https://www.telegram.hr/politika-krimi…avnih-poduzeca/
Doći će i taj dan...
Valjalo bi kupiti ACI i HPB
https://www.telegram.hr/politika-krimi…avnih-poduzeca/
Doći će i taj dan...
Valjalo bi kupiti ACI i HPB
Tko bi mogao biti ovaj treći?
Cijena zacementirana na 1700 +/- burek i izgleda neće mrdnuti do izvješća. Jel ima itko spoznaju kako posluju u Q3?
Svi brinu tko prodaje, nitko ne brine tko kupuje...
Možda netko od onih kojima je jučer sjela dividenda cca 50 milijuna kn ukupno iz Ckml ?
Nema ništa slađe nego reinvestirati dividendu pa onda slijedeće godine imaš još više za reinvestirati. Mmmmm.
Simpatično mi je kad netko Podravkin asortiman naziva "hranom". Što bi rekli u mom kraju, kod nas s tim hrane svinje...
Nisam baš siguran da razumijem šta ovo znači.
Mittko kako stoji Podravka?
Firma vrh, proizvodi vrh.
Dionica skupa, proizvodi skupi.
Dionica za diverzifikaciju, proizvodi jer ipak volimo fino papati.
Šta je ovo, skoči cijena samo odjednom. Da nije nekom od proizvođača vozila ''iznad'' ADPLa stigao šleper mikročipova pa se normalizira proizvodnja
Šalu na stranu. Jel ima netko kakav info kakvo je stanje sa proizvodnjom. Nadam se bolje nego zadnjih mjeseci...
ma da, ok je to sve, paše mi. Osim ako nešto ne iumjene, jer prije je bilo do 50. sad su digli na 55.
Negdje sam vidio da ima nekakva granica, tipa tko je uplaćivao, sad bubam, prije 2010. da može dići i sa 50 god. života.
1/3? Mislim da s 55 možeš sve uzeti, iako ne planiram dirati ništa do 60-65...
Ne znam točno kako to sve ide jer za sad a ne uplaćujem 3. stup. Evo ispod opis od Erste 3. stupa, stvarno ne znam kakve su sheme kod ostalih.
1. ISPLATA MIROVINE PUTEM FONDA ERSTE PLAVI PROTECT
Društvo može isplatiti najviše 30% od sredstava odjednom, a ostatak se onda mora isplaćivati periodično i to kroz 5 godina, 10 ili 15 godina. Sredstva se isplaćuju u protuvrijednosti unaprijed određenog broja udjela prema cijeni udjela na dan isplate mirovine. To znači da mjesečni iznos mirovine nije uvijek jednak i unaprijed točno određen jer se visina mirovine mijenja ovisno o vrijednosti udjela.
Ako je preostali iznos sredstava na osobnom računu člana mirovinskog fonda nakon jednokratne isplate manji od 100.000,00 KN, tada se taj cjelokupni iznos može isplaćivati putem Fonda. No ako je taj preostali iznos veći od 100.000,00 KN, tada se 100.000,00 KN može isplatiti putem Fonda, a ostatak se prema izboru člana fonda, može isplaćivati putem mirovinskog osiguravajućeg društva ili putem društva za životno osiguranje.
Display Morehttps://www.jutarnji.hr/native/zivotno…-svote-15103707
Ajme meni, ovi stvarno prodaju maglu
"Najlošija" odluka koju sam donijela bilo je životno osiguranje.
Bila sam mlada, željela sam da mojima bude lakše u slučaju da mi se nešto desi........ i sada, 15 godina kasnije, imam ravno 40 tisuća eura koje sam i uplatila.............. a prinos ravnih nula kuna.
A članak je napisan sa porukom da je to dobro ulaganje ???
3. stup. uplatiš 5000 u prosincu, u siječnju legne 750.
To je ok, ali ne možeš doći do svojih para do 55. god života, i tada tek možeš dići 1/3 ili tako nekako. Ako imaš 48 godina zvuči vrlo dobro, ako imaš 28 zvuči užas. Ako si negdje između kao vjerojatno većina nas s ovog foruma isto nije baš primamljivo ako baš ne ležiš na hrpi love koja ti je višak. S obzirom da ovdje svi imamo doticaja s burzom, višak love se mahom vrlo brzo skreše u papire, uvijek ima nekih prilika
Sudeći po trgovanju očigledno je da neki već znaju iznos dividende.
