Poziv na GS i objava dividende je bila:
28.2.2023.
1.3.2022.
Vrlo lako moguće da ćemo do petka saznati iznos dividende ako ju budu isplaćivali.
Poziv na GS i objava dividende je bila:
28.2.2023.
1.3.2022.
Vrlo lako moguće da ćemo do petka saznati iznos dividende ako ju budu isplaćivali.
Danas je FI. Šta očekujete spram 2022?
Dugoročno smatram da je i dalje jako atraktivna dionica...
Kažeš “i dalje” 😀 Dobro, sve ovisi o projekcijama budućih stopa rasta zarada. Ali zanimljivo ovo izgleda.
Sve znam, samo naučio sam da na burzi opreza nikad dosta. Nisam se opekao samo jednom tako da sad pušem i na hladno. Dok mi je portfelj bio debelo ispod 100 000 eura onda se lakše disalo. Prošle godine je debelo prepucao preko 100 000 eura i više nema zezancije. Sad i kad HT dokupljujem, razmislim 2 puta...
Pratim taj KODT već 4 godine. Svaki put naglo skoči i nakon toga ide mini korekcija od 3-4%. Možda je pametno pozicionirati se na ~1200 pa probat nešto uhvatiti prije izvještaja za Q1. Iako Q1 je daleko, možda bude još koji skok u međuvremenu, ali sudeći po trgovanjima zadnjih par dana prometi se smanjuju a cijena se vrti oko 1250.
Dugoročno smatram da je i dalje jako atraktivna dionica...
A meni su to bile najgore godine, pušing za pušingom
meni su bile najbolje...stavljao sam se pre-nisko i prolazilo je, svaki dan 3-5% i svaku večer uglavnom u kešu, vikendom pod obavezno...to su bili dani, uopće nije bilo bitno koja je dionica samo da je likvidna, što je likvidnija , to se bolje trejdalo a atpl je bila "kraljca"
tada sam funkcionirao ko-bog, jedva dočekao koronu i ponovo potegnuo a ovo danas mi ne paše nikako, nema veze s ničim, niti fundametalno niti tehnički, baš bezveze, ko da trguješ na tik-toku, influenceri i izazovi, 3-4 negdašnje druga liga pregrijane dionice nabildale indeks 30% i da stvar bude još apsurdnija, sve u državnom vlasništvu što se ne tako davno smatralo indikatorom nestabilnosti ...
ježišga...sve se mijenja a preživljava onaj tko se prilagodi eko sustavu...ja se prilagodio, zatvorio sve pozicije osim nešto sitno i investirao u nešto sasvim drugo...u dionicama je 100% impozantan godišnji prinos ali ekipa moja, u trgovini, pogotovo veleprodaji je 100% sasvim uobičajena marža...i zavisno od sposobnost i može par puta mjesečno...takvi prinosi su na TK ne ostvarivi, stoga, moja preporuka pogotovo mlađim kolegama...primite se posla ali ne za plaču, od toga ništa, od plaće se ne zarađuje, samo preživljava
Pojednostavnite nam, izlistajte se na burzu da kupimo vašu firmu
Ove godine jeste, jer su dobili ogromne kamate na svoje depozite.
Moje neko razmišljanje: Dobit je veća za 261M €, a neto prihodi od kamata su veći za 283M €... Znači to je dominanti generator rasta dobiti ove godine. Ostale stavke su tu negdje kao i prošle godine... Opet bi dobit bila više nego dobra, bez dodatnog kamatnog prihoda...
Kad Europska centralna banka (ili kako se već zove) smanji kamate, smanjit će i HNB i ostali, dobit se vraća na "normalnu"... Ovo je samo bonus zarada bila, do kada će trajati vrijeme će pokazati
Moje razmišljanje je da prihod od kamata centralnih banaka u 2024. mora biti u najgorem slučaju isti poput 2023. kad se kamata postepeno dizala na 4%. Znači da ju sad krenu rušiti takvom naglom dinamikom kao što je rasla, dobili bi neku ajmo reći zrcalnu sliku dijagrama na kojem je iznos kamatne stope kroz dvije godine, što znači i vrlo slična zarada od kamate na depozite. Ipak mislim da će tempo snižavanja kamatnih stopa ići nešto polakše, tako da bi 2024. mogla biti po zaradi i jača od 2023. Prema tome bi tek u 2025. mogao biti pad prihoda zbog osjetno manje kamatne stope.
Da lijepo to izgleda sad kad je azurirano ali smatram da su ponovno njihovi forecasti za buduci prihod i za buduci profit dosta manji nego sto ce biti u stvarnosti. Ali vrijeme ce pokazati. Ono sto je jasno je da predvidaju visegodisnji trend prihoda od 400mil € i vise za narednih nekoliko godina. Ako su podjednako u krivu kao sto su bili prije izvjestaja zadnjeg kvartala onda me nebi iznenadilo da vec 2024.realiziraju 500mil a dugorocno rade oko 600mil€ godisnjeg prihoda i to bi bilo tip top. Jer ulaganja koja neprekidno najavljuju u povecanje kapaciteta moraju dati novi iskorak u njihovom poslovanju. Tako da ne vidim razloga da njihov forecast rasta stagnira ili bude losiji od prosjeka industrije ili marketa, nego bas suprotno!
Gdje ste vidjeli da povećavaju kapacitete i što točno? Hale, strojeve i/ili radnu snagu?
Onda dividenda ove godine 43 i kusur eura ako sam dobro izračuno?
ne pratim koliko svake godine bude, ali znam da imaju neki postotak od dobiti, 25%-30%?
Letećki gledao (nemam puno ERNT), slab rast prihoda (2,2%) što mi se kod njih nikako ne sviđa. Jasno da velike firme ne mogu raditi velike skokove u prihodima i svaki plus je dobar, ali stvarno bi volio da prihodi dugoročno rastu po nešto većim stopama. S druge strane brutalan rast dobiti (40%) što je stvarno super. Bilo bi extra dobro da je uz ovakvu dobit i prihod malo jače rastao, onda bi bilo baš top topova. Vidim i da su dugoročne obveze dosta porasle, ali ne kužim taj biznis i ne pratim ih detaljno pa to ne mogu kvalitetno tumačiti. Vidim da su zaposlili 200 novih ljudi, a to bi trebao biti odličan znak da ima posla i da žele rasti. Kad sve skupa pogledam, očekivao sam skok dionice na 220-225, a ne pad. Nije vrag da svi izlaze i ulaze u KODT?
nemoj se truditi, nema smisla. jer nigdje nećeš ništa niti naći. adris nema kalendar, objavljuju dok im dođe.
Mislio sam da je do mene, na žalost, očito nije
Zar nema u nekom pravilniku da su obvezni objaviti te datume unaprijed??
Al su nas izuli iz cipela, pa šta je ovo?? Dobit po dioncii ovak u grubo je 109 eur. Ovi nisu normalni. Prihodi, dobit, marža, novi ugovoreni poslovi....
Ostao sam bez teksta...
Kopam po netu, tražim korporativni kalendar tj. raspored objava financijskih izvješća i uopće ne mogu naći raspored. Ne vidim ga ni među objavama na burzi. Čak sam gledao i u FI za 2022. godinu, reko moguće da ima popis, i nisam našao.
Je li itko uspio negdje iskopati datume objava FI za ovu godinu? Evo ja bih mu bio jako zahvalan.
https://inter.capital/blog-en/crobex…ent-p-e-levels/
Ako je vjerovati njima, ide osjetan pad dobiti
U 2024...sad kakve to veze ima sa 4Q23??
U pravu ste, ali prva 3 kvartala kumulativno su bila super za ERNT, ako je prognoza za 2024 slaba, onda negdje mora početi tranzicija sa super poslovanja na ono nešto slabije.
S druge strane, tko ERNT kupuje zbog 1 kvartala? To je dugoročna investicija, neće se ovdje nitko obogatiti preko noći.
Imam loš filing kad se tiče izvješća
Ovaj što izlazi po svaku cijenu možda zna nešto više
Meni isto miriše na stagnaciju poslovanja pa sam se oprostio na neko vrijeme.
Ako je vjerovati njima, ide osjetan pad dobiti
Netko zadnjih dana ozbiljno udara...sumnjam da to radi napamet...
Moguće, ali udarali smo (da ia ja sam udarao...) i prošle godine prije izvješća za Q1 i Q2 pa se i nismo baš proslavili
neobično mi je što ću ovo reći, ali nadam se da je procuirio FI i da se zato udara
Izbit će nam i ovo koju kunu dobiti po dionici
Al generalno za građene odlična vijest, tako da neću biti okorjeli kapitalist, već ću bit sretan da i raja nešto dobije.
Display MoreLong Live the ZSE
Mogu i zimnicu pripremiti, ne samo ručak, bez pomaka cijene
Dlkv me žulja. Onaj izlazi ko slon u staklarni.
Kako je Verdi govorio - para ide na paru, uš na fukaru. Mislim da je to stara narodna
Auhr isto nejasna. Prodaja automobila veća 30% prošle godine, cijena ni makac, a na 200 eura Valter brani Sarajevo, ili cijenu možebitnog preizimanja
Na Mediki sam mislila da su dioničari ozbiljni ljudi, a ono štrumfete. Prodali bi, pa ne bi
Na Hpb nas cijede. I na HTeiću
Ima li tko kakvu ideju za ulaganje ?
Ajme, imam novaca, nemam ideje 🤔
Paaaa, turisti? portfelj mi je bio slab s turistima pa sam ga podebljo ranije sa ADRS2, a neki dan s RIVP-om. Nije da očekujem neki porast cijene ali očekujem ovakvu ili nešto jaču dividednu s vremenom što je meni sasvim ok za veće portfelje. Turistima odgovara inflacija, dok god nema nekih brutalnih šokovqa poput korone mislim da su oni vrlo dobri. Iz sličnog razloga sam nedavno podebljao i HT, s tim da je on baš sigurnjak. 4% je tvoje svake godine. Reinvestiram divku i bog te veseli...
Ima li netko volje nacrtati nešto za span?
Nacrto bi ja kur@c, ali me admin ne voli...
Pa ako su prošle godine imali 248M € dobiti, onda 130% povećanje dobiti je 570M €, ne?
Mene to isto sve skupa malo buni. Po mojoj procjeni koju sam baš jutros radio zaba (grupa) će ove godine imati zaradu oko 460-480 mil eur. tj negdje oko 1,46 eur po dionici a to je osjetno manje od 130% povećanja spram 2022. Možda gledaju sveobuhvatnu dobit? Nije mi se dalo toliko istraživati, jednostavno ću se strpjeti još malo i dočekat objavu o dividendi, a u svakom slučaju očekujem da je izdašna, debelo iznad 10% od mog ulaza čak i nakon poreza...