Rast prihoda zadnja dva kvartala je brutalan. Vrti se oko 50M, a kroz par dana ćemo vidjeti i Q4, ako bude sličan kao prethodna dva, to će biti jako lijepo. Ne brinem puno za dobit dok prihodi tako snažno rastu.
Posts by Roki
-
-
što očekujete od izvješča?
Očekujem da bude danas, jesam nešto pobrkao ili? Možda opet bude iza graja trgovinskog dana...
Očekujem snažan rast prihoda, i nadam se što umjerenijem rastu troškova. Wet dream je +30% dobiti. Na čemu ovo temeljim? Ni na čemu konkretnome. Ovo je samo moja neka želja čisto na temelju dobre hotelijerske sezone. Vidjet ćemo kako se u ovoj izazovnoj sezoni našao RIVP... -
Rast? Jesam nešto propustio??
Rast...bolje rečeno situacija je ko napeta strijela!
Tko prati ZABA primjećuje pozicioniranje na kupnj već duže vrijeme,uskoro će i na HPB-u.
Kraj je trećeg kvartala,dobit HPB- će biti možda i rekordna...
BVPS ide na min 295e ,u međuvremenu čekamo odluku i o rekordno velikoj dividendi, uskoro samo dobre vijesti za dioničare HPB a,vežite se poliječemo
Što se šuška o dividendi? Nisam u toku...
Aaaa, sad sam pročitao naredne postove....
-
Bok ekipa, bio sam odsutan neko vrijeme, tratio vrijeme na onom novom forumu bez administratora, kakav waste of time.
-
porez ide kada je nastupilo oporezivanje, a ne kada je bila dobit.
jer ti realno dobit mozes isplatiti i nakon pet godina, (u coroni je tako i bilo jer nisu smjeli isplatiti) ali ces platit onaj porez koji je trenutacno aktualan, a ne onaj prije 5 godinaVidiš ,nije tako.
Ako bi NPR. isplatili iz 2015. zadržane dobiti , kada nije bilo uopće poreza na divku, NE BI PLATIO NIŠTA POREZA.
A takvih slučajeva je bilo.
Točno, Adris stalno isplaćuje dividendu iz zadržane dobiti od prije 10ak godina i to bude bez poreza (nisam siguran za ovogodišnju dividendu, nisam više u poziciji pa ne pratim).
-
Pozdrav, jel ima itko knjigu od zabe od ove godine da ju je spreman podjeliti ili trejdati za neku od knjiga koje ja imam?
-
Hvala kolega. Bio sam dojma da je broj veći s obzirom na pojačanu likvidnost i povećanje market capa zadnjih godinu dana.
Možda taj broj raste, jer ako je Roki nekad prije vidio 700 na redovnoj a ja znam da sam relativno nedavno vidio 850+, trend je rastući.
istina, 3/2024 Redovna 860, povlaštena 830.
-
Zna li itko koliko dioničara broji KODT?
700 na redovnoj i 800 na povlaštenoj
-
Jel se zna kad je sjednica ove godine?
To sam vidio, to je za grupu, ili previđam neku poveznicu između sjednice grupe i sjednice KODT-a?
-
Prije točno godinu dana (4.4.2023.) je održana sjednica Nadzornog odbora na kojoj su Uprava i Nadzorni odbor predložili Glavnoj skupštini donošenje odluke o isplati dividende.
Nadamo se da će uskoro donijeti prijedlog da vidimo na čemu smo ove godine.Jel se zna kad je sjednica ove godine?
-
Ispričavam se
. -
Ovo u zagradi je Q1, a što je prije zagrade, nerazumljivi podaci...
-
Riječi Vam se pozlatile. Dioničar sam ERNT i naravno da bi me onda tako nešto veselilo.
S druge strane i dalje se ne slažem s takvim stavom i ostajem pri svome. Ne želim obrazlagati svoj stav, ionako je nebitan, a i nekako nemam volje diskutirati s nekim o tome jer u mojim očima je to sve vrlo hipotetski bez ikakvih temelja. Ugl. navijam da sam u krivu, i sretno nam bilo!Stav je jedno cinjenice su drugo, evo jasno sam vam napisao kakve su bile cinjenice od 2010 do 2024 tj kako su prijedlozi glasili od tada i sta iz tih cinjenica mozete zakljuciti recite mi vi ?
Ja sam zakljucio da
od 2010 do 2017 su izglasavali redovnu i izvanrednu dividendu tako je pisalo
stanje je pokazalo da je u tom razdoblju svaki put dividenda bila veca od pocetno iskazane redovne dividende, nakon prestana takve prakse 2018 se samo izglasava dividedna koja je bila veca od predhodne redovne dividende i nakon toga je svake godine je bila nepoznanica kolika ce bit minimalna dividedna i evo opet sad na isti nacin koncipiraju dividendu da spominju redovnu i izvanrednu ja mislim da je jasno
Sta bi dionicar 2013 zakljucio da ce dobit dividendu manju od 20kn ?
Moje mišljenje je da bi oni to transparentnije prezentirali da su odlučili da će im od sada redovna dividenda biti 10 eura. Znači pisalo bi crno na bijelo jasno i nedvosmisleno. Čemu neko šifriranje poruka da investitori moraju iščitavati nešto između redaka. To se po mom iskustvu radi kada se ide na štetu dioničara, a ne ovako kada bi vijest bila pozitivna za dionicu i dioničare.
Druga stvar je što mi je neobično da bi odredili fixan iznos budućih redovnih dividendi. Puno vjerojatnije mi je da bi odredili nekakav postotak poput SPAN-a i KODT-a koji kažu da je dividenda (nisam točno siguran u postotke) 30 do 50% dobiti u godini. Ili da poput HT-a kažu da će minimalna dividenda sljedeće godine biti 6 kn (tako je barem bilo 2022.). Ili da kažu poput sada najsvježijeg primjera RIVP-a da će nastojati da dividenda bude cca 4% od cijene dionice. Znači i ove nabrojane firme koje imaju redovnu dividendu su sve okvirno dale neke grube vrijednosti, a nitko nije dao točan i fiksan iznos za neke buduće dividende.
Stvarno nisam htio ići u neku raspravu i ovdje ću stati. Čuli ste sada moje mišljenje. Volim čuti tuđa mišljenja i često i svoje formiram ili prilagodim nečijem tuđem koje mi ima više smisla. Ovdje to nije slučaj. Imate svoju analizu i svoj stav i to je vaše pravo. I ja se stvarno nadam da ste ipak vi u pravu jer 10 eura je vrlo solidna dividenda na ovu cijenu i ja bih ju potpisao zauvijek, ali jednostavno mi je ta priča pre prenategnuta i ne mogu prihvatiti vašu argumentaciju. Nemojte shvatiti ovo osobno, pa ljudi smo od krvi i mesa i imamo različite stavove, a ja se sada zaustavljam sa raspravom i želim nam svu sreću u ERNT i što više ovakvih slatkih briga. Živjeli. -
Jesmo mi čitali različite obavijesti?? Kakvih 6 eura redovno do sada, kakvih 10 eura redovno od sada??Svake godine su objavljivali različitu dividendu. Nigdje nisu odredili da će redovno isplaćivati neke iznose...To što je sad redovna 10, ne mora značiti ništa za slijedeću redovnu dividendu. Al lupetate majko mila.
Procitajte ponovno sve obavijesti, jer meni osobno itekako znaci ova obavijest jer daje odredjenu indikaciju sta se moze ocekivati prema nacinu na koji su ovaj prijedlog sastavili, evo pogledao sam od 2010 sve prijedloge za dividendu i od 2018 svaki prijedlog je glasio isto na nacin "predlaze se dividenda u iznosu ....", niti jednom se u prijedlogu za dividendu u tom razdoblju nije spomenilo da se predlaze redovna dividenda u odredjenom iznosu ali je sada u ovogodisnjem slucaju, znaci da su tada svake godine odlucivali kolika ce biti ovisno o situaciji, onda od 2010 pa do 2017 svi prijedlozi su glasili na ovaj nacin " predlaze se redovna dividenda od 20kn i izvanredna dividenda od ...." sta znaci da su u tom razdoblju imali redovnu od 20kn, a izvanrednu su svake godine posebno izglasavali. Mislim da se to moze i zakljuciti kao realno s obzirom na novac na racunu da je ernt dosegao limit preko kojega ne treba vise skupljati novac i da komodno moze izglasati redovnu dividednu bez obzira na oscilacije u poslovanju koje mogu negativno utjecat na godinu jer ima dovoljno zaliha, a ostavlja prostor i za povecanje s izvanrednom ako poslovanje bude bolje, naravno uvijek postoje ekstremi kada se moze drugacija poslovna odluka donijeti i da nista nije sigurno, ili ako moguca akvizicija promjeni poslovni plan, ali ovo je mislim vise nego indikativno s obzirom na ove povjesne cinjenice.
Riječi Vam se pozlatile. Dioničar sam ERNT i naravno da bi me onda tako nešto veselilo.
S druge strane i dalje se ne slažem s takvim stavom i ostajem pri svome. Ne želim obrazlagati svoj stav, ionako je nebitan, a i nekako nemam volje diskutirati s nekim o tome jer u mojim očima je to sve vrlo hipotetski bez ikakvih temelja. Ugl. navijam da sam u krivu, i sretno nam bilo! -
Jesmo mi čitali različite obavijesti?? Kakvih 6 eura redovno do sada, kakvih 10 eura redovno od sada??Svake godine su objavljivali različitu dividendu. Nigdje nisu odredili da će redovno isplaćivati neke iznose...To što je sad redovna 10, ne mora značiti ništa za slijedeću redovnu dividendu. Al lupetate majko mila.
-
Guraju dolje, ali ne ide...
Kakav bi mogao biti Q1 ove godine u odnosu na 2023.?
Kamate u HNBu 4%, a prošle 2.5%...
Pa u grubo, gledajući samo kamatu, a da je sve ostalo slično, cirka 25-30% bolji.
-
Hoću reći, nemoš izać i da hoćeš, može netko sa par komada špekulativno izaći i to je to. da netko ozbiljno krene izlazit bio bi potop nakon par klikova.
S druge strane ima nas dosta koji bi na nekom jačem padu vrlo rado uletjeli sa većom sumom novca.
Iako sam se nagledao svega na burzi, i ništa nije nemoguće, ali ne vjerujem da bi cijena ikako dotakla npr 1000 eura. Pa mi bi se svi potrgali od kupnje. Isto ko da ti netko krene prodavati npr HT po 16 eur ili Rivp po 2,5...Može, vrlo rado... -
Nije se fundamentalno ništa promijenilo, ali ovo je velika promjena. Likvidnost mora jako pasti jer tko će kupovati dionicu koja ne može rasti. Špekulanti ne vole biti zarobljeni i oni će početi prodavati i rušiti cijenu dolje. Mislim da će stabilizacija biti tek negdje na oko 1150.
Prodao bih, al bi obje po trenutnom asku srušio preko 10ak %, a poreza bi platio da bih morao dići kredit. A ja sam sitna riba...
-
Ljudi vi malo zaboravljate da je SPAN digao prihode 30%. Pa nije dobit jedino što se gleda. J ja sam kao dioničar razočaran s dobiti, iako sam bio svjestan da će dobit biti mala zbog investicijskog ciklusa, ali ne baš ovoliko mizerna. Ali nije dobit jedina stavka koja se gleda. Jako bitan je redovan rast prihoda. Volim da je on veći od inflacije, a u ovom slučaju je višestruko veći. Kad imaš povećane prihode možeš racionalizirati i optimizirati gro stvari da bi povećao maržu. Zlo je kad ti prihodi ne rastu. Evo pogledajte ERNT. Dobit im je jako narasla ali prihodi čini mi se samo 2,5% što je ispod inflacije. To mi se uopće nije svidjelo jer je to dugoročno puška. Nije da blatim ERNT, imam i njega, ali pokazujem svima blizak primjer.
Znači strpljenja, tok dobit raste, a pogotovo ovako značajno, dugoročno bi sve trebalo biti vrlo dobro. -
Jel nas sad kači porez na dividendu od 10% + prirez ili ide 12% po novome? Nisam upućen...