Jel skriveni na 280? Jel netko vidi?
Posts by Sheki
-
-
Nema on, al ima frend i frendovi od frenda
Ja vam radim u fondu, pa teoretski dijonice nisu moje, već od investitora u
fond, ali ne bih rekao o kojem se broju dionica u portfelju ovdje radi, jer
ćete tada saznati gdje radim
. Neki od investitora su moji frendovi, a
neki samo poznanici od kojih je jedan od njih dodatno individualno investirao
u ATPL, te je rekao da ići na skupštinu i dodatno spojiti ugodno s korisnim sa
produženim vikendom u Dubrovniku sa familijom, a ja nisam mogao danas ići
na skupštinu jer radim zajedno sa zagrebačkim berzanom i moram paziti na
portfelj od fonda.
Znači, vi ste security fondovskog portfelja
.Ovako mi izgleda da nije pretežak posao, jel primate nove djelatnike?
-
Imam frenda, više poznanika od frenda koji će biti tamo
Kada danas počinje glavna skupština
Čini mi se u 17h
BudFox koliko imate dionica ATPL? Ako nije tajna
Nema on, al ima frend i frendovi od frenda
-
Broj 6 prodaje a broj 4 kupuje
KREŠIĆ IVAN 3,150
BRNELIĆ BORISLAV 1,800
Broj 4 kupuje kad god se može kupit, a br. 6 proda po 100 kom. bez puno zezanja. Prošli put kad je prodao 100 kom. isto je 4. kupio al je taj put bio bolje sreće, ovaj put mu je malo uletilo u mrežu. Dionice ovog tipa (koje je teško kupiti da ne dignete jako cijenu) kupuju se dugoročno čučeći na bid-u, dok nekom ne zatreba novac pa odluči prosuti količinu, samo trebate na bidu bit dobro pozicionirani. Ovako lupit po bidu izgleda mi kao da je prodavač nazvao brokera i rekao "Prodaj 100 kom. dionica, nema veze cijena".
Ja tako na Lencu čekam neće li možda HT ili IGH prodat svoj dio -
Broj 6 prodaje a broj 4 kupuje
KREŠIĆ IVAN 3,150
BRNELIĆ BORISLAV 1,800
Gdje ste Vi to vidjeli,ili imate povlaštene info. Koliko ja mogu vidjeti , nema promjene u prvih 10 u zadnjih mjesec dana.
Točne su promjene koje je napisao harpun, zašto bi bile povlaštene info? Imate na skdd.
-
Je li netko pratio od kolega, koliko bi g. Vukadin mogao imati preostalih dionica?
S obzirom da i dalje ulazi u druge dionice (prema Top 10 s mojedionice.com) mislim da on sa VLEN-a u potpunosti izlazi.
Nisam detaljno pratio, al mislim da vas dotični ne treba brinuti ako smatrate da je dionica jeftina. Struktura doničara je po meni ok; 50. - 9000 kom., 150. - 3000.
-
Da li je definiran datum do kada CERP treba prodati dionice Atpl?
Do ex div. day-a, da babe i stričevi pokupe dividendu. Izgleda da je jedini problem što više s njima ni rodbina ne želi imati posla. Zato se malo oteglo
-
Stvarno, kakvi su ovo manevri
Odmakne se, pa se primakne
Pa to ko' udvaranje
A nije ni da su volumeni, pa da se ima koristi.
Moderno udvaranje zvano pokazivanje, bit će mladi MM, kad dobije like pobjegne, presvuče se pa opet.
-
Ajd MM, prodaj po 36,60 i kupi po 36,80. Neće ti Hanfica ništa. Dosadno nam je ovako gledat.
-
Od sutra isplata dividendice. Nagodinu se nadam i dividendi
Ja se nadam cijeni od barem 50 € po dionici. Dividendu, neka zadrže za sebe...
Slažem se, ja se vodim onom da mi ne mogu tako nisku dividendu isplatit koliko ja mogu dionica kupit
-
Ništa to ne govori
Ako netko prima 18 tisuća, a njih četvero po tri, prosječna im je plaća šest tisuća.
Ako se ne varam kaže Murphy da gradacija ide: laž, velika laž, statistika
.
Znači jedni jedu kupus, drugi meso a ispada da svi jedemo sarmu, a sarmu nitko vidio nije -
S jedne strane akvizicija i širenje.
Sa druge pad vozarina i USD. Sumnjive podjele stanova. Isisavanje dobiti.
Nije baš neka nedoumica.
Nemam nijednu dionicu pa me iskreno zaboli ku*ac.
Imam još jedno pitanje (danas sam pun pitanja
) ako mi tko
od forumaša može dati odgovor ili prognozu. Zanima me da li
tko može dati svoje viđenje, može i od oka, prst palac, da li će
sutra i idući tjedan dionice rasti ili padati?
Ako će idućih dana i tjedana dionice rasti, onda bi danas još kupio, a
ako će padati onda bi prodao još ovo što imam. Treba mi neka brza
lova (u biti kome ne treba
), pa da ne ulijećem bez veze kao grlom
u jagode
Zahvalan sam na odgovorima
Ne znam jel vam pitanje još uvijek aktualno, al sam bio bolestan pa nisam čitao forum neko vrijeme. Žao bi mi bilo da vam ne odgovorim i ispadnem nekolegijalan. Kako sada stvari stoje najbolje vam je da dionice prodate, a s kešom kojeg imate kupite dionice. Ako sve bude padalo zaradit ćete na onima koje ste prodali i obrnuto, samo je važno da gledate iz tog kuta i da se veselite zaradi. Možete napraviti i ovako kako ja radim, a to je da kupite one koje će rasti i prodate one koje će padati i onda ćete imati dvostruku dobit. Al to nije za svakog...
-
Kakvi su ovo mediji majko mila. Regionalni, danica... samo fali ona mala sa LKRI i njezoni članci.
Za 20 EUR napišu štogod poželite.
Nema Klara para da preuzme CKML. Pa ti ne mogu preuzeti lokalnu ćevabdžinicu u kvartu.
Možda mogu preuzeti Varga udio ali i to je pod velikim upitnikom.
CKML super dionica i firma, mogu me samo izbaciti iz nje kao iz ATLN.
Ne prodajem ispod 14-15, mogu mi ga sisati.
Ako bude iznad 14, a ispod 15, jel isto ide ono kidanje spolnog uda? Hoće bit neki live stream
? Možda bi taj performans potaknuo neku promjenu (da ne vidimo više nikad OPTE, TPNG...).
-
Meni pokazuje da je prodaja jača. A ništa, idem zvati brokere da mi poprave gledalicu. Nema druge.
Men's čini da je na strani kupnje puno malih osica ili pčelica koje vrijedno skupljaju med, a sa strane prodaje jedan veliki crni masni bumbar, koji samo glasno zazuji, pokaže šta ima ispod krila i osice tj. pčelice sve zajedno pobjegoše
.
Pouka ove prispodobe je: nemoš' se ti s bumbarom mjeriti, koliko god vas pčelica ima na hrpi
Pouka ove prispodobe je da moraš imat 3 života da ubiješ debelog bumbara koji se uvijek pojavljuje na kraju nekog levela. Kad njega ubiješ ide next level
-
Je, ja sam samo htio reći kako sam kupovao i znojio se kad je išlo nizbrdo i svaki put gledao parametre i pitao se je li moguće i što znaju ovi koji ovako sipaju. I sad ih mirno i čvrsto držim iako mi se dobit približila cifri od 40 k eura.
Da, nema smisla sada prodavati sa tolikom dobiti, nego treba
čekati da se dobit prepolovi
Šala mala, ali u svakoj šali..
Imam fetiš da porez na dobit ili ne plaćam ili plaćam svake druge godine, a prošle sam platio tako da ne smijem prodati jer mi vjera brani
-
Da ne steknu ljudi krivu sliku. Sad se lako likuje, al nije bilo lako kupovati veće količine po 11 kn kad je padala i otišla ispod toga, pa onda opet po 9 i nešto već dobrano nakrcan, a onda i između 14 i 15 kn u rastu, kad je jedan forumaš ovdje pričao kako je sve prodao i kako slijedi novi pad. Mlađima savjet; dobro proučit i ako je stvarno nešto podcijenjeno i u privatnim je rukama neka vas ništa ne obeshrabri. Ako se šalterska državna ekipa i fondovska muva oko nečeg onda traži druge prilike ili ulaži malo. Sretno svima štogod da kupujete ili prodajete.
Kolega bila bi druga priča da je kvartal ili dva ostvario lošiju dobit, a budućnost ne možemo znati, već se samo kladiti da će i dalje poslovati dobro...
Je, ja sam samo htio reći kako sam kupovao i znojio se kad je išlo nizbrdo i svaki put gledao parametre i pitao se je li moguće i što znaju ovi koji ovako sipaju. I sad ih mirno i čvrsto držim iako mi se dobit približila cifri od 40 k eura.
-
Evo ja x 4 na vlen, bilo bi super da je malo veća količina. Ali tješi me da je kolegica Ivana bila u top 10 pa rasprodala na desetak kn. Lakše mi je kad renomirani investitor fula, onda i sebi lakše oprostim.
Da ne steknu ljudi krivu sliku. Sad se lako likuje, al nije bilo lako kupovati veće količine po 11 kn kad je padala i otišla ispod toga, pa onda opet po 9 i nešto već dobrano nakrcan, a onda i između 14 i 15 kn u rastu, kad je jedan forumaš ovdje pričao kako je sve prodao i kako slijedi novi pad. Mlađima savjet; dobro proučit i ako je stvarno nešto podcijenjeno i u privatnim je rukama neka vas ništa ne obeshrabri. Ako se šalterska državna ekipa i fondovska muva oko nečeg onda traži druge prilike ili ulaži malo. Sretno svima štogod da kupujete ili prodajete.
-
Prema mojim izračunima, fer vrijednost VLEN-a bi bila 9-10 EUR po dionici. Da Palumbo prodaje svoj udio mislim da bi tražili i dosta više... Čak i ako dođe do tog nivoa i dalje bi bila jeftina. Koliko god dionica raste, p/e je sve manji jer su rezultati svake godine sve bolji. Sjećam se da sam KORF prodao cca x4 od ulaza. Na kraju je išao cca x10. Nikad neću prežaliti ali sam nešto naučio...
E da, kako se kaže svaka škola se plaća. A najgore je učiti na svojim greškama....
Ipak se tamo zaradilo i ne treba žaliti. Ne treba zaboraviti da je tamo dobra metla mela po asku da se fondićima još danas vide ožiljici od konopa na leđima kako su strugali po kutu ringa. E to je bila scena za pamćenje
. To su bila vremena...
-
Ostavite za porez na dobit
, da vam ne moramo posuđivat na kraju.
Upravo sam mislio i na porez kad sam napisao da ću ostatak proćerdat
Nemojte tako, plaćanje poreza vam je kao humanitarni rad, sudjelovanje u zajedničkom dobru, a to će već proćerdat netko drugi. Uglavnom na tom šalteru kod nas je gužva, tako da će se proćerdat i prije nego lova sjedne na račun zajedničke nam majčice zemljice. Vam svako dobro, a ja ću još pričekat jer volim gledat kako se ekipa nagurava da pare stignu, a pare ne stižu, makar prodao kasnije jeftinije nekom dobronamjernom (što bi pokojni Ćiro rekao: "Utvaram si sine..." da još uvijek takvi postoje) malom dioničaru.
-
Upravo mi pomelo naloge na VLEN, izašao sam u cijelosti.
Trenutno mi je to trgovanje na Lencu financijski najbolji potez otkad sam na ZSE, sa prosjekom ulaska od 1,62 EUR i uz izlazak na 3,80 i 3,90 EUR.
Dio dobiti planiram reinvestirat, dio potrošit na opijate i dobru hranu, a ostatak proćerdat.
Ostavite za porez na dobit
, da vam ne moramo posuđivat na kraju.