QuoteDisplay MoreNastavno na objavu od dana 24. studenog 2021. godine (https://eho.zse.hr/obavijesti-
izdavatelja/view/40740), izvještavamo investicijsku javnost da je dana 7. prosinca 2022. godine provedeno
povećanje temeljnog kapitala i izmjena društvenog ugovora društva ASP Adriatic d.o.o. Temeljni kapital
povećan je s iznosa od 20.000,00 kuna na iznos od 560.000,00 kuna, a novi poslovni udio nominalnog iznosa
od 540.000,00 kuna koji daje 45% prava i obveza u društvu, preuzeo je novi član društva, i to ASP Crew
Management Singapore Pte. Ltd. koji je dio Grupe ASP Ships. Nakon povećanja temeljnog kapitala, društvo
Alpha Adriatic d.d. zadržalo je 45% prava i obveza u društvu ASP Adriatic d.o.o., jednako kao i novi član ASP
Crew Management Singapore Pte. Ltd., dok preostalih 10% drži član Eduard Hibšer.
Posts by LodeRunner
-
-
sutra kupim nazad te dionice . to smijem ? ili mora proc neki vremenski period? dal smijem prodat 30.12 a kupit 3.1 u slijedecoj kalendarskoj?
Kod nas nema "wash" trgovanja pa bez problema mozes prodajom napraviti minus i zatim sutradan odmah kupiti iste dionice. Kalendarske godine nisu bitne samo je bitno da nije isti dan. Sto se tice kuna nemam pojma, jos cekam odgovor od svoje banke vezano za euro koji sam postavio pred 15 mjeseci.
No predpostavljam da svi izvjestaji od 1.1. moraju ici dvojno pa tu ne bi trebalo biti problema.
-
Obralo mi dio repe po 81. Ovo se krenulo sa teskim kombajnima.
-
'Porez na ekstraprofit u ovom obliku je u potpunosti nepravedan i nelogičan, šaljemo krivu poruku potencijalnim ulagačima'Otkako je prije nekoliko mjeseci najavljeno uvođenje poreza na ekstra profit hrvatskim kompanijama u 2022., u medijima se stvorila velika neizvjesnost i…www.tportal.hrQuote
Jedine tri kompanije za koje bi se realno moglo reći da se zbog njihov rasta može primijeniti ovaj porez su Span, INA i Končar. Ali i ovo bi bilo „nategnuto“. Primjerice, za Span se očekuje da će zabilježiti značajan rast, s obzirom da je jedna od rijetkih brzorastućih tehnoloških kompanija koje su listane na zagrebačkoj burzi. Istovremeno, Končar koji je tijekom godine zabilježio solidan rast, to je učinio unatoč višim troškovima energenata i struje, a ne zbog njih. Ostaje samo INA, za koju smatramo da je jedina kompanija od svih promatranih na koju bi se, u slučaju da se ovaj porez primjeni, on trebao primijeniti.
-
Točka 2. Odluka o isplati dividende
„1. Dioničarima Kutjeva d.d., imateljima redovnih dionica oznake KTJV-R-A i KTJV-R-
B, isplatit će se dividenda u iznosu od 0,91 kuna po dionici.
2. Dividenda iz točke 1. ove Odluke bit će isplaćena iz zadržane dobiti Kutjeva d.d.
ostvarene u 2019. u iznosu od 6.466.692,05 kuna.
3. Dividenda će se isplatiti dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg
klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 12. prosinca 2022. godine. Datum od kojega
će se trgovati dionicom društva Kutjevo d.d. bez prava na isplatu dividende je 09. prosinca
2022. godine. Tražbina za isplatu dividende dospijeva 15. prosinca 2022. godine
-
Pa sad, da budem pošten, usred utakmice ja nemam živaca to gledati. a imam živaca za ZSE. Uglavnom, prodao sam desetak posto po javnoj ponudi i danas je došla ulpata. Ne dam ostalo, nije baš puno, ali ne dam još!
Znam da ponavljam ono sto svi znamo. Obzirom da su mirovinci vani, a oni su skupili preko 95%, ocito ide istiskivanje svih ostalih. Ne vidim razlog da bi ostavili tih 2 i kusur posto da visi na burzi, krivi im valuacije i trosi vrijeme na izvjestaje.
Tako da se i dalje isplati kupiti jerbo opet stize 78kn. No ima tu vecih strucnjaka od mene, zato sam neki dan i postavio pitanje.
-
Danas nam nema voditelja smjene na temi (zgleda ga uvatila neka forumska viroza), pa samo da napomenem da je danas glavna skupstina sa dnevnim redom izvanredne dividende.
-
Ima li tko elektricni auto da mi ga posudi? Trebao bi do Svicarske na koji dan.
Switzerland Considers Electric Vehicle Ban To Avoid Blackouts | ZeroHedge
-
Nema besplatnog ručka niti 100% sigurne investicije.
Trenutno ima. Posudis Japanski Yen po vrlo niskoj kamati, konvertiras u dolare pa te iste orocis (CD - Cash Deposit) na USA banci po 4.5% kamate. Tzv. Carry Trade - najsigurnijii posao na svijetu.
Kako to izvesti iz HR je vec pitanje za vece igrace.
-
sad nek čovjek bude pametan
-
Sta vise gledam stvari oko ove nafte sve vise iman osjecaj da treban naci nesto da ulozim vezano direktno za cijenu nafte imali tko kakav dobar pick, prati li tko to malo vise ??
UCO, USO, GUSH i DRIP.
Odgovorim ti na americkoj temi cim uhvatim vremena. ZABA mi zabranila trgovanje UVIXom i UVXYnom sad ni sam ne znam kuda cu.
-
kakvo ruseje cijene sa niti 100 komada... sto sad kao niko ne kupuje....
Cekamo da krene seljonjus rasprodaja.
-
E sad, pitanje za milju eura bez pravog odgovora - dal opet kupiti tankere?
Ponuda prosla, delist vrlo vjerojatno ide a tankeri su u contangu. I svi znamo kako igraju zadrani.
-
Raspustio sam tankere malo prerano, propustio sam Rijecnu luku a dopustio sam si visoki secer.
-
Eto propala nam Rivijera. Sva sreca je bilo finih novaca za Postiru.
-
Meni je zao sto vas tu vise ne stignem pratiti ali previse postova a premalo vremena. Mislim da bi trebalo ovu temu razdvojiti na barem dvije, ako ne tri za pracenje i komentiranje. Ovako je sve tu od kupnje, prodaje, vijesti, buducnosnica, grafova i svega ostaloga.
No, obzirom da i dalje vrtim USA ETFfove, samo nekoliko recenica ako ikoga zanima.
Danas malo klizimo, kao radi kineza ali oni nisu previse bitni ni sami sebi jer je YINN zelen, a i radi klasicnog FED plasenja - bolje za trziste da samo popada nego da mi moramo dizati kamate i gurati QT. Preokret je mirisao u zraku vec nekoliko dana jer je i VIX vec nekoliko puta udario u dno, DIA je prekupljen a i napravili smo 15% od dna. Samo, buybackovi su i dalje na rasporedu, CTA kupuju, a prosinac je prosjecno bikovo trziste.
SPY je zapravo u kanalu vec dva tjedna, niti smo presli 4100, niti smo pali ispod 3800. Osobno vidim daljnji rast prema kraju godine ukoliko se odrzimo na liniji od 4000. Moguci rast do cca 4120, a slijedeca linija na oko 4280. Ukoliko zatvorimo ovih dana ispod 3900 vrlo vjerojatno nam slijedi daljni pad na 3770, 3500, 3330. Unutar 3900 do 4000 ne ostajati preko noci, samo dnevna trgovina. Valovito i vrlo nemirno.
Ako nekome trebaju grafovi mogu i njih stavit ali nis posebno na njima. -
Inače sjajan film, preporuke.
To je Mikica Staropoljas. Vlastiti remake "Cijevnih Zvona". Samo imam osjecaj da ovdje nitko nikoga ne slusa, pustamo muziku sami sebi. DJi sviraju a klub prazan.
No, da ostanem u duhu teme, takodjer jedna sa ZSE.
QuoteOne night on ZSE makes a hard man humble
Not much between despair and ecstasy
One night in ZSE and the tough guys tumble
Can't be too careful with your D.D.
I can feel the devil walking next to me
-
Another one bites the dust
Another one bites the dust
And another one gone and another one gone
Another one bites the dustCrypto exchange BlockFi files for bankruptcy in USCryptocurrency company BlockFi filed for Chapter 11 bankruptcy protection on Monday, as the industry-wide crisis prompted following the crash that struck…www.baha.com -
Otkad je svijeta, drzave nastaju i propadaju.
Ovo je nesto sto bi svi trebali znati iz osnovne skole ali je jako interesantno pogledati odjednom.
-
možda ovo malo pomogne pušačima na burzi (da ne propuštaju prilike), kada vidiš da drugi dime, povuci i ti, ma neš umrijeti