1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. All

Posts by All

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 23, 2025 at 1:50 PM
    Quote from mesetar

Pa baš da bi trebalo biti stampeda po ovim cijenama ne znam.

Da dobit odmah skoči duplo, PE bi još bio preko 20.

A uduplati će je jako teško dugo vremena, tako da tu ne treba očekivati previše da ne kažem godinama.

O tome i pričam. Nakon jos 5-6 FI i kad bude cifra najvjerojatnije dvoznamenkasta, a fundamenti na strani za tada cemo traziti novu investiciju i polako kratiti poziciju u dlkv. Zar nismo slično napravili vec nekoliko puta i ovo zadnje sa kodt je bio top pogodak. I nikad fundamenti nisu bili za, a kada to postanu i nastane stampedo onda polako trazimo novu zlatnu koku. Ako trazis fundamente i vrhunske FI onda imas kodt. Sve je za i jako dobro znamo da ce sljedecih godina biti slično. Dakle ziherica i stampedo. Eto al ja radije pikam kotr2, dlkv, ig ..... Ako me shvacas.:)

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• All
    • May 23, 2025 at 1:39 PM
    Quote from sokol74

S jednog Internet portala:

..."Musk je naglasio kako AI u fazi ekspanzije nailazi na tri ključna ograničenja: nedostatak čipova, transformatora i proizvodnih kapaciteta električne energije. Transformatori se koriste za smanjenje visokog napona koji proizvode elektrane kako bi bio prilagođen za korištenje u računalima."...

Ima li kraja potražnji za transformatorima?

U sljedećim godinama ima samo naznaka na povećanu potražnju, ako na to misliš ....

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • May 23, 2025 at 1:36 PM
    Quote from mikromakrto
    Quote from accountant

kako ste to zaključili? po kojem pokazatelju?

Mcap, plastika 45 milijuna, đuro 1,1 milijardu

Duro ne vrijedi miljardu da se okrenu naglavacke ali ce najvjerojarnije vrijediti. Kupovao sam ga na oko 20 i mislio ga prodati na 60 ali prosla baba sa kolacima a sada na 40 je precijenjen ali smatram da dugorocno ga se isplati imati i zato ce ostati u mom portfelju, a za adpl sam vec rekao sve sto sam imao za reći ....

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 23, 2025 at 1:28 PM
    Quote from Sheki
    Quote from All

Ako vidis da ti logika ne funkcionira mijenjaj taktiku. Burza ide svojim tokom zadnjih 25 godina koliko pratim i otprilike je predvidljiva ugrubo. Tko se povodi za stampedom ne moze pretjerano zaraditi, treba biti korak ispred. To funkcionira. Ja se drzim one stare Warrenove koja ide nesto tipa kada vlada euforija budi oprezan, kad vlada strah budi pohlepan. Ionako sam covjek po razmisljanju izvan 90% populacije i ono za čim svi pate nije po mojem ukusu tako da mi nije tesko držati se toga :). Kad nitko ne voli kupujem, kad svi zavole prodajem. ^^

Obzirom da je euforijia oko DLKV i KODT znači sad ne treba kupovati?

Daleko je od euforije kod dlkv, kotr2, ig, span, ernt, monp ..... a od istih ocekujem svasta pogotovo prvog dvojca Dakle da, treba kupovati dlkv dok jos nije dvoznamenkasta brojka .... Kodt sam polovicu prodao da bih se dopozicionirao u dlkv i kotr2 i kako sam vec rekao ne zato jer smatram da nece rasti ili da nije odlična tvrtka nego zato jer ocekujem stampedo kod ovog dvojca pogotovo dlkv, a i previse sam novaca imao u kodt i previse zaradio ^^

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 23, 2025 at 10:33 AM
    Quote from misterno
    Quote from Sheki

Na ovoj burzi nikad nije nedostajalo iracionalnosti, kod nas je sve moguće, i da se kupuje na P/E 100,a da nitko neće kupit na P/E 4. I da je firma za ugasit pa da uskrsne (iako je to rijetkost, prije se gase ove dobre jer nekom treba zemljište ili mu smeta).

ovaj put je li zbilja iracionalno?

Mislim da je iskren odgovor u izvješću, prošlom izvješću i izvješću za drugi kvartal. sve sastavnice su u plusu i imaju puno poslova. Raste jako istina,a koliko će rasti nakon polugodišnjeg? Što ako nakon pola godine dobit ne bude 8 nego više ?

Ako vidis da ti logika ne funkcionira mijenjaj taktiku. Burza ide svojim tokom zadnjih 25 godina koliko pratim i otprilike je predvidljiva ugrubo. Tko se povodi za stampedom ne moze pretjerano zaraditi, treba biti korak ispred. To funkcionira. Ja se drzim one stare Warrenove koja ide nesto tipa kada vlada euforija budi oprezan, kad vlada strah budi pohlepan. Ionako sam covjek po razmisljanju izvan 90% populacije i ono za čim svi pate nije po mojem ukusu tako da mi nije tesko držati se toga :). Kad nitko ne voli kupujem, kad svi zavole prodajem. ^^

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• All
    • May 22, 2025 at 3:23 PM
    Quote from abc1
    Quote from All

Zasto suznih ?

Casha se nema, a dok se mirovine ne iskorigiraju, tko zna ko živ a ko mrtav:(

Znas kako kažu, tko u Hr očekuje da će živjeti od mirovine, niti nije za drugo. Ja se držao i još uvijek držim toga ... :)

• All
    • May 22, 2025 at 2:13 PM
    Quote from abc1

Jasno je bilo da igre moraju početi, dočekao sam to suznih očiju. Tu me niti All ne može utješiti.

Zasto suznih ?

• All
    • May 22, 2025 at 2:10 PM
    Quote from piho

Ja sam prodao pola svoje Ingre i uletio u DLKV. Bumo vidli.

Od dalekovoda očekujem puno ....

• All
    • May 22, 2025 at 1:35 PM
    Quote from SILVIO2024

Ingra je uvijek bila zanimljivija dionica od mnogih na ZSE.

Spekulativna s vremena na vrijeme pa opet malo podcjenjena te precjenjena... ^^

Kako je onda ne imati u portfelju i zadobiti time status nepredvidljivog ulagača...:evil:

Ja sam se iz Ingre prebacio na Ing grad :) a iz adpl sam dopozicionirao kotr2 i dlkv ...

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• All
    • May 22, 2025 at 11:57 AM
    Quote from Sheki

Dok ne bude opet 65 000 kn ne ulazim :) (i to u kunama)

Quote from Sheki

Dok ne bude opet 65 000 kn ne ulazim :) (i to u kunama)

Molim admina da obriše, krivo napisano

Nek bude kako kažeš. Nemamo mi ništa protiv, bez obzira što nemam bas neke novce u zabi ali veseliti će me ^^

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 22, 2025 at 11:55 AM
    Quote from goranlagea
    Quote from All

Imam osjecaj da ce ti stvari koje spominjes biti nevazne i da cemo i ti i ja i mi svi skupa zaliti sto nismo pojacali pozicije. :)

Ja sam pojačao. Doduše malo me nervoznim drži jaka volatilnost ali to valjda ide u rok službe.

Tako to ide. Mene to vise ne nervira čak štoviše to je dio igre .... ;). Na kraju se broje mrtvi :)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • May 22, 2025 at 10:39 AM

Ima li kakvih novosti u svezi ovoga ?

AD Plastik najavio moguću suradnju s kineskim automobilskim divovima
    www.poslovni.hr
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • May 22, 2025 at 9:06 AM
    Quote from stipe_Cro

Ne zanima nas kad ćeš opet ulaziti u ADPL i hoćeš li...

Koga vas ? :)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 21, 2025 at 12:22 PM
    Quote from misterno

Živi bili pa vidili. Posla imaju. vidimo se za dvije godine kad se država odrekne 12% ili bude dividenda.O tome će ovisiti postotak izlaza u portfelju

Imam osjecaj da ce ti stvari koje spominjes biti nevazne i da cemo i ti i ja i mi svi skupa zaliti sto nismo pojacali pozicije. :)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • May 21, 2025 at 11:38 AM

Lijepo je pratiti veliki entuzijazam ovdje na adpl a s druge strane ostvarivati plus i vagati kada ce biti vrijeme da dio zarade izvučem i ponovo se pozicioniram u adpl. Istina je da smatram da ce jos proci poprilično vremena ali jos uvijek mislim da mogućnost postoji. Ruku na srce nekako mi izgledi su sve manji X( .... A nije da nisam i ja bio uporan .... I da govorili su nam neki da ce biti upravo ovako kako je sada. Zato i postoji forum ....

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 21, 2025 at 11:32 AM
    Quote from TheMandarin
    Quote from mesetar

S PE 35 i bookom od 1,66 Eur, ovo nikako nije jeftino ni podcijenjeno.

Rast dobiti neće biti velik dalje i PE će teško padati.

Koga briga dok raste :)

Jedino što bi bilo puno ljepše da raste na fundamentima, kao KOEI i KODT(2). Vidjet ćemo što slijedi

Tako ste i za kodt govorili. Fundamenti, likvidnost, ..... Mozda ne ti, al razapinjali me kad sam pred 4g rekao da je kodt tvrtka sa potencijalom i svijetle budućnost. Doduse nisam ocekivao takvu zaradu i eto ti ga sad !! A dlkv jos nije zapravo krenuo a cijena je prava sitnica za ono sto izgleda slijedi ..... A i kotr2 je zapostavljen poprilično .... Ove godine cemo vidjeti jer prvo idunsve bolji FI onda krece bolja likvidnost, onda bolji fundamenti i na kraju stampedo .... :)

• INGR (INGRA d.d.)

• All
    • May 21, 2025 at 11:26 AM
    Quote from SILVIO2024

ICF d.d. i dalje skuplja ali vrlo oprezno da ne digne cijenu.

Došao je max. do 2,5 eur pa se povukao na niže razine kupnje. Ima dosta vremena do 2032.godine.

I moram spomenuti iako nije ovdje mjesto, ali onaj DLKV rastura sa poslovima i porastom cijene dionice. Svaka im čast!

Lijepo sam vam govorio. Stignete se jos prekrcati. Dlkv jos uvijek je cijena dno, bez obzira sto se uduplala .... Da ne kazete da nismo znali. Kotr2, dlkv, koei .... Lako se kasnije vratimo na ingru sa zaradom, ako naravno bude potencijala .... Ja sam uvijek za vise kosarica za jaja ... :)

• All
    • May 21, 2025 at 11:22 AM
    Quote from value_zg
    Quote from darac11

Znači da po vrijednosti dionica KODT vrijedi 1533000000 eur ili ti ga 11 milijardi kuna a ako se dionica udupla vrijedit će 22 milijarde kuna! Milijarde!

A čuj, isto tako je neto dobit trenutno na milijardu kuna, a ako se udupla bit će 2 milijarde kuna. Veliki su brojevi, ali ne mislim da nas treba plašiti. Ulaganje je sport za hrabre :)

Ne plasi nas nista drugo nego da se krene u "rekonstrukciju" a tada je zna se. ;) Vraga bi rekonstrukturirali a ne jednu odlicnu tvrtku tipa kidt, kotr, koei, dlkv ..... Za sad smo mirni, ali jednim okom budno promatramo :)

• All
    • May 20, 2025 at 2:08 PM
    Quote from Backdraft
    Quote from darac11

Malo me plaši tržišna kapitalizacija!

Mene plasi sto kod nas sve sto je valja razjebu, a KODT bas valja 😀

Kad počne kako plenki naziva "rekonstrukcija" onda cemo bjezati glavim bez obzira ... Za sada je jos ok .....

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 20, 2025 at 12:29 PM
    Quote from misterno
    Quote from All

Mislim da ce prilikom drugog kvartala pričati poptpuno drugacije, a na kraju godine ce nam se pridruziti. Inače i ja čekam jedan jedini argument zasto se ne pozicionirati debelo u dlkv ili kotr2 .....:)

Kotd2..? Izvrstan I sexy, nisam poručio izvjesca. Očekivani rast prihoda?

Dcf kaže precijenjena 9 posto... Ali moram proučiti. Mislim da može baciti dobro još makar samo ma tržišnom sentimentu

Kotr2

1. Privacy Policy
  2. Kontakt