1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. DiAbLeRo

Posts by DiAbLeRo

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• DiAbLeRo
    • January 27, 2022 at 12:47 PM

U razdobljlima rasta kamata su i tržišta u prosjeku najviše rasla, čak više nego u razdobljima pada kamata.

Files

im-468731.png 118.44 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• DiAbLeRo
    • December 4, 2021 at 4:15 PM

Evo malo naznaka budućnosti:

Hapag-Lloyd Agrees to 'Eye-Watering' $130,000 a Day for Panamax Charter
    By Mike Wackett (The Loadstar) – Ocean carriers face ‘Hobson’s choice’ on the containership charter market: agreeing to owners’ hugely inflated daily hire…
    gcaptain.com
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• DiAbLeRo
    • July 27, 2021 at 4:00 PM
    Quote from tin

CERP ne prodaje direktno dionice ATPL za svaku prodaju moraju donesti odluku...za ove dionice koje sada dijele donjeli su odluku prije par mjeseci mislim da se radi o ukupno oko 30 000 komada....

Točno, a točan broj dionica je 31 675 dionica od početka godine. Od tih odluka, CERP je do danas prenio 24 829 dionica, a broj sveukupno do danas protrgovanih dionica ATPL je preko 310 000 uz rast cijene od 150 kn do današnjih trenutnih 385. Dakle, preostalih 6 846 dionica koje CERP tek treba prenijeti a koje će se vjerovatno prodavati na burzi je potpuno zanemariv u kontekstu broja do sada prodanih, kao i dosadašnjeg rasta cijene.

• DiAbLeRo
    • June 23, 2021 at 4:06 PM
    Quote from Meri
    Quote from tin

Oko 2200 dionica je dnevni prosjek trgovine ATPL u 6.mj...tako da stvarno tih 13 000 komada što su dobili branitelji nije nikakav problem....to se apsorbira u par dana.

Stvarno si mogao nabaciti promet za svih 6 mjeseci, da se nađe. NHF

Od 01.01.2021. do 21.06.2021. protrgovano je točno 289694 dionica ATPL uz rast cijene od 150 do 408 kuna odnosno 172% uz promet od 77.089.764 kuna.

• DiAbLeRo
    • May 20, 2021 at 6:09 PM

Ako se vozarine zadrže na ovim razinama (a očekivanja su da će u budućnosti još i rasti) nije nerealno očekivati u iduće ljeto divdendu u iznosu od 10% na trenutnu cijenu dionice. Ali tada sasvim sigurno neće biti na ovim razinama već daleko više.

• DiAbLeRo
    • May 13, 2021 at 8:05 PM

Pa kolega budite kolegijalni pa mi odgovorite na gore postavljeno pitanje, pa da i ja nešto skužim... Iz Vašeg citiranog posta se naslućuje da JDPL radi sve ispravno a ATPL "kasno pali" pa me zanima ta golema dobit koju propuštam jer sam možebitno u krivoj dionici.

Hvala unaprijed!

• DiAbLeRo
    • May 13, 2021 at 7:43 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

/Ta se politika ugovaranja sada pokazuje dobitna (hint JDPL ;)). ATPL je malo kasno uplalila, ali sada je u skladu sa prosjekom po dosadašnjem rastu./

Možete li biti ljubazni kolega Mitkko pa nam reći koliko je to onda veću dobit u Q1 2021 ostvarila JDPL u odnosu na ATPL?

• DiAbLeRo
    • May 12, 2021 at 3:35 PM

Nisi shvatio poantu.

• DiAbLeRo
    • May 12, 2021 at 3:13 PM
    Quote from hugh
    Quote from jasko

04.09.2019.

BDI +0.68%, 2.518

Capesize +1.32% to $38,014

Panamax -0.48% to $18,026

Supramax 58k tons +0.12% to $15,233

Handysize +0.71% to $9,961

Display More

tako sam si nekako i mislio......znači samo su capovi koje Atpl nema, negdje oko današnje razine a pamamaxi su na cca 50% večoj cijeni........supre koje su im na spotu su na cca 70% večoj cijeni.....a vozarine za 2 handya su ×2.2.......

hvala puno

Display More

A cijena ATPL je tada bila na 30% višoj razini nego danas.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• DiAbLeRo
    • May 12, 2021 at 1:23 PM

I sad bi po Vama, svi trebali prodati na 350 i čekati pad na 265? Kao što su, kako ste nedavno crtali, trebali svi prodati na 215 kao i Vi, pa čekati na možda 190?

Odličan vam je "game plan". :thumbup:

• DiAbLeRo
    • May 12, 2021 at 11:22 AM
    Quote from 5. Element

Mislim da necemo gledati taj propad o kojem govorite jer dionica sad vec ima potporu i s njenom cijenom se upravlja.

Moje skromno misljenje je da se radi na podizanju cijene radi neke kombinacije s Jadroplovom. Drzava ce se toga rijesiti, a Atpl je prirodan kupac. Tu ce vjerovatno biti nekakva komba s unosenjem prava, tj. dionica Jdpl.

Ovo je samo moje misljenje, cista spekulacija, nije bazirano na nikakvim posrednim niti neposrednim saznanjima jer ih nemam.

Napravi li uprava Atlantske Plovidbe išta drugo osim to da otkupi za kikiriki brodove od Jadroplova po Vašoj špekulaciji, uđe li u bilo kakvo vlasništvo ovog zombija, ja momentalno prodajem svoje dionice ATPL i ćao đaci.

• DiAbLeRo
    • May 11, 2021 at 9:05 AM

Ne bi me ni najmanje začudilo da Bilbija sad kad je očistio situaciju krene u nove margine i otvori novi krug agresivne kupnje i rasta cijene dionice.

Ja bih na njegovom mjestu tako učinio.

• DiAbLeRo
    • May 7, 2021 at 11:27 AM

Kao i na većini dionica izlistanih na ZSE, i na ovoj, možda čak i ponajviše, se kreirao lažan dojam da je ovo špekulantska dionica, samo i isključivo za brzi trejd. Mnogi koji danas na sva usta hvale i kuju dionicu u nebo su je do nedavno pljuvali i savjetovali da se klonite što dalje od brodarskog sektora. Prolistajte temu godinu dana unazad. Ne znam da li je samo ljudska pokvarenost ili duboko nerazumijevanje funkcioniranja brodarstva i brodara tome uzrok, ali mi se čini da su mnogi podlegli "šprehi" i prodali debeeeeelo prerano. Iskreno, drago mi je ako ste zadovoljni zaradom ali osobno mislim da ćete propustiti rast kakav se na brodarskim dionicama dešava jednom u više desetljeća. Ovdje tek očekujem dugotrajan i stabilan rast od trenutka kada se i institucionalnim ulagačima upali lampica "BUY" umjesto dosadašnje "SELL" na ekranu. To očekujem najranije negdje krajem ljeta, debelo nakon rezultata za Q2, a najkasnije krajem godine kad već i prvim snjegovima bude jasno kuda plovi ovaj brod.

• DiAbLeRo
    • April 30, 2021 at 11:23 PM

Korigirano izvješće na linku, ima manjih izmjena.

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/37656

• IGH (Institut IGH d.d.)

• DiAbLeRo
    • April 30, 2021 at 3:53 PM

Obavijest o stanju dugova.

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/37532

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• DiAbLeRo
    • April 28, 2021 at 5:05 PM

Mislim da je ovo prekretnica. Ovo je signal za institucionalne ulagače da nakon što su godinama bacali dionice kroz prozor, konačno počnu kupovati.

Hoće li to forumski drek..., pardon - drukanalitičari preživjeti, ostaje nam za vidjeti.

• DiAbLeRo
    • March 12, 2021 at 10:26 PM

Nije to egzaktna računica koliko je osobna procjena, pa se nadam da se nećete ljutiti ako je ne elaboriram. Trenutno je takva obzirom na dostupne podatke i analize kojima raspolažem, što ne znači da se neće preko noći i promijeniti ako se desi nešto nepredviđeno.

Ali ako se vozarine zadrže na ovim razinama ili još luđe - nastave li ovako rasti, mislim da ću morati korigirati svoje procjene na one optimističnije razine.

• DiAbLeRo
    • March 12, 2021 at 8:00 PM

Epilog teksta koji je nedavno linkan.

https://dubrovackidnevnik.net.hr/vijesti/hrvats…irujemo-obaveze

• DiAbLeRo
    • March 12, 2021 at 6:32 PM

Mislim da vam je slaba računica obzirom da su T/C ugovori puno viši, a i breakeven dosta niži od ovog kojeg ste naveli. No, izvješće nije tako daleko pa ćemo vidjeti, đava odnija prišu...

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• DiAbLeRo
    • March 12, 2021 at 11:28 AM
    Quote from LeoNT

Eh... ne zelim ja prvi staviti to ovdje.. probajte sami naci.

Mislite možda zbog ovog?

"U trenutku pripreme konsolidiranih financijskih izvještaja pokrenut je postupak prodaje dionica Optime, ali prosudba Uprave je da ne postoji velika vjerojatnost prodaje dionica Optime u sljedećih 12 mjeseci zbog prerane faze procesa."

1. Privacy Policy
  2. Kontakt