1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. malovitra

Posts by malovitra

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• malovitra
    • November 5, 2021 at 11:16 AM
    Quote from Ledica
    Quote from mitkko

Imam problem da uvijek moram kupovati neki okrugli broj komada dionica. Tako mi je sada ostalo 20-ak tisuca kuna koje nemam na sto potrositi jer cu si pokvariti kolicine vec kupljenih dionica.

Znam, bolesno. 🤷

Da, bolesno, ali vrlo čest poremećaj.

Dobro je što zaokružujete na manje, meni uvijek pofali keša jer i ja moram sve zaokružiti. Na više. 😀

Trenutno me ERNT nervira jer završava sa 9.

Previše mi je 11, a za 1 komad mi se ne plaća brokerska naknada. Teška situacija 🤔

Display More

Zašto plačate brokersku naknadu za 1 komad?

• Razotkrivamo portfelje

• malovitra
    • October 22, 2021 at 11:57 AM

Ljudski rad ne postoji, ili postoji kao relikt prošlosti. Sve što postoji na ovome svijetu stvorio je Nikola Tesla, a on nikad nije radio.

Quote from Marin83
    Quote from Philidor

Meni je nejasna izjava da ljudi smanjuju produktivnost, a što rade lupaju čekićima po strojevima? Imamo li neku najezdu ludita u 2021. ili?

Nejasna vam je izjava da ljudi smanjuju produktivnost...evo vam jedna crtica koja je trajala možda 10 minuta...dođem u jednu firmu i čekam nekoga(nebitno), stanem negdje sa strane i promatram dva radnika na jednoj velikoj presi, gdje su lomili nekakve limove na zadane oblike. Od deset limova koji su ubacili u presu dva su bila škart, jer ih nisu položili kako treba. Sad zamisli koliko štete naprave ta dva lika tokom godine.

Ili kad u policijskoj postaji namjerno sjeb... onaj stroj što dieli brojeve. Ko konta, konta.

• Razotkrivamo portfelje

• malovitra
    • October 22, 2021 at 11:52 AM
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

I ne mozete zaradjivati na burzi ako netko ne gubi. Recimo vi ste kupili na dnu i prodali na vrhu. Ali onda je netko morao prodati na dnu i kupiti na vrhu.

Burza nije zero-sum game, ne znam odakle vam to. Recimo, futuresi i opcije jesu, ali sama trgovina na burzi nije. Ovo je već stvar nekog općeg znanja i logike.

Ako kratkoročno možda i je, dugoročno sigurno nije.

• Razotkrivamo portfelje

• malovitra
    • October 22, 2021 at 11:45 AM
    Quote from Philidor

Meni je nejasna izjava da ljudi smanjuju produktivnost, a što rade lupaju čekićima po strojevima? Imamo li neku najezdu ludita u 2021. ili?

Ja na ovom topicu vidim pravu najezdu ludita.

Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Ne mozete biti poduzetnik ako nemate radnika. I ne mozete zaradjivati na burzi ako netko ne gubi. Recimo vi ste kupili na dnu i prodali na vrhu. Ali onda je netko morao prodati na dnu i kupiti na vrhu.

Quote from tizian1
    […]

Sjedi jedan.

• Razotkrivamo portfelje

• malovitra
    • October 22, 2021 at 11:43 AM
    Quote from hugh
    Quote from malovitra

Odi u trgovinu usisavača.

Marin bolje razme ovaj svijet od vas što ga dislajkate. Jedino što slabije razumije kamatni račun.

pošalji ti stroj da ti ode u trgovinu po usisavač.......

Poprilično sam siguran da su u dostavi mog zadnjeg usisavača (Šaomi je prava zvijer) sudjelovali strojevi.

• Razotkrivamo portfelje

• malovitra
    • October 22, 2021 at 10:20 AM

Odi u trgovinu usisavača.

Marin bolje razme ovaj svijet od vas što ga dislajkate. Jedino što slabije razumije kamatni račun.

• Razotkrivamo portfelje

• malovitra
    • October 20, 2021 at 2:36 PM

Niko nas milijunere nije tako unazadio ko Eurozona. Ja čak razmišljam o tužbi.

• Razotkrivamo portfelje

• malovitra
    • October 20, 2021 at 12:13 PM

Ja sam recimo puno više izložen na NJSE (Njuškalo štok eksčejnđ) nego na ZSE. :)

• Razotkrivamo portfelje

• malovitra
    • October 20, 2021 at 10:14 AM

Treba otvorit posebnu temu pod naslovom " Ko ima mali, a ko veliki? Čiji je Tehničar, a čiji Fundamentalac?"

:)

• Razotkrivamo portfelje

• malovitra
    • October 19, 2021 at 11:05 AM

Misli se na trenutni portfelj koji kotira na ZSE, zar ne?

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• malovitra
    • October 14, 2021 at 3:12 PM

Tko je sretni kupac?

• PVCM (Pevex)

• malovitra
    • October 14, 2021 at 11:57 AM
    Quote from stipe_Cro

Zanimljivo da se ne vidi u history data :/

Zanimljivo je tu štošta. Prodavač je "mali": ženi sina, kupuje auto, misli da je dobio dobru cijenu itd...

Kupac je možda mali i budimo realni to je odlična investicijska odluka. Možda je kupac veliki, ...

Ma hoću reć u kakvoj mi vukojebi..ni živimo. Trguje se u mraku. Ma ne znam šta sam htio reć.

• PVCM (Pevex)

• malovitra
    • October 14, 2021 at 11:44 AM

Šta se tu kuha?

Da se nisu Pivci namjerili na Pevca?

A, onda još šaran i ostali likovi iz basne.

Ovo će roditelji pričat djeci za laku noć. :)

• PVCM (Pevex)

• malovitra
    • October 8, 2021 at 12:18 PM

To Jurica udara po bidu.

Ona kupnja po 80000 pobjegla.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• malovitra
    • October 6, 2021 at 10:51 AM
    Quote from looserst
    Quote from mitkko
    […]

Evo i na hrvaški:

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…i-foto-20211005

Odakle im ova imena btw? Evergrande, fantasia...zvuci ko hotel u las vegasu, bas vuce na nesto gdje se gube pare :S

A iza svega stoji Glumina Banka. :)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• malovitra
    • October 6, 2021 at 10:10 AM

Jel se zapalio Reichstag?

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• malovitra
    • September 27, 2021 at 12:22 PM

Čeka se da se vidi koliko je HPB izložena Evergrandovom nekretninskom balonu. Onda prvo ide reakcija na NSE, pa tek onda Zse. Ili obrnuto, nisam siguran.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• malovitra
    • September 23, 2021 at 12:05 PM
    Quote from plavi01

Da da avioni će slijetati ravno u adrisove sobe ako sobe ne buju u remontu.

Svaka i firma ima bar nekakav plan za prezentaciju a AV ga ima za sebe i taj perpetuum mobile drži vodu. Što će napraviti fondovi jer uloženo im ne donosi nikakav novvac

Kolega, ovo je grozno čak i ako ste prodali sav... :)

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• malovitra
    • September 23, 2021 at 9:47 AM

Sanjao sam noćas da je Rajan uveo neke linije za Zagreb i da će sad nahrupit turisti(nemogu dat link iz objektivnih razloga). Jel ima Adris kakve hotele u Zagrebu?(il sam i to sanjao?)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• malovitra
    • September 20, 2021 at 2:30 PM
    Quote from zlocesti

Da mi je znati motiv onog entuzijasta koji je u 2 bloka ostvario 8 milijuna kuna prometa na Podravci ?

Na vrhu cijene. U dane kada se čeka objava Fed-a, a neka se sitnica i u Kini zatresla, posljednji put je započelo sa Lehman's Brothers ? Nećeš ti povoda

Pa bih zločesta kakvo nisam rekla nije li to u prigodi izlaska, više nego ulaska :/

Nismo li tako nešto gledali uoči 2008. na Zabi ? Ima li tko od starijih da se sjeća

Ovo me podsjetilo na "Dva igrača s klupe". Tko je taj naivac koji ulaže lovu. Kad ono Sindikat policije. :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt