1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Sheki

Posts by Sheki

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Sheki
    • November 2, 2020 at 2:26 PM
    Quote from Moller
    Quote from BudFox

Ne bih se tome čak ni previše čudio. Bar teoretski to ne bi trebala biti zadaća trezora, ali kod nas je nažalost sve moguće

očito su u điru delistiranja s burze, pa ne bih ni to isključio kao jednu od mogućnosti zabijanja prosjeka, nitko više ne želi male u vlasništvu, kao da su im oni krivi što su nesposobni profitabilno voditi kompanije, pa moraju još i male počistiti što jeftinije, jadna burza, zakoni i regulator

A kad bi se mi ovdje dogovorili da pokupimo sve do 60 onda bi to bilo protuzakonito, brzo bi reagirao regulator. Zadnji put se takvo stiskanje i delistiranje dogodilo na jednoj drugoj dionici pa je nas nekoliko u liftu poznati Zg odvjetnik pitao da li ćemo ga tući? Kada sam to i još neke stvari iz neformalnog razgovora prenio na nekom drugom forumu a još jedan kolega koji je bio na skupštini potvrdio Admin je brisao. Onda sam se odjavio i nisam više pisao na forumu.

• Sheki
    • October 30, 2020 at 3:49 PM
    Quote from Moller
    Quote from Sokolic

A kad trezor misli kupovat? Na 35? 25?

mislim da oni mogu slobodno trgovati, znači k/p te ne bi bilo iznenađujuće da oni i stiskaju dolje

Evo, ja namirujem razliku ovome na 44,40 do 45 kn koliko god kupi.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Sheki
    • October 30, 2020 at 3:34 PM
    Quote from tin
    Quote from StockValue

Baš nevjerojatno, ne znam jel ekipa nije skužila da je 50 mil jednokratnih rashoda ili o čemu se radi..

Obzirom na agresivnu prodaju tko zna..

Ma netko pogleda RDG ---dobit ili gubitak i lupa.

Ja bi rekao da zna zašto lupa, isto kao i ask na TPNG-u, al vrč ide na vodu dok se ne razbije.

• Sheki
    • October 30, 2020 at 10:29 AM
    Quote from tin
    Quote from Sheki

Tin, tko je pokupio 8 tisuća i nešto komada do ili po 56 kn pred cca mjesec ili nešto malo više dana?

Kolega zadnji put kad sam spomenuo knjigu dioničara ADMIN me isključio tako da sorry.

Mogu vam reći samo jedno da nisam kupio SAPN prije 14 dana kupio bi od ovoga što prodaje na 45 sve što mogu.

Hvala kolega, ne brine me ovaj na 45 :)

• Sheki
    • October 30, 2020 at 9:03 AM

Tin, tko je pokupio 8 tisuća i nešto komada do ili po 56 kn pred cca mjesec ili nešto malo više dana?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Sheki
    • October 21, 2020 at 9:33 AM

Blokada računa zbog neplaćene komunalane naknade

• Sheki
    • September 8, 2020 at 3:26 PM
    Quote from Ludakopatka
    Quote from zlocesti

Ameri dolje 200 bodova.

Oštro down

Završili su sa minusom od 0,56 posto... Kakav oštro down... Šta se tu sve može pročitati

Mislila je na futurese

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Sheki
    • September 3, 2020 at 3:37 PM
    Quote from Sinner99

Mada danas nekako prazno u Lencu, jedan brod samo, ako sam dobro vidio iz auta.

Prazno je od vikenda, išao sam vidjet kad je kolega stavio onu fotku gdje je pun. I stvarno je bio prošli tjedan.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Sheki
    • August 27, 2020 at 9:35 AM
    Quote from trial
    Quote from Mrcash

Ako sam dobro shvatio pjesnika ovdje , ako kreso kupi 2000 komada onda je to investitor , al ako ja i slični kupim 2000 komada onda sam kokosar ?

Denobeno jučer potkraj radnog vremena kupio dionice u količini koja potakne ostale na ulazak i dizanje cijene. Umjesto da o tome šuti i pusti da ostali svojim kapitalom odrade daljnji rast cijene njegovih dionica i potom im proda na nekoj barem malo višoj razini, on svoju kupnju objavi (jer mu je došlo) i time ohladi sve upravo motivirane ostale ulagače.

Ma bravo denobeno! Tak se to (ne) radi.

Ipak, svaka mu čast na iskrenosti.
    A možda je nešto drugo, pa se po toj logici ipak to tako radi (možda bi još kupovao)... :)

• OPTE prodaja - kladionica

• Sheki
    • August 7, 2020 at 3:53 PM

Jel to 11,5 danas do kraja dana :)?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Sheki
    • May 20, 2020 at 12:30 PM

Naim, nit je u-glavnom, nit je povijest nit je većina. Ajd pripazite malo što pišete...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheki
    • April 28, 2020 at 3:57 PM

Šteta za tečajne razlike

• Sheki
    • April 24, 2020 at 9:03 AM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Jubito

Obzirom da su svi doma i surfaju i telefoniraju nemilo - solidni.

Jedino me brine situacija sa poslovnim korisnicima.

U 1q vjerovatno nitko nije otkazivao, a opet internet je nesto kao i hrana danas bez toga ne mozes kao poslovni korisnik i nesto je sta ces zadnje ugasit sad jedino je pitanje smanjenje usluge i racionaliziranja troskova za prvu ruku, a poslje ovisno o stecajevima i ukidanje.

Sta se tice gradjana optima ima tu jednu manu da je vjerovatno dobar dio ugovora bez ugovorne obveze barem su to nudili u zadnju godinu dana po povoljnoj cijeni mozda i jos prije ne znam kad je ta praksa bas uhvatila trend pa s te strane ima veci rizik nagle promjene korisnika jer nema ugovora koji te veze pa jednostavno se mozes prilagodit situaciji, drugo pitanje je i koliko optima ima korisnika apartmana koji u ovoj krizi mozda odluce otkazat uslugu ovisno o ocekivanju sezone, medjutim to nista se nece vidit do 2q, osim ako netko nema inside info, to bi sve bili realni rizici da kupujes dionicu radi poslovanja, medjutim kupujes je radi prodaje pa onda i drugacije gledas na to, jedino mozes postavit pitanje kako bi potencijalni kupac to mogao gledati kroz neki buduci ocekivani cash flow i koliko to zeli platit sigurno ce bazu podataka korisnika dobro procesljat da vidi sve rizike, a mi to ne mozemo znat

Otkazivalo se nije, al je velikim poslovnim korisnicima (pogotovo turizam) omogućeno da ne plaćaju mjesečne troškove kako ne bi otkazivali ugovore.

• Sheki
    • April 6, 2020 at 4:45 PM
    Quote from Admin

Kolege, kao voditelj foruma reagirao sam na članak i dobio stav HAKOM-a da je članak lažan i da spomenuta odluka nema veze s prodajom Optime, odnosno da je ista zapravo pozitivna u tom kontekstu. Svjesni su lažnih konotacija članka i sa svoje strane će pokrenuti odgovarajuće prijave, a mi smo dobili poziv kao zajednica da dostavimo i pisanim putem prigovor koji bi služio kao polazišna točka. Ukoliko imamo nekoga od pravnika zamolio bih ga savjet preko privatne poruke kako što bolje sastaviti takav prigovor pravničkim žargonom.

Možda je ovo dobra prilika i škola za ubuduće kako ovakvim stvarima stati na kraj..

Svaka čast, kapa do poda.

Nažalost nisam pravnik.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Sheki
    • April 3, 2020 at 1:21 PM
    Quote from ico8888
    Quote from StatusQuo

ispada da je municiju potrosio

Takvi igraci ne ostaju bez municije,ukoliko im i usfali znaju gdje ce posegnuti.

Čini mi se da je linija fronte na 160. S jedne strane Biblija s druge strane ?

Zašto mi se čini da se vodi neki privatni obračun? Jel moguće?

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Sheki
    • April 3, 2020 at 12:59 PM
    Quote from Lucijan

Iz razgovora sa Valamarovcima sam saznao da oni ozbiljno računaju na glavnu sezonu i da će forsirati autokampove a posebno mobilhomove u kojima turisti mogu imati distancu. Do glavne sezone je skoro tri mjeseca i za to vrijeme če se situacija u Sloveniji, Austrijii i Njemačkoj smiriti. Jedan dio njih če se zaželjeti mora i kupanja nakon svega ovoga a Italija kao glavna konkurencija kao autodestinacija im neće biti previše privlačna. Zadnjih par godina smo već u petom mjesecu na +30 stupnjeva i mislim da će se virus sa prvim toplinskim valom značajno povući jer ga toplina uništava. Ne znam što če se kratkoročno dešavati sa dionicom Rivijere ali znam da je to firma vođena odličnim menagmentom i odličnim radnicima koji će izvući sve što se može iz ove sezone.

Točno, i ostali vlasnici autokampova. Znam iz prve ruke. Za hotele ne znam.

• Sheki
    • March 18, 2020 at 2:26 PM
    Quote from trial
    Quote from Sheki

Da li netko zna koliko je ukupno testova napravljeno u svijetu, tražio sam taj podatak al ne nalazim?

Tu ima svašta nevjerojatnog, možda i to što te zanima.

https://www.worldometers.info/?fbclid=IwAR2n…Zu4IBujNkXOm3Zk

Hvala, znam za tu stranicu al nisam našao.

• Sheki
    • March 18, 2020 at 1:46 PM
    Quote from kanabis

Prijatelju kakvo sirenje panike. U trgovinama fali namirnica u ljekarnama lijekova. Pada promet svim djelatnostima, ide kresanje radnika i placa. Kako god to nazvali panika ili recesija ili ludost, ovo ce biti meteor za sve. Malo tko ce se izvuci dobro neokrznut. A ovo ce biti ujedno i prilika za one koji su poslovali na pozitivnoj nuli da konacno zbrisu van.

Da li netko zna koliko je ukupno testova napravljeno u svijetu, tražio sam taj podatak al ne nalazim?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheki
    • March 12, 2020 at 1:30 PM
    Quote from harpun

Znači vi svi mislite da iako je kriza tu ne treba ništa poduzimati

https://www.poslovni.hr/europska-unija…radnika-4218158

Nije mi jasno iz naslova jel razmišljaju ili zatvaraju :)
    U drugoj branši radim al je princip isti, pretpostavka je da će zatvarati, trebalo je sve biti zatvoreno od ovog ponedjeljka, al se nije to desilo nego isporuke idu usporeno al tvornice rade normalno.

• Sheki
    • March 12, 2020 at 12:58 PM
    Quote from trial

Proda s minusom da bi kupio na istoj cijeni s kojom misli ostvariti plus pri prodaji? Platit će porez od zarade, umanjen za ostvareni minus. Aktivnost od nikakve koristi.

Nije baš tako, ja sam morao kratit da bi anulirao dobit i da ne platim porez. Usput sam uspio kupit veći broj komada nego što sam imao ranije. Naravno, to se radi samo s onim dionicama koje držiš dugoročno.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt