1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. komot

Posts by komot

• Razotkrivamo portfelje

• komot
    • May 31, 2021 at 12:48 PM
    Quote from Zvjezdani
    Quote from komot

Pa nije smisao topica hvalisanje. Ovdje se bavimo dionicama, a ne koliko ko ima nekretnina. Uspoređivanje portfelja dionica nam pomaže kod investiranja, pogotovo neiskusnihim članivima. Ne vidim smisao navođenja da se očekuje pozitivan ishod parnice.

Nema tu hvalisanja, već izgleda da ti nisi shvatio smisao ovog topica.
    I gledaš vrlo usko.

Ovdje je tema: portfelj.

A u portfelju možeš imati širu imovinu od dionica.

Mislim da bi to za mnoge "investitore" ovdje moglo biti vrlo poučno.

Naravno, za one koji to vide i razumiju.
    Diverzifikacija portfelja na različite klase imovine može biti ključno u stvaranju osobnog blagostanja koje neće ovisiti o državnim mirovinama ili volatilnosti financijskih instrumenata. :)

Display More

A kako da i mi ostali dođemo do dobivenog sudskog spora u Americi? Ili nasljedstva od praujaka iz Australije. Nema smisla takve stvari navoditi u temi razotkrivamo portfelje.

• Razotkrivamo portfelje

• komot
    • May 30, 2021 at 10:17 PM

Pa nije smisao topica hvalisanje. Ovdje se bavimo dionicama, a ne koliko ko ima nekretnina. Uspoređivanje portfelja dionica nam pomaže kod investiranja, pogotovo neiskusnihim članivima. Ne vidim smisao navođenja da se očekuje pozitivan ishod parnice.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• komot
    • May 27, 2021 at 10:10 PM

https://arhivanalitika.hr/blog/ususret-o…odarskog-rasta/

Evo jednog pozitivnog i optimističnog članka. Vrijeme je da i nama konačno krene.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• komot
    • May 25, 2021 at 7:33 PM
    Quote from zlocesti

Medika :S

P/ E 8

Jedino ako iduće godine ne isplate dividendu :/

7.05, morate odbit trezorske kod izračuna

• PVCM (Pevex)

• komot
    • May 16, 2021 at 9:50 AM
    Quote from plavi05

Definitivno pevex je postala jedna svaštara koja može proći u manjem gradu, kada usporedite robu i cijene ne mogu konkurirati nikome(emmezeta. Mima, prima, ysk, elipso, kralj, mikronis, bauhaus itd

Nipošto se ne slažem, apsulutno su usporedive cijene s time da pevec ima daleko veći asortiman od nabrojanih osim bauhausa koji je dosta skuplji u prosjeku.

• PVCM (Pevex)

• komot
    • May 15, 2021 at 10:22 PM
    Quote from plavi05

U pevecu vrlo malo kupujem jer je bauhaus povoljniji cijenom i širinom asortimana, a što se tiče bijele tehnike ni uz akciju ne mogu cijenom parirati Kralju.

Ja kupujem puno u Pevexu, u Bauhausu slabo. I sigurno je povoljniji od Bauhausa. Plus ima neke artikle koje ni uz najbolju volju ne možete nigdje naći jeftinije. Milka 300 g 13.99, coca-cola 1.5 l 8.5 kn, stalno su neke akcije i pogodnosti. Nije to dućan za visoku klasu, ali nema više totalnog škarta kao nekad. Solidan je asortiman i cijene su umjerene. Rekao bih prilagođen srednjoj klasi, možda ovdje na forumu obitava malo bogatija klijentela pa pevex nije za njih. Ja sam i lidlić i pijevčić. Ne pušim snobizam.

• Best buy

• komot
    • May 13, 2021 at 8:06 PM

Ali mini korekcija, kratkog daha. Čini mi se da će iduće godine koje dolaze obilježit značajan rast bedepea i optimizma u društvu. Zaboravit će se i Agrokor s vremenom. Turizam će se vratit naglo isto kao što je i pao, a raste nam i trgovina, građevina, industrija, poljoprivreda a još smo u koroni. Vidjet ćete. Vrijeme je i da mi malo konvergiramo prema EU. Slijedi 7 debelih godina.

• MDKA (Medika d.d.)

• komot
    • May 12, 2021 at 2:49 PM

I s ostatkom neka i dalje kupuju ljekarne po Hrvatskoj. Da ne ovise toliko o državi.

• MDKA (Medika d.d.)

• komot
    • May 11, 2021 at 8:06 PM

1400 je za moj tip investiranja idealno, samo neka nastave tako.

• komot
    • May 11, 2021 at 4:32 PM
    Quote from verdi

na igh liči kao da netko brani margin. ostala su isto 3 uravnoteženja koja nisu odigrana??? koliko sam ja upratio bar 5 ih je danas bilo. još jedna krajnje kretenska ideja iz zse kuhinje.

Baš tako. Krajnje kretenska ideja.

• MDKA (Medika d.d.)

• komot
    • May 10, 2021 at 4:59 PM

Jel na to ide porez?

• komot
    • May 5, 2021 at 1:35 PM
    Quote from Ledica
    Quote from zlocesti

Nema davno svi ste se kleli u građevinare.

Sada u brodare :S

Pa si mislim, koliko je važno ući na vrijeme, toliko je važno i izaći na vrijeme.

Al' kapa dolje, nepobjedivi ste :S

A ja idem kontra cilog svita.

Odavno se ne držim više one “ mudre “ stare narodne izreke... kuda Mujo , tud i ludi Turci...

Malo sam lijena pa uvijek zakasnim za Mujom, a Turci su brzi.

Kupujem nelikvidne, malo poznate, čak i opskurne dionice.

Osim Adrisa, naravno.

Nekad to bude odlična investicija, ponekad fijasko, ali takav je život burzaša. ^^

Display More

He, he. I ja sam u sličnima zaglavio. Kladim se da nema puno na forumu sa sličnim portfeljem.

MDKA-R-A
    TSHC-R-A
    JDOS-R-A
    CROS-P-A
    PVCM-R-A
    CTKS-R-A
    VLEN-R-B
    KOTR-P-A
    SPNV-R-A
  • PVCM (Pevex)

• komot
    • April 22, 2021 at 9:53 PM

Ja si sve razmišljam pojavit se na skupštini sa svojom sićom. Jel ima sličnih razmišljanja ovdje?

• MDKA (Medika d.d.)

• komot
    • April 21, 2021 at 10:55 AM

Meni ovako bolje paše, kad hoćeš ostvarit normalno ulaganje a dionica nelikvidna, samo imaš problema s penny dionicama. Ovako kupiš jednu, ali vrijednu. Isto je i kod prodaje.

• PVCM (Pevex)

• komot
    • April 21, 2021 at 10:52 AM

Eto, a smijali se ljudi i čudili kad sam napisao da vrijedi 100 000 dionica.

Ja se plačem kaj nisam rasprodal adris i adpl i nakupovao se ovog zlata.

Ipak, možda sam ovako skromnija i bolja osoba ostao, to je možda najvažnije.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• komot
    • April 21, 2021 at 6:43 AM

A kad netko poželil imati pravi keš, fiat novac, kako će mu legalno netko izdat potvrdu ako je ta stvar zabranjena?

• MDKA (Medika d.d.)

• komot
    • April 20, 2021 at 10:01 PM

Razlog je to što sad kad su dogovorena plaćanja od strane države više nema razloga da ostane na onim smiješnim razinama. Još uvijek je jeftina.

• CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

• komot
    • April 19, 2021 at 10:37 AM

Inaće ova dionica je isto prilično povoljna ako ju se uspije kupit po trenutnoj cijeni. S obzirom na navedeno u izvješću, ove godine se može očekivati 100 miljuna kuna veća dobit u odnosu na prethodnu, a to je preko 30 posto. Krenut će i dividenda ja se nadam, trebat će adrisu za njegove ludorije.

• komot
    • April 15, 2021 at 10:10 AM

Mi malo stariji smo toliko istraumatizirani da više ne vjerujemo ničemu. Ipak, ja sam optimist, nisu ni Rumunji vjerovali pa sad vjeruju. Mišljenja sam da smo sada na dnu i ići ćemo samo prema gore i to solidno. Vide se već sad određeni pomaci, Rimac, Infobip, prerađivačka industrija. A turizam će se opet vratiti čimse riješimo ovog zla što je isto izgledno u skoroj budućnosti. Pa i to pravosuđe koje je u banani ipak se ponešto mijenja na bolje, ipak su neke face koje su godinama i desetljećima drmale maknute s položaja, a neke i osuđene i bit će toga još. Evropa nas ipak po malo odgaja i kultivira koliko god se nama čini da ne. Probajte se mentalno vratit u 10 ili 20 godina unatrag, ipak je ovo daleko bolja država za poslovanje nego tada.

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• komot
    • April 13, 2021 at 9:52 PM

Jel imate kakav link o toj informaciji.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt