Eto ga na, cim su smuljali Optimu krecu otkazi.
Posts by LodeRunner
-
-
Po ZaBi OPTE je u blokadi.
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/38604
Quote12.07.2021. 11:00:00 - od 11:00 do 11:15 sati u modalitetu predotvaranja, a nakon čega se nastavlja kontinuirana trgovina -
čeka, čeka
koja je strategija
Kupuj sve do 10 kuna!
-
Uostalom sta se tice duga u ovoj transakciji je bitno kako su se dogovorili oko duga barem je bitno za one koji ne zele prodat po mogucoj ovoj tromjesecnoj ponudi da znaju sta mogu ocekivat poslje jer ako UG preuzima i dug onda su mu poslje lakse otvorena vrata za kombinacije
Naravno da UG preuzima dug. Njima ne treba Optima, niti im je ikada trebala. Njima trebaju korisnici i kablovi. Oni moraju ostvariti sinergiju sa Teletinom a to ce biti osjetno teze ukoliko ne integriraju infrastrukturu i marketing.
Kupi, spoji, preprodaj. Samo sto im je horizont ulaganja desetak godina.
-
Bariče, šta kažete na ovo?
Barik zavrsio u przunu jer krenuo trollat na Optimi.
No istina je da nam se turisti, osim rebounda Adrisa nakon prodaje vanjskog fonda, nisu pomaknuli s mjesta.
-
Ja nisam ništa sugerirao nego sam naveo ruomour. I naglasio da je to rumour.
Ono sto nitko ne spominje, jer smo se vrtili u krug glupostima prije prodaje, je da je ZEM nekoliko puta vazniji za UG ukoliko ima u planu preuzeti Hanzu nego sto mu je trebao (ili treba) za Optimu.
Optima se mogla (a i je) prodati bez novog ZEMa, UG je taj problem zaobisao unaprijed. Hanza se ne moze kupiti bez navedenog.
No tu smo i dalje u domeni rekla kazala.
-
-
A ovdje očito neki stvarno misle da bi se transakcija ikad zatvorila da cijena nije pala i da bi se potpisao kupoprodajni ugovor? Očito je nekima normalno da Zaba i HT za svoje dionice dobiju tri i nešto kuna, a manjinski 5,36 odnosno “10 kuna po dionici”? I da vecinski daju diskont za kontrolu, a manjinski tuku ogromnu premiju?!
Flight, meni je jasno da je tebi sve jasno. Samo nije problem da mali i mikro dionicari dobivaju pet kuna a banka tri. To je zapravo izvanredno,Problem je u tome sto su prodali po 5 x EBITDA samo da bi osigurali sebe i svoje kredite. Opet po standardnom hrvatskom receptu - zajebi male dokle god je nama dobro. Jer nema sanse da je Optima toliko optimizirana da ne vrijedi vise od 5 x EBITDA. Da se nista vise ne moze optimizirati i da je sinergija navedene sa Teletinom jednaka nuli. Da je management izvanredan i da su odskvizali mast sa svih internih procesa. Da im je marketing i onboarding savrsen.
Jer ako malo pogledamo okolo, vidimo da se sve ostalo u blizem i daljnjem susjedstvu prodalo po vecim multiplikatorima. Osjetno vecim kao i minimalno vecim. Ali vecim. -
Tko je zadnjih mjesec, dva spustao prosjek da ponderirana cijena bude niža ?
Mutikase i smutljivci, samo prodane duse?
Ja sam razočaran... Ne toliko cijenom, izgubiti neću, već činjenicom da se opet mutilo
-
Sva vam ta računica pada u vodu ako UG odluči dati više od minimalne cijene.
I onda je Ledicin "sKvizac" zamotao cokoladu.
-
Dajte ljudi prestanite lupat gluposti. Ponderirani znaci da se svaka brojka mnozi sa tezinskim faktorom. Tezinski faktor je promet u ovom slucaju. Ne mozete samo uzeti prosjek jel bi to znacilo da ako je devet dana prodano svaki dan deset dionica necega po 1kn a deseti dan jedna po 10kn da je ponderirani prosjek 1.9kn. A nije, ponderirani prosjek trgovine tih deset dana je 1.1kn.
Problem je samo u definiciji koja cijena se uzima kao referentna. Dal samo zadnja cijena svakog dana ili moramo skinuti svo trgovanje po danu i zbrajati sav promet. Po calypso ne radi se o zadnjoj cijeni jel bi to bilo podlozno manipulaciji.
-
LodeRunner pokusala sam izracunati na nacin kako je napisano u renchinom postu - ponderirani prosjek zakljucnih cijena u zadnja 3 mjeseca.
Prema tome bi bilo 5,74 kn.
Jel bi htio, molim te, provjeriti svaku stavku jer sam vjerojatno u nekoj kucici na nekom datumu pogresno upisala? :)) Nisam mogla drugacije nego rucno unijeti kolicine za zakljucne cijene.
Ponderirani prosjek zakljucnih cijena zadnjih tri mjeseca meni ispadne 5.35kn. Mislim da su svi izracuni tu negdje tako da imamo referentnu vrijednost. Budem jos pitao brokera u ponedjeljak.
-
Baš dok sam ovo počeo pisati sam paralelno gledao HTV Dnevnik - i u jednoj priči o avioprijevoznicima se pojavila scena sa Airbus-om na čijem nosu piše "No Guts - No Glory" Očito ne slučajno (barem kod mene to nikad nije slučajno).
Avijaticari i piloti vole svoje posebne poruke:
-
Mozda je ana prodala nekom iz telemaha..
Je, Ana je prodala Viki, a Viki ce to za koji mjesec prodati Kresi a onda to Kreso uvali forumasima kad cijena opet pocne rast.
-
A Po cemu mislite da bi mogla biti ikoja druga od 5.36?
Ne vidim gdje sam napisao navedeno razmisljanje.
-
Zakon ce biti izglasan. Dal u rujnu ili koji mjesec iza, to ne znam. Ali znam da je UG dobio garancije u onom trenutku kad se stisala medijska ofenziva koja je pucala iz svih topova. Najniza izracunata cijena od 5.36kn ostaje kao referentna buduca otkupna vrijednost dionice.
Skoro sve kockice sad pasu u igracku. I prodaje nekih iz top10, i prestanak UG ofenzive, i izostanak komentara o kupnji od oba lokalna kupca, i medijska ljutnja Aeinza kod odbijanja produljenja ugovora prijenosa sadrzaja, i dogovor sa HT oko produzenja istog, i pocetak reklamiranja Teletine optike, i komentari na forumu u zadnjih desetak dana.
Samo jedna kockica jos stoji izvan i ne zna se gdje ju treba ubaciti - kome je AH prodala ili prepustila svoj udio. Kao i kockica za koju jos uopce nije poznato jel ili nije dio ove igracke - Hanza medija.
Jedino se bojim, koliko god se neki mozda nadaju, da Viki Kristina Barcelona ipak nije toliko glupa direktno radeci transakciju za koju je jasno da utjece na cijenu ponude otkupa.
-
Ako je po Ledicinom, vracamo se na prvu verziju 5,36 kn.
Vrlo vjerojatno da je tvoj najednostavniji izracun tocan. Mislim da je sve ostalo prekomplicirano za Gazicku i grijace stolica tamo.
-
Tamo vidiš da je kupoprodajni ugovor sklopljen u veljači, a javna ponuda je bila u svibnju vjerojatno zbog AZTN. Prosjek se računao uza tri mjeseca koja su prethodila kupoprodajnom ugovoru. Sama riječ kupoprodajni znači da se u tom trenutku nešto kupilo i nešto prodalo i mislim da tu ne treba komplicirati.
Sigurno ce prosjek ici od 8.travnja do 8.srpnja samo jos nisam siguran tocno po kojij metodologiji. Kvark, budem sutra pogledao tvoj zadnji izracun, mozak mi je previse zakuhao da bi to veceras jos tabelirao na telefonu. Mislim da ce i mitkko uskociti u nekom momentu.
No ako ZEM i prodje u rujnu, neka AZTN odobri u studenom a ponuda izadje u prosincu, opet lovu necemo vidjeti ove godine. I to samo oni koji pristaju na ovako minimalnu valuaciju od 5x EBIDTA.
Imam neki spurius da ce tu biti jos koji ringispil. Optima je poznata po njima.
-
Prosječna cijena dionica na burzi ili organiziranom tržištu izračunava se kao ponderirani prosjek zaključnih cijena u zadnja 3 mjeseca prije nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje
Sjecam se da je renchi ovo objavila.
S obzirom da u objavi pise da je cijena po dionici iz Ugovora niža od tromjesečnog prosjeka, trebali bi isplatiti ostalima tromjesecni prosjek.
Na brzinu sam izracunala tromjesecni ponderirani prosjek za razdoblje koje su naveli (08. travnja 2021. - 08. srpnja 2021.). Po ovoj racunici iznosi 5,36 kn.
Molim nekoga da provjeri.
p.s. Dobro je mudri Flight nedavno komentirao da se spusta prosjek.
Kvarkica je ovo sigurno dobro izracunala. Osobno sam isao malo drugacijom metodom i dobio malo sretniju brojku.
Racunala je ukupan promet svih dana podijeljeno sa ukupnom kolicinom. Moja kalkulacija je prosjecna vrijednost od dnevnih prometa podjeljeno sa dnevnom kolicinom na taj dan.
5.45kn
No, i ta kalkulacija se ne slaze sa onim sto je Renci napisala - prosjek zakljucnih cijena. Zna li netko ovo malo bolje?
-
Što tu nije jasno ?
Sad ce se Kvarkica naljutiti na mene cim ju spomenem, ali tu zbilja neke stvari kad i nacrtas jos nisu jasne.
Pa s obzirom da volis razmaknute upitnike evo par mojih..
Cemu spajanje dva odvojena procesa - prodaje i integracije?
Gdje je problem da nakon kupnje kupac, ukoliko mu to zakon nalaze, izdvoji IPTV uslugu iz svoje ponude?
Sto se dogadja ukoliko je to vec unaprijed napravio?