1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. All

Posts by All

• SPAN (SPAN d.d.)

• All
    • November 1, 2025 at 8:32 AM
    Quote from teski_amater

Neki komentar znalaca na Q3?

Nisam znalac ali nek samo nastave ....

• ZITO (Žito d.d.)

• All
    • November 1, 2025 at 8:28 AM
    Quote from mesetar

I kome se to izvješće ne sviđa??

Govorilo se da su izvješća prije IPO bila uljepšana, ali evo rezultati se nastavljaju dalje istim tempom.

A također još bolje, zar je netko očekivao da će u roku od mjesec dana od primljenih sredstava iz IPO-a, isti već donijeti rezultate?

Stvarno malo (tj.puno) smiješno, jer da su rezultati bili i niži bilo bi vrlo očekivano, ovako je zapravo izvrsno dobro.

Nismo mi pričali da neće dobro raditi, nego da je ipo cijena prenapuhana, te da ce trebati proci period da dionica zasluzi cijenu i koliko vidimo dobro smo prognozirali. Mislim da nitko nije rekao da dionica dugoročno neće biti isplativa, čak štoviše resto novce od IPO-a vraćali smo ponovo u dionicu :)

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• All
    • November 1, 2025 at 8:20 AM
    Quote from umalo

Savjet , izađi iz vl i uđi u perpektivnije dionice kad narastu vratiš se u VL jer će te čekati na istim razinama , very simpl

Ja sam tako iz dosta dionica samo privremeno izašao Vlen, Adpl, Ingra, ... i jedino sam se u Adpl vratio kad je Došen dobio nogu i to samo sa zarađenim novcem. Glavnice su ostale i mislim da će tako ostati. Zato ga nemoj slušati ako misliš držati :)

• Birtija

• All
    • October 31, 2025 at 1:54 PM

Sve bolje i bolje.

https://www.dnevno.hr/gospodarstvo-i-turizam/plenkovic-u-11-sati-dobio-jako-losu-vijest-zbog-ovoga-se-trese-premijerska-fotelja-3111405/

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • October 31, 2025 at 1:47 PM
    Quote from superfly

Slažem se!

Kolega, moramo priznati, i ja sam imao simpatije prema Došenu, ali ova Katija je uprla sve snage da dionica raste😀

Jel si simpatizirao njegove poteze u Petrokemiji ili Adpl ? Ne znaš gdje je bio bolji ... Klasični balkanski manager :)

Quote from Zvjezdani
    Quote from superfly

Slažem se!

Kolega, moramo priznati, i ja sam imao simpatije prema Došenu, ali ova Katija je uprla sve snage da dionica raste😀

Mislite da je ovaj uspjeh njezino djelo i to nakon tek tri mjeseca što je na čelu kompanije?
    Ne bih rekao.
    Ali, neka se trudi. :)

covjek priča o rastu cijene dionice, a to je svakako djelo odlaska tvog favorita ;)

• PODR (Podravka d.d.)

• All
    • October 31, 2025 at 7:55 AM
    Quote from mesetar

Još jedno odlično izvješće s velikim rastom prihoda, a netko prodaje jeftinije?

Dionica je strašno podcijenjena s P/E oko samo 9, što je uistinu nevjerojatno.

Da li netko gleda samo nekonsolidirano izvješće koje je zapravo nebitno ili što nije mi stvarno jasno?

Čak i priče o tome da bi bila minimalno duplo skuplja da je u privatnim rukama je svejedno malo previše podcijenjena s obzirom na ovakve rezultate i rast.

Jako jako si optimističan. Svaka čast.

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• All
    • October 30, 2025 at 11:44 AM
    Quote from Wolfshar

Manje je bitno ko je prodao.

Sigurno je velika vecina zadovoljila svoje potrebe prodajom, a sada idemo dalje 8)

Bez obzira sto dionice u blagom padu, frend i ja danas sjedamo na bike i idemo potrositi 60€ na odrezak i 30€ na liter i vodu, usput probam kakvu rakijicu ili likerček i na povratku strusimo jos liter i vodu negdje kvartovski :) Koliko vidimo sve ide po planu. Uskoro ce i onima kojima nije postati jasno zasto mirno spavamo. :)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • October 30, 2025 at 11:35 AM
    Quote from misterno

zanimljivo kodt pad prihoda 4.6 posto u kvartalu, dlkv rast 100 posto u kvartalu 😁

Ocekivano. Dlkv je startao ponovo i praktički od nule, dok je kodt u debelom zamahu i bio je pri gotovo punom kapacitetu i povecava kapacitete .... Sve ide po planu i kod koei, kotr2, kodt i dlkv. Nema razloga za brigu sljedecih godina ;)

• All
    • October 30, 2025 at 10:21 AM

Čisto da malo smirimo tenzije ovim pozitivnim štivom

Dobit Končara skočila 44 posto, knjiga narudžbi narasla na 2,3 milijarde eura
    Konsolidirani prihodi Grupe dosegli 925,8 milijuna eura i veći su za 24,2 posto nego u rekordnoj 2024 dok je neto dobit dosegnula 167,6 milijuna eura
    lidermedia.hr
  • ADRS (Adris grupa d.d.)

• All
    • October 29, 2025 at 5:07 PM
    Quote from Marty McFly
    Quote from All

A je li mozda netko zna zbog čega je tako velika razlika u cijeni ?

Zato jer R-A daje pravo glasa i očito su kupci voljni platiti premiju za to, osobito s obzirom da isplaćuju jednaku dividendu.

Ma ok, al veliki je razmak .... Jel ima jos koja dionica sa tako velikom razlikom ?

• All
    • October 29, 2025 at 2:04 PM
    Quote from Kivi
    Quote from filca

Je li svejedno kupuje li se ADRS ili ADRS2?

nije, jedna je povlaštena jedna redovna

A je li mozda netko zna zbog čega je tako velika razlika u cijeni ?

• All
    • October 29, 2025 at 8:54 AM
    Quote from mesetar

PA dionica podcijenjena do boli.

Čak je i ispod booka !!

Znaš onda što ti je raditi ....;)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • October 29, 2025 at 8:54 AM

Ne bih vam želio kvariti raspravu, ali jel netko od vas siguran da će odluka biti isplacivanje dividende ? I ako zna da li zna kolliki dio dobiti ce se isplacivati ?

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• All
    • October 28, 2025 at 11:21 AM

Jao jao, ljudi hoce kruha preko pogače ! :)

• All
    • October 28, 2025 at 7:57 AM

Eto malo štiva

Sprema li Adris konačno preuzimanje velike slovenske osiguravateljske kuće?
    Preuzimanjem bi Adris grupa, vlasnik Croatia osiguranja, stekla bi snažnu poziciju na slovenskom tržištu osiguranja.
    forbes.dnevnik.hr

• All
    • October 27, 2025 at 2:48 PM
    Quote from SILVIO2024

Rezultati slabiji nego za isto razdoblje prošle godine.^^

Napuhana veličina kroz medije i prognoze.8)

Balon koji bi se trebao malo ispuhati i vratiti u realne okvire. :)

Koja razdoblja uspoređujes ?

Mediji su tek u zadnjih mjesec dva počeli piskarati. Do nedugo se hvalilo obveznice.

Nije jos dionica niti postigla realnu cijenu zbog izlazaka fondova (zakonske obveze 5%)

• Birtija

• All
    • October 27, 2025 at 1:02 PM

Eto štiva malo

Tvrtka u koju ulažu svi mirovinski fondovi ostvarila povijesni rast: Trostruko povećanje u pet godina
    Končar je jedna od domaćih kompanija u čijem vlasništvu sudjeluju svi obvezni mirovinski fondov, a utrostručila je prihode u zadnjih 5 godina.
    www.mirovina.hr
  • ZITO (Žito d.d.)

• All
    • October 27, 2025 at 12:54 PM

Sve ce pokupovati ! Počinjem se brinuti kamo ce mali dioničari sa parama. Nećemo moći to zajest i zapit !! =O

• INGR (INGRA d.d.)

• All
    • October 27, 2025 at 10:46 AM
    Quote from bluelionZG

ja u dilemi pa mislio sam da ćete me ipak pokušati nagovoriti na kupnju...a ne tako ^^

Ja bih te pokusao odgovoriti u tom slučaju. ;)

• ZITO (Žito d.d.)

• All
    • October 27, 2025 at 10:45 AM

Eto malo da razbijem monotoniju :)

Ko je milioner iz Bosne iza najvećeg agrobiznisa u Hrvatskoj: Vlasnik je i najbolje ocijenjenog hotela
    Vijest da osječka kompanija Žito, iza koje stoji Marko Pipunić, preuzima 51 posto vlasništva Mesne industrije Ravlić, izazvala je ogromnu pažnju javnosti. No, k
    n1info.ba
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt