1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Roki

Posts by Roki

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • September 1, 2021 at 3:19 PM
    Quote from whiteking

Netko agresivno prodaje? neki info?

U ZGu su ljudi na čekanju bili 6 tjedana u 7. i 8. mj. Ne znam kakvo je stanje s Revozom, i oni valjda 5 tjedan nisu radili, ne znam jesu li krenuli. Prošli put kad sam slično pisao ljudi su me dosta popljuvali pa radije šutim al eo kad već pitate, pišem što sam čuo. Ljudi valjda misle da drukam ili šta ti ja znam, ugl situacija nije baš najbolja općenito u autoindustriji a to se onda u određenoj mjeri preljeva i na ADPL.

Nemema pojma kakvo je stanje s ostatkom grupe, vjerujem bolje. Ne znam koliki ajmo reći udio u ADPLu nosi pogon u ZGu.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Roki
    • August 25, 2021 at 12:05 PM
    Quote from user35

pa koliko vidim očekivanje na forumu je otključavanje cijene kroz skoru privatizaciju, kako su to morali napraviti SLO...

druge logike da se makne sa postojeće P/B cijene nisam vidio?

Isplata dividende bi im dala krila...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • August 25, 2021 at 12:04 PM
    ‘Trenutno je teže proizvesti auto nego ga prodati. Jednostavno ih nema! Evo koliko se čeka‘
    Trenutno je veći problem nabaviti automobile nego ih prodati. Jednostavno ih nema - komentira aktualno stanje na tržištu Darin Janković, direktor analitičke…
    novac.jutarnji.hr

Već dobro poznati problemi ali ovdje i s osvrtom na sljedeće godine...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • August 24, 2021 at 3:57 PM
    Quote from Zvjezdani

Gro pormeta je prije dividende išao oko 194 kn.

Dividenda je bila 8 kuna.

Dakle, za očekivati je bilo da budemo na oko186 kn.

Sada smo na 183.

Nema tu još nikakvog ozbiljnog pada niti drame.

A ako iz nekog razloga u skorije vrijeme dublje zaronimo, iz banaka ćemo povući dodatnu municiju, zar ne? :)

Display More

Municija potrošena na nekakve druge papire, isključivo kvalitetne, imalo se šta kupiti iza zadnjih kvartalnih izvještaja :)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • August 24, 2021 at 3:03 PM
    Quote from Zvjezdani

Cijena dionica ovakve kompanije pada?

Pa to su odlične vijesti! :)

Pa zapravo da, svi bi mi jeftin dokup ali bilo bi zanimljivo znati uzrok pada...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • August 24, 2021 at 1:16 PM

Cijena polako ali sigurno tone, a ovisno o danu, zna biti i većih volumena.

Jel zna itko išta više o ovome:

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ADPL/COI-ADPL-d4f870dca1515b54b86be210e810f2f2.pdf

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Roki
    • August 20, 2021 at 3:29 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Moller

obzirom da je iznos 12mil. kn uvećan za kamate došao do 30mil. mislim da se vraćamo oko 12-15 godina unazad, a to stvarno može biti svašta u pitanju, čak su i Agrokorke bile atraktivne, te ako se radi o njima, možda mu žele ponuditi dionice nazad

Pa vjerovatno se radi o krizi 2008 kada su se banke nasle s bezbroj margin callova, a iste nisu mogle zatvorit na trzistu bez znacajnog rusenja cijene koje se ionako znacajno rusio i bez toga i onda su vjerovatno spekulirali odgadjali odluku i nasli se posljedicno u situaciji da su bili u jos goroj situaciji s tim marginima.

Koliko su uopce margin callovi kod nas popularni? Netko je na forumu pisao da su bili dosta nepovoljni...

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Roki
    • August 19, 2021 at 9:56 AM

15.7.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    19.8.
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Uporan je bogami...

• CORONA virus

• Roki
    • August 19, 2021 at 8:08 AM
    Quote from Barikb

Dobra prilika za kupnju je bila na 18-19 kn prošle godine. Sad kupit na 30 kn uključuje slabije spavanje i cvokotanje. Dobra je prilika za odličnu prodaju. I dobre prilike za kupnju(e) su onih dana kada svakih nekoliko godina dođu crni dani ma svjetskim burzama pa padaju burze 5% dnevno. Tada su dobre prilike jer kvalitetne dionice i smeće padaju linearno.

Ako za 2 tjedna bude i crveno nema prekida sezone kao 2020. Pola ljudi je cijepljeno i za 2 tjedna odmora prihvatit ce i karantenu. 9. mj biti će dobar.

U bolnice, trgovačke centre i institucije trebalo bi zabraniti ulazak necjepljenima.

Najbolje se može prodati 4+ i 5 zvjezdica ali nema osoblja za to i neće biti dugoročno. To je nepremostiv problem. Korona će proći i konkurencija opet doći. Imamo puno sreće ovu sezonu iskoristili smo zemljopis na najjače.

Saaamo malo, zašto bi ti necijepljenima zabranio ulaz igdje, jel možeš navesti razloge?

• Roki
    • August 9, 2021 at 3:39 PM
    Quote from juraj

Koliko gosp. ima još kapule za prodat?

Da svakog dana svaki sat proda jednu trebalo bi mu 43 godine i 8 mjeseci da proda sve.

Ali to pod uvjetom da ne reinvestira dividendu :D

• Roki
    • August 9, 2021 at 2:43 PM
    Quote from JosefBeuys

Luky tu vidim i dalje izlazi ko slon iz staklarne...

Moram priznati da je dosta neugodno vidjeti da i dalje izlazi pogotovo sad prije nego što će ZABA isplatiti (bar nas većina ovdje tako očekuje) masnu dividendu.

• Roki
    • August 9, 2021 at 9:14 AM
    Quote from TwinSpark18
    Quote from Roki

Heh, pa tema je Zaba pa većinom linkamo i pišemo o njoj što ne znači da u drugim branšama ili kompanijama nema sumnjivih radnji.

Moj komentar nije bio direktna replika na vaš. Više sam se nadovezao na njega komentirajući generalnu atmosferu u društvu po kojoj su banke najveći i skoro jedini lopovi i samo one pokušavaju opljačkati narod.

Tu se apsolutno slažemo.

• Roki
    • August 9, 2021 at 8:54 AM
    Quote from TwinSpark18
    Quote from Roki

https://www.poslovni.hr/hrvatska/presu…-na-sud-4299266

Vječito nešto mute i natežu se po sudovima, bankarska posla...

zanimljivo kako nitko nikad ne reagira na načine kako se kreiraju npr. cijene goriva, je li tu možda ima nekih mutnih radnji, nabijanja cijena, je li netko uzeo više negoi što je trebao i sličnog. a tu se radi o milijardama i to na godišnjoj razini a ne o par sto milijuna u nekoliko godina. Očito su jedino bankari lopovi, svi drugi su poštenjačine par excellence...

Heh, pa tema je Zaba pa većinom linkamo i pišemo o njoj što ne znači da u drugim branšama ili kompanijama nema sumnjivih radnji.

• Roki
    • August 6, 2021 at 3:03 PM
    Prešutno prekoračenje: Banke građanima uzele oko 350 milijuna više nego što su trebale, slučaj će ići na sud?
    www.poslovni.hr

Vječito nešto mute i natežu se po sudovima, bankarska posla...

• Roki
    • August 6, 2021 at 11:37 AM
    Quote from JosefBeuys
    Quote from Brunos

Bilo je jasno da ce ovo osjetno porasti cim dodu naznake micanja blokade. Ima li netko projekciju rasta? Koje je ocekivana granica? Da li je 65 ako ocekujemo zbirnu divku oko 7kn za 2019/20?

Moj je target >68 kn, ali dam i za manje ;)

Mozda dođe na te razine kada objave isplati dividende. Zadnjih dana je cijena prenaglo skočila na malim prometima, sad već vidimo hlađenje kako sam i mislio al vjerujem da neće nazad ispod 60.

• Banke i bankarske usluge u RH

• Roki
    • August 6, 2021 at 11:34 AM
    Quote from dionicar
    Quote from Roki

Imam jednostavno pitanje:

Gotovinski kredit na 4 godine uzeti na fixnu5,99 kamatnu stopu ili promjenjivu 4,39?

Ovisno o parametru primjenjivosti...

Do koliko nacionalno mogu dići kamatu ? I što znači promjenjiva ? U trenu uzimanja je 4.39 a može li dolje i kako se mijenja ovisno o čemu ?

Da znam nebi pitao. XD Ja sam kontao ici na fix jer je sigurnjak al puno je mana promjenjiva kamata pa sam u nedoumici...

• Banke i bankarske usluge u RH

• Roki
    • August 6, 2021 at 11:07 AM

Imam jednostavno pitanje:

Gotovinski kredit na 4 godine uzeti na fixnu5,99 kamatnu stopu ili promjenjivu 4,39?

• Roki
    • August 3, 2021 at 2:54 PM

Možeš uskoro i za 2021. xD

• Roki
    • July 26, 2021 at 10:24 AM

Na mobu sam i godišnjem pa mi se neda provjeravati ali mislim da je i q2 2020. bio jako dobar kad onda q3 i q4 kifla. Za sad izgleda lijepo ali zbog velikih rezervacija koje vecinom napucavaju krajem godine najbolji mi je pokazatelj uvijek godišnji izvještaj. U svakom slučaju izvješće izgleda dobro jer zadnjih nekoliko kvartala je dobit konstantno padala a sad su to zaustavili. Bit će red malo dokupiti...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Roki
    • July 16, 2021 at 2:36 PM
    Quote from Marin83

TURISTA je trenutno u Hrvatskoj 730 tisuća, čime je srpanj do sada dosegao 75 posto turističkog prometa iz srpnja 2019.,

Ajde sad ti budi pametan

Ma za sada ide solidno ali pitanje je što će se događati kroz sljedećih mj. dana. Nekako ne sluti na dobro ali tko to sad više može točno prognozirati, nitko...

Ja sam prodao sve turiste još prošle godinu u jednom od skokova i sad sam samo promatrač ali kao i svatko normalan, navijam za što bolju sezonu...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt