1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. All

Posts by All

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• All
    • July 22, 2025 at 12:25 PM
    Quote from Zvjezdani
    Quote from All

Ja sa napravio upravo kako sam i govorio. Otisao zbog Dosena i prije par dana se ponovo pozicionirao. Dionica bi trebala doci na 25E, ali nova uprava se treba poprilično dokazati. Vrlo jednostavno. A ako krenu sa kinezima smo na konju. Vratio sam se samo sa zaradom na končarima ....

Da ovo nije ljigavo, bilo bi odvratno!

A zapravo je žalosno.

Ali je upravo ono što sam i predvidio da će se dogoditi još 4. 7. 2025.

Evo što sam tada napisao na tvoju tvrdnu cit: ":...i kako stvari stoje više se niti neću vratiti na moju sreću."

"Eto vidiš, ja sam siguran da ćeš se ti vratiti u ADPL, jer ti vrag neće dati mira.
    A znam i kada ćeš se vratiti!
    Onda kada shvatiš da će ADPL 2026. opet biti dividendna dionica.
    I kada vidiš dobit koju će ADPL ostvariti ove godine na ime ne jednokratnih prihoda od prodaje alata već kontinuiranih prihoda od serijske prodaje svojih proizvoda + prihoda od EAPS-a iz Rumunjske.
    Ali, kada ćeš se ti vratiti, tada cijena dionice neće biti niti približno na ovim razinama.
    To ti je onaj princip: kupujem skupo i prodajem jeftino!"

E moj All, nikad od tebe karaktera!

RE: Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

[…]

All, odgovoriti ću ti ovdje u rubrici Svaštara, jer tvoji postovi uglavnom i spadaju u "Svaštaru".
    Ti si toliko simpatično naivan i zelen da je to milina za gledati.
    I ne kužiš kako se igra ova igra.

Eto vidiš, ja sam siguran da ćeš se ti vratiti u ADPL, jer ti vrag neće dati mira.
    A znam i kada ćeš se vratiti!
    Onda kada shvatiš da će ADPL 2026. opet biti dividendna dionica.
    I kada vidiš dobit koju će ADPL ostvariti ove godine na ime ne jednokratnih prihoda od prodaje alata već kontinuiranih…
    Zvjezdani
    July 4, 2025 at 9:29 AM
    Display More

Nisam se vratio u adpl nego sam se pozicionirao sa zaradom na končarima, a glavnica je jos uvijek tamo. Mogu ti nacrtati ako ne shvacas .... Jos jednom me pročitaj sa razumijevanjem i shvatiti ces da nemam lose misljenje o tvrtci ali smatram da je loše vođena. Gajim nadu da ce se sa odlaskom tvog voljenog situacija promjeniti. I ponovo pitam. Zašto stalni vrijeđaš ???? Imas ustanove koje mogu rjesiti tvoj problem

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• All
    • July 22, 2025 at 11:44 AM
    Quote from tollway

kaj je adris našel v jadranu rudnik dijamanata?

Adris je dijamant. Ne treba ga tražiti. :)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • July 22, 2025 at 11:29 AM
    Quote from Wolfshar

Razumijem lijepi rast dobiti i nove ljude u upravi ali nisam ocekivao da ce se sa 500k e prometa u dva dana napumpati do +25/30%

Imam dionice adpl iako sam skratio poziciju prije nekih godinu dana X/

Ja sa napravio upravo kako sam i govorio. Otisao zbog Dosena i prije par dana se ponovo pozicionirao. Dionica bi trebala doci na 25E, ali nova uprava se treba poprilično dokazati. Vrlo jednostavno. A ako krenu sa kinezima smo na konju. Vratio sam se samo sa zaradom na končarima ....

• SPAN (SPAN d.d.)

• All
    • July 21, 2025 at 11:03 AM
    Quote from mooji

Intercapital je napravio analizu rumunjske tvrtke Arobs Transilvania Software. Arobs je vodeća rumunjska IT tvrtka i slično kao Span, Microsoftov Gold partner. Također su slični po veličini tržišne kapitalizacije – 135 milijuna eura. Ciljnu cijenu postavili su na razini 10,5x EV/EBITDA prema očekivanim rezultatima za 2025, što bi za dionicu Spana značilo vrijednost oko 90 eura po dionici.

https://arobs.com/

Da nije bilo "vrludanja" članova uprave spomenutih 90E bi najvjerojatnije bilo postignuto, no nama to ide u prilog ...

