Ja napisao da je uplovio merikanec a vi odmah digli cijenu. Još ovi iz Novog lista i eto ti sreće. Vraćaj to natrag, bit će loš izvještaj za zadnji kvartal, a budućnost...tko još gleda budućnost...
Posts by Sheki
-
-
Eto, uplovio merikanec.
-
ma ovo je napuhavanje, smatrate li da vrijedi 900kn danas??
Zašto mislite da je napuhavanje, po kojim parametrima je preskupo?
-
Ne izgleda baš najbolje:
https://www.acea.auto/pc-registratio…-5-in-november/ -
Bilo bi lijepo završiti ovu godinu na ATH, odnosno na više od 830 kuna.
Odlična dionica ove godine i sve bolja firma.
Čekamo 4 znamenke
-
Mozda si covjek stvara gubitak da smanji porez na dobit 😁
Moguće
ali isto tako moguće da je jednostavno mazohist. Kada ga Krešo kao predstavnik "institucije " pozove na razgovor nema da se ne prihvati obrazloženje. Volim patnju ,bol, gubitak...Tik pred prodaju ja prodajem više,veća je bol, veći užitak. Nismo svi isti. U čemu je problem ? Još će se Krešo njemu ispričavati što ga je pozvao.
"Ajde lepo sve priznaj pa će ti Đuro oprostiti što te tukao"
-
Čini mi se da se cijeli forum nakrcao u razini 39-42 i sad nema nikog da podigne cijenu
Nema potrebe sad dizat kad stižu bonusi, božićnice, 13. plaće...
-
Trenutno je u Rijeci, ne u Bakru... ili je dosao krcati nesto drugo, recimo staro željezo za negdje odnjeti ....
Pustite čovjeka, radi u fušu, van radnog vremena.
-
Zadnja 2tjedna pratim i na cijeni od oko 1520 konstantno neko istresa po 50 kom i vise dnevno, sad vec ozbiljna lova.. je zna netko nesto o tome?
ICF D.D. prodaje zadnjih mjesec dana, jos imaju 1550 kom.
Samo mali ispravak radi objektivnosti podatka, ICF prodaje od travnja 2020. (imali su 4261 kom.) s povremenim prekidima, a ozbiljnije i konstantno od kolovoza ove godine. Imaju još kao što ste napisali 1550 kom.
-
Tako se ne prodaje, osim u unaprijed dogovorenoj transakciji
Tako se cijedi.
Nema više "mesa", ostala samo korica...
-
Ispravak oko 19% od vrha...po toj usporedbi ATPL bi trebala biti oko 440 do 450 kn.
Kolega, kako kažete "po toj usporedbi" je to točno, al dajte pročitajte svoje postove na ATPL sortirajući jedan iznad drugog pa ćete vidjeti kojim tonom odišu. Zbog toga sam vas pitao za procjenu kretanja cijene ATPL i TPNG (oko 15.10.) i sami ste napisali što očekujete za mjesec dana pa pogledajte što ste napisali, a što se dogodilo. Tako je bilo i sa TPNG-om prošle godine. Ovaj post je usmjeren na to da budemo malo objektivniji, a ne da budmo vođeni "što se babi htilo to se babi snilo". Da ne bude zabune, ne mislim da namjerno drukate, ali nastojite u već složeni mozaik ugurati sve argumente, pa tako i usporedbe koje nemaju smisla.
Ne pišem sve i uvijek potpuno jasno samo zato da se malo razmisli, al npr. sa par milijuna kn (što i nije neki novac) TPNG se moglo dignuti za 20% i zato jednostavno ne možete uzimati u obzir samo "fundamente". Kod ATPL je to malo teže jer tu treba imati više novaca, pa je i to neki argument. Ali kao što on nije jedini i dovoljan, tako nije ni ovaj vaš, pa bi bilo dobro na to pripaziti. Bez uvrede. -
Ne piše se ništa, ne cveta cveće, al nije valjda da ni neće?
Passenger car registrations: +2.2% ten months into 2021; -30.3% in OctoberIn October 2021, new passenger car registrations in the European Union contracted further (-30.3%), marking the fourth consecutive month of decline this year.www.acea.auto -
Opet,tonu brodovi?🤔 Zna li se razlog?
Zna. Slabo se kupuje
-
Ugrubo, vani su brodari cca 20% od ovogodišnjih pickova.
ATPL bi analogno tome trebala biti na cca 480 kn.
Ugrubo gledano, hrvatski investitor ne zna kada kupiti nego gleda amere da li su rasli ili ne...
Pošto su njihovi brodari ostvarili debelo bolje prosječne vozarine za Q3 trebamo li to uzeti u jednadžbu "trebala bi bit na xxx"?
Izašao bdi, bci, al ipak nismo baš sigurni pa pričekajmo amere, oni otvorili s minusom pa ajd da i mi malo prodamo
Jel to ta šahovska metoda odlučne nacije?
-
sve vidim, ali ne razumijem, probati ću do petka povezati konce
Pa dovoljno ti je vidjeti otvaranje amera iz zelenog u crveno (nakon zelenih futuresa), i Braemar koje je lagano počeo kliziti i odmah ti je jasno zašto se nitko ne gura na kupnju.....a i kupnja je u ovom padu "uskladištila" cca 25000 dionica i nitko se nema razloga razmetati i trčati u kupnju......no bumo, vidjeli.....možda i okrenu do kraja dana vani....
Nije loše završilo, većina u zelenom, koliko vidim.
-
Rekla, kazala...da će fondići malo podignut cijenu prema kraju godine da poprave bilancu. Nisam kolegi vjerovao al se obistinjuje. Pričaju kolege iz fondova i osiguravajućih društava, ovako uz kavu. Ne znam koliko je istina, da ne ispadne druk.
-
Jel netko prati odakle novi TOP 2 sa 500 000 kom.?
-
Mislim da je najbitnije poluditi prije dolaska na burzu jer ti onda ništa ne smeta,ja ni u ludilu nisam mislio da ću kraljicu sa 570kn kupiti na 370kn i toliko još ima ludila u meni da ju čekam na 280-330kn...uvijek računam da je netko jače lud od mene i da ni nezna čije su kad prodaje,ono baš bunilo teško
Točno tako, ali ja bih rekao da si pravi majstor tek kada odeš i korak dalje - nakon što skroz izludiš i onda pukneš, ona faza kada ti sve postane svejedno/ravno, kada si po pitanju investicija skroz hladan, bez emocija.
To sam naučio na svojoj koži. Tek tada počneš razmišljati objektivno, bez emocija i tek onda te stvarno krene. Čak ni te novce sa kojima trgujem ne smijem gledati kao stvarne novce jer bih vrlo lako brzo prolupao. Ja te novce gledam samo kao obične brojke na ekranu, kao poene u nekoj igrici - cilj je što više ih skupiti. Tek tako mogu biti skroz objektivan (koliko to netko uopće može biti).
Meni je postalo sve ravno, al mi još nije krenulo
A kad smo već kod tih poremećaja, ja gledam ask i smeta me kad na asku ima dionica, pogotovo velikih količina od fondova. Najviše sam uživao kad su mirovinci bili kornerirani od strane nb na Rivijeri. E to je bio godišnji. Kolega Verdi se toga sigurno sjeća.
Ipak mi se čini da je najbolji savjet od kolegice da treba imati svježi priljev novca. -
nitko ih izgleda ne traži ni očitovanje, iako su nastupile blokade, valjda je sve normalno, samo se nama čini da nešto nije u redu
Traženo, ali gospođa doktorica komunikologije na mjestu glasnogovornice kaže da "prate situaciju". Toliko o transparentnosti i poslovnosti.
Dektiva, ko Matan, prate situaciju
-
Kolega, pa niste vi baš tako kratko na burzi, nemojte mi reći da ovo još niste vidjeli.
ma da vidio, učestvovao više puta
nego, jel ide odmah na 500 ili će malo stajati na 400
Meni je onaj rast bio sumnjiv sa par posto u danu, nikako 15%, 25%... Gledam, nije to ona moja ATPL. Kad evo u padu pokazala svoje pravo lice. Sad samo čekam iz minusa 7,8% da ode 15% u plus.