Promet je danas nikakav al zadnjih dana je i bilo nekog prometa. Moguće da se neki detalji u vrhu već znaju...
Da budem iskren nisam očekivao baš ovolike skokove ovdje jer su tu dividendu većinom svi uračunali u cijenu, barem dijelom.
Jel poznato uopće kakav je/čiji je to račun koji je na 2. mjestu - ALLIANZ SE?
Jel ima tko pretplatu da kopira članak?
Iako slutim da je sve iz naslova više manje jasno
Kako bi to sad izgledalo u najoptimističnijem scenariju, NO najavi 30 dana prije skupštinu ajmo reć za 2.11. i onda još cca mj dana do datuma utvrđivanja popisa za isplatu dividende. Po meni, najoptimističnije negdje početkom ili sredinom 12. mj. a onda isplata još tjedan dva iza, u tom scenariju vjerojatno prije božića? Šta vi mislite?
Nisam nestrpljiv zbog love već bi htio to vidjeti što prije crno na bijelo da im nebi palo napamet neko delistiranje ili istiskivanje sad kad su puni para. Nije da crnjačim ali ono, ZSE, Hrvatska, pušeš i na hladno
Display Moreima valjda ljudi kojima se ni to neda, ako ne moraju
i još više onih koji ne žele radi njihove ideje za trejd i s njihovim novcima dati cut državi
edit: taj porez ne najblesaviji i najneisplativiji kojeg je u zadnje vrijeme ova država uvela
šteta vremena za popunjavanje obrazaca i kontrole istog!
Ja bi volija da moram platiti 100k kuna poreza i to bi rado svaku godinu napravio(ako treba i potpisao bi), jer to znači da sam zaradio milijun kuna, sad ja znam da je kolegi to malo, pa mu se ne bakča...ipak je on Milijarder...
Čuj ne žele zaraditi, jer moraju dati cut državi...suzdržat ću se od komentara.
Koliko oni to uopće kontroliraju i koje su posljedice ako te uhvate? Neda mi se ić platiti 300 kn...
Možda i span?
ahahahahaha dobra kupnja, po 175 NIKAD ide novi krug a baš sam se nakupovao niže. Izgleda da sam išao u novi IPO ali ovaj put s kauča.
bome lijep roller coaster danas za vas kolega, kod nas bi se u kraju reklo za vas: ''ide te ko budalu kur@c''. Hahaha
riješio na otvaranju 218, ipak imam iskustvo Magme, Ht-a, Ina-e vratio trećinu natrag po 202... čekam razvoj.
Eh šta je pohlepa. A fino ste zaradili i bilo vam je malo, eto sad ste dugoročni
Kukulele, što ne upisah duplo višeee
Nikad lakšu paru niste digli ha?
Jao, ovu temu je trebalo odavno otvoriti jer forumaši su samo aktivni na trejderskim dionicama. Po meni je otkljucavanje vrijednosti na ZSE dosta nezgodno a dionice su mahom jednostavno podcijenjene ako ne isplaćuju dividendu (sapn, hpb, vlen...) Shodno tome ja se krcam onda samo dividendušama koje su po meni puno realnije vrednovane ali imaju i daleko manje potencijala za rast. Shema mi je onda da jednostavno ubirem i reinvestiram dividendu i tako povećavam vrijednost portfelja iako i vrijednost samih dionica lagano raste, barem za sada. Dividendne dionice svrstavam u više grupa, npr ht i zaba su mi za sadašnjost, adpl, ernt i mdka za sadašnjost i budućnost a atgr, kodt2 i adrs2 čisto za budućnost. Vodim se po fundamentima i potencijalu tržišta a rizik si smanjujem diverzifikacijom portfelja mada sam daleko od toga da mi je portfelj jednoliko disperziran.
Nisam neki veliki stručnjak i ne mogu radit neke dubinske analize nego površno ali najbolje sto mogu i znam analiziram kvartalna izvješća. Alternativa mi je držati lovu na banci i zagarantirano pu$it na inflaciji. Trenutno su kamate na oročenu štednju oko 0,1%...
Prodaja automobila u Europi se smanjuje, nakon nekoliko mjeseci blagog oporavka prodaja je zaustavljena zbog nedostatka čipova pa se više ne može mjeriti ni s prošlogodišnjim pandemijskim rezultatima.