A zasto mame ne uzmu HT ili Ernt ili ... ? Zlato
Posts by All
-
-
Dalekovod se može pokazati na burzi, što je nama važno, ali pokazatelji ne mogu napredovati tako brzo.
A znas kako to vec ide. Prvo 2-3-4 dobra izvješća za redom, onda dobri ugovori, pa malo reklame i krene i ako i dalje se tvrtka drzi dobro nastane stampedo. Eh i onda se pitas should i stay or shoul i go .... Tako je meni na kodt-u zadnjih par mjeseci .... I nije da nisam prikratio i nije da nisam spokojoniji .....
-
Dobro izvjesce, ali daleko je ero od blue chipa koji je bio. Mozda nas je kodt razmazio 😀
Ne možda !!!
-
Tu počinje moja briga jer nagrađivani poduzetnici i manageri u Hr obično za koju god završe opet u novinana u negativnom kontekstu. Držimo fige da ne bude tako i ovdje
-
Izvješće bolje od očekivanog.
Nešto se ipak događa i ostaje nada u dobru 2025 ✌️
Mislim da mjesta za brigu niti je bilo niti ce biti sljedecih godina
-
Jeli došlo vrijeme da se odustane od Trezoraca.
Dosta velik pad kamata. Padaju brže nego kod FED-a i ECB-a.
Dok inflacija raste brže i više nego li u drugim zemljama EU, kamate na Trezorce nam padaju.
Zar je moguće da Francuzi uz 40% manju inflaciju imaju gotovo duplo veću kamatu.
Do sad sam uzeo sve Trezorce i Narodne ali mislim kako treba sada udariti lagani bojkot. Teško da ću im posuditi novac za 2.xx kamatu.
Ponuda i potražnja. Dok god ljudi kupuju po 2.xx, Vladi odgovara.
Iskreno, a kada je uopce i bilo vrijeme za uzimati trezorce ?
-
Zasto ne dlkv ? Kodt je vec debelo skočio, a dlkv tek krenuo ...
Ključna je profitabilnost
Zanima me sto cemo reci za godinu dana, jer prije sam mislio da ce dalekovodu trebati nekoliko godina da pokaze svoje mogučnosti, al izgleda da sam se prevario te da cemo svjedočiti tome daleko ranije. A kodt je svoje pokazao i došao na vrh kapaciteta i bez obzira sto je top tvrtka mislim da za veći skok cemo se načekati ... Kako bi sev reklo tko je jamio jamio je.
-
S obzirom na pad cijene KOEI i komentare da će mirovinski fondovi još prodavati...
treba li ovdje privremeno izaći s idejom vraćanja kad oni završe prodaju?
Da !
I kupiti KODT koji je bolji i jeftiniji
Zasto ne dlkv ? Kodt je vec debelo skočio, a dlkv tek krenuo ...
-
Misliš pod time na neke parametre koncentracije? Ili vezano uz brzinu rasta dionice?
Jednostavnije. Jasno da je koncentracija tu ima možda i najvažniju ulogu. Ali svi koji određuju parametre jednostavno se ograde time da kada nešto prijeđe određeni postotak zarade, mora se ići van. Tako su sigurni da će nagrada biti dobra, voditeljima,, a reskir nikakav i svi zadovoljni.
Ne znam o kakvom riskiru pričaš ?
. Kakvu odgovornost nose fond manageri i koji regulatori i kako kontroliraju obzirom da se ne radi o njihovom novcu ???
-
Kako si zakljucio da je upravi do zajebancije?
Dujmovic ima 30% firme kojoj je mcap 100m+ eura. Kad se span vrati na 70 eura (cijene gdje je vec bio), Dujmovic vrijedi 10m eura vise. Mislim da mu nije do zajebancije
A bome i upravi koja takoder ima solidan jednoznamenkasti % firme.
Ne mogu ti bas u kratkim crtama objasniti no tvrtka je radila odlično do negdje kraja 23 ili početka 24-te kada je uprava odlučila igrati igre sa prodajo/otkupom dionica, nisu investirali viskove novaca u partnera Microsoft a sam Dujmovic je malim dionicarima sa svojom prodajom pa ponovnim otkupom pa jovo nanovo poslao ne znam kakvu drugu poruku nego da se zajebava. Dionicar sam i zelio bih da se upravo uprava prestane zajebavati i prime se posla bez obzira sto imaju pravo se i bahatiti i kupovati jahte i tjerati luksuze jer novaca ima. Sto se tice poslovanja to je predugo da bih uopce poceo.
-
Bilo bi, al zasto samo 55 ?
a neznam iskreno tko zna što bude sada u reportu koja zarada bude i najvažnije koliko novaca misle dati u div, a koliko dalje u neka ulaganja.
Ono što me zanima daj Security i da li se pokrenuo sa mrtve točke ili ne.
Paa nekako mi se čini da je upravi više do zajebancije nego rada i očekujem da se opet malo uozbilje i pokrenu jer nije da ne mogu i ne znaju....
-
Dionice Valamara su od početka godine porasle preko 21 posto – atraktivna vrijednosna ponuda za ulagatelje
Napokon
-
Skratio 15% Rivp po 6.60€
Nisi bas neki potez učinio ....
-
Skratio ADPL na 11.35 EUR.
Prije nego li gosp. Make America Great Again odluči opaliti još neke tarife iz objesti.
Mislim da su švapski proizvođači sami sebi presudili, a kinezi ce im samo zabiti penal. Narandasti opalio ne opalio doci ce na slično
-
All Pa ipak pretjeruješ, ja mislim da znam bar nekoliko, ma i više njih, koji nisu gadno zahebali
"Daj mi molim te navedi jednog ministra koji moze reci nesto a da to ima glavu i rep. Barem jednog ???"
Ajd utjesio si me.
-
All,
prema tvom upisu, izgleda da si ti jedan od onih koji prodaju jeftino i kupuju skupo.
Nazdravlje!
A dogodi se čak i meni !!
-
Pa čim su evo prije dan-dva počeli sam premijer, ministar turizma i HTZ s javnim obraćanjima akterima u turizmu da su stvarno pretjerali i da je izgleda vra.g odnio šalu s najavama i planovima rezultata turizma za ovu godinu, onda izgleda nije već pet do 12, već 12 i pet.
Skuplji smo sad već čak i 30-40% od Španjolske, Grčke, Italije ...
Tako da ako turizam krene podbacivati onda je cijela država nadrljala, i mogli bi iz glavnog predvodnika rasta BDP-a u trenu dođi na ljestvicu najvećeg pada u EU.
Zato jako oprezno oko turizma jer ovakva direktna upozorenja s najviših pozicija nismo još vidjeli dosad u povijesti.
Ne bih se oslanjao na trkeljanja tamo nekih polupismenih šarlatana. Oni ako ne mogu opkrasti onda kao da namjerno žele unistiti. Daj mi molim te navedi jednog ministra koji moze reci nesto a da to ima glavu i rep. Barem jednog ??? Kad malo pogledamo kakav kadar vodi ovu drzavu trebamo se zapitati kako jos uopce postojimo
-
Pitanje i konstatacija
Krenimo s pitanjem.Prema kalendaru događanja za 2025., uskoro nas (točnije 26. veljače) očekuje objava nerevidiranih rezultata poslovanja za 2024. godinu.
Koliku dobit očekujete za AD Plastik d.d. i AD Plastik grupu?
Sad malo brojki. Prateći dobit kroz kvartale 2024., mogu reći da je 3Q bio pomalo depresivan. Grupa je od relativno solidnih 2,15 milijuna eura u 2Q pala na skromnih 0,58 milijuna eura u 3Q, dok je ADPL d.d. pokazao nešto manju, ali ipak bolnu korekciju – s 1,82 milijuna na 1,7 milijuna eura.
No, kako kaže predsjednik uprave Došen, prava profitabilnost tek bi se trebala pokazati u zadnjem kvartalu i (još više) u 2025. Zato se usuđujem sanjati: ADPL d.d. bi mogao ostvariti dobit od oko 3 milijuna eura, dok za Grupu ostavljam malo više prostora za maštu – recimo između 1,5 i 1,7 milijuna eura.
A sada konstatacija.
Kopajući po starim izvještajima iz vremena kada se isplaćivala dividenda, primijetio sam da se isplaćena dividenda temeljila na dobiti ADPL d.d., a ne Grupe. To mi nije pretjerano logično.
I još nešto – volite li čitati između redova? Dok se dividenda isplaćivala, u kalendaru događanja uvijek se nalazio poseban redak s datumom isplate dividende iz prethodne godine (naravno, uz ono obavezno "ako se izglasa na Skupštini"). No, u godinama kada je dividenda izostala, izostao je i taj redak. Pogledao sam kalendar za 2025. i – pogađate? Linee nema. Zaključak donesite sami.
Bez obzira sto sam bio tanko pozicioniran izvukao sam zakljucak i nažalost potpuno izasao s - 5% Previse ima negativnih faktora i upitnika. Ako se jace okrenu kinezima i stane rat u Ukraini biti ce to ok tvrtka i mozda se vratim ....
-
A vi se smijete, al traze novi kadar, dakle zaposljavaju ....
-
Kupuju sad taman prije nego krenu stizati loše vijesti o turizmu i svemu ostalom u 2025.
Omogućili nekom dobar izlazak, pa će kupovati natrag od njih ispod 5 kad dođe do kaosa na svjetskim burzama.
Mozete li mozda meni neupucenom objasniti sto mislite pod prije nego krenu stizati lose vijesti o turizmu i svemu ostalome u 2025 ?