1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Roki

Posts by Roki

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Roki
    • March 10, 2022 at 11:30 AM

Ovo i inače ovako napišu ili?

Za 2022. godinu Uprava trenutno očekuje isplatu dividende u iznosu od minimalno 6 kuna po dionici.
    Uprava će pratiti učinke različitih parametara koji mogu imati utjecaj na kretanje dividende te
    predložiti konačni iznos.

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Roki
    • March 9, 2022 at 7:51 PM
    Quote from Yieldchaser

Ma kakva prodaja.. Nakon najnovijih podataka Q42021 i vidljivog trenda, HT je za buy&hold.

EPS je neloš, ali je FCF per share ogroman. Daleko iznad svih očekivanja. Dobro je kad postoji konzistentnost P/E omjera i P/FCF omjera, ali kad nije konzistentno, onda je daleko bolje da je FCF (značajno) veći od neto dobiti. Da je obrnuto, to bi već bio jedan 'red flag' i razlog za dobro razmisliti šro dalje. Ovi rezultati su potpuni no brainer. Cijena će vrlo vjerojatno u smjeru 200kn..

Aaaa napokon ste prešli na ovaj forum. Dobar dan i dobro nam došli kolega!

Slažem se za ht, i meni je potpini no brainer iako o otkupu dionica imam podvojeno misljenje, znam da je to generalno dobar potez kad je cijena povoljna, a cijena je povoljna, ali s druge strane kad sam to malo stavljao na papir koliko zapravo otkup smanji dobit, a koliko se po dionici dobije na tome što se smanjuje sam broj dionica ispadne da se isplati tek za 20+ godina.

Ipak, trenutno pokušavam pojačati poziciju u ERNTu.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 9, 2022 at 1:53 PM
    Quote from Mrcash

A a a brisati

Štaaa? Prevedite nam kolega na hr ili eng XD

Quote from NaBiduAsku

novi poslovi https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/42194

Ovo je dobro, sretan sam ko malo dijete...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 8, 2022 at 9:05 AM

Pa ovo utječe i na radnike tako da obavijest na zse nebi došla do njih...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 7, 2022 at 3:38 PM

Opet se netko glupira...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Roki
    • March 7, 2022 at 1:36 PM
    Quote from havi
    Quote from Paulie

Sve je to očekivano zbog lockdowna, printanja novca i sada rata u kojoj sudjeluje energetski jedna od najvažnijih država svijeta.

Narod se treba sjetiti poduzimati akcije i birati prave ljude kada su izbori, sada je kasno, a svako loše djelovanje ima svoje posljedice.

Nakon pljačke u Agrokoru i vjetroelektrana Hrvati su opet izabrali HDZ, iako je HDZ pokrao naše mirovine kroz Lex Agrokor, a izgleda da će i opet sanjiranjem Fortenove i Sberbanke.

Švicarci se sigurno mnogo manje nerviraju zbog rasta cijena energenata, jer godinama rade dobre odluke. Kako je tako je, da će biti bolje sumnjam, a realno jedino glad može opametit glasače.

Čeka nas težak period i na burzama jer visoka cijena energenata, sirovina i inflacija će otopiti zarade kompanija.

Pitanje svih pitanja, koga birati ? Za hdz svi znamo, sdp Bucko bere dnevnice, odvojeni zivot i dr i njegov pulen a zive u zg, ti isti ce ruke u pekmezu imat samo da dodu do prilike, most ? oni su se pokazali sa biljeznicima vec davno, mozemo ? bolje ne trosit rijeci

Stvarno , za koga ? ILI kaj ja velim , bmk tko je na vlasti i gledam da meni i mojima bude bolje.

Display More

Zbog te logike nam i je tako. Ne kažem da nam je oporba super ali brate mili uopće nije teško biti bolji od HDZa, pa zašto onda ne probati dati nekom drugom priliku. HDZ je šaka jada u smislu koliko su kompetentni za obavljat svoj posao, koga od ministara bi vi zaposlili u svojoj firmi? ja nebi nikoga, eventualno Marića samo što je i on izgubio kredibilitet kad mu je vrhunac u borbi protiv inflacije vaučer od 200 kn, ma daj molim te. Može se njemu u obranu reći i da je to Plenkijevo maslo a eto, Marić ga mora slušati, ali brate mili ako je to tako, ako su mu ruke zavezane onda ne znam šta uopće radi u vladi...

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Roki
    • March 7, 2022 at 12:45 PM
    Quote from ZoD
    Quote from Roki

Gdje gledate te podatke i jesu li vjerodostojni? Može link?

Imam razloga vjerovati da jesu, da.

Proučite si malo.

https://simplywall.st/

Podaci se automatski ubacuju u formule bez da itko to provjerava jer tko će tamo provjeravati hr dionice tako da npr i ovo se može vidjeti na istoj stranici :

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

A de onda znaj koliko je to sve pouzdano.

• Roki
    • March 7, 2022 at 12:39 PM

Evo još "dobrih" vijesti...

Ako me oči služe to je poskupljenje oko 160% od 1.3. Super.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Roki
    • March 7, 2022 at 11:58 AM
    Quote from ZoD

Fair value ERNT je čak malo i porastao, nevjerojatno..

Gdje gledate te podatke i jesu li vjerodostojni? Može link?

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Roki
    • March 7, 2022 at 11:49 AM
    Quote from Brunos
    Quote from zlocesti

Kolika je dividenda ?

2%

To ne opravdava rizik izloženosti na marketu. Sorry

Tek 7-8% dividendnog prinosa izgleda prihvatljivo u bilo kojem dividendnom papiru, a i to ako ovo, ako ono

Mogu se sloziti da dividenda nece biti ogromna- ja ocekujem 3-4% netto u odnosu na 2000kn cijenu. Ali ova dionica ima odlican potencijal u narednom periodu, puno zadrzane dobiti i osigurane dugorocne ugovore koji u principu ne ovise o ovom ratu. Primjerice ne mozemo ju staviti ni u istu recenicu sa ADPL koja je izravno pogodena situacijom. Naravno da u slucaju eskalacije rata i ovdje mogu nastupiti problemi ali mislim da je na ovim razinama cijena odlicna prilika za kupnju ili dokup a divka ce samo biti mali bonus za one koji odluce sada kupiti. Opcenito imamo na zse nekoliko dionica koje su naprosto taoci ovih okolnosti a jedna od njih je KODT.

Koje su druge? Možda ERNT i ADRS?

• Roki
    • March 7, 2022 at 10:56 AM

Tek sam sad skužio da nam je crobex pao ispod 1900.

Držali smo glavu iznad 2000 cijela dva mjeseca. Nije loše :D

• Roki
    • March 7, 2022 at 9:50 AM
    Quote from Oskar

Šta je smak svijeta najavljen?

Ha nije smak svijeta ali investitori spadaju u kategoriju ljudi koja malo više prati što se događa na globalnoj razini. A ono što se događa trenutno nije dobro za europu, oćemo iz aspekta inflacije, divljanja cijena hrane, goriva i ostalih energenata ili iz aspekta potencijalnog širenja rata što nije ni malo ugodan osjećaj. Ameri potpiruju vatru jer im oba navedena aspekta odgovaraju, daleko smo od njihove kapije.

• Što smo danas tržili

• Roki
    • March 7, 2022 at 9:44 AM
    Quote from Barikb

objasnio sam prije par dana, obrisani su mi postovi umjereni i kvalitetni. Ne događa se ništa čudno, nego posve očekivano. Vlastita očekivanja uravnotežite sa političko-gospodarskom realnošću. Što je tu je. Mirovna misija Rusije u Ukrajini itd...

Sve je jasno, ali ja (a vidim da nisam jedini) se nikad ne mogu dovoljno načuditi da kad indeks pada 3% kako npr ERNT sa brutalnim izvješćem pada 10%. Valjda krene stampedo, panika i bježanija pa u afektu ode i šta treba i šta ne treba...

• Roki
    • March 7, 2022 at 9:41 AM

jedan od onih dana, ahahahahha

• Što smo danas tržili

• Roki
    • March 7, 2022 at 9:40 AM
    Quote from Milijarder

Je li ovo proglašen stečaj u ERNT? :/

Izgleda sam krivo izvješće čitao neki dan :D :D

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 6, 2022 at 2:49 PM
    Quote from kanabis

Sto dobijete obostranom nacionalizacijom? Mojoj obitelji je vraceno 1% imovine po cuvenoj formuli za povrat. I to se smatra rijesenim.

Gledam sberbanku? U 3 dana su ju rijesili. A ona se jos nalazila na demokratskom i pravicnom zapadu.

Ovdje neki spominju trampu udjela u vlasnistvu adpla za pogon u rusiji? Mislim da je za to proslo 12

Što se tiče situacije sber banke, banke su po zakonu dužne imati razrađene planove u x potencijalnih kriznih slucajeva, između ostalog i nešto što se popularno nazivaju i vlastite oporuke. Iz tog razloga je ovo sa sberom riješeno u roku od par dana jer se djelovalo po "oporuci". I meni je bilo vrlo neobično kako se u par poteza riješilo preuzimanje dok nisam malo istražio. Zbog toga nebi vukao direktnu paralelu između sbera i adpla. Ne znam šta će biti sa adplom. Reko bih da će situacija ostati nepromijenjena gdje je loše to što će nas ubijati tečaj rublja ali firma ipak ostaje kakva jest što je ipak pozitivno jer ruski dio će vjerujem imati posla, pogotovo ako se rusija maksimalno zatvori. Ako dođe do neke otimačine imovine ili nečeg sličnog nadam se da ćemo ruske tvornice koje donose 20-25% profita zamjeniti za 30% vlasništva što bi moglo ispasti koliko toliko ok, ali ovisi i o raspodjeli kredita...

U svakom slučaju, za stare dugoročne dioničare adpla ako ne žele prihvatiti ogromne gubitke i prodati po trenutnim cijenama ne preostaje drugo nego pricekat 2-3 godine i nadati se stabilizaciji situacije s poluvodičima, ja imam vjere da će do toga ipak doći prije nego se kompanija raspadne. Europa nakon korona kriza i pogotovo sad u ovim novim okolnostima smanjenja razmjene roba s rusijom mora naći riješenje kako će sama proizvoditi što više svega tako da dugoročno firme poput adpl-a bi mogle profitirati, samo fa to dočekamo sa što manje ožiljaka.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 5, 2022 at 7:44 AM

Izgleda neće baš svi bježati iz Rusije...

Čini se da Hyundai i Kia neće zaustaviti izvoz ili proizvodnju u Rusiji. Evo i zašto...
    Na pitanje ne planira li Kia pauzirati proizvodnju ili isporuke na rusko tržište, glasnogovornik kompanije je odbio odgovoriti
    www.jutarnji.hr
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 4, 2022 at 11:23 AM
    Quote from Moller
    Quote from tiko1

više ne pada onako jako kao ovih dana sad samo lagano pada, mozda je i dno blizu

sada bi nam valjalo da neki TArhimed malo izračuna koliko se povećava uzgon približavanjem dnu,

to sam vidio sto puta kada pustiš veliki kamen u vodu, što je bliže dno sve je sporiji , ali formulu da me ubiješ ne znam :)

Ro ge ve, pa kolega to se ne zaboravlja...

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Roki
    • March 4, 2022 at 9:58 AM

Izvješće je prava bomba a ovdje se 3 riječi nisu napisale o njemu...dajte ljudi, opustite se malo

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 4, 2022 at 9:04 AM
    Quote from Roki
    Quote from Roki

U zadnja 4 mjeseca je iz top 10 samo 7. PBZ izašao sa 5000 komada, i to u ponedjeljak 28.2. Ostalo mu je još 54.919 kom.

PBZ prodao još 1000 komada.

Broj 5. Kapitalni fond d.d. prodao 869 komada, ostalo mu je još 115 672 kom. U top 10 je još 2 414 148 komada tako da ovo sve su zanemarivi iznosi. Netko je drugi pretovarao ovih dana. Rasprodaja je krenula u četvrtak 24.2. i protrgovalo se 11,4 mil kn.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt