Evo ja sam na 8 posto s dividendama, 5 posto bez dividendi.
Posts by komot
-
-
Ništa skoro ovih tmurnih dana nema proizvodnje. Inaće 10. mjesec je bio odličan. Natežem se s EON-om koji je inaće katastrofa. Na mailove odgovaraju 15. dan, na telefon čekaš odgovor ko godoa da čekaš i na kraju ti veli da pošalješ mail jer da nisu educirani. Uglavnom, iako sam s njima potpisao ispravan ugovor, s hep ods-om isto tako, obračunali su mi da za 650 kwh viška da moram 280 kn platit. I to zato jer su mi računali po formuli kao da sam prekoračio godišnji limit u proizvodnji iako sam tek upalio elektranu. U međuvremenu sam prešao na hepi i sad tvrde da mi ne mogu ispostavit ispravan račun jer im hep ods ne želi ispostavit mjerne podatke budući da nisam više njihov korisnik, valjda zbog gdpr-a. U hep ods-u, muke ježeve da objasniš situaciju jer ni oni ne kuže niš, hebe lud zbunjenog da napravi munjenog. Na kraju su mi potvrdili da su poslali prema eon-u ono kaj sam tražil, samo me zanima, s obzirom da više nisam njihov korisnik, kak će mi refundirat te kune koje sam u plusu.
Evo sad su mi poslali mail da uredno primaju mjerne podatke od hep ods-a. Nakon što sam pola dana izgubio natežući se s njima i hep ods-om.
Poštovani,
zahvaljujemo na Vašem e-mailu.
Ovim putem Vas obavještavamo kako HEP ODS d.o.o. i dalje vrši očitanje Vašeg brojila, podatke o Vašoj potrošnji E.ON Energija d.o.o. zaprima službenim putem od strane istih te na temelju toga izdaje račune.
Također bismo napomenuli kako smo od strane HEP ODS d.o.o. zaprimili informaciju da je prema obračunskom mjestu: 0702186926 evidentiran status samoopskrbljivača te ćete zaprimiti nettirane količine.
Nadalje bismo Vas obavijestili kako je E.ON Energija d.o.o. u procesu zaprimanja novih mjernih podataka od strane HEP ODS d.o.o.
Ljubazno Vas molimo za strpljenje do zaprimanja istih na kućnu adresu.
S poštovanjem,
Brigita
E.ON Služba za korisnike
-
Ja sam od trenutka uključenja već u kazni. Ne dira to njih, a misliš si kak su Nijemci pošteni i precizni. Jesu u Njemačkoj vjerojatno, u Hrvatskoj se ponašaju kao Sicilijanci.
-
Meni su po 12 lipa računali, a teoretski može i po lipu jer je takva formula. To ne može biti slučajno što rade, hrpa ljudi ne kuži ništa pa idu probat. Formula je: 0,9 x potrošena struja/proizvedena struja x otkupna cijena i tako za svaku tarifu posebno. S time da ti sve troškove koji se obračunavaju po potrošnji, tipa mrežarina obračunavaju normalno kao da ništa ne proizvodiš. Ja sam u rujnu za skoro megavatsat predanih u mrežu ostvario 120 kn uštede. Gamad. Poslije se vade da je bilo slučajno ili da je hep ods kriv jer oni šalju mjerne podatke. Veli mi ova na telefonu kad sam rekao kako je to moguće kad je sve ispravno ispotpisano i kod njih i kod hep ods-a da je to itekako moguće i da se to dešava. Nemam ja pojma, ona se narješavala takvih slučajeva, to je u biti normalno.
-
Dacia je prošli ponedjeljak konačno stigla u salon. Ja lijepo platio resto i planiram kak da ju pokupim jer moram po nju u Požegu, kad me nazove čovjek i veli da ne smije isporučit jer 11000 komada, među kojima je i ova moja ima grešku zatezača pojasa. Sad čekam da to poprave. Inaće je rok isporuke trebao biti početak kolovoza.
-
Ništa skoro ovih tmurnih dana nema proizvodnje. Inaće 10. mjesec je bio odličan. Natežem se s EON-om koji je inaće katastrofa. Na mailove odgovaraju 15. dan, na telefon čekaš odgovor ko godoa da čekaš i na kraju ti veli da pošalješ mail jer da nisu educirani. Uglavnom, iako sam s njima potpisao ispravan ugovor, s hep ods-om isto tako, obračunali su mi da za 650 kwh viška da moram 280 kn platit. I to zato jer su mi računali po formuli kao da sam prekoračio godišnji limit u proizvodnji iako sam tek upalio elektranu. U međuvremenu sam prešao na hepi i sad tvrde da mi ne mogu ispostavit ispravan račun jer im hep ods ne želi ispostavit mjerne podatke budući da nisam više njihov korisnik, valjda zbog gdpr-a. U hep ods-u, muke ježeve da objasniš situaciju jer ni oni ne kuže niš, hebe lud zbunjenog da napravi munjenog. Na kraju su mi potvrdili da su poslali prema eon-u ono kaj sam tražil, samo me zanima, s obzirom da više nisam njihov korisnik, kak će mi refundirat te kune koje sam u plusu.
-
Netko će uvijek reć da je nešto nepošteno. Ali, je li pošteno 300 kn po krevetu ili čak 150 paušalno godišnje dok jedan hotel plaća nebrojeno mnogo nameta, plus na kraju godine još 18 posto poreza na dobit. I onda za izvadit tu dobit iz poduzeća još 10 posto i onda još i prirez. Moj kum je uložio milijun eura u 8 apartmana, 4 na sebe, 4 na ženu. Plaća subvencioniranu struju 1/3 od cijene koliko plaća hotel, čistačice na crno, nema pdv-a u cijeni, inspekcije i ostali troškovi poslovanja nemjerljivo manji. A poreza plati 1 posto od prihoda. Manje nego mu je subvencija za struju. I onda ovom koji ima hotel s 32 kreveta rastu magareće uši. Još je gore što su i stranci počeli koristit blagodati ovakvog sustava.
-
Da imamo nagradu za objektivnost, kolega Barikb bi sigurno bio prvi kandidat.
-
Porez je glup jer Hrvatska time šalje lošu sliku o sebi za strane investitore i to u trenutku kada proračun sasvim dobro stoji. Deficit je OK, javni dug pada, zadužujemo se još uvijek relativno jeftino. Stvarno nije bilo potrebe, jedino mi je drago zbog mađarske INA-e da ih malo opletu jer oni stvarno ostvaruju ekstra profit na temelju nerazumnih cijena plina koje država mora subvencionirati jer bi glasači inaće pali na prosjački štap.
-
Bit će ovo duga zima kako mi se čini, krenule su provokacije i pokušaji uvlačenja cijele Europe u rat, a to mi se ne sviđa kod Ukrajinaca i njihovih najvećih saveznika koji su ovo sve od početka i zakuhali. Prvo su ispalili projektil na Zagreb, gdje je samo pukom srećom izbjegnuto 20-tak a možda i više mrtvih studenata, pa su digli u zrak sjeverni tok 2, te sada projektili na Poljsku sa mrtvima. Rusi jesu agresivni i imperijalni sa Putinom na čelu, ali ovakve provokacije sa druge strane su vrlo vjerojatno i dovele do toga stanja, a Ukrajincima se trenutno sve gleda kroz prste, pa zato naši ni ne smiju objaviti da je raketa koja je pala na Zagreb vjerojatno bila Ukrajinska.
Sve to ne djeluje poticajno na ZSE, te je većina kupaca na hold, dok se stuacija malo ne smiri i svi stanu na loptu, nogometnim žargonom govoreći. Možda ovo svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru malo pomogne ljudima da se smire i razmišljaju o ljepšim stvarima, ali ekipa koja potpiruje sukobe ne miruje i na sve moguće načine pokušava sve ostale uvući u njihove sukobe i rat, a to mi se ni malo ne sviđa, a vjerujem ni ostalima.
Čini se nevjerojatnim, ali čini se da trenutačna situacija je ustvari voda na mlin Hrvatskoj. Što si bliže Rusiji manje si privlačan za strane investicije trenutno. Mogla bi u sklopu tzv. nearshoringa Hrvatska pokupit vrhnje ovog puta, imamo luke, energetska situacija je bolja nego drugdje, relativno smo dobro obrazovani i politički stabilni, blizu smo, uskoro u eurozoni i shengenu, nismo preskupi kao radna snaga i ovom trenutku kad u Poljskoj padaju granate možda izgledamo bolji za investicije nego Poljska, Mađarska, Litva, Estonija i drugi koji su nam prvi konkurenti.
-
Da, neke nekretnine su brutalno podcijenjene i još kad to veliš nekom budeš popljuvan žestoko. Prije par godina je moju nekretninu od 3500 m2 zemljišta uređenog hortikulturno i kuću od 180 m2 s poslovnim prostorom koji mjesečno nosi 2200 kn jedan pametnjaković koji je usto i sudski vještak za nekretnine procijenio, doduše usmeno, na 40 000 evra. I još je rekao: Ko bi to kupio, ko bi tu živio. Nisam htio ništa reći jer je u pitanju otac od prijatelja. Inaće živi u zagrebačkoj Dubravi. A mislim si, ti si mali bedak.
-
Ako nema plaćen prijevoz, onda joj većina primanja odu na gorivo i hranu, jbga, nije sve za svakoga.
Da sam ja u takvoj situaciji i nemam plaćen prijevoz kupio bi najjeftiniji elektricni auto i vozio se free bar 100-150 km dnevno na solarne panele koje bi stavio na krov kuće. tj. koje već imam na krovu.
Ja imam takav slučaj, samo mi žena ima 1,25 kn po km. Kupio najjeftiniju Daciu Spring, do 100 km dnevno dušu dala. Živim na selu, u blizini gradića koji ima sve, do vrtića i škole 2,5 km, školski autobus vozi do škole, na aktivnosti moraš vozit. Kad klinci krenu u srednju školu i faks onda se situacija što se klinaca tiće mijenja u korist velikog grada. Ali, u odnosu na cijenu kvadrata i praktičnost života, smirenost i komoditet koji imaš, sigurno se isplati. Ko ima za život na Pantovčaku, to poštivam. Samo ovi koji nemaju neka ne kukaju. I da, posla ima i u manjim sredinama, ne mora svako putovat za Zagreb.
-
Banka ne daje svoje novce, oni samo svoju maržu obračunaju na tuđe novce.
-
jednostavno ne vjerujem da netko ima 5 mil $ u kriptu, a zivi kao podstanar. Jer mu onda nisu sve viuge u glavi dobro poslagane, jbga
Imao, kolega, ispravak netočnog navoda
A ne znam, meni je to isto znak da nekaj ne štima u glavi s njim, ali nije bilo moguće pomoći. Kome će ljudi vjerovati, onom ko je zaradio 5 milijuna dolara ili meni koji vozim 14 godina stari auto. Nevjerojatna priča, al ako su lagali mene i ja lažem vas. Rekao je da će kupiti nekretninu tek kad vrijednost jednog shiba inu bude 0,1 dolar. Koliko je još ostalo od tih 5 milja, ne znam, kolko znam još uvijek je podstanar, shiba inu još nije došla na 0,1 USD.
-
A to ne znam, prije bih rekao da je ovo prvo. Znam za još jednu priču, jedan moj ajmo reć poznanik je imao u jednom trenutku prije otprilike pola godina 5 milijuna dolara u tim valutama i još uvijek je bio podstanar. Toliko je čvrsto vjerovao u tu priču. Ne znam kakva je situacija danas, samo znam da je ekipa koja se s njim druži isto u to vrijeme bila zaluđena s tom pričom, a ja sam bio ajmo reć neznalica. Nevjerojatna količina sigurnosti u nešto toliko nepouzdano. Gledam i ovu reklamu za neku mjenjačnicu koja banalizira postojanje koječega u budućnosti, samo kriptovalute su 100 posto budućnost.
-
Eto o tome pričam.
-
Meni je samo žao spaljene struje, nemam empatije prema "investitorima". Kad sam i pokušavao upozoriti i ovdje na forumu i u fizičkom svijetu, uvijek sam bio popljuvan. Kakva su to glupa razmišljanja o životu bez rada i proizvodnje, samo svi trebamo uložit u kripto i živjet od porasta vrijednosti istog. Evo veli mi žena da je sin od njezine kolegice odustao od faksa i da se misli bavit kriptom i od toga živjet. A punoljetan je, ne mogu mu ništa, on zna.
-
Skoro bi čovjek pomislio i da ovi koji kroje zakone imaju prste u tome. Ako je tome tako, oni će znat na vrijeme izać u fiat.
-
Nemoj se živcirat kolega, nego kupuj sad kad je na akciji.
-
Čini se da je sada 4 x manji rizik za kupovinu btc, a na drugim kriptovalutama i 10 puta i više manji rizik za kupovinu.
ne štima vam matematika
rizik, nakon ovih 'topljenja' coinova, kripto burzi i tokena, je u biti porastao
pa padaju redom kao kruške
navodno Binance odustaje od dogovorenog posla preuzimanja, nakon što su malo pogledali u knjige
Malo sam alegoriju koristio, kolega.