Cijena pala na 20 000, potražnja nikakva, na ponudi za kupnju 3 ili 4 dionice po prihvatljivoj cijeni, sve skupa 5 kom... Uprava je to i zaslužila, žao mi je samo vas malih (do jučer i mene) , sretno!
Posts by Roki
-
-
Šteta, svi bi mi dio kolača farmaceutske industrije al ne ide, tjeraju te od sebe. Nisam bio na čisto sam sa sobom, uopće ne znam kakve su im nakane, može bit da će ostati sve po starom ali jednostavno sam se počeo osjećat neugodno a potencijalan izlaz mi je bio sa solidnom dobiti a vjerojatno bi izašao i sa pozitivnom nulom da je osjetnije palo. Eto, frustrirajuće je, jebemti ovu drža...tj. hoću reći močvaru, žao mi je al ne ide. (admine nemoj me cenzurirati, shvati frustraciju, kolege shvaćaju).
-
Medika i ja smo raskrstili. Upravo prodao svoju jednu jedinu dionicu a vidim da nisam jedini. Kad uračunam dividendu i poreze ispadne da sam prodao sa 15% plusa, nije loše al htio sam u ovom dočekat mirovinu. Žao mi je ali ipak preferiram miran san. Ekipa sretno!
Da budem precizniji, 19,44% plusa...
Edit: smiješan sam, 22,1% plusa...ja i moja matematika...
-
Bit će red izaći i za te pare kupit npr ADPL!
-
jel ima itko iskustava od prije, kako će se zaba ponašati kad hnb dopusti isplatu dividende. Hoće li odma brže bolje grunut sve od jednom od prijašnjih godina ili će davati malo po malo? Čisto sumnjam da će zadržati dobit...
-
Burza jos ne reagira, ali pomalo. Lijepa nagrada za sve koji su vjerovali u vrijednost ove kompanije.
Reagirala je cijena prije par dana kad su oni na vrhu već znali kolika će biti dividenda. Već sam pisao o tome. Ista stvar se dogodila i prije najave prošle dividende početkom godine...
-
U prijedlogu Odluke predviđena je isplata od 8,00 kuna po
dionici iz dobiti za 2020. godinu, a isplata je predviđena dioničarima koji su upisani u depozitorij
Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. na dan 22. srpnja 2021. godine kao imatelji dionica oznake
ADPL. Od 21. srpnja 2021. godine predviđeno je trgovanje bez prava na isplatu dividende, a isplata
dividende predviđena je 27. srpnja 2021. godine.Nije loše
-
Ja očekujem između 4 i 5,50 kn što je super. Ali me brine trenutno stanje u firmi koje u ovom kvartalu prema mojim izvorima nije baš bajno
Navodno smanjen opseg posla jer tvornice kojima šalju dijelove trenutno rade smanjenim kapacitetom. Ugovori lagano ističu a novi su zapravo kikiriki. Problem je u čipovima a potencijalno i u čeliku.
Netočne su ti informacije,ovaj kvartal je dobar i ima jos novih ugovora a za to ces tek dobit informaciju sluzbenu
Kolega samo da kažem da ne bude zabune, ADPL mi je 60ak % portfelja i ja navijam da bude što bolje. Prenio sam samo informacije koje sam čuo iz ADPLa i koja me zatekla jer nisam to očekivao, evo daj bože da griješim.
-
Danas prijedlog za dividendu:-4 kn bi bilo primjereno.
Ja očekujem između 4 i 5,50 kn što je super. Ali me brine trenutno stanje u firmi koje u ovom kvartalu prema mojim izvorima nije baš bajno
Navodno smanjen opseg posla jer tvornice kojima šalju dijelove trenutno rade smanjenim kapacitetom. Ugovori lagano ističu a novi su zapravo kikiriki. Problem je u čipovima a potencijalno i u čeliku.
-
Ljudi, ostavite se stečajuša jer kockanje njima najčešće završi loše osim ako imate ludu sreću ili ste dobro povezani s čudnim ljudima čudnog imena.
Neki su odustali od tih ludosti prije 10 g., neki za Agrokora, a neki očito neće nikada.
Nevjerojatno je da nakon svih tih neugodnih iskustava opet vas je ovako nešto iznenadilo.
Kažem da bi na zse bilo koliko toliko ok ulagati na razinama P/E oko 5 uz sve rizike koji su ovdje prisutni i to samo u bluechipove koji ok rade i dijele dividendu, dobro možda 6-7.
Ovo ostalo bjež po daj šta daš.
A koji to blue chip ima P/E oko 5, 6 ili 7 i da isplaćuje dividendu? Mislim da ste se malo pobrkali. Ostatak izjave potpisujem.
-
kako ovu zabu već neko vrijeme netko napucava na minimalnim prometima, strašno...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
kako ovu zabu već neko vrijeme netko napucava na minimalnim prometima, strašno...
-
Flight mislim da je pitanje jasno, i da, zanima me mišljenje, jer kao što si napisao, nema nikakvih informacija.
OPTE sigurno ima utjecaj na ZABAu obzirom na izloženost u tom procesu pa me zanima kako vidite taj rasplet iz aspekta ove dionice. Moje je mišljenje da ima utjecaja, barem kratkoročno.
Znaš šta, eo reći ću ti svoje mišljenje, zabu gledam dugoročno i u presjeku od ajmo reći 10 godina ta prodaja optime je zabi kao meni šta ja znam, večera u restoranu, bit će mi fino tih sat i pol i to je to. Prodaja optime zabi je sića pogotovo ako se gleda dugoročno. Toliko mi je bitna da čak i zaboravim na eventualnu prodaju optime i prihode od toga. Nemoj me krivo shvatiti, ako dođe do bilo kakve prodaje to će se odraziti i na cijenu zabe ali ništa se tu extra neće desiti.
Sad ću biti malo kontroverzan ali ako se Optimu proda po cijeni od 5,75 što je očito približno realna cijena jer ju toliko tržište cijeni, to ti ispada nekih 400 mil kn. S obzirom da zaba ima 36,9% to ti je zabi 150 mil kn. Da poduplaš otkupnu cijenu dobiješ 300 mil. Znam za priče o 10-15-20 kn po dionici za Optimu ali teško mi je u to povjerovati a očito je teško i tržištu povjerovati u takve procjene. Znam da priča o cijeni nije baš crno bijela ali skloniji sam mišljenju da ako ju (optimu) tržište trenutno vrednuje 5,75 da je onda otkupna cijena +/- 10-20% s tendencijom da je ipak "+" jer je u trenutnu cijenu ukalkuliran i rizik...
-
- unošenje naloga koji se povlače prije izvršenja, što ima ili bi moglo imati učinak davanja obmanjujućeg dojma da postoji ponuda ili potražnja za financijskim instrumentom po toj
ijeni; zadavanje naloga koji dovode do pokretanja dražbi na burzi te povlačenje istih prije izvršenja što se obično naziva „davanje naloga bez namjere da ih se izvrši”
Mrzim ovakva bića koja te hoće zajeb*t i nije mi bilo jasno kako se ti ''ljudi'' mogu pogledati u ogledalo jer ne vidim razliku između beskičmenog prevaranta online ili ''licem u lice'' a i redovno sam im psovao sve po spisku. Izgleda sam i tebi psovao...
-
Zabi je dodatan problem što joj slučaj švicarac drži sablju iznad vrata. To će se kad tad rasplesti a kamate samo rastu. Inače imam zabu i rado ću dokupiti pogotovo na ovim razinama debelo ispod 60.
Kakve kamate?
Misliš kamate iz potencijalnih sporova?
Pa da. Ne znam kako će se ta situacija rasplesti ali banke, pa i zaba, će definitivno nadrljati, koliko toliko.
-
Zabi je dodatan problem što joj slučaj švicarac drži sablju iznad vrata. To će se kad tad rasplesti a kamate samo rastu. Inače imam zabu i rado ću dokupiti pogotovo na ovim razinama debelo ispod 60.
-
Ne znam šta mislite pod likvidna, ako bi ju nekim čudom 50% više ljudi počelo prodavati i ako bi ju 50% više ljudi odjednom počelo kupovati i dalje bi bila super super nelikvidna, nebi prošla 1 u tjedan dana nego dvije. Ove postotke zamijenite sa 200% i opet bi bila super nelikvidna. Eo npr ja je nebi prodavao. Nemam 20tkn da dokupim još jednu al da se splita možda bi mogao kupiti jednu pa imati 3 i to je to.
Mišljenja se razlikuju i to je legitimno. S obzirom da smo na zse ja mislim da se nebi desilo ništa spektakularno, eventualno bi možda mrvicu porasla cijena.
-
Kad bi došlo do Splita mislim da bi dionica dooobro narasla, a mislim da bi bilo dobro i za likvidnost na ZSE.
Split super nelikvidne dionice ne bi donio ništa.
-
Obavezno cca tjedan dana prije izvješća ili neke bitnije vijesti kao npr kad su obznanili da će ponovno isplaćivati dividendu dođe do promjene cijene ili trenda. lako je mešetariti kad si na izvoru informacija...
-