1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. All

Posts by All

• ZITO (Žito d.d.)

• All
    • October 2, 2025 at 4:20 PM
    Quote from goranlagea

malo se bojim da ne bude kao CKLM, gore-dole pa nigdje na kraju. Doduše ovi su, bar po prospektu i planovima dinamičniji. Ne poznam hranu, priznam, ušao sam i to dobro pa ćemo vidjeti. Kupim s namjerom da nikad ne prodam.

Mislim i nadam se da je ovdje jedini problem taj sto smo preplatili pa cemo se nacekati da rezultati dostignu cijenu. Ckml sam gledao pred koju godinu i vidim da sam dobro procjenio ....

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• All
    • October 2, 2025 at 3:47 PM
    Quote from JoSko111
    Quote from All

Kupio nesto po 660 prije i sad u zadnjoj turi po 640, (sad mi je ulazni prosjek 544.88 al i da sam ga digao i na 700 mislim da bi bilo dobro). Ostalo je dosta novaca tako da cu nazalost ipak morat po skupljim restoranima :) Uvijek neko dobro na zlo dođe, mada skuplje restorane nikako ne smatram boljim od prosječnih, čak se usudim reći da povoljni OPG-ovi i mala domačinstva nude kvalitetniju hranu i piće od ušminkanih fancy restorana, a o atmosferi da ne pričam .... ^^

Hmmm, pa kolega ispada da ste lagali da čekate niže.

Morate oprezno. Neki bi ovdje mogli pomisliti da ništa što pišete nije istina.

Nije istina !!! Da ste pratili vidjeli bi da sve sto sam radio sam i rekao. I da, cekao sam nize i zato nisam veliku vecinu planiranoga kupio, a niti vise necu. Sto sam jamio jamio ... Malo spana jos mozda

• All
    • October 2, 2025 at 2:06 PM
    Quote from JoSko111
    Quote from All

Jesu li fondovi pri kraju s iskrcavanjem ?

Mislio sam da ti jos čekaš da padne ispod 640? Ništa od skupih restorana?

Kupio nesto po 660 prije i sad u zadnjoj turi po 640, (sad mi je ulazni prosjek 544.88 al i da sam ga digao i na 700 mislim da bi bilo dobro). Ostalo je dosta novaca tako da cu nazalost ipak morat po skupljim restoranima :) Uvijek neko dobro na zlo dođe, mada skuplje restorane nikako ne smatram boljim od prosječnih, čak se usudim reći da povoljni OPG-ovi i mala domačinstva nude kvalitetniju hranu i piće od ušminkanih fancy restorana, a o atmosferi da ne pričam .... ^^

Quote from fantom
    Quote from All

Tebe pitam odakle si zaključio da ce otkupiti dionice od malih dioničara ako planiraju investirati novce u Americi ?

Nisam ja ništa zaključio, quotao sam Dadu. Možda ste blokirali jedan drugoga, pa ga ne vidiš...U svakom slučaju, moj odgovor je bio sarkastičan...Prošlu godinu je Koei završio sa 7m eura na računu, jedva da imaju za kavu a ne za otkup preko 1 milijarde vrijednosti od malih dioničara...

Pusti ti to, nije uopce loša tvrtka. Mislim da smo napravili dobar potez sa dopozicioniranjem bez obzira sto nismo jos jednom dočekali akciju ispod 600.

• All
    • October 2, 2025 at 12:50 PM

Jesu li fondovi pri kraju s iskrcavanjem ?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • October 1, 2025 at 11:59 AM
    Quote from misterno

ovo danas već ulazi u područje povoljnog... trikvartalna zarada je krajem ovog mjeseca?

Gdje si napeo ? :) Tek završio 9mj .... Biti će, strpi se ..

Quote from mesetar

Dok netko ne odluči slupati cijenu nazad, ili ne dođe velika svjetska recesija pa je slupaju na 4, kao u 4 .mj.

Prije ce je "slupat" na 10 nego na 4.;)

• All
    • October 1, 2025 at 11:44 AM
    Quote from renchi

Kao da će traziti strateskog partnera.

Mislim da sanjaju za sada. Vidjeti cemo poteze jer nije da nisu sposobni, čak štoviše ....

• All
    • October 1, 2025 at 7:38 AM
    Quote from fantom
    Quote from All

Planiraju investirati u Americi i kako ce onda otkupiti dionice ??? Gdje si to pročitao ?:)

Imaš u quotanom postu, ako mene pitaš. Mislim da bi se trebao ili naučiti quotati ili čitati s razumjevanjem...

Tebe pitam odakle si zaključio da ce otkupiti dionice od malih dioničara ako planiraju investirati novce u Americi ?

• All
    • September 30, 2025 at 4:39 PM
    Quote from fantom
    Quote from Dado

https://www.poslovni.hr/hrvatska/besli…e-sad-a-4504144

Što znači zadnja rečenica .... dokapitalizacija ... ili otkup dionica od manjiskih dioničara u KODT, KOTR, DLKV ... ?

Planiraju iskorak na tržište SAD pa će lovu spizdit na otkup dionica od malih dioničara, iako imaju više od 2/3 glasova u spomenutim društvima. Ima smisla...

Planiraju investirati u Americi i kako ce onda otkupiti dionice ??? Gdje si to pročitao ?:)

• All
    • September 30, 2025 at 1:06 PM

Ali nije uopce trebalo biti tako. Mogli smo jos dokupiti na ispod 600 :)

• All
    • September 30, 2025 at 12:46 PM
    Quote from Takamina

Očito interesa i para za skupljanje ima. Mislim da je 640 limit ispod kojeg više neće bit pada cijene.

Meni se isto sve više čini

• All
    • September 30, 2025 at 12:23 PM

Lijepo je roknulo 2 miliona E :)

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• All
    • September 30, 2025 at 10:31 AM
    Quote from IWC

Zbog njenog odlaska je ERNT išao gore?

Ernt mora izrasti jer je debelo u zaostatku. ;)

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• All
    • September 26, 2025 at 8:05 AM

Biti ce zanimljivo ....

Gordana Kovačević nakon 20 godina odlazi s čela tvrtke Ericsson Nikola Tesla. Zna se i nasljednik
    Gordana Kovačević nakon 20 godina odlazi s čela tvrtke Ericsson Nikola Tesla. Zna se i nasljednik
    forbes.dnevnik.hr

• All
    • September 25, 2025 at 3:02 PM
    Quote from JoSko111
    Quote from All

Drži li ga drži netko na 640. :) Do kada više ??? :). Ja napeto čekam i čekam "pucanje brane" Mislim da nisam jedini ....

Meni već sad izgleda ok za kupiti.

Uskoro će izvješće, može samo gore onda.

A pa naravno da ti je ok kad ti ne hodas po skupim restoranima ko ja !! :) Bi te pitao da si na mome mjestu ...

P.s. i ja izbjegavam skupa mjesta, al se samo pravim ko da ne. ;) al nemoj nikome reći

• All
    • September 25, 2025 at 2:25 PM

Drži li ga drži netko na 640. :) Do kada više ??? :). Ja napeto čekam i čekam "pucanje brane" Mislim da nisam jedini ....

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • September 25, 2025 at 11:16 AM
    Quote from Martin

Upravo tako, on je svoju dionicu puta odradio, pogotovo u krizna vremena, ali očito se nije uklapao u neke nove vizije ili prilike i zato je očito otišao. Mi sada tu naklapamo, ali nakon nekog vremena stvari ipak postaju jasnije. Naprasno je prodao svoj veliki paket dionica, po cca 14€, to mi također prilično čudno, očito je htio svaku vezu s firmom raskinuti.

Krizno doba za njegove vladavine ? Bajka. Otkerao je veliku vecinu dionicara. Sada je daleko nepovoljnija situacija pa vidimo da se nesto radi. I nije on svojevoljno otisao, a logicno je da je prodao dionice.

• All
    • September 24, 2025 at 9:43 PM
    Quote from alfa1

Očito imamo drukčije viđenje stvari, pa me zanima kako vi vidite stvar.

Da li po vama treba cijena mirovati 5-6 godina dok im NAV ne poraste značajno kako bi nakon toga mogli mirno pratiti rast cijene bez prodaje?

Po meni nije isto da li je linija potpore na 550 ili na npr. 700 €.

Po vama to nema veze?

Ako npr. fond ima 100 dionica po 500 €, to je više nego ako je cijena 800 €, ali im je ostalo 50 dionica, jer su ostale prodali.

50000 € naprema 40000 €, što prije smanje broj dionica koji imaju i taj novac prebace u nešto što će im povećati NAV, to bolje. Čak i ako novac stave na banku bolje je za dioničare.

Za dioničare je bolje ako cijena raste, nego ako se mogu hvaliti kako godinama kupuju "jeftine" dionice. Par mjeseci mirovanja cijene dionice ne bi riješilo ništa, trebale bi godine.

Veću dobit imaš ako cijena raste, bez obzira da li dokupljuješ ili ne, nego ako godinama "jeftino" dokupljuješ.

Sigurni ste da se ništa u međuvremenu neće dogoditi i da će nakon par godina mirovanja cijene i zarade od 0 €, cijena skočiti kao da nije ničega bilo, kao kada pritisnete PLAY nakon PAUSE?

Može li neka vaša računica? Kako vi to vidite.

Samo bez cjepidlačenja, ako može u grubo kako vi to vidite.

Hvala.

Display More

Za ozbiljnu procjenu ste dali premalo informacija a za neozbiljnu previse tako da vam mogu reci samo jedno. Moja računica je da kad se istresu fondovi cemo imati prirast a do tada ocekujem pad osim ako nece nestrpljivih biti dovoljno da uzmu sav visak. Ukratko.

• ZITO (Žito d.d.)

• All
    • September 24, 2025 at 2:13 PM
    Quote from mesetar

Dionica nije nimalo jeftina, i teško da ima nekog prostora još jako dugo vremena tu.

Ako se profitabilnost pokaže lošija nego dosad (tj.ako su izvješća prije IPO-a uljepšavana, što je zapravo lako vjerojatno), neće biti baš veselja tu dugo vremena.

Biti ce bolje jer su pokrenuli dosta toga sto cemo vidjeti u FI druge godine no to nikako ne opravdava cijenu koju smo plaćali, ali ljudi koji gađaju na duge staze poput mene mislim da nisu pogrijesili preplativsi je za tih nekih 20-30% to jedan bolji kvartal ispreskače.

• ZITO (Žito d.d.)

• All
    • September 24, 2025 at 1:02 PM
    Quote from Wolfshar

Mislim da nema straha za zito, imaju najmodernije farme i nebi trebalo bit problema..

Ja sam dokupio na nizim razinama od ipo, veliki je broj prodavaca i kad se malo unormalizira stanje opet cu se ukljucit

Ja sam preplatio po ipo da se ne hrvam i grizem al i dalje mislim da ove g ne vrijedi vise od 15

• ZITO (Žito d.d.)

• All
    • September 24, 2025 at 12:37 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from All

Ne usudim se uopce razmisljati u tom smjeru.

Ja sam već unutra i razmišljam podebljat.....

Za sad jos ne. Cekam koei ...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt