Izgleda mi kao da na Dow futures-ima imamo ascending triangle sa kosom stranicom kroz dna od ponedjeljka i jučer. Upravo ju je testiralo.
Zgodno za dokupit uz mali rizik. Ako to probije, onda su mede možda ipak malo jači.
Izgleda mi kao da na Dow futures-ima imamo ascending triangle sa kosom stranicom kroz dna od ponedjeljka i jučer. Upravo ju je testiralo.
Zgodno za dokupit uz mali rizik. Ako to probije, onda su mede možda ipak malo jači.
Sve to stoji i sad su svi bearish/short ali nužan je jedan shake-out rally. Ja sam long od ponedjeljka.
Dobra primjedba.
Mislio sam na efikasnost istog.
CDC kaže:
"During May–November 2021, case and hospitalization rates were highest among persons who were unvaccinated without a previous diagnosis. Before Delta became the predominant variant in June, case rates were higher among persons who survived a previous infection than persons who were vaccinated alone. By early October, persons who survived a previous infection had lower case rates than persons who were vaccinated alone."
Jel' to konačno priznaju i prirodni imunitet?
Odoh se ja fino vubiti
Svugdje kasnim.
Ajme, koliko sam novaca propustila zaraditi.
Vani bar ima tog mlijeka za prolijevanje ...
Baš čitam https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…saboru-20220125
"Milanović o Ukrajini: Mi s time nećemo imati ništa. Ako dođe do eskalacije, povući ćemo sve do zadnjeg hrvatskog vojnika!"
Za razliku od ranijih Plenovićevih nuđenja pomoći Ukrajini ...
Ja bi da bude po Milanovićevom.
"Novost je da će se uzimati u obzir i stopa cijepljenih na 100 000 stanovnika."
Novi KPI za bonuse?
Hm, ja sam si dokupio longa. S onakvom svijećom kao jučer (wick, zeleno zatvaranje, close iznad close prethodnog dana, popunjavanje gapa), mislim da ćemo vidjet bar dan-dva rally.
Možda napravi kakav dip intraday, ali ...
U svakom slučaju, rizik (pozicija SL) je jasno definiran.
U longu možeš izgubiti samo čitav ulog, u shortu minus može i nekoliko puta premašiti početni ulog.
Uzmeš si neku polugu, npr. 1:500 kao na Forex-u, pa si izjednačiš strane - onda možeš izgubit cijeli ulog na bilo koju.
kapa dolje kolega etoimene !
nikako da se pomirim s time da na US tržištu volatilnost nije ona sa ZSE
s kojom lakoćom i u času se okrene trend, to je za ne vjerovati
zato savjet vama koji još niste probali i daytrade:
Da, na daytrade-u se puno brže uči jer se situacije puno brže mijenjaju.
Ključ je risk management i ovladavanje vlastitim fear/greed omjerom.
okrenut u zeleno sigurno nećemo danas
Čak je i gap popunilo. Raketa!
Majstori napisali naslov prije zatvaranja,
Valjda ovo neće igrat i u lokalnom kinu ....
"zbog nedostatka prirodnog plina počelo isključivanje gradskih toplana s plinskog sustava"
Globalno zatopljenje je out.
Jel' se gap down i i 250 bodova računa?
Moram priznat da sam očekivao veći spektakl. Futures su flat.
Ako napravi HH danas (iznad open.a), ide rally par dana. Grah.
Ja danas ipak očekujem u početku pokušaj poguranca prema gore, onda sredinom dana ipak pad.
No....
Meni se sad čini da će bit prvo pokolj, pa onda raketa. Čak možda i pozitivan close.
Navodno se Hrvati iz Australije vraćaju u Hrvatsku. Kada bi to bila istina i još medijski popraćeno u pozitivnom kontekstu možda i ne bi bilo loše za hrvatsku ekonomiju.
Dosta im je lockdowna tamo. Mi smo ovdje kamilica.
Uh, ima tu nešto ekipe ...
Šef ekipe "možemo ali ne znamo kako" zapravo nam je danas najavio poskupljenje odvoza otpada od min 100% a samo nebo je granica.
Ma niiiijeee! Vidiš da su izračunali da će "građani koji žive u kućama, ako odvajaju otpad, sada sigurno plaćati manje."
Jedino što izgleda ne znaju dobro izračunati postotak onih koji u gradu žive u kućama.
"long positions should always be bought at the top" (risk management nightmare) + "False breakouts occur frequently" = ?
https://www.index.hr/mobile/clanak.…ijesti_ostalo_m
Svake godine ?
"Ljudima je to lakše zapamtiti"
Crypto bi mogao ostati ali meni se čini da će CBDC forma preuzeti primat.