10 000 komada po 28,70 ? Dogovorena transakcija ?
Ko je kupac?
Zaba
10 000 komada po 28,70 ? Dogovorena transakcija ?
Ko je kupac?
Zaba
Koje tvrtke iz metalurgije bi bile po vama zanimljive ? Hvala.
Skupština održana jučer, sada čekamo ex-div day 15.4.2025.godine
Obožavam biti dioničar "hrvatskih" banaka
Ex-div day znači ?
iz stručnog i znalačkog izlaganja/razgovora zaključak bi bio da ameri Mars mogu osvojiti samo uz pomoć naših firmi dok je Europa u problemu i obranit se može opet samo