1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. All

Posts by All

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • August 1, 2025 at 8:05 AM
    Quote from split009

Mislim da od novog rasta zasad nista.. ocekujem kolebanje cijene između 12.4 i 14.6 eura narednih 2 mjeseca. Idući report je presudan jer može u lošem slučaju vratiti dionicu na 10. Bolja varijanta je rast do 18 i opet pad ispod 14.

Pa Ruska je tvrtka. Da ne ocekujem suradnju s kinezima ne bih uopce gajio nade .....

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • July 31, 2025 at 4:45 PM
    Quote from split009

Nema garancije da ce iduće izvješće biti odlično. Zabrinjava veliki pad prodaje. Očito su auti postali preskupi, a konkurencija iz Kine je malo reći strašno opasna.

Najstrasnije je to sto kinezi se uopce ne šale od kvalitete do cijene .... Ako se ne skockaju biti ce Ili si sa njima ili te nema ...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • July 30, 2025 at 12:00 PM

Ne mogu a da ne primjetim da se na ovoj temi nevjerojatna količina "negativne energije" skupila. :(. Pokusavam shvatiti zasto, al podkapacitiran sam ......

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• All
    • July 30, 2025 at 11:35 AM

Eto mako štiva ....

Novi ugovori tvrtke Ericsson Nikola Tesla vrijedni više od 11 milijuna eura
    Potpisani su novi ugovori iz područja digitalne transformacije i poslovnih komunikacijskih sustava vrijedni više od 11 milijuna eura.
    forbes.dnevnik.hr
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• All
    • July 30, 2025 at 11:02 AM
    Quote from Sheki
    Quote from umalo

Tako je jučer bilo izvješće dlkv pa je danas u crvenom

Jel jučer kad je izašlo izvješće isto bio u crvenom?

Crvenom what ??

• MONP (MON PERIN d.d.)

• All
    • July 30, 2025 at 8:44 AM

Sjela dividenda upravo. :)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • July 29, 2025 at 12:51 PM
    Quote from betys

U pravu ste. i Vi i kolege ovdje..

Odlično su krenuli, imaju vjetar u leđa, firma za poželjeti. nema smetnji i okolnosti koje bi je srušile

Međutim, sablazan i kosturi iz onih vremena nikako da napuste glavu

Ja sam isto povratnica. :)8)

Kosturi i trakavice idu nama u korist da se mozemo jos dopozicionirati bez obzira sto smo krenuli na oko 3E pa sadasnjih 7 izgleda skupo .... :)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • July 29, 2025 at 12:33 PM
    Quote from misterno

Čekamo, al čekamo na 7 😎

Dok ne postane dvoznamenkasta :)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • July 29, 2025 at 11:16 AM
    Quote from betys

Čekamo i nadamo se najboljem...

Za brigu nema nikakvog razloga. Sve ide po planu. Čak i brže nego što smo se nadali ;)

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• All
    • July 29, 2025 at 10:33 AM
    Quote from safarick

Kad nešto dvije godine stagnira i pada, a nema naznake da će se nešto bitno promijeniti u poslovanju onda jednostavno u nekom trenutku prerežeš. Pogotovu jer su purani počeli letjeti, a ovo zabetonirano.... Imao sam previše ovih papirića zbog diverzifikacije portfelja, a da sam sve puknuo u Končare zarada bi bila mnogo veća. Tako da....eto skratio i ostavio malo da imam za burek svako ljeto od dividende..

Nazalost je kako kazes, al mislim da ne bi trebalo biti tako ....:)

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• All
    • July 28, 2025 at 11:56 AM
    Quote from SILVIO2024

Presuda Vrhovnog suda u korist banaka (najviše profitirala ZABA) je u velikom utjecaju na cijenu.

Bojao si se da ce biti drukcije ? Banke su ipak banke ... :)

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• All
    • July 26, 2025 at 10:03 AM
    Quote from smrznuti
    Quote from vodoinstalater

Mora propasti ovaj forum kada pojedinci šire ovakve dezinformacije: od kada je 35,5 mil = 38,5 mil ?

Istina... ispričavam se ... ovo u zagradi nisam trebao napisati ili sam trebao drukčije formulirati da sam jasniji u poanti "nije ništa posebno".

Isprika.

Kodt (i nešto kotr) su mi naaajveći dio portfelja. ta činjenica sve govori o mome mišljenju o kodt.

Postavljam si pitanje, dali je koei dionica sada bolji izbor od kodt dionice ?

Tj. dali će izvještaji koei biti "posebniji" od kodt izvještaja, pa možda time i prouzročiti da cijena koei ima veći potencijal rasta od cijene kodta.

Display More

Kodt je super diinica i da rade isto svake godine, al koei, kotr2 su podcijenjene dok dlkv tek počinje raditi tako da tko drzi te tri biti ce bogat i lijep :)

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• All
    • July 25, 2025 at 8:12 PM
    Quote from Hawk Tuach
    Quote from Tešanj

Ako fond ne smije imati jednu dionicu preko 5%portfelja onda PBZ,AZ i Erste moraju prodati na ovoj cijeni 500 000 dionica.Ako krivo računam ispravite nisam brojao u komad već otprilike.

