1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. All

Posts by All

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• All
    • April 16, 2025 at 4:32 PM
    Quote from darac11
    Quote from All

Ono kupim malo po dobroj cijeni i eto ti nestrpljivih. Pa opet malo i evo ih opet.... Dokle ??? :)

Uživaj dok traje🤣😁

Ne mogu uzivati kad nestrpljivi stalno zadižu cijenu. Taman se spusti i eto nestrpljivog ... Pa dokle vise ????

Quote from abc1
    Quote from darac11

Uživaj dok traje🤣😁

"Pusti nek' traje
    Sve dok traje dobro je
    Ne obećavaj ništa, ja te ne tražim ništa
    Lijepo je i to je sve…"

^^ To mi zazvučalo ko tekst neke kuruze :)

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• All
    • April 16, 2025 at 3:22 PM

Ono kupim malo po dobroj cijeni i eto ti nestrpljivih. Pa opet malo i evo ih opet.... Dokle ??? :)

• Dionice banaka i perspektive

• All
    • April 16, 2025 at 3:16 PM
    Quote from deny_09

Banke u USA su rasturile. I ovdje očekujem isto...💪

Ocekujes da rasture korisnike ili ?

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• All
    • April 15, 2025 at 2:43 PM
    Quote from smrznuti

Ma da sam jasan ... neka isplate još pa cu si sam krojit sudbinu... ali , pitam dali postoje i bolji načini

Kako za koga.

• All
    • April 15, 2025 at 2:36 PM
    Quote from smrznuti
    Quote from All

:) Ja sam očekivao oko 65E. Mozemo na ti ? Vi ne bi jos ? :)

Zašto trošiti novce na porez na dividendu 12% ? Ima valjda i drugih načina za nagraditi dioničare (otkup vlastitih dionica ?! )

To ti bas i nije meni nagrada. Radije platim 12% :)

Quote from darac11
    Quote from smrznuti

Zašto trošiti novce na porez na dividendu 12% ? Ima valjda i drugih načina za nagraditi dioničare (otkup vlastitih dionica ?! )

A šta vam smeta taj porez? Em je najmanji em je najbliže "pravednosti".

Do sad nisam vidii ikoga tko se protivi povecanju dividende. :)

• All
    • April 15, 2025 at 11:12 AM
    Quote from Blabla
    Quote from All

A izvanredna nista ? :(

Digli su dividendu s 31,75 na 79,54, dakle za nekih 150%, i vi pitate za izvanrednu dividendu? ?(

:) Ja sam očekivao oko 65E. Mozemo na ti ? Vi ne bi jos ? :)

• All
    • April 15, 2025 at 10:53 AM

A izvanredna nista ? :(

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• All
    • April 15, 2025 at 10:51 AM
    Quote from darac11
    Quote from All

:) Ja trejdere uopce ne shvacam ozbiljno kada pričaju o svojim pothvatima ....

Super. Hvala. Znači nisam jedini koji im ne vjeruje😁

A gle, pa bili smo i sami nekada trejderi. ^^

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• All
    • April 14, 2025 at 12:24 PM
    Quote from Bull_over_Bear

Ja cu bit zadovoljan i sa pozitivnom +0% ako naknade pokriju pad depozitnih kamata (razlika Q1.2024-Q1.2025)

Lijepo vidjeti da se netko brine za banke. :);)

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• All
    • April 14, 2025 at 11:08 AM
    Quote from dionicar

cak nismo pali ni za puni iznos dividende u % ;)

Stignemo jos popadati. :) Nemoj zeljeti ;)

• All
    • April 14, 2025 at 11:06 AM
    Quote from darac11
    Quote from All

Zaboravio si reci za trejdere koji imaju debeli nos.

Pa po "hvalospjevima" mojih frendova trejdera svi imaju debeli nos ili debelo lažu! Ja sam probao i poprilično izgubio.

:) Ja trejdere uopce ne shvacam ozbiljno kada pričaju o svojim pothvatima ....

• Trumpove carine

• All
    • April 13, 2025 at 12:25 PM
    Quote from Backdraft
    Quote from All

A tko bi drugi platio carinu i namete nego krajnji potrošač ??

Uz ovakve visoke carine na kinesku robu ako zele ostati konkurentni ce i firme morati preuzeti dio tereta. Ili biti kreativni pa obilaziti carine preko drugih zemalja, sto neke vec i rade.

Kinezi ce kupiti dio Amerike da ostanu konkurentni, a to je mislim Trumpu zadnje sto zeli, al mislim da ce i kod Evrope biti isto, no sami smo si krivi. Ne moze se vise zivjeti od bajki i poluproizvoda sa duplo previsokom cijenom. Vremena su se promjenila. Tesko je vise naivca koji ce kupiti "das auto" kad za manje para mozes dobiti i pravi auto. To je primjer.

• THNK (Tehnika d.d.)

• All
    • April 13, 2025 at 12:19 PM
    Quote from Lemi
    Quote from dionicar

Tko to kupuje tehniku ?

Od prvih 10,dioničari pod brojem 3,8,9 i 10.Dionicar pod brojem 3 je prekjučer proda 200 komada a kupili dioničari 8 i 9.:) Ne kužim taj posao,kupiš po 25-26 pa prodaš malo po 24,40,a danas se opet pocisti sve do 26.

Tako se kupuje. Sto nije jasno ?!? Ako ne prodajes ispod cijene tada sam sebi dižeš cijenu, a kad zavrsavas onda skines sve do neba i zakucas. :)

• Trumpove carine

• All
    • April 13, 2025 at 10:01 AM

A tko bi drugi platio carinu i namete nego krajnji potrošač ??

• All
    • April 11, 2025 at 11:17 PM
    Quote from darac11
    Quote from accountant

morate nešto shvatiti (a to ponavljaju na skoro svim podcastima/tvitovima/kanalima): kad je VIX ovako visoko, to je raj za trejdere a pakao za value investitore i držatelje long pozicija

VIX rijetko prelazi 30, čak mislim da je 19 granica iznad koje većina znalaca kaže da nemaš kaj tražiti u držanju pozicije dulje od par dana već uzmi prvi profit koji se ukaže i unovči to; također držanje preko noći u sljedeći trgovinski dan (ili preko vikenda) je čista kocka

VIX je 7.4. udario 60 i od tada se nije nešto pretjerano 'smirio', divlja amo-tamo sa svakim naslovom

ako nemate želudac za 'kupi dip, prodaj rip' onda bolje da pričekate da on padne bar ispod 20

ja za usporedbu s VIX-om ispod 19 trenutno ostvarujem jednake profite na trejdu sa samo 1/3 uobičajene poluge odn. uloga, slično bi bilo i s gubitcima da ih ne kontroliram na način što sam dodatno 'stegnuo' stop-loss pa me možda i izbaci iz nekog trejda koji bi kasnije postao profitabilan ali... bolje propušten priljev nego da mi račun presuši

jučer sam recimo od otvaranja bio u šortu, kasnije se prebacio na long (gledajući samo tri stvari: VIX, VOLD i ADD) i uspio zaraditi na njemu unatoč tome što je SPX bio debelo u crvenom

risk management, sizing, profit taking - sveto trojstvo ovih dana preko bare

Display More

Prije par dana sam napisao da je ovo raj za trejdere.

Display More

Zaboravio si reci za trejdere koji imaju debeli nos.

• All
    • April 11, 2025 at 12:17 PM
    Quote from accountant

morate nešto shvatiti (a to ponavljaju na skoro svim podcastima/tvitovima/kanalima): kad je VIX ovako visoko, to je raj za trejdere a pakao za value investitore i držatelje long pozicija

VIX rijetko prelazi 30, čak mislim da je 19 granica iznad koje većina znalaca kaže da nemaš kaj tražiti u držanju pozicije dulje od par dana već uzmi prvi profit koji se ukaže i unovči to; također držanje preko noći u sljedeći trgovinski dan (ili preko vikenda) je čista kocka

VIX je 7.4. udario 60 i od tada se nije nešto pretjerano 'smirio', divlja amo-tamo sa svakim naslovom

ako nemate želudac za 'kupi dip, prodaj rip' onda bolje da pričekate da on padne bar ispod 20

ja za usporedbu s VIX-om ispod 19 trenutno ostvarujem jednake profite na trejdu sa samo 1/3 uobičajene poluge odn. uloga, slično bi bilo i s gubitcima da ih ne kontroliram na način što sam dodatno 'stegnuo' stop-loss pa me možda i izbaci iz nekog trejda koji bi kasnije postao profitabilan ali... bolje propušten priljev nego da mi račun presuši

jučer sam recimo od otvaranja bio u šortu, kasnije se prebacio na long (gledajući samo tri stvari: VIX, VOLD i ADD) i uspio zaraditi na njemu unatoč tome što je SPX bio debelo u crvenom

risk management, sizing, profit taking - sveto trojstvo ovih dana preko bare

Display More

Razumijem sto pricas i donekle se slazem, ali prvo sto ne mozes generalizirati jer nisu sve dionice jednako likvidne niti imaju sve dobre fundamente, isto tako neke imaju svijetlu, neke tamnu bližu ili dalju budućnost, a česta izmjena pozicija ti je poprilično velika mogučnost da ces naletit na ćorke, osim ako nisi majstor sa nosom većim od pinokia. :) Mene uopce ne diraju panicari. Stalno motrimo situaciju i prilagodavamo se situacijama ali ama bas nikad ne ulazim u stampedo bilo kupnje bilo prodaje. Traderi su nesto sasvim drugo, to su po meni mladi, hrabri ljudi koji su željni dokazivanja. Prosli smo te faze, sada uglavnom gledam startup ili tvrtke pogodene nekim nepredvidenim zlom ili podcijenjene iz nekog treceg razloga i samim time kad se počnem pozicionirati cijena ide gore jer nasa burza je mala i ne trebas imati ogromne novce da izmjenis tok vrijednosti papira ...... A Trump je najavio da ce prilagoditi carine i sve smo to mogli očekivati, al obzirom da je divljak on je napravio show i sad eto stampeda su neminovna. I biti će i debelih akcija, ali i pušinga. Tesko je tu postaviti algoritme za investiciju, pogotovo jer je tu jos i Putin .....

• INGR (INGRA d.d.)

• All
    • April 11, 2025 at 9:12 AM
    Quote from Medvjedic
    Quote from SILVIO2024

Kupuje... d.d.

...i uskoro ulazi u TOP10

8)

Kao što ste rekli
    8)

Agresivniji ulaz zna nerealno podici cijenu.

• All
    • April 11, 2025 at 8:27 AM
    Quote from Joskocro

Trump je nekima omogućio dobru zaradu u kratkom vremenu. Svjesno ili ne?:/

A tip je tek na početku svog mandata, stoga tko zna što nas još očekuje?=O

Nadam se da ce se stabilizirati. On je najavio sve to sto radi, samo sto je to izveo na mozemo cak reci nasilan način ..... Sve tvrtke koje proizvode u kini su sto se tiče izvoza Ameriku u losoj poziciji, a to je on koliko vidimo i zelio, a sad cemo vidjeti kako ce se obracunati sa EU gdje su mlijeko i kiflice od ljudi, a sa Trumpom i Putinom se mora imati mozga i stav inace nista od posla

• Trumpove carine

• All
    • April 10, 2025 at 1:12 PM
    Quote from Backdraft
    Quote from fantom

A kakve veze imaju americke carine s ostatkom svijeta? Americke carine su problem americkih drzavljana, ne tebe. Nisi ti bas najbistriji, izgleda....

Haha oprostite, ali dovoljno sam bistar da prestanem raspravljati s nekim tko ne zna razliku izmedu poreza i carine i tko pita kakve veze imaju americke carine na ostatak svijeta.

Lijep pozdrav

Mislim da je nebitno da li se zove porez ili carina. Ako uvozis Kineski proizvod koji kosta 5E sa poštarinom i Hrvatska opali na to 3.5E zvalo se to carina, porez ili 1E carina + 2.5E porez tebi dođe na isto, tako da mislim da je na to aludirao. BTW smatram da rasprave ne bi smjele se spuštati na osobnu razinu bez obzira slagali se ili potpuno ne slagali ..... Osobno radije razgovaram sa neistomišljenicima jer tada vise naučim bez obzira promijenio misljenje nakon rasprave ili ostao na istome.:)

• Turističke dionice i perspektive

• All
    • April 10, 2025 at 11:58 AM
    Quote from darac11
    Quote from All

Nekako se bojim da cemo biti i po pitanju prve stavke losiji .... :(

Probaj si rezervirat smještaj u udarnim gradovima kada se održavaju događanja ili festivali? Npr: Split za Ultru i Novalja za Sonus? Od slobodnog smještaja ni s🥲.Osim onih vila za 1000 eura noć njih imaš slobodnih koliko hočeš.😂

Mislio sam zbog cijena, rata, .....

1. Privacy Policy
  2. Kontakt