1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. Sheki

Posts by Sheki

• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 33
  • Što smo danas tržili

• Sheki
    • February 1, 2024 at 10:41 AM
    Quote from Damir1952

+ADPL uzeo malo samo za prosjek si popraviti!
    Nije valjda da bude dionica još pala?

Ako bude padala opet ćete smanjit prosjek, pa opet dobro :)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Sheki
    • January 29, 2024 at 2:50 PM
    Quote from DonDada
    Quote from D_artagnan

Ja vise nisam bas ni siguran da će CERP svoje prodati, buduci da su u TOP 10, već bi sa tim izasli na sva zvona vani.

A kako je izborna godina za par mjeseci, ovo bi onda bilo dosta tesko objasniti kao NETEMA, tj. zašto se prodalo upola cijene, tj. i niže budući da su cijene brodova rasle :/

Ovi iz uprave su neuracunljivi, vidit cemo šta će HANFA reći koje su sankcije, kad pocnu raditi po pitanju prodaje ispod 3 godine od dobivanja dionica.

Evo mog odgovora od Hanfe na upit o namjeri prodaje uprave ATPL

Poštovani, zahvaljujemo na javljanju.

Ponajprije napominjemo kako eventualno kršenje internog akta nekog trgovačkog društva od strane zaposlenika/predstavnika tog društva ne mora nužno i automatizmom predstavljati kršenje propisa koji se odnose na djelokrug i nadležnost Hanfe. Hanfa ne odobrava interne akte trgovačkih društava (pa ni izdavatelja vrijednosnih papira). Uz pretpostavku kako ste dioničar društva Atlantska plovidba d.d. (navedeno nije razvidno iz Vašeg obraćanja) i smatrate kako Vam je određena osoba kršenjem internog akta tog društva povrijedila neka prava i/ili nanijela štetu kao dioničaru ili pak počinila prekršaj ili kazneno djelo, nema prepreke da pokrenete odgovarajuće postupke sukladno propisima koji reguliraju iniciranje prekršajnih i/ili kaznenih postupaka.:)

Upućujemo vas na odredbu članka 41. stavka 1. Zakona o preuzimanju dioničkih društava (Narodne novine 109/07, 36/09, 108/12, 148/13; u neslužbenoj pročišćenoj verziji dostupan na internetskoj stranici Hanfe: http://www.hanfa.hr). Nije razvidno na što se odnosi Vaša tvrdnja o pravnoj upitnosti prodaje dionica od strane malih dioničara, no pretpostavljamo da se odnosi na navod kako određeni dioničari svoje investicijske odluke donose (i) na temelju informacije/objave koju spominjete u svom obraćanju. Hanfa ne može davati investicijske savjete niti komentare/mišljenja o investicijskim odlukama ulagatelja koji nisu njeni subjekti nadzora.

Na kraju ističemo kako Hanfa kontinuirano prati postupanje sudionika na tržištu kapitala pa tako i transakcije dionicama izdavatelja na koje se odnosi Vaše obraćanje. U slučaju da Hanfa utvrdi određene nepravilnosti ili nezakonitosti na tržištu kapitala, Hanfa postupa u skladu sa svojim ovlastima.

S poštovanjem,

Ivan Mučnjak

Display More

Sve je u skladu s prezimenom :) i zato tu nema nikakvih nepravilnosti.

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Sheki
    • January 24, 2024 at 12:52 PM

Jesu i ovi u Tankerskoj učili zanat?

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Sheki
    • January 19, 2024 at 10:17 AM
    Quote from karlo
    Quote from ejovrh

Jedno pitanje, pošto to ne kužim nikako čemu to služi...

Svako jutro, kad krene otvaranje burze netko stavlja nalog prodaje 10800 dionica Zabe na cijenu cca. "najniža+0,50€" i sklanja ih u 9:29:59 prije otvaranja trgovanja... Svaki dan ista cifra dionica po istom paternu.

Trenutno je oko 74000 dionica na prodajnoj strani i onda spadne na "standardnih" oko 63000, ali to se ponavlja zadnjih 20ak dana sigurno, možda i duže

je li to manipulacija tržištem?

https://zse-blog.info/borba-protiv-m…poraba-trzista/

Uslojavanje i zavaravanje“ (eng. layerning and spoofing), kod kojeg je karakteristično izlaganje naloga na jednoj strani (primjerice kupovnoj) bez namjere da ih se izvrši, odnosno kako bi se stvorio privid potražnje za financijskim instrumentom, dok isti ulagatelj izvršava suprotnu transakciju (u ovom slučaju prodajnu), te odmah po izvršavanju prodajne transakcije briše kupovne naloge kojima je stvorio privid na strani potražnje.

Nije manipulacija nego psihički poremećaj.

• Sheki
    • January 11, 2024 at 3:44 PM

Ako ima neki novi Zavadlav da se javi da mu poklonim par dionica

• SPAN (SPAN d.d.)

• Sheki
    • January 10, 2024 at 9:57 AM
    Quote from Moller
    Quote from josip100

Danas je prošlo 13600 po 48,40....i to van redovnog trgovanja...

Trebali su staviti obavijest tko otpušta dionice.

nastavljaju

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/53126

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/53128

Dobit će ih natrag kroz godišnji bonus :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Sheki
    • January 9, 2024 at 3:33 PM
    Quote from Backdraft
    Quote from Marsonia

13.600 komada po 48,40€

Dobrodosli medu dionicare spana

Hvala, nisu mi prve.

Šalim se :)

• JDGT (Jadroagent d.d.)

• Sheki
    • January 3, 2024 at 2:57 PM
    Quote from MihoMato
    Quote from MihoMato

Predujam dividende za 2024 dolazi za 2 sedmice, oko 10.01.24.god.

Lani je bio 5€, ove god. može biti samo više od 5 do 6 Eurića. Sretno svima

Kako sam i napisao predujam dividende od 5,0€ stiže 12.siječnja 24. Sretno svima

Još nek ostatak zaokruže na 10 pa dobro. Ono 8 prošle godine je bilo bez veze, neš ti brojke.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Sheki
    • January 3, 2024 at 1:38 PM

Ja kad vidim ovo gore ja uopće ne mogu mislit. Zato bi molio kolege da ne stavljaju linkove sa sličicama jer mi odmah ruka hvata pištolj. A šta ćeš drugo, kad njuška proviri tako iznenada...:).

• Sheki
    • December 29, 2023 at 9:28 AM
    Quote from safarick
    Quote from borsa

Ajmo ovako

Oleg prodao po 50, pajdo je sa nećakom, nećak sa ujakom ili stricom a stric je pajdo sa cerpom koji će isto prodati po 53.

Najsmješniji je oleg, osim ako nije bilo štogod ispod stola pa se smije mom upisu

Nemoj uopće sumnjati....nešto je kapnulo iz zaklade..

Voda je to, uvijek nađe neki put, kod nas na sve strane curi i prokišnjava :)

• Sheki
    • December 27, 2023 at 12:48 PM
    Quote from Blabla
    Quote from trial

Sve je to ona lijepo objasnila i iz njenih usta to sve zvuči jako ružičasto. Meni se ne čini da je sve baš tako za pet, ali ajde, ona zna bolje.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…u-foto-20231222

Što je to ona napravila da ohrabri kompanije da dođu na burzu? Koliko mogu vidjeti, jedno veliko ništa.

Nemojte tako, zato je ohrabrila da odu. I za to je potrebno uložiti napor.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Sheki
    • December 21, 2023 at 3:30 PM

Da ne bi kasnije bilo da se radi o insajderskim info. Ja ću ovo uzet jer imama para za dokupit :)

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Sheki
    • December 19, 2023 at 1:04 PM

Sve neka fina gospoda sa po 250 kom.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Sheki
    • December 19, 2023 at 12:52 PM
    Quote from Bokyklc

Jutarnji veli "štetnih" ... ? :D

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kaže stara narodna: "Neće jezik nego pravo..."

• Što smo danas tržili

• Sheki
    • December 12, 2023 at 3:13 PM

Dajte ljudi smanjite zelenilo, nisu valjda već sjele božićnice i nagrade, pričekajte da i nama ostalima sjednu :)

• PODR (Podravka d.d.)

• Sheki
    • December 8, 2023 at 12:20 PM
    Quote from trial

Jel to oni pišu ozbiljno, il je to nekakva neslana zahebancija ???

Vujnovac nije ni uplatio, a već se dio prodaje.

https://www.agroklub.com/poljoprivredne…vinkovce/92033/

To samo mi moramo uplatit ako mislimo trgovat

• Sheki
    • December 7, 2023 at 3:13 PM
    Quote from Ledica
    Quote from Sheki

E ja sad nedam ukidanje poreza na dobit, šta sam se ja mučio i držao dionice dvije godine :).

Ma ne brinite kolega, držite dionice i dalje, evo vam rok promjene regulative ….😁

Na pitanje kada bismo mogli očekivati novu regulativu je odgovorio da je dokument u izradi, a nada se će uskoro biti gotov, u roku od tri godine ili kraće.

Ajd fala bogu, čim vidim ovo "uskoro" detaljnije mi ni ne treba :)

• Sheki
    • December 7, 2023 at 2:04 PM

E ja sad nedam ukidanje poreza na dobit, šta sam se ja mučio i držao dionice dvije godine :).

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• Sheki
    • December 1, 2023 at 3:18 PM
    Quote from KicanCRO

Na ovoj dionici sto su bolje vozarine to je gori rast.

Vozarine skocile 8000 dolara ej, rast od 100 posto u ovom kvartalu. Cijena skocila 11 posto. Jadroplov je npr skocio 35 posto. Verige sam radi 13 000 dolara ciste dobiti dnevno. Cudo nevideno, cijena bila 24 eura kad su vozarine bile 10 000 dolara za dry bulk, sad su 16 000-18 000, a i vise zbog premije potraznje.

Na početku ovog zadnjeg kvartala vam je 02.10. cijena JDPL-a bila 9 eura, a ULPL 03.10. (jer nije bilo transkacija 02.10.) 21 eur.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Sheki
    • December 1, 2023 at 12:44 PM
    Quote from tenchi0110

Ma po ovim cijenama pričamo o firmi kojoj je tržišna kapitalizacija 14,8 mil E!!! Pa koliko samo vrijede dva LPG broda...suludo. Ovo će Tankerska progutat preko ATPL-a opet za kikiriki

Računica je jednostavna, dignimo prosjek na 30 eura pa nek gutaju

• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 33
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt