1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. All

Posts by All

• Što smo danas tržili

• All
    • May 27, 2025 at 4:34 PM
    Quote from darac11
    Quote from All

ufff. Mislim da ces izgubiti okladu ...

Da! Prvi puta u životu sam se kladio na pad i prodao nešto dionica , inače sam uvijek skoro 100% u dionicama🥲

Vjerovao ili ne nikad nisam šortao niti razmisljao o tome bez obzira sto sam drzao neke iz kojih sam izasao jer sam bio siguran da ce potonuti .... Obično se oni koji drze istu jako naljute kada im kazes da si se odpozicionirao i da bi trebali razmisljati malo i o tome. Iskreno nisam nikad takve shvacao. Za mene su prijatelji oni koji mi podastiru negativne argumente dionice koje drzim jer uvijek ih uključujem i usavršavam svoj "pogled"

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 27, 2025 at 4:28 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from All

Zaboravio si u algoritam ubaciti likvidnost. S solidnim povecanjem dobiti sto je neminovno, (to čak i ja vidim) polako raste likvidnost, a time i sigurnost malih dioničara što rezultira automatskim rastom cijene. A necemo spominjati jos i fondove koji takoder mogu donijeti ili odnijeti .... Tako da mislim da svakim novim FI cijena ide gore osim u slučaju agresivnog izlaza što sam vec naveo ... Sjetimo se razgovora na 3.5-4.5 kada sam maltene obecavao rast. Govorili su da je vec 3.5 velika cijena .... Eto, vidimo da je bila akcijska kako sam govorio .... Da je burza veca i sada bih obecavao duplanje cijene do godisnjeg FI ....

Upravo to. Sasvim je normalno da dionica korporacije koja je nedavno izašla iz gubitka pokazuje volatilnost. Investitori se još uvijek navikavaju da dionica ima potencijal, a špekulanti uslijed naglog rasta izlaze, jer misle sad će naglo pasti. Pravi pokazatelj je da je uprkos volatilnosti YTD rasla 60%. Odavno sam ja rekao, mnogi mi nisu vjerovali, da je ovo novi multibegger.

Da te nadopunim. Popriličan broj vjernih malih dioničara je izgubilo na dalekovodu, a i bilo je negativnih sudskih procesa i trakavica i smatram da je to debeli razlog zasto dionica nije odletjela nego "tapka". Uglavnom svi negativni faktori su koliko ja vidim prošlost, a ostaju samo pozitivni. Naravno biti ce na putu i koji agresivan izlaz i trejdanja i svega i svačega što će blokirati raketiranje, no mislim da cemo svi trljati ruke kao što smo trljali na kodt. Naravno trljati cemo i na kodt, al kodt je vec u orbiti dok dlkv, kotr2 jos za sada nisu popalili motore :)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 27, 2025 at 4:18 PM
    Quote from umalo
    Quote from goranlagea

Upravo to. Sasvim je normalno da dionica korporacije koja je nedavno izašla iz gubitka pokazuje volatilnost. Investitori se još uvijek navikavaju da dionica ima potencijal, a špekulanti uslijed naglog rasta izlaze, jer misle sad će naglo pasti. Pravi pokazatelj je da je uprkos volatilnosti YTD rasla 60%. Odavno sam ja rekao, mnogi mi nisu vjerovali, da je ovo novi multibegger.

Nema tu špekulanata koji danas prodaju , u petak ih je bilo , danas je očito netko uložio golem trud da zaustavi rast cijene i da kupuje što duže na nižim cijenama a da pritom cjena ne raste , a dali će uspjeti i još sniziti cijenu ili će nastaviti rasti cijena , na to pitanje će trgovanje dati odgovor

Ako i uspije trenutno sniziti, kao što sam već rekao, za nas ulagace na duze staze to nema ama bas nikakav utjecaj, čak štoviše to moze i doprinjeti rastu cijene. Dakle po meni to definitivmo nije razlig za brigu.

Quote from mesetar

Na 3 je bila dobra kupnja, ali sad na 6 i PE 40 više nije nimalo jeftino.

A već tada kad je bila 3 Eur znalo se da će im dobit rasti i zapravo nema nikakvih novosti.

Sad znamo da im dobit mora porasti barem 200% da PE dođe u normalu na nekih 15.

Dakle sad se kupuje već dalja budućnost od godinu dvije unaprijed, i to pod uvjetom savršenog poslovanja i rasta.

A da li će sve biti tako, treba se tek pokazati.

Tako da više ne treba očekivati čuda, jer vidjeli smo s Koei da se jednostavno ne može preko nekih granica dalje.

Display More

Ako se sjecas govorili su i na 3.5 - 4 da je skupa.;) Ja mislim da ces se vrlo brzo uvjeriti da nije skupa ni na 7. :).

Sto se tiče koei, vidjeti ces da kad stane agresivan izlaz da ce cijena najvj vrlo brzo nadoknaditi ovo sad po meni samo trenutno usporavanje.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 27, 2025 at 3:25 PM
    Quote from umalo
    Quote from All

Nisam rekao da si ti rekao :) nego ja kažem bezveznih ili ti ga nepostojećih naloga. Smatram da netko može otvarati i zatvarati naloge kako želi teško da će poremetiti tijek. Mozda u jednom danu ili dva što.je zanemarivo ... Ako sam te dobro shvatio ....

Dragi , ko je shvatio , shvatio je , ko nije i neće !!

Osjecam li blagu nervozu u zraku ? Ne vidim razloga. Na tvojoj sam strani aki nisi primjetio. ;)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 27, 2025 at 2:48 PM
    Quote from umalo
    Quote from All

Ne znam kako mislis forsiranje aska sa otvaranjem bezveznih naloga ? Inače vidio sam ne jednom da nekoliko igrača pokušava izmanipulirati cijenu ping pong igricama, no obično se ja uključim i kupim im ono što nude da bi spustili cijenu :) Za sada nisam prodavao, ali svaku akciju valja iskoristiti u bilo kojem smjeru isla i makar ne zbog zarade nego čisto zato da shvate da mozemo i mi budale igrati pacerski :)

Nisam nigdi napisao BEZVEZNIH NALOGA , pokaži mi gdje sam to napisao da ispravim taj pojam ako sam ga ikad napisao????????

A kad spominjem pojam FORSIRANI NALOZI , onda pri tom mislim zauzimati poziciju ne da bi se u spomenutom primjeru prodavalo nego da se vrši pritisak na prodaju kako bi se ostvarila što niža cjena udjela !!!!!!

U ovom slučaju taj efekt nije utjecao na dioničare , nego je cjena nastavila rasti umjesto padati iz tog razloga su povučeni svi oni nalozi a bilo ih je tri koji su sadržavali svaki po 5000 kom dion i jedan od 16 000 kom

To je čisti primjer FORSIRANJE CIJENE DIONICA kako sam i napisao ili može se nazvati i efekt PRAVILA KRDA

Nisam rekao da si ti rekao :) nego ja kažem bezveznih ili ti ga nepostojećih naloga. Smatram da netko može otvarati i zatvarati naloge kako želi teško da će poremetiti tijek. Mozda u jednom danu ili dva što.je zanemarivo ... Ako sam te dobro shvatio ....

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 27, 2025 at 2:00 PM
    Quote from umalo
    Quote from mesetar

Ma nije problem kad je sve mirno, ali kad se vani zacrveni nastupaju problemi.

Vidimo za koliko kratko se ask napuni, a bid nestane, tako da začas dođe do promjene.

Da , a jeli to bilo namjerno forsiranje Aska od nekog , jer u jednom trenutku je na ask-u bilo na tri pozicije između 5,78 do 5,86 po 5 tisuća komada a na 5,88 čak 18 000 kom

A gdje su sad ti nalozi a nije ih nitko od kupio

Ne znam kako mislis forsiranje aska sa otvaranjem bezveznih naloga ? Inače vidio sam ne jednom da nekoliko igrača pokušava izmanipulirati cijenu ping pong igricama, no obično se ja uključim i kupim im ono što nude da bi spustili cijenu :) Za sada nisam prodavao, ali svaku akciju valja iskoristiti u bilo kojem smjeru isla i makar ne zbog zarade nego čisto zato da shvate da mozemo i mi budale igrati pacerski :)

• Best buy

• All
    • May 27, 2025 at 12:54 PM

U koje bi po vama što se tiče turizma dionice bilo najpametnije se jos dopozicionirati ?

Rivp, Adrs ili Monp ?

• INGR (INGRA d.d.)

• All
    • May 27, 2025 at 12:45 PM
    Quote from SILVIO2024

Ingra je uvijek bila zanimljivija dionica od mnogih na ZSE.

Spekulativna s vremena na vrijeme pa opet malo podcjenjena te precjenjena... ^^

Kako je onda ne imati u portfelju i zadobiti time status nepredvidljivog ulagača...:evil:

Slazem se, e da li će i dalje biti uz sad neke nove rudnike .... :) Nije da ne želim da bude, da me netko krivo ne shvati ....

• Što smo danas tržili

• All
    • May 27, 2025 at 12:42 PM
    Quote from darac11
    Quote from Meri

zašto Span kad se očekuje top kvartal

Pa kladio sam se na pad

ufff. Mislim da ces izgubiti okladu ...

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 27, 2025 at 12:40 PM
    Quote from umalo
    Quote from All

Zaboravio si u algoritam ubaciti likvidnost. S solidnim povecanjem dobiti sto je neminovno, (to čak i ja vidim) polako raste likvidnost, a time i sigurnost malih dioničara što rezultira automatskim rastom cijene. A necemo spominjati jos i fondove koji takoder mogu donijeti ili odnijeti .... Tako da mislim da svakim novim FI cijena ide gore osim u slučaju agresivnog izlaza što sam vec naveo ... Sjetimo se razgovora na 3.5-4.5 kada sam maltene obecavao rast. Govorili su da je vec 3.5 velika cijena .... Eto, vidimo da je bila akcijska kako sam govorio .... Da je burza veca i sada bih obecavao duplanje cijene do godisnjeg FI ....

Ma nisam zaboravio , ja idem onom da ne valja sve otkrivati , jer ako sve otkriješ onda bi mogla i ivana7 početi prodavati onu svoju poziciju na kodt kako bi mogla kupovati dlkv , a to bi si ona nebi mogla dopustiti zbog onih njenih kako se ono zovu BRANKEC i ........!?

Zasto kratiti kodt ? Zar nema nesto da ispadne pametniji potez ? :)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 27, 2025 at 10:28 AM
    Quote from mesetar

Ovdje je velika volatilnost tako da može biti svašta, u petak je iz plus 7 otišlo na minus 7 u par minuta, a pri kaosu s carinama prije mjesec dana je praktički u danu otišlo s 4,50 na 3,50.

Sad je u cijenu već uračunat rast dobiti od preko 100% u ovoj godini, tako da se sad zapravo treba dokazati da li će uopće biti tako.

Ako ne bi bilo, došlo bi odmah do jače korekcije, jer pokazatelji više nisu nimalo jeftini s PE preko 40 i bookom od 1,7 Eur

• Što smo danas tržili

• All
    • May 27, 2025 at 10:15 AM
    Quote from darac11

Skratio ADPL , ADRS2, ARNT, ATGR, KODT, KODT2, RIVP, SPAN, ERNT, HT 🥲 Ovo mi je prvi puta u životu da se ja kladim na pad i za sada sam pogriješio🥲 . Nikada do sada nisam imao tako jaku keš poziciju i ful se loše osjećam🥲

Bio sam u takvoj poziciji ne jednom, al sa kešom se nikad nemoj osjecati loše. Malo potroši i biti će bolje :) Jesi zaradio, jesi, jel imas novaca, imas, imas dionica, imas ... Pa di ces bolje ?!? A to da si mogao a nisi, gle to se cak i meni moze dogoditi :D. Lako je biti general nakon rata ..

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 26, 2025 at 7:33 PM
    Quote from umalo
    Quote from vitoo

Danas

Tehnički gledano , rast je odradio

Slijedi , mala pauza

Pauza je uvijek dobro došla , ali da ostane prosjek po danu 0.5%

Tako je, za vrijeme pauze biti ce dovoljno 0.5% po danu ....;)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 26, 2025 at 4:51 PM
    Quote from vitoo

Danas

Tehnički gledano , rast je odradio

Slijedi , mala pauza

Nema labavo !! :)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 26, 2025 at 3:44 PM

Danas cemo mozda i na 6 ....

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 26, 2025 at 3:26 PM

evo novi top 10

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 26, 2025 at 3:19 PM
    Quote from umalo

Jel se zna tko ovo ode već neko vrijeme brsti pomalo ,dali mali ili neko krupni !?

Nemam knjige tako da ti ne mogu odgovoriti, točno, al sam primjetio Benefit fond

Evo ti stari top10 (17-09-2024) pa usporedi sa novim ako te zanimaju veliki ....

Images

• dlkv top10 2024-17-09.jpg
      • 289.85 kB
      • 1,228 × 1,146
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• All
    • May 26, 2025 at 11:34 AM
    Quote from jkova25

Danas se ipak nešto miče...

Polako, u Hr su investitori dosta stidljivi i vole biti višestruko sugurni. Zato mi stariji koji volimo preuzeti nesto rizika imamo uglavnom vise vremena dopozicionirati se. :)

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• All
    • May 26, 2025 at 9:40 AM

Ne pratim vise hpb otkako sam izasao al tu i tamo malo škicnem. Mislim da Filca tražiš ovo:

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• All
    • May 25, 2025 at 7:51 PM
    Quote from Zvjezdani
    Quote from All

Vec sam rekao da mislim da su na putu koji vodi ka putu .... Ti si mi to takoder potvrdio. ;) Tome i sluzi forum.

Apsolutno ništa što ti govoriš i pišeš ja nisam potvrdio.
    Tvoji stavovi o ADPL-u su upravo suprotni mojima.

Zato si ti izašao van iz dionice (i vrlo često to spominješ kao da je to ikome osim tebi važno), dok sam ja "unutra" . Ali ja se nema potrebu s time niti hvaliti, niti žaliti, niti to isticati. To je moja stvar.

Moji postovi su u pravilu vezani uz neki relevantni izvor: novinske članke, intervjue, analizu knjige dioničara, financijsko izvješće, komunikacija sa sektorom za investitore ADPL-a i slično. To je ono što mene zanima i što komentiram.

A za razinu rasprave: "ja sam izašao jer sam pametan", "ide to dolje", "jesam li vam rekao...", "nema svjetla na kraju tunela".... za to si zadužen ti.

Vidim da si u 5 mjeseci, koliko si ovdje registriran pod ovim nickom, uspio napisati 393 posta. To je skoro 3 posta svaki dan! Vjerojatno su svi sličnog intelektualnog kallibra.
    Ja sam ovdje 5 godina i dogurao sam do 258 postova. To je prosječno, jedan post tjedno.

I to nešto govori.

Display More

Hmmm, trebao si izbrojati broj karaktera koje smo potrosili, tada bi najvjerijatnije dobio bolju usporedbu intelektualnog nivoa. :) Oprosti, nije mi bila namjera naljutiti te. Osobno ne vidim nista lose u razmjeni argumenata, a ovakav nivo rasprave mi je nazalost prenizak. Jos jednom oprosti. Necu vise ovdje nista komentirati. Zelim svima srecu. Pozdrav

1. Privacy Policy
  2. Kontakt