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• All
    • July 19, 2025 at 1:08 PM
    Quote from Hawk Tuach

ako netko mora prodati +50m €, zašto platiti sad skuplje ?

Mislim, oni NE moraju prodati, samo mogu produljiti svoju agoniju, a to je da na 1 dan sruše cijenu na recimo razinu 500 - 505 €, tako da sjednu na prodaju sa 20,000 kom i resetiraju limit, tako ja to vidim.
    Prema Zakonu moraju spustiti svoju izloženost (pasivni prekršaj) prema KOEI ispod 5% svojeg ukupnog portfelja u zadanom roku (3+3 mjeseca dodatne odgode), a sad su na cca 6% i u 4. od 6 mjeseci tog roka, računam da se limit resetirao 7.4. kad je zadnja cijena bila 420 €.

Ako netko vidi to drugačije, neka me ispravi.

Obično ako neki fond zbog zakonskih obveza se mora agresivno odpozicionirati uleti drugi fond ili jači igrač i iskoristi "treptaj" Nakon tog nigdje ne piše da se isti fond neće u nekom trenutku ponovo pozicionirati, pogotovo ako je situacija takva da nemaju neki veliki izbor, a trenutno končari rade i zaslužuju cijenu dok dalekovod jos ne radi punom parom ali sve vise pokazuje da ce i on postati to što su trenutno končari, tako da misli da se za grupaciju ne bi trebalo previse zamarati time što neki fond mora izaći iz koei, kodt, kotr2 .... E sad da se radi o lošoj tvrtci tada bi situacija bila dradtično drugačija. Tako da ako moram biti Vanga rekao bih da KOEI za nas igrače na duljebstaze ima svijetlu budućnost čak i uz bljeskanje Trumpa i agresivne izlaze ....

Ako mislis da ce doci veci pad, shortaj mozda uspije na kratko

• All
    • July 18, 2025 at 2:42 PM
    Quote from Hawk Tuach

95% malih investitora je slijepo, ne razumije igrače na tržištu, vodi ih pohlepa, i pozivi frendova ("jel znaš koliko sam u plusu"), praksa je dosad pokazala da kad je ovakav ulet malih ulagatelja da je to zadnji krug prije crasha, no KOEI je specifičan. Firma je odlična, posluje sjajno, valuacija je i dalje više nego korektna, ali postoji višak likvidnosti koji se mora riješiti radi zakonskih ograničenja, to nije stvar hoću/neću, već se mora. + ako se i riješi taj višak, na višim cijenama opet se javlja novi višak, i tako ukrug.

Tržište ne može primiti svu tu količinu, usprkos ovoj trenutno povećanoj likvidnosti (i još prodaje krivi mirovinac koji daje likvidnost!) ali, svima je dobro, svi su u plusu, excelice se zelene ... ali bili su i krajem ožujka na 550 pa je bila tarapana do 390, tada je dosta ljudi imalo i margine, vjerujem da ih ima i sad.

Naravno, teško je biti prorok kad ideš kontra trenutnog smjera, ali ok.

ovo će biti moj zadnji post na ovu temu, da se ne ponavljam.

Ako.sam dobro shvatio "preplačivanje" je iz razloga jer ce odredeni fondovi morati izaći zbog zakonskih obveza i zbog gramzivosti malih naivnih ulagača ? Ima li još možda nešto ili samo to dvoje ?

• All
    • July 18, 2025 at 11:28 AM
    Quote from nepodoban

Prije 3 mjeseca je i američka burza zaronila nezamislivo, znamo svi zbog čega, ne vidim zašto bi KOEI u takvoj panici bio iznimka za kratkoročni pad cijene.

Nije pao samo koei, meni su tada pale sve dionice i mahnito sam se dopozicionirao u nekima, pogotovo koei i kotr2 .... Bilo je jako glupo ne iskoristiti akciju .... Jedino problem znaju biti sredstva jer toga nikada dosta. :)

• All
    • July 18, 2025 at 11:19 AM
    Quote from Marty McFly
    Quote from Hawk Tuach

Moram priznati, lijepo je vidjeti male ulagače kako pripomažu mirovinskim fondovima i njihovim udjelničarima (svima nama opet) u preplaćivanju dionica KOEI, očito da biznisi kojima se bave jako dobro stoje kad se ima viška sredstava da se ovako lova prži.

A koliko je sjećanje stvar zaborava, prije samo 3 mjeseca KOEI je u par dana zaronio sa razina 550 na 390 (Trump, carine, višak dionica koje su trebale biti prodane, a nisu, samo djelomično jer nije bilo interesa), no isto vjerujem da sa poslovne strane u KOEI nije bilo razloga za takav potres.

Biti će burna jesen ovdje.

Možete pojasniti ovo "preplaćivanje"?

Mogu shvatiti dio oko trgovanja i regulatornih ograničenja koje "tjeraju" fondove na prodaju i da ta činjenica može usporiti rast cijene.

Ono što me zanima je, po kojim točno kriterijima mislite da kupci preplaćuju? P/E? EPS? Nešto treće?

Display More

Mene isto strašno zanima. :)

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• All
    • July 17, 2025 at 12:48 PM

Cvjeta cvijeće u naše preduzeće !! :)

• Brokeri i brokerske naknade

• All
    • July 17, 2025 at 11:13 AM
    Quote from zekyzg

Da li može jedno pitanje - preporuku za domaću brokersku platformu ? Trenutno sam na EB ali oni nemaju opcija STOP naloga već samo LIMIT naloga…

Ne znam što znači stop, al kod Agram brokeri imas opcije iz priloga

• Best buy

• All
    • July 17, 2025 at 10:31 AM
    Quote from tanktrafo

Znam, moguće je da sam pogriješio. Taman sam izašao prije nego su došle rošade u upravi. Možda trenutna nesreća, i loša odluka, ali napisao sam da sam novi. U tome trenu se jako dugo "kvasio" adpl na mjestu, a končari enormno rasli. Zato sam tako postupio.

A sad, kao alternativa končarima mi se bolje vidi span nego adpl. Ujutro budem pametniji.

Ja sam izasao iz adpl i usao u kotr2, koei, span i docolao jos keša za IG i čestitam sam sebi, tako da eto i ja mislim kao i ti. Buducnost za adpl postoji zbog moguceg boljeg upravljanja ali stignemo se vratiti, no u međuvremenu da malo napravimo keša na raketama koje spominjemo ;)

• Turističke dionice i perspektive

• All
    • July 16, 2025 at 1:56 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from All

Sve ok, ali mi ukratko objasni kako turizam udara u plafon ? Recimo monp, rivp, adrs ?

Samo ukratko, YTD: RIVP 16,41%; MONP: -3,55%; ADRS koji nije samo turizam: 34,18%

za razliku od: KODT 91,79%; KOEI kojega se zbog rasprodaja guši 27,93% očekujem da će ovo u drugoj polovici godine biti raketa. Ovi turisti koje si nabrojao su za sada pod indexom. Ovo je jako na kratko, ako sam šta pogriješio, ispričavam se unaprijed i zahvaljujem za ispravak. Inače, moje skromno mišljenje turizam zahtjeva velika kapitalna ulaganja koja se moraju preko cijena usluga vratiti. Danas sam pročitao da svaki treći nijemac ostaje kod kuće jer si ne može platiti to divljanje cijena u turizmu. Meni to u ovom trenutku liči na plafon.

Vec smo zakljucili da je ZSE mala barica gdje mrvu veći novčić napravi nevjerojatan preokret. Sto se tice turista nisam mislio na trenutno zanimanje vec ukupno na stanje tvrtki. Trenutne cijene su sve samo ne plafon, čak bi se usudio reći dno ... Eh a kad stane interes za odredenu skupinu dionica koja žari i pali najvj ce se povecati interes za ostale grane tipa turizam, hrana ..... Sto se tice Njemaca, oni kako su radili zadnjih 20-ak godina (samo marketing i ljenčarenje) tako će i žeti, a navedeni turističke tvrtke itekako imaju potencijala da se uklope u ludilo od tržišta, da skockaju cijene i počnu raditi a ne glumatariti, mada ono što pripremio i priprema Monp mi se čini u budućnosti zlatna koka, a nisu daleko niti ove dvije spomenute .... E sad ako se kratkoročno dotaknemo nas malih ulagača je kao što sam vec rekao jako slično tvome razmišljanju i moje, al pa ne moramo bas sva jaja u tih par košarica. :) Jel tako ?

• Turističke dionice i perspektive

• All
    • July 16, 2025 at 12:47 PM
    Quote from goranlagea

Ako ćemo malo špekulirati: dionica kotira samo na ZSE. Svi koji smo ovdje očekujemo rast. Ako smo s tim vođeni izbor se sužava na par stvarno dobrih kompanija. Po mom mišljenju turizam već udara u plafon, ne vjerujem da je u tom sektoru moguće šta veliko očekivati u bliskoj budućnosti. Ostaju, Končarove kompanije. Smještene su u branši, tržišnoj niši koju podupire sva regulativa, gospodarski planovi i strategije EU i ostatka svijeta. Potražnja za elekričnom energijo raste i ne vidi joj se kraj. Njihova bilanca je čudo. Izgleda da koju god cijenu svojim proizvodima postave prolaze. U backlogu imaju ugovoreno za slijedeće 2 godine posla. Nemam predstavu šta znači rok isporuke za njihove proizvode, 2 godine; da li je to normalno, predugo ili prekratko...to bi morao znati netko kompetentniji od mene. Zbog svega toga me ovakav rast ne čudi. Ako netko prati šta se događa vani, ja baš i ne, NVIDIA je slična priča. Ide u nebo a nitko se baš ne buni. Ukratko, ja se nekako vodim za tim da trend dobiti na dugi rok prati trend rasta/pada cijene. To je ovdje slučaj. Sve dok se to ne promjeni, nemam straha.

Sve ok, ali mi ukratko objasni kako turizam udara u plafon ? Recimo monp, rivp, adrs ?

• All
    • July 16, 2025 at 12:42 PM
    Quote from Meri
    Quote from tute

Zašto plaćati više, iskoristimo trenutak jer ovo neće vječno trajati. Spustimo bid ispod 550e

haha. Misliš da samo forum kupuje

Kupuje kupuje :)

Quote from neuromanc
    Quote from deny_09

Kada OMF časte, poklon ne treba odbiti.

Vidim kroz prethodne postove da fondovi trebaju prodavat. Zar ne bi onda cijena trebala padat. Taj dio mi nije jasan.

Hvala na objašnenju.

kada fondovi prodaju dobru dionicu otvara se prilika da po diskontnoj cijeni pozicioniraju ili dopozicioniraju kako jači tako i mali igrači

• Best buy

• All
    • July 16, 2025 at 12:40 PM
    Quote from tanktrafo

Komplet izašao iz adpl i usmjerio sve na kodt.

Molim za savjet: Kamo dalje uložiti: kotr, dlkv ili kodt?

Ja sam novi tu :)

Hvala

Svi ce rasti, al na duge staze mozda dlkv ima blagu prednost jer su krenuli od nule ove godine i jos poslaguju marže, organiziraju se, prikupljaju poslove, .... dok ostali raketiraju vec duzi period. To je moje misljenje, al nemoj slusati jer su mi dvojica ovdje na jako nedemokratski i vulgaran način rekla da sam glup, neargumentiran i da previse karaktera trosim ...

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• All
    • July 15, 2025 at 5:45 PM
    Quote from darac11
    Quote from Takamina

Malo komentara na ovoj dionici. Mi koji smo unutra sjedimo i grickamo kokice, oni koji još nisu unutra grickaju nokte i pitaju se do kud to još može i zašto nisam ušao na 2.300 🙂

A ja koji sam malo pokratio prije dva mjeseca si sada čupam kosu😂

Ja sam prikratio i presao u dlkv i kotr2 i sve ok. Previse u postotku bilo kodt ... :)

• Žito d.d. - IPO

• All
    • July 14, 2025 at 4:41 PM

Eto štiva .....

Poznati hrvatski investitor odlučio je kupiti dionice Žito Grupe, a prodati Tesline. Objasnio nam je zašto
    www.poslovni.hr

• All
    • July 14, 2025 at 4:36 PM
    Quote from Meri

Znači oni se sada povuku jer ionako preko burze ne mogu toliko prodati, osim u bloku. I kad dogovore blok to će svakako biti uz mali diskont te će tada će cijena malo dolje.

Mislim da nema brige, akcija kod takvih dionica obično ne potraje dugo ....

• Žito d.d. - IPO

• All
    • July 14, 2025 at 4:29 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from All

ali Žito mi se na oko čini osjetno lošija investicija. Možda se varam ..... :)

Izgleda da se, na sreću varaš :) Skupili su 130mil€ po cijeni dionice 20,3€. Kad izađu polijećemo :)

Pridruziti cu vam se najvjerojatnije u neko doba .... ali ostajem pri svojem misljenju za sada jer navedene dionice rastu i tek slijedi pravi rast, a drzim fige da tako bude i sa žitom. Vidjeti cemo u slj 2 FI-a .....

• PODR (Podravka d.d.)

• All
    • July 12, 2025 at 5:09 PM
    Quote from JoSko111

Evo ako padne bar 10 posto idem u banku po kredit i prodati kuću samo da kupim. Pa kad se dogovore opet na početne razine.

Trump se sam sa sobom prvo mora dogovoriti :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt