Za 2 tjedna IB dobija nazad svojih 1.200.000 + kamate. Baš me zanima hoće li odoljeti podignuti Tankerskoj ljestvicu.
Posts by DiAbLeRo
-
-
Pa zašto bi, pobogu, itko iole normalan i pribran prodao dionicu ispod cijene javne ponude??? Mislim, poneka budala se nađe sudeći po trgovanju ovih dana, ali bacati ovako novac kroz prozor može samo netko kome je pao s neba.
Meni recimo nije jasno zašto netko misli da će cijena biti zabetonirana na 53,60 i da neće rasti idućih godinu dana.
-
Očekivano. Šturo i ziheraški sastavljeno mišljenje da se ni u snu slučajno ne bi zamjerili možebitnim gazdama u nekoj možebitnoj dalekoj budućnosti pa popušili otkaz na svoje lukrativne pozicije.
Mislim, stvarno bi trebali pokazat muda i reći da ne daju kompaniju za manje od NAV + (barem) 30% premije, kako je to uobičajeno u slučajevima preuzimanja, ali očekivati to od ovih uhljeba je ipak previše.
Očekujem da IB kao i većina nas ozbiljnih ulagača odbije ovu bijednu ponudu, pa neka kupuju na tržištu dok se ne odluče dati fer iznos u zamjenu za dionice.
-
Udarite slobodno po mojih 52,80.
-
Što je najgore što se može dogoditi nama koji ne prodamo?
Da zaradimo više nego što nam nude u ovoj sramotno niskoj javnoj ponudi.
-
-
Nije niti izbliza gotovo. Naričete nad sudbom kletom a ni jednu dionicu nemate i ne bi kupili. Ako vam za ovako jeftine pare otmu Atlantsku izgroda i presele je tamo gdje će netko drugi njome bolje upravljat', onda bolje niste ni zaslužili.
-
Za ove što su odgovorili sa DA u anketi kolege tenchi sam siguran da bi odmah prodali stan u kojem žive da im netko dođe na vrata i ponudi u kešu manje od pola njegove vrijednosti. I još bi bili sretni da im ostave cijeli namještaj komplet sa garderobom... Ili da bi svoj lijepi automobil odmah "utopili" prvom ponuđaču iako na oglasniku traže 163% od onoga što im se nudi... Ili možda bi, strašnom sudbom nagnani, upravo kupljenu štrucu kruha za 4 eVra, radosno prodali nekom tipu na ulici koji vam daje 2...
Kako da ne.
-
Slažem se da je legalno a i oportuno dati lowball ponudu i s tim nemam problema. Problem je iskrenuta percepcija da je to - to, da kompanija ne vrijedi puno, puno više i da će postojeći dioničari po ovom principu daj šta daš, proći dobro.
Nadalje, nemam iluzija da u skorom očitovanju uprave neće samo šturo i taksativno biti navedeno ono čega smo svi u ovom trenutku svjesni a to su trenutni uvjeti u brodarstvu, bez ikakvih projekcija za (blisku) budućnost iz kojih bi se dalo iščitati da je ova ponuda u ovom trenutku sve samo ne povoljna po postojeće dioničare, a zapravo fantastična za ponuditelja. No, ako pored svega bjelodanog, nekom dioničaru treba bilo tko drugi, pa makar to bila i arbitraža uprave u očitovanju o ponudi za preuzimanje, objasniti koliko zapravo vrijedi njegova dionica, e to onda nije dobro. I zato se iskreno bojim da bi mogli čak i uspjeti u svom naumu.
Evo i ovaj defetistički post kolege je dobar primjer u što je trgovanje dionicom postalo, nema ulagača nego samo kockara.
-
Pa ne poklanja se 61% kompanije, nego ponuditelj traži da mu se po ovoj nebuloznoj cijeni gotovo pokloni 61% kompanije.
Svakome kome mozak služi za nešto više od bazičnih egzistencijalnih funkcija je bjelodano jasno da Tankerska koristi najbolji timing za preuzimanje ZA NJIH a ne za postojeće dioničare dajući ponudu u ovom trenutku, nadajući se da će većina biti dovoljno glupa da proda.
-
Mene osobno ova ponuda niti najmanje ne zanima, dapače, mislim da je uvredljiva svakom pismenom i racionalnom ulagaču. Sve ispod NAV-a + (barem) 30% premije na cijenu je apsolutno neprihvatljivo.
No sudeći prema defetističkim napisima i priglupim insinuacijama na temi koji se već ohoho vremena ponavljaju u nadi ne bi li tako kakvim Goebbelsovim čudom postali istina, sve je moguće, pa tako i ludost da preuzimatelj umjesto dioničara odluči po kojoj će cijeni preuzeti kompaniju.
-
Temeljni kapital Društva povećava se:
- s iznosa od 55.565.200,08 eura (slovima: pedeset pet milijuna petsto šezdeset pet tisuća dvjesto eura i osam centi),
- za iznos od 27.782.600,00 eura (slovima: dvadeset sedam milijuna sedamsto osamdeset dvije tisuće šesto eura)
- na iznos od 83.347.800,08 eura (slovima: osamdeset tri milijuna tristo
četrdeset sedam tisuća osamsto eura i osam centa).
III. Temeljni kapital Društva povećava se izdanjem 697.750 (slovima: šesto devedeset sedam tisuća sedamsto pedeset) novih redovnih dionica Društva, koje se izdaju kao nematerijalizirani vrijednosni papiri - dionice bez nominalnog iznosa i koje glase na ime (dalje: Nove dionice).
-
Well played Tankerska, well played... Jasno je da će maznut firmu po bagatelnoj cijeni. Netko bi pomislio da će, kad su dosad već bili slijepi i gluhi, tek sad institucionalni igrači a i ostala sitnež pokupiti sve sa aska i znatno im otežati i poskupiti siguran posao, skupo prodati svoje dionice i dobro zaraditi, ali ovo je ZSE. Pameti nema a investicijske pameti još manje.
Sad je naravno jasno i za čiji se račun piše silna litanija plaćenih negativnih napisa na forumima u temama ATPL.
-
Evo jedan zanimljiv graf za period od početka 2020. do danas.
-
Normalno da ne vidite nikakav problem kada vam HDZova članska iskaznica na čelu zaklanja vid.
-
U kontekstu kupnje 100.000 dionica potpuno je nebitno kakvo je izvješće i kakva će biti ova godina. E sad, da li će netko odlučiti dati svoje dionice po diskontu pa lupati sutra po bidu, ili dignuti letvicu pa uzeti i premiju, to najbolje svatko za sebe zna i odlučuje.
-
Ne vidim problem. Mali dioničari pokupuju dionice s aska prije nego što Atlantic krene u kupnju, i iskrcaju ih na puno višim razinama od trenutnih i svi zadovoljni, čista win-win situacija.
-
-
Ove godine najveći dividendni prinos očekujem na ATPL. Prošle godine je dionica bila 4. najbolja sa 5,25%, a ove godine očekujem između 8 i 10% dividende u odnosu na trenutnu cijenu dionice.
Obzirom da je u trenutku pisanja gornjeg posta cijena dionice bila oko 50 eura, to je to.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ATPL/COI-ATPL-6c42c0a46be7a484d65bb4bcc62cbcc1.pdf
-
Nije ovo tema za raspravu o Atlantskoj Plovidbi, ja sam iznio točan, dostupan i lako provjerljiv podatak o jednoj od najizdašnijih prošlogodišnjih isplaćenih dividendi i iznio svoja očekivanja za ovu godinu. Za razliku od rekla-kazala gluposti, brojke jasno govore: https://investiramo.com/dionice/ATPL/kljucniPokazatelji.