ostali, nije toyota zaboravila radit aute.
-
U pravu si, samo tako nastavi. BTC čujem ide na 150 000.
-
Kako ne ulažem, ulažem na zse. Imaš na drugom forumu moj porfelj, jedan sam od rijetkih transparentnih ovdje.
Porftelj mi je na p/e je cca 7 - 8, ne znam točno. To mi se ne čini kao balon.
-
CTKS Ključni Pokazatelji
Mislim da ne. Trenutno. Možda Čateks.Samo je to takva firma da iduće godine može biti minus u poslovanju pa onda ipak nije tako sve jednostavno kako sada izgleda. Svejedno mislim da je dobra kupnja još uvijek. Bez rizika je teško do velikih zarada.
Račun Dobiti i Gubitka Prihod (TTM) 107.85M Prihod (Kvartalni YoY Rast) 38.49% EBITDA (TTM) 11.75M Neto Dobit (TTM) 7.00M EPS (TTM) 31.14 Profitabilnost EBITDA Marža (TTM) 10.89% Neto Profitna Marža (TTM) 6.49% Dividenda Dividenda (TTM) 0.00 Dividendni Prinos (TTM) -- Cijena i Valuacija Tržišna Kapitalizacija 17.98M PE Omjer (TTM) 2.57 PS Omjer (TTM) 0.17 PB Omjer (Kvartalno) 0.29 EV / EBITDA (TTM) 2.69 Ostalo Ukupan Broj Dionica 224.77K Prosječni Dnevni Promet (1Y) 8.39K Beta (5Y) -1.41 Povrat na Kapital (TTM) 12.27% Omjer Duga i Kapitala (Kvartalno) 25.14% -
Ma Nasdaq je balon, to je jasno. Evo gledam Tesla na 880 dolara. Tržišna kapitalizacija vrijedi više nego Toyota, Volkswagen, BYD, NIO, Daimler, GM, BMW, Ferrari, Volvo) – zajedno! Bitcoin je isto balon, mada bi za mene bio i da je na 10 dolara. A i ostali indeksi u Americi su u balonu. Vjerojatno će još to sve rasti, ali puknut će, to je sigurno. Uvijek je tako bilo. Trgovanje je po principu kupi pa prodaj većoj budali. Ne vidim razlog za diskreditaciju kolege ramba.
-
Mislim da ne. Trenutno. Samo je to takva firma da iduće godine može biti minus u poslovanju pa onda ipak nije tako sve jednostavno kako sada izgleda. Svejedno mislim da je dobra kupnja još uvijek. Bez rizika je teško do velikih zarada.
-
Da to sam i ja primijetio. Još sam si pomislio kako bolje izgleda.
-
Dobro za allianz, loše za vas. Mi ovdje na forumu raspravljamo o isplativosti ulaganja u osiguravatelje, a ne o isplativosti životnog osiguranja.