Krivo ste izračunali. Ne znam kojom logikom ste se vodili, ali moguće da ste pobrkali 5% izdanih dionica i 5% vlastita portfelja (NAV), naglasak je na na NAVu, a ne ukupnom broju dionica.

Na razini cijene 570 € (i uz trenutni NAV koji se ne smije zanemariti), Erste Plavi i PBZ CO svaki ima cca 35,000 kom viška koje bi trebao riješiti (samo da zadovolji uvjet pasivnog prekršaja), dok AZ je debelo ispod 5% NAVa i on bi komotno mogao kupiti sav taj višak što druga 2 fonda moraju prodati.

AZ i je kupio u travnju po 430 na padajućem tržištu za 10 milijuna €, ali trenutno i oni prodaju za dobrovoljne fondove, (razlozi mogu biti limiti ili interna procjena),

Takođeru imajte na umu da su prodavali za manje fondove i na razinama iznad 500 pa kupili za veliki fond po 430 u momentu raspada tržišta.

A taman sam htio napisati. No Hawk je to strucno objasnio. Ja bi to zdravoseljacki ...

• All
    • July 25, 2025 at 11:35 AM
    Quote from smrznuti

Izašao izvještaj (jučer oko 16h) koji "nije ništa posebno" (čitaj nema porasta dobiti q2 2025 vs q2 2024 ) i od tada krece ovaj pad ... rekao bih da ćemo za ponovnih 4140 trebati pričekati i godinu dana (onako bubam) tj. mislim da je to to od rasta za neko vrijeme

Izvjestaj je kako smo i predviđali, obzirom da su na full kapacitetu ... Sve po planu. Da dobro netko kaze, izvanrednom divkom bi se mogli pocastiti :)

• All
    • July 24, 2025 at 10:48 AM
    Quote from Takamina

To bi doslovno trebao biti njihov prvi potez ako iole razmišljaju o dioničarima

Bolje ti je ovako. Moci ces reci da si netko i nesto ako drzis takvu zvjer u portfelju ^^ a i manje burekarenja buda s njom.;)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • July 24, 2025 at 9:41 AM
    Quote from superfly

Nebin toliko daleko išao što se tiče nove uprave, jer da nema povjerenja ne bi ovako cijena išla gore, a isto tako smatram da po okončanju rata Ad plastik će imat puno benefita po pitanju rusa u vlasničkoj strukturi i po pitanju ruskog tržišta. U isto vrijeme smatram da je Došen radio odličan posao u ovim turbulentnim vremenima.

Turbolentna vremena su izraz za nerad. Adpl je loše vođen zadnjih godina i rezultat je evidentan. Nadam se da je tome sada kraj te da ce nova uprava pokazati da vremena vise nisu turbolentna sto zelimo svi skupa, slagali se, ne slagali, bili bezobrazni ili imali normalan način komunikacije.:) A ovisno o njihovom daljnjem radu ovisiti ce zainteresiranost dionicara pa tako i cijene same dionice. Vrlo jednostavno.

• Žito d.d. - IPO

• All
    • July 24, 2025 at 8:59 AM
    Quote from bjane
    Quote from All

Eto štiva .....

https://www.poslovni.hr/burze/poznati-…e-zasto-4492297

nemam ništa protiv.

ali ni Podravka nije za baciti ,od kad su uzeli Belje ,Vupik...8)

Nisam tako hrabar. :)

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• All
    • July 24, 2025 at 8:35 AM

evo dividenda sjela upravo

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • July 24, 2025 at 8:06 AM
    Quote from Zvjezdani
    Quote from All

Imate velike srece sto.je gospon Došen maknut. Odmah je to popraceno cijenom. Da nije tako najvj bi rezultati bili vrli poput Petrokemije koju je dotični gospodin "oplemenio". ;). A sad me mozete ponovo bannat jer jasno je da istina boli. :)

Nastavljaš ti po starom pisati bedastoće.
    Pritom činiš klasičnu logičku grešku koja se zove Post hoc ergo propter hoc u značenju "Nakon toga, dakle zbog toga."
    To što je nešto slijedilo nakon nečega, ne znači da je upravo to tome uzrok.
    Cijena je išla gore zbog preokreta u poslovanju i odličnog FI-a, a ne zato što je Došen manut.

Dapače, cijena bi prema svemu sudeći bila već na 17 da je ovakve rezultate ispručila "stara i nova" uprava pod palicom Marinka Došena.

Da strašne rezultate ostvarivao zadnjih godina kao i Peruško .... Adpl nije bas u nekoj vrloj poziciji no sada ima nade .....

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • July 24, 2025 at 6:54 AM

Imate velike srece sto.je gospon Došen maknut. Odmah je to popraceno cijenom. Da nije tako najvj bi rezultati bili vrli poput Petrokemije koju je dotični gospodin "oplemenio". ;). A sad me mozete ponovo bannat jer jasno je da istina boli. :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt