Povlaštenih su puni ko brod...
Posts by Roki
-
-
ništa od nacionalizacije,
Malo sad na stranu svi problemi u adplu. Malo sam promatrao trgovanje danas, ako ovo nije bila planska trgovina onda ne znam šta je, trgovalo se konstantno svakih par sekundi sa sitnim nalozima, komadić po komadić, izgledalo je vrlo pravilno. Ne znam zašto, možda se netko htio brzinski iskrcati a da ne preskače par stepenica odjednom, s one strane se netko pravilno istresao a s ove strane se netko pravilno postavljao i sve to kupio. Tko god da je promjene u top 10 se još uvijek ne vide (osim što je PBZ izašao ovaj tjedan sa 6000 komada). Sjećam se pada 2020. kad je počela korona, prije početka trgovine u 9:29 na asku je bila stabilna potpora na 180 i prodavač stavi nalog na 165 i sve sruši za 15 kn u prvoj sekundi trgovanja. Vrlo vrlo neobično.
-
Uprava bi mogla dati nekakvo priopćenje.
Moli boga da ne da, jer ako da, to će biti povlačimo se iz Rusije...
Marine vi ste, barem prije, dobro poznavali situaciju u ADPLu. Možda imate nekakav inside info?
-
ove razine me tjeraju da već razmišljam o prodaji kripta i odem all in u adpl. Iako kako stvari stoje bit će i jeftinije
-
U zadnja 4 mjeseca je iz top 10 samo 7. PBZ izašao sa 5000 komada, i to u ponedjeljak 28.2. Ostalo mu je još 54.919 kom.
PBZ prodao još 1000 komada.
-
barem tehnički mi je zanimljivo hoće li na ovoj razini biti kakvog odbijanca. Edit. Neće biti čini se.
ovo je padajući nož, nemq ovde tehnike , čista sreća pogoditi dno .
Evo ja ću probat, s obzirom da su prošle godine isplatili 16kn dividende eo sumnjam da će ispod 32 kn zaroniti...
-
Eo nas i ispod 90. ovo nisam očekivao...
-
Evo Ericssona u zadnjih 10 godina. Što mislite možemo li opet do 1700?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. može može
-
Što je po vama u ovome trenu pametnija kupnja ZABA ili ERNT? Za ZABU nam je poznata divka (možda bude i još), a ERNT standardno ubija, trebala bi i tu biti divka na razini.
Ak se dvoumiš najbolje ti je uletjeti 50-50. ERNT i ZABA bez brige i pameti, ok postoje rizici kao i u svemu ali s ovime ćeš mirno spavati.
-
Vjerojatno će im se povećati opseg posla ali je tečaj pravi problem, vidjet ćemo u kojem iznosu.
Kako će im se povećati obim posla??
Hahahahahahahahaha
Čudio sam se tko se uopče stavlja na bid ADPL ali kad vidim ove teorije, sve ima smisla.
Rusije nema više ovdje. Adio. Novi auti se ne kupuju. Adio.
Nitko vas ne tjera nit da kupujete adpl, niti novi auto. I jedno i drugo će se kupovati s vama ili bez vas. Šta mislite da će rusija u ovoj teškoj situaciji kada im eu okrene leđa i kada prestane uvoziti između ostaloga i automobile, hoće li poticati proizvodnju svega što više ne mogu uvesti ili će gasiti proizvodnju? Šta će voziti, kočije? Kužim da je situacija teška i kompleksna i pitaj boga šta će se desiti i to je nemoguće prognozirati, ali vi ste stava kao da se sve gasi na nulu što naprosto nije istina. Čudite se vi i dalje kako netko sad kupuje, mada kladio bih se po vašim komentarima da i vi imate otvoren nalog na bidu na 90kn za adpl pa drukate da padne što niže...
-
sindrom padajućeg noža.. a di je dno ko zna.. trenutno je velika panika i nepoznanica pa s time i cijena roni.. fundamentalno sigurno vrijedi.. ali kapital ne voli nepoznanice kojih je trenutno puno.. ja sam neki dan zatrejdao sa nekim plusom.. e sad prilika ili neprilika
Fundamentalno vrijedi, pitanje je kako će proći kroz ovu krizu i kada će se oporaviti. Cijena na ADPL-u je ionako uvijek dosta volatilna i ponekad nerealno prati poslovanje i nije za drhtave ručice, kada pada, pada jače od svih, a kada raste, raste jače od svih. Sad je tu gdje je, zakucana je dosta, a tko zna, možda će još i osjetno dolje jer ovaj rat neće brzo proći. Mi koji ju držimo na duge staze sad ionako nećemo prodavati. Vremena su teška, ali doći će bolja.
-
U zadnja 4 mjeseca je iz top 10 samo 7. PBZ izašao sa 5000 komada, i to u ponedjeljak 28.2. Ostalo mu je još 54.919 kom.
-
Dobro 98 kuna šta je pala neka raketa u Solin? I di je dno? Na 0?
Mene isto jako iznenađuje cijena. Situacija je loša ali ova cijena mi je van pameti. Možda sam ja lud.
-
I kod mene
Ma mene samo zanima koliko su korisnika izgubili u ovih par dana jer hpb kupuje korisnike. Ja da sam imao račun u Sber banci sigurno bih ga zatvorio i prešao u neku normalnu banku, sad je pitanje koliko je ljudi to napravilo, nadam se da nije uteklo više od 20-30%...
Vrijeme trajanja 02.03.2022. 11:00:00 - od 11:00 do 11:15 sati u modalitetu predotvaranja, a nakon čega se nastavlja kontinuirana trgovina Razlog obustave Obavijest Izdavatelja o obvezujućoj ponudi HPB-a za kupnju 100% vlasničkog udjela u Sberbank d.d. Nisu izgubili ništa korisnika, kredite nitko ne može prestat vraćat , a te manje banke obično uvjetuju onda da preko njih primaš plaću ili mirovinu.
Možda sam malo glup ali ova situacija meni nije baš najjasnija. Banka doživi bank run i zbog toga se se brzinski sanira i proda da ne ode u likvidaciju ali ipak ne izgubi niti jednog korisnika? Po meni je to iluzorno. Jasno da netko tko ima kredit nije mogao tek tako preći u drugu banku ali netko tko ima, bubam sad, otvoren tekući račun i jedan trajni nalog je mogao u čas posla promijeniti banku. lakše promijeni banku nego teleoperatera
Imam gotovinski kredit u adiko i nisam morao prebacivati tekući kod njih, plaćam ga trajnim nalogom i to je to.
-
To je onda dobro za ADPL i AvtoVAZ pod uvjetom da budu mogli nabaviti potrebne dijelove ? Nema konkurencije koja će prodavati automobile.
Znači ADPL nastavit normalno poslovat sa svojim Ruskim poslovnicama kao da ih se sankcije ne tiču?
Vjerojatno će im se povećati opseg posla ali je tečaj pravi problem, vidjet ćemo u kojem iznosu.
-
Šta nebi trebalo za ovakvu "kupnju" suglasnost glavnog odbora??
koju kupnju?
-
HPB trenutno neaktivan:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Kod mene piše "HALT"!
I kod mene
Ma mene samo zanima koliko su korisnika izgubili u ovih par dana jer hpb kupuje korisnike. Ja da sam imao račun u Sber banci sigurno bih ga zatvorio i prešao u neku normalnu banku, sad je pitanje koliko je ljudi to napravilo, nadam se da nije uteklo više od 20-30%...
Vrijeme trajanja 02.03.2022. 11:00:00 - od 11:00 do 11:15 sati u modalitetu predotvaranja, a nakon čega se nastavlja kontinuirana trgovina Razlog obustave Obavijest Izdavatelja o obvezujućoj ponudi HPB-a za kupnju 100% vlasničkog udjela u Sberbank d.d. -
HPB trenutno neaktivan:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Koliko sam ja razumio Sberbanka će "propasti" samo zato što su građani počeli odjednom podizati svu gotovinu i štednju? je li takav scenarij moguć i s drugim bankama?
Da, to ti se zove bank run, uglavnom više manje tako sve banke skončaju (koje skončaju), krene bank run ,postanu insolventne, te odu u sanaciju ili likvidaciju.
Koliko bi bilo realno za očekivati da su izgubili korisnika u ovih nekoliko dana od ukupno 75 000? Jel pretjerujem ako mislim da su izgubili 1/5 korisnika koji su isti dan već pokucali na vrata neke druge banke?
-
Svaka čast kolega na hrabrosti, nije lako ostati hladne glave na ovakve reakcije na forumu i ovakve reakcije cijene. Ljudi su izgleda totalno izgubili kompas, ADPL je u problemu ali ne ni blizu ovakvom kakvog cijena sugerira.
Cijena je stvarno smiješna, nisam pri cashu ali gledam šta bih prodao pa da kupim adpl.
Moja računica je ovakva, ADPL meni vrijedi barem 200 kuna po dionici, ako 25% Rusije i otpišemo, u najgorem slučaju opet vrijedi 150 kn. A ja ne vjerujem da će se to otpisati, već da će se to s vremenom stabilizirati, ovaj rat će završiti prije nego mnogi misle.
Nije nagovor na kupnju i prodaju, nek svatko razmisli sam, nemam kristalnu kuglu već se samo povodim nekom zdravom logikom. Rusija ne može izdržati sankcije dugo i njima je također u cilju da se primirje dogovori. Primirje naravno žele i Ukrajinci, ali i Europa koja bez ruske energije ne može.
Meni također nije problem biti u ovoj dionici godinama.
Zanimljivo rezonirate, sviđa mi se, samo ja bih korigirao ruski udio sa 25 na 20% jer kod normalnog poslovanja rusija donosi nekih 20% prihoda tako da prema vašoj kalkulaciji i u najgorem slučaju vrijedi i 160.