1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. komot

Posts by komot

• Ulaganje u solarne elektrane

• komot
    • February 26, 2023 at 11:13 AM
    Quote from plavi05

Ako ste obični čovjek cijena otkupa struje je 0.12 lp imam točno takav obračun u računu E. ON ali sam ga reklamirao pa je storniran jer sam ušao u sustav samoopskrbe. Ukoliko ste Pavao Vujnovac i slični njemu onda su druga pravila

Isto se i meni desilo, samo je trajalo 5 mjeseci dok mi nisu novce vratili. Kao greškom su me stavili u taj model iako sam tek počeo s proizvodnjom. Valja naglasiti jednu stvar koju mnogi ne znaju. Za kućanstva, a pretpostavljam da je tako i za firme postoje dva modela. Model kupca u samoopskrbi i model kupca s vlastitom proizvodnjom. Ovaj prvi model je OK i isplativ kroz cca 10 godina ili oko 6 ako uhvatiš poticaje samo ukupna proizvodnja ne smije biti veća od godišnje potrošnje. Ovaj drugi model je potpuno neisplativ jer prije rikne sva oprema nego se vrati uloženo. Tako je to nažalost, zato treba dobro paziti kako se dimenzionira elektrana

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• komot
    • February 26, 2023 at 11:01 AM

Ne kužim zašto bi država to radila. Vidimo gdje su završile dionice INA-e nakon kratkog vremena. Napravljena je ogromna šteta jer se strateška kompanija predala u ruke prvog konkurenta. A HEP je još važniji u ovom trenutku. Svi mi, i građani i gospodarstvo plaćamo smiješnu cijenu struje jer je država tako odlučila. Da se građanima ponude dionice, pa makar i da je samo jedna dionica u privatnom vlasništvu, bi li država mogla tako postupati? HEP bi ostvarivao ekstra profit, a mnoge firme bi se zatvorile i mnoge obitelji s manjim primanjima bi bile na koljenima. A zbog čega? Da raja u kratkom roku zaradi 30 posto i da te dionice preuzme neki jači igrač. Slušam ekipu iz INA-e, radnike, kako se ljute što je država prepustila upravljanje Mađarima. A kad ih pitam gdje su njihove dionice završile, svi se pravdaju kao trebala im je lova za nešto pa su prodali. Nitko, ali baš nitko nema više ni jednu dionicu, a znam ih puno jer sam živim na takvom području gdje pola ljudi iz prozora može vidjet naftnu kačaljku. Ti bivši samoupravljači su se bez imalo snebivanja riješili dionica tvrtke u kojoj i sami rade i sad im je netko drugi kriv. A takvih primjera je bilo koliko hoćeš u devedesetima, zna se kako to završi na kraju.

• komot
    • February 25, 2023 at 5:06 PM

Ja samo znam da je za kućanstva ta formula izuzetno neisplativa u mjesecima kada imate višak. Što je omjer veći u korist proizvodnje, to je cijena manja. Plus što se ostali troškovi, mrežarina i ostale naknade naplaćuju jednako kao i da nema proizvodnje.

• komot
    • February 24, 2023 at 6:46 PM

Evo, konačno su mi isplatili tih 60 eura. Završila je i ta saga.

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• komot
    • February 23, 2023 at 8:46 PM

A specijalac je jer su i vlasnici specijalci. Iz susjedne federacije je uvezeno dosta ekonomista za koje bismo mogli reći da su specijalci. I to jako uspješni i bogati specijalci. Ovo smanjenje dobiti je uzrokovano enormnim povećanjem bruto pričuva. Nisam baš preveliki stručnjak, ali to mi djeluje kao da se pokušava izbjeći ovaj dodatni jednokratni porez ili neki drugi marifetluk. Nije istina da od ulaska na talijansko tržište se gomilaju samo gubici. Jdos kontinuirano bilježi i rast prihoda i neto dobiti. Sve do zadnjeg izvješća kad se bilježi znatan rast prihoda, ali dobit je nekim čudom iznenadno prepolovljena. Podsjeća me priča na Pevec kad su se stalno knjižila rezerviranja za sudske sporove koja su smanjivala dobit. Možda sam u krivu, ako ima ovdje netko stručniji, volio bih da pojasni te bruto pričuve i je li to kategorija koju mogu sastavljači izvješća proizvoljno odredit, prema nekoj svojoj procjeni koja je ajmo reć subjektivna.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• komot
    • February 21, 2023 at 11:54 AM

Veselila bi me ta vijest puno više da imam malo više od svega 5 posto porfelja ovdje. Ovako su mi podijeljeni osječaji, više sam ljut na sebe nego veselim rastu. Malo me tješi što je kolegica Ivana s drugog foruma, koja je kudikamo jači investitor od mene, bila u top 10 pa rasprodala jeftino. A što možemo, drugi put ću biti pametniji, nadam se.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• komot
    • February 11, 2023 at 6:11 PM
    Magna: Oštar pad neto dobiti zbog viših troškova
    TORONTO - Kanadski dobavljač za automobilsku industriju Magna International lani je ostvario 37,8 milijardi dolara (35,1 milijardu eura) prihoda, što je četiri…
    www.seebiz.eu

Ima li ovdje kakve poveznice?

• PVCM (Pevex)

• komot
    • February 9, 2023 at 10:34 PM
    Krešimir Bubalo (Pevex): Žalosti me hajka na trgovce, oni su zapravo bili brana rastu cijena
    Kompanija Pevex lani je uprihodila rekordnih 387 milijuna eura (2,9 milijardi kuna), što je 14 posto više nego u 2021. godini. Usprkos tome neto dobit je bila…
    lidermedia.hr

Nažalost, nemam pretplatu za cijeli članak.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• komot
    • February 8, 2023 at 7:37 PM
    Quote from Spalato33 (grad)

Danas sam pratija trgovanje i uglavnom se skidalo sa aska.Fantastičan promet i porast od 7%.Mislim da je došlo vrime da se dionica otključa.Bila je taoc nelikvidne burze.Biti će ujutro intetesantno na otvaranju.Gospodo forumaši volija bi čuti vaša očekivanja?

Ja sam trenutno ljut na sebe jer nisam jače ušao ovdje. Od 2016. od kad sam se vratio na ZSE, ozbiljne zarade po 100, 200 ili više posto sam ostvario na ajmo reć dionicama tipa vlen. A ovo kaj mi je činilo jezgru, kakti bluechipovi slabašno. Sreća da je došla korona, pa sam sve rasprodao, napravio nekretninu i uložio gro u mediku. Kad je bio Pevec na rasprodaji, bilo mi žao Adris i adplastik prodat da jače uletim. Danas bih bio u penziji da je bilo hrabrosti i pameti.

• komot
    • February 7, 2023 at 11:08 AM

Samo da još malo popljujem EON. Još mi nisu isplatili sredstva koja su mi krivo obračunali u kolovozu i rujnu 2022. Sada sam im se zaprijetio s odvjetnikom.

Izbjegavati EON u širokom luku.

• Ekonomski podaci

• komot
    • February 1, 2023 at 7:58 PM
    Dnevnik Nove TV prvi donosi detalje velikog posla koji je pred realizacijom: Američki gigant investirat će u Slavoniju, tražit će 4500 radnika
    Na pomolu je vjerojatno najveća pojedinačna investicija stranog ulagača ikada u Hrvatskoj, a Dnevnik Nove TV prvi donosi detalje tog velikog posla koji je pred…
    dnevnik.hr

Evo jedne super vijesti i za naše Slavonce.

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• komot
    • January 31, 2023 at 8:18 PM

Trebamo tek vidjeti zadnji kvartal cros-a. Na brzinu sam škicnuo izvještaj, vidim ogromno povećanje izdataka za štete. To bi trebalo biti povezano s porastom cijena popravaka vozila, ne vjerujem da su se odjednom počeli više razbijat auti, možda nešto malo jer nije više lockdown koji je pozitivno djelovao na dobit. Osiguravatelji su već najavili povećanje premija, očito je da ove cijene nisu dovoljne. Ja ne prodajem, situcija bi se trebala srednjoročno stabilizirati.

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• komot
    • January 27, 2023 at 4:48 PM

Fora je, samo nije nešto prepuno 1200 kom.

• Nekretnine opcenito u HR

• komot
    • January 26, 2023 at 5:28 PM

Baš gledam situaciju na njuškalu, bogme i u mom selu otišle cijene u pm, a i rasprodalo se skoro sve. Izbor nikakav.

• Birtija

• komot
    • January 26, 2023 at 5:24 PM

Ovakvog glupana još nismo imali valjda u cijeloj povijesti, a da je na tako visokoj poziciji. Onu pijanduru od predsjednice nisam više mogao slušati pa sam glasao za ovog. Mislio sam da ne može gore valjda, više se ne sjećam. Znam da me ne opravdava sad, ali nisam se nadao da bu baš takva štetočina bil.

• Što smo danas tržili

• komot
    • January 23, 2023 at 7:07 PM

A evo i ja prijavljujem Kutjevo. 300 kom po 6,30. Ne mogu si pomoći, još jedan čudnovati kljunaš u portfelju.

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• komot
    • January 21, 2023 at 12:12 PM

Rekao bih ovako odoka puno više od trenutne cijene. Kao skoro sve nelikviduše. Kao uostalom i većina dionica na ZSE.

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• komot
    • January 21, 2023 at 10:00 AM

Hm, da. Nije loše za trade, ali i fundmentalno izgleda kao prilika. Samo, čini mi se da je srednjoročno i dugoročno nemoguće zadržat ovakve profitne marže. Možda zato i nexe izlazi.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• komot
    • January 16, 2023 at 7:22 PM

A govorili su tako i engleski proizvođači motocikala kad su se japanci pojavili pa znamo kako je završilo. Živi bili pa vidjeli, evo ja već vozim jedno kinesko vozilo, a tek je krenulo. Tih 250 milijuna eura je jako rastezljivo, nemojte se u to previše pouzdati kao ni u to da će cijena plina nastaviti padati ili se zadržati na ovoj razini. Ali može biti i kako vi kažete, samo, za sada ne ulažem ovdje, pogotovo nakon ovog rasta. Svakako ne prije godišnjeg izvještaja.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• komot
    • January 16, 2023 at 5:58 PM

Danas sam doživio valjda najveću diskrepanciju između crobexa i mog portfelja.

Crobex - 2,75

Crobex10 - 3, 57

Moj porfelj + 1,27

A taman sam htio malo u dokup ić.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt