1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Roki

Posts by Roki

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • April 6, 2020 at 1:23 PM
    Quote from D'artagnan

Ne kužim ove šta printaju na 3D printere one plastike za vizire .. to trajeee ....... hebate pa šta ADPL ne odrade jedan kalup i u roku 24 sata odrade par milja komada koliko treba .... jeftinije bi izašlo nego šta ovi struje potroše što danima printaju ???

Kalupi za injekcijsko prešanje su jako skupi. Sjećam se na faxu da se spominjalo puno nula ako nije kineski kalup. Treba ti ogromna serija za isplativost. 3d printer printa bilo što, trošak ti je projektiranje maske i oslonaca modela. Skillan inženjer to napravi za pola dana ili možda čak nabavi gotovi model s neta...

Što se tiče utroška struje nemam pojma, al za injekcijsko prešanje bi trebala biti veća temperatura rastaljenog polimera i treba ti ogroman tlak a na 3D printeru samo čuješ zzzz zzz, šetanje pištolja tamo vamo :D

• JDGT (Jadroagent d.d.)

• Roki
    • April 5, 2020 at 4:29 PM

Hoće isplatiti dividendu ili ne?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Roki
    • April 3, 2020 at 2:18 PM

Ne znam jel itko vidio ovo:

https://priznajem.hr/novosti/trump-…z-sjene/117567/

(nemam pojma kakav je ovo portal i je li ovo nekakav fake news, mozda netko ima vise informacija. Unaprijed se ispročavam ako je ovo neki trollovski portal)

Bitna stvar iz članka:

Trump je, naime, zbog pandemije koronavirusa preuzeo Američku centralnu banku (FED) prvi put od 1913, od kad su tom institucijom zapravo upravljale četiri obitelji – Rockefeller, Rotschild, Morgan i Soros i, kao gospodari novca, utjecali na globalne prilike.

• Roki
    • April 3, 2020 at 12:16 PM
    Quote from user35
    Quote from Jubito

1. Definiraj što je to po tebi uskoro: mjesec, tri mjeseca, šest mjeseci ?

2. Kakvo izvješće očekuješ za Q2, Q3 i Q4 ?

Dionica Renaulta je 02.04.2019. vrijedila 61,24 €, danas vrijedi 16,31 €, to je -73,4% !

https://finance.yahoo.com/quote/RNO.PA/

https://www.bloomberg.com/quote/RNO:FP

u nekoliko navrata sam pisao o kretanju dionice Renault u odnosu na dobavljača im ADPL, ali ljudi jednostavno ne žele čuti upozorenja.

Display More

Kolega, koja je po vama realna cijena ADPLa s obzirom na stanje u autoindustriji? Je li 135-145 previše?

U svakom slučaju mislim da ljudi s ADPLom ciljaju na duži rok pa su im ove trenutne cijene i dalje jeftine jer vjeruju da će se kroz par godina cijena vratiti na onih 200 kn prije korone...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • April 3, 2020 at 12:12 PM
    Quote from Barikb

Lijepi plus ovdje. Raduje plus, ali cijena je više od 30% snižena u odnosu na ranije. Nekakvu stabilizaciju očekujem između 140 i 160 kn. Viši rang za cca mjesec dana. kad se otvore svi pogoni.

Kolega ja bi bio najsretniji da je to tako ali nekako sumnjam u skori rast cijene. Po meni cijen ce se vrtiti oko ovih 130 do nekakvih boljih ili lošijih vijesti. 160 se moze dosegnuti mozda do kraja godine ako se situacija vrati u normalu (mada je dvojbeno šta znači normala nakon ovog, možda poslovanje na poztivnoj nuli?)

Očitovanje na upit ZSE
    Nastavno na Vaš upit o postojanju povlaštenih informacija vezano za porast cijene dionice ADPL
    obavještavamo Vas kako nam kao izdavatelju nisu poznate nove okolnosti ili činjenice koje utječu ili bi
    mogle utjecati na cijenu naše dionice, a da ne proizlaze iz informacija koje su ranije dostavljene Burzi.
    Sukladno smjernicama ESMA-e o objavi utjecaja virusa COVID-19 na poslovanje, ovim putem
    obavještavamo investicijsku javnost kako je jučer u Rusiji, odlukom predsjednika Ruske Federacije, travanj
    proglašen neradnim mjesecom. Sukladno navedenoj odluci, naše ruske tvornice u tom razdoblju neće
    raditi.

Jel može netko pojasniti vezu između ruskih i hr tvornica, nije mi to baš najjasnije. Ok ista su firma ali svaka država radi svoj obračun i isplaćuje dividendu po svome ili griješim?

• Roki
    • April 2, 2020 at 9:26 PM

https://www.poslovni.hr/trzista/fitch-…0-posto-4223786

Sutra će biti veselo na burzi, lp.

• Roki
    • April 2, 2020 at 2:50 PM
    Quote from korkyra

Ufff.... 6,6 milijuna otkaza u USA prošli tjedan...

https://finance.yahoo.com/news/coronavir…-165758189.html

Točno, uz onih 3,3 od tjedna prije to je skoro 10 milijuna. Al će se zacrveniti USA. Bit će i kod nas ''drž gaće''.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • April 2, 2020 at 1:46 PM

Članak od jučer:

http://www.sloveniatimes.com/bsh-first-majo…tart-production

Also remaining closed is Renault's Novo Mesto-based assembly plant Revoz, which suspended production on 17 March. Revoz, which emloyss around 3,400 people, said future steps would remain on "both the situation in the country and the decisions of the Renault Group".

Znači Revoz je do daljnjeg zatvoren...

• CORONA virus

• Roki
    • April 2, 2020 at 12:27 PM
    Quote from trial
    Quote from barbosa

može biti...međutim turisti a pogotovo adpl imaju fundamente, i da sprže dio kapitala u ovoj krizi opet im je fundamentalna vrijednost tu negdije...

Koliko će trajati kriza?

Europa je u prosjeku ajmo reći uskoro na vrhuncu ako bi gledali primjer italije koja je očito dosegla vrhunac i sad stagnira ili blago pada po broju novozaraženih. Kroz 2-3 tjedna ovim tempom bi (europa) mozda mogli osjetit pad novozaraženih a kroz dodatna 2-3 tjedna onda osjetan pad novozaraženih i trenutno zaraženih. Tada će se ekonomija već moći ili morati ozbiljno otvoriti naravno uz dosta stroge mjere rada. A što je s nama u hrvatskoj? Pa mi htjeli to ili ne moramo pokreniti ekonomiju kroz 4-6 tjedana jel ljudi moji krepat ćemo od gladi, ja sam uvjeren da je vlada toga itekako svjesna, mi nemamo dovoljno novca da bi ekonomiju držali 3 mj totalno zatvorenom tako da po meni, ja očekujem da se posetepeno ekonomija počne pokretati jer nama nema druge ma kakvo god stanje sa koronom kod nas bilo. Pa 40% proračuna odlazi samo na mirovine, nisam siguran al čini mi se još 20% na plaće u javnom sektoru a već je sam Marić najavio da će nam u sljedeća 3 mjeseca zafaliti 40 milijardi kn u proračunu tako da po meni nevezano za situaciju s koronom, ma kakva go ona bila, mi imamo još maksimalno 3-4 tjedna biti pod ovakvim strogim mjerama a onda se ekonomija mora momački pokrenuti ili ćemo doslovno krepati od gladi.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • April 2, 2020 at 11:48 AM
    Quote from zigass

mislim da bi se ovaj mjesec mogla nastaviti proizvodnja

Po meni se najviše čeka Revoz, kad oni krenu s proizvodnjom, ako se sitacija stabilizira onda je adpl na konju. Jel iam tko kakvih informacija o njima? Do tada je adpl na aparatima...

• Roki
    • April 2, 2020 at 9:49 AM
    Quote from PILAPILA

ADPl 25 % + u tijedan dana....:)

čemu takav skok ADPLa? I dalje im sve stoji. Ne znam koliko će ovih vladinih mjera uspjeti povući, samo minimalnu plaću?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • April 1, 2020 at 11:19 PM

Naša burza bi morala sutra pozitivno reagirati na ovaj novi paket mjera pomoći gospodarstvu ili barem izbjeć pad jer se vlada isprsila više no što je očekivano. Prema tome sumnjam da će adpl značajno padati. Mislim da su one cijene oko 93 kn bile dno...

• Roki
    • March 31, 2020 at 2:20 PM
    Quote from Barikb
    Quote from zlocesti

Pogled u retrovizor. Širokokutni

https://www.index.hr/vijesti/clanak…io/2170403.aspx

Izgleda da je novinar morao nešto prepisati da dobije dnevnicu. Ništa novo u članku. Već sve viđeno u Španjolskoj i Italiji, čeka i sjeverne zemlje. Brzo i fatalno će biti u USA jer puno ih nema niti zdravstveno. Sad tek vidimo kako je siromašna Hrvatska državs dobro odradila. Od vrha do dna. Nama treba ugroza da bi profunkcionirali. Treba vidjet novi plan Vlade koliko milijardi kuna upumpavaju u firme.

Pa trenutni plan vlade o ekonomskim mjerama je katastrofa. naveli su da se radi o nekih 28 milijardi kn što nema veze sa zdravom pameti. Ako uzmeš 200 000 radnoka puta 3 mjeseca puta 3200 kn koje će kao subvencionirati to je 1,9 milijardi ali je uvijet da se radnik koji je na neodređeno neotpusti. Pa ako ga poslodavac otpusti onda ide na biro i država mu svejedno mora subvencionirati 6 mj. dobar dio plaće. Znači tu se radi o sići od možda 1 milijardu kuna.

idemo dalje, odgoda kredita, parafiskalnih nameta i koje čeg sličnog na 6 mjeseci. Odgoda?! Hmmm, ajmo ovako. Državi za to treba npr 20 milijardi kn. Zaduži se na godinu dana po 1% kamati. Znači platit će kamata 200 milijuna kuna a glavnicu su posudili privatnom sektoru i on će ju platiti.

O čem mi ovdje pričamo, pa ovo su mrvice. Daj reži rashodovnu stranu proračuna gdje god možeš i zaduži se 20 milijardi kn ali ih upumpaj bespovratno u ekonomiju a onda osiguraj još dodatnih sredstava na kratak period (6-12 mj) za odgode. Odgoda kredita i kojekakvih davanja je ok ako ćeš ju ukobinirati sa velikim bespovratnim sredstvima, ali ta mjera sam za sebe velikoj većini neće puno pomoći. Vanjski dug smo ionako osjetno smanjili i brate mili preživjeli smo i kad je bio puno veći od današnjeg. Znači zaduži se, krkaj lovu u gospodarstvo da bi svi bili likvidni i da bi sačuvao radna mjesta pa se možda oporavimo kroz 2-3 godine, u suprotnom nam ne gine 10 godine.

Da budem pošten vlada je najavila da slijedi dodatni paket pomoći gospodarstvu i to pozdravljam ali mjere moraju biti drastično veće od ovih trenutnih.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 30, 2020 at 3:57 PM

Jel zna itko ikakve detalje vezano za ADplastik. Revoz je prekinuo s radom pa je i ADPL prestao s proizvodnjom za njih a oni su im najveći kupac. Uz to, na ZSEu je bila objava i da su obustavili proizvodnju i za neke druge kupce koji trenutno stoje s proizvodnjom.Što je sad sa pogonom, jel totalno isključen ili rade bar nešto? Što je s radnicima, jesu li na nekom kolektivnom godišnjem ili su podobivali otkaze ili nešto treće? Je li adpl povukao od države onu naknadu od 3250 kn po radniku za sljedeća 3 mjeseca itd...ove maske što 3D printaju to je nekakva sića a i mislim da se radi o donaciji a ne o nekakvoj prodaji, zar ne?

Ako netko ima bilo kakvih informacija vezano za poslovanje volio bi da napiše. Zahvaljujem.

• Što smo danas tržili

• Roki
    • March 30, 2020 at 9:46 AM

+ADPL 107, još dok je na rasprodaji...

• Roki
    • March 27, 2020 at 3:54 PM

Vani sve pada a mi rastemo. Al ćemo pocrveniti u ponedjeljak. Valjda se treba pomiriti s tim da dok ne dođe vrhunac korone u EU i americi nema nama mira, bolje ni neotvarat trader...Očekujem loše vijesti preko vikenda iz amerike, španjolske, italije, njemačke, UK i hrvatske...

• Roki
    • March 26, 2020 at 9:23 PM

Usa, italija, španjolska, njemačka, francuska. Broj zaraženih im divlja, stvar s koronom još nije dosegla vrhunac. Kako li će burze reagirati, po meni li la, malo gore a malo dolje ali kladio bih se da će ipak još neko vrijeme više padati nego rasti mada dno mora biti blizu. Što očekujete sutra od naše burze? Kontam da će eu i usa roknut par %, pa pretpostavljam da ćemo i mi u neki lagani minus. A i petak je, valja bježat u cash...

Files

Screenshot_2020-03-26-21-16-35-312_com.android.chrome.jpg 585.18 kB – 0 Downloads
  • RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Roki
    • March 26, 2020 at 12:22 PM
    Quote from Barikb

Što je ovo ? Donesena odluka da nema dividende i cijena ide gore.

Još jednom se pokazalo da nitko ništa ne zna i da je krhko znanje posebno na burzi.

Da li smo na dnu ?

Čekaj kad je donesena odluka da ne ide dividenda? Prvi glas, mada moram biti iskren nisam toliko ni pratio... Može neki link?

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Roki
    • March 26, 2020 at 9:23 AM

Italija već nekoliko dana smanjuje broj novozaraženih što je dobro. Što se tiče drugog dijela priče da će svi na ljeto doći u HR na godišnji, nemam pojma. Nekako mi je nezamislivo da naša obala u turističkoj sezoni bude prazna. Turistička godina će sigurno biti osjetno slabija, ali pad možda ne bude baš 50-60%, možda padnemo 25% i da je to to. Nekako se nadam da će sranje s pandemijom proći za 2 mjeseca a to ti je još uvijek tek kraj 5. mjeseca. Mjesec dana iza toga bi s turizmom moglo biti sve koliko toliko u redu. Da se moram kladiti na nekakav broj, rekao bi da ćemo biti na 75% prošle sezone.

• Roki
    • March 26, 2020 at 7:26 AM
    Quote from Barikb

USA Senat odobrio paket od više od 2 trilijuna usa dolara kao financijsku potporu

ekonomiji, a u Hrvatskoj novinari prenose da je odobrio 2 bilijuna dolara i onda

medij za medijem objavljuje lažne informacije. Tko te lijene nespobnjakoviće plaća

nemam pojma ? Ja više uopće ne radim sa ljudima ako uočim da su glupi, lijeni ili

ne žele ništa učiti. Nažalost takvi vode državne firme, gradska komunalna društva

u ZG, općine i slično, a ni tablicu množenja ne znaju. A kamoli razliku između bilijuna

i trilijuna.

https://www.msn.com/en-us/news/pol…ocid=spartandhp

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…e-foto-20200325

Tamošnji politički vrh dogovorio je u utorak navečer uvjete najvećeg paketa poticajnih mjera, vrijednog čak dva bilijuna dolara, kojim se želi zaštititi ekonomiju od recesije zbog posljedica širenja virusa 2019-nCoV.

https://euractiv.jutarnji.hr/PiD/globalnapo…olara/10133344/

Za amortizaciju gospodarskih gubitaka uzrokovanih panedmijom koronavirusa predviđeno je 2 bilijuna dolara, a pomoć je namijenjena građanima, kompanijama i saveznim državama kojima je COVID-19 zadao najveći udarac.

Fascinantno je kako novinarčići potpisuju autorski članak i u njemu samo PREPISUJU LAŽNE PODATKE, ocjenjujem da je to dno dna novinarstva, ali i uobičajena praksa u Hrvatskoj. I neki drugi mediji su prenijeli 2 bilijuna i vidim da su neki jutros povukli i ispravili.

Dakle, radi se o 2 trilijuna dolara.

Display More

Senate passes $2 trillion bill to blunt coronavirus pandemic’s economic impact, as households and businesses gasp for relief

Malo ste se izgubili u prijevodu, novinari su u pravu, ovako stoje stvari:

Milijun - million -6 nula

Milijarda - billion - 9 nula

Bilijun - trillion -12 nula

Bilijarda - quatrillion - 15 nula

I tako dalje...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt