1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. All

Posts by All

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• All
    • November 15, 2025 at 8:56 AM

Ako koga zanima ...

Novi šef Ericssona Nikole Tesle o viziji konkurentne Hrvatske na FER Connectu
    Kako tehnološki razvoj oblikuje konkurentnost Europe, Kine i Hrvatske, tema je kojom će se na petom izdanju FER Connecta pozabaviti dr. sc. Siniša Krajnović,…
    www.tportal.hr
  • ZITO (Žito d.d.)

• All
    • November 15, 2025 at 8:54 AM
    Quote from mesetar

Kupnja Zvijezde gotova stvar, a nitko ništa ne komentira, niti udara po asku do 2x ?

Ili još mnogi ne znaju?

Cijena tek na razini iz IPO-a nakon takvih vijesti?

Nisam li stavio clanak o kupnji Zvijezde ?

• Strategija razvoja tržišta kapitala u Hrvatskoj

• All
    • November 15, 2025 at 8:52 AM
    Quote from TheMandarin

https://www.novilist.hr/novosti/gospod…zorskih-zapisa/

Ovo je sve što treba znati o financijskoj pismenosti građana RH, 610 milijuna eura u roku 3 dana je upisano s povratom 2,6% dok je realna inflacija bar duplo veća. Sredstva na računima i štednjama da ne spominjemo.

Da bas sam ti zelio reci. Ovi koji kupuju trezorce su "napredniji" u odnosu na banke i čarape. :) Vec su mi objasnjavali kako trezorci pokrivaju inflaciju no moja matematika govori suprotno

• Strategija razvoja tržišta kapitala u Hrvatskoj

• All
    • November 13, 2025 at 9:43 AM

Eto novosti za one koji vole drzavne obveznice. Imato ce jos jedan oblik investicije ....

Korak u dobrom smjeru: Hrvatska sprema svoj državni IPO fond, ideja je potaknuta češkim primjerom
    www.poslovni.hr
  • ZITO (Žito d.d.)

• All
    • November 13, 2025 at 8:54 AM

Ciparskoj tvrtci koja je osnovana u 9mj 2025. Hmm

Žito prodalo četvrtinu čepinske Uljare ciparskoj tvrtki
    Tvrtka Equinor Limited osnovana je u rujnu ove godine, a prema ugovoru može u budućnosti povećati svoj udjel do 50 posto, ali i Žito ima pravo otkupiti dionice…
    lidermedia.hr
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• All
    • November 12, 2025 at 8:41 PM
    Quote from umalo

https://www.poslovni.hr/financije/hbor…fondove-4511001

Hoćeli ovdje koja šuška kapnuti kako bi se pbz rasteretio

Nemoj se ljutiti ali.meni se kaka od takvih institucija ... :(

• All
    • November 12, 2025 at 5:06 PM

Malo štiva

Končar pripaja Ink projekt, jača kapacitete u segmentu projektiranja
    www.poslovni.hr
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• All
    • November 12, 2025 at 3:17 PM
    Quote from safarick
    Quote from All

Pa di se guraš tamo i popikavaš po robi ? :). Pusti neka rade ljudi ! Inače lijepa informacija iz prve ruke. :thumbup:

Moram proći svako jutro do ureda...

Zato i imamo info iz prve ruke :). Samo da ne budes ko nasi ministri pa da bude ured pun transformatora ^^

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• All
    • November 12, 2025 at 9:49 AM
    Quote from safarick

Zadnjih par tjedana je ludnica po dvorištu pored mjernih....hrpe transformatora po krugu spremne za otpremu..nemaju ih više kuda stavljati pa su posvuda po krugu tvornice...8)

Pa di se guraš tamo i popikavaš po robi ? :). Pusti neka rade ljudi ! Inače lijepa informacija iz prve ruke. :thumbup:

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• All
    • November 10, 2025 at 2:35 PM
    Quote from smrznuti
    Quote from fantom

A kupovanje neproduktivne imovine u sklopu Grupe (368m prihoda, 10,05m dobiti, 2,7% marže), za male dioničare nema vrijednosti ako mogu ciljano kupiti samo onu produktivnu...

I ta neproduktivnost je uklesana u kamen i ne može biti niti lošija niti bolja !?

Mene su debelo uvjeravali da grijesim kada sam kupovao dlkv i mislim da ce promijeniti misljenje, ako vec nisu, jer od kontraproduktivnog postaju superproduktivni, slično je bilo i sa kodt, a vidimo da ljudi nemaju povjerenja u samu maticu. Zasto, fakat ne znam. Vrijeme ce pokazati. Cim fondovi stanu sa istresanjem vidjeti cemo koliko vrijedi koei. ;)

• All
    • November 10, 2025 at 2:28 PM
    Quote from fantom

Ja nisam ni baba Vanga ni Vidoviti Milan, pa da se igram predviđanja kretanja cijene. To je za burekdžije, mene zanima vrijednost....

Cijena se ne mora kretati u skladu s vrijednosti i s njom se može manipulirati. Kada si na zatvorenom tržištu u kojem financijski nepismeni ljudi slijepo slijede influencere pri donošenju investicijskih odluka, oni mogu utjecati da naraste cijena nečega što nema vrijednosti...

A kupovanje neproduktivne imovine u sklopu Grupe (368m prihoda, 10,05m dobiti, 2,7% marže), za male dioničare nema vrijednosti ako mogu ciljano kupiti samo onu produktivnu...

Ako zeliš da budem iskren reći cu ti da su predviđanje financijskih stručnjaka situaciji na zse ravna predviđanjima naših mama. Ako imas nesto iskustva tada ti je sigurno jasno o cemu govorim .... Da me krivo ne shvatis, ne likujem ja zbog toga sto je to tako niti zelim da ti promijenis misljenje .....:)

• All
    • November 10, 2025 at 9:46 AM
    Quote from fantom
    Quote from All

Imam pitanja za obojicu.

Ne znam na koji način netko sa sigurnoscu ovako sa strane moze utvrditi da upravo taj koji izlazi iz kodt ulazi u koei ?

A sto se tice isplativosto pozicioniranja u koei.

Nije li koei matica koja drzi kodt, kotr, dlkv ...?

Nije li koei na akciji zbog velikog izlaska fondova (zakonskih obveza 5%) ?

Ne znam ni ja kako netko to može utvrditi.

Nisu li kodt, kotr i dlkv također izlistani na burzi pa možemo steći direktno vlasništvo u njima, za razliku od kpt-a i ostalih 16 društava u grupi koji nisu i ne možemo steći vlasništvo nikako drugačije osim kupnjom Koei-a?

Koei je na akciji zato što je Kodt na još većoj akciji koji čini 2/3 njegove vrijednosti. Fondovi s time imaju vrlo male veze...Koei bez transformatora ne vrijedi nama malim dioničarima manje više ništa.

Display More

Da se krivo ne razumijemo. Ne govorim nista protiv kodt, kotr2, dlkv. I sam ih drzima. Ali mislim da ce lakse koei skočiti na 1300 nego kodt na 7000.

• All
    • November 9, 2025 at 12:13 PM
    Quote from fantom

Ili netko nije baš previše bistar s obzirom da Kodt čini 2/3 dobiti Grupe, ima uvjerljivo najveće marže, najveći udio u prihodima i najveći potencijal za povećanje istih. Kupnjom dionica Koei-a se indirektno kupuje Kodt + gomila za sada neproduktivne imovine koji svi zajedno prave 1/11 dobiti Kodt-a, i sa znatno manjom dividendom koja se isplaćuje iz dividende Kodt-a i Kpt-a (s obzirom da Grupa bez njih + Kotr +Dlkv posluje s pozitivnom 0).

Imam pitanja za obojicu.

Ne znam na koji način netko sa sigurnoscu ovako sa strane moze utvrditi da upravo taj koji izlazi iz kodt ulazi u koei ?

A sto se tice isplativosto pozicioniranja u koei.

Nije li koei matica koja drzi kodt, kotr, dlkv ...?

Nije li koei na akciji zbog velikog izlaska fondova (zakonskih obveza 5%) ?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• All
    • November 8, 2025 at 8:43 PM

Hvala na klipu, ali ne mogu sakriti da sam razocaran sa kolicinom iznesenih informacija. Otprilike svi znamo da se sve ubrzava te da se sve projektira na sve kraci rok, ali situacija je takve zadnjih 10-15g ....

• Birtija

• All
    • November 7, 2025 at 12:10 PM

Covjeku prijeti 5g zatvora jer se zaigrao i premijeru rekao što misli. Vracamo se mi polako korijenima

Plenković svjedoči na sudu u Zlataru: Doznajemo o čemu je riječ
    Muškarca se tereti za četiri komentara protiv premijera koja su mu, kako piše u obrazloženju, izazvala strah
    net.hr

• All
    • November 7, 2025 at 12:09 PM
    Quote from Marty McFly
    Quote from All

25.000 kom viška ??

Da.

Prema zadnjem stanju PBZ CO ima ukupnu imovinu 4.346.327.636 EUR.

5% udjela u toj imovini (što im je granica) iznosi 217.316.381 EUR.

Kad taj iznos podijeliti s cijenom od 650 EUR/dionica, to znači da mogu imati maksimalno 334.332 dionice kako bi bili usklađeni.

Zadnje prijavljeno stanje im je 359.264 komada.

359.264 - 334.332 = 24.932 komada.

Display More

Neka naprave akciju pa cemo im pomoći da se rješe viška. ;) Ja vrlo rado pomažem u takvim situacijama ako imam sa čime ...:)

• All
    • November 7, 2025 at 11:55 AM
    Quote from Marty McFly

Nisu fondovi ispucali sve.

PBZ ima nekih 25000 komada viška na ovim cijenama (prst puta oko)

25.000 kom viška ??

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• All
    • November 6, 2025 at 10:37 PM
    Quote from Jakosin

I burza nam je mrtav konj, ako ćemo predvoditi onih 7 regionalnih burzi o čemu se naveliko divani, onda je to 7 mrtvih konja=O

Bas pitao u birtiji kako mali dioničari gledaju na ovo zakuhavanje oko rata ....

• Birtija

• All
    • November 6, 2025 at 10:35 PM

Zanima me kako mi mali dioničari gledamo na ovo kuhanje oko ozbiljnijeg rata ? Ima li tko kakve pametne misli ?

• All
    • November 6, 2025 at 1:46 PM

Eto rješeno i to

Končar preuzeo većinski udio u svom dugogodišnjem dobavljaču
    TVRTKA Končar – Distribucijski i specijalni transformatori (D&ST) izvijestila je danas da je stekla većinski vlasnički udio u tvrtki Novi Feromont, proizvođaču…
    www.index.hr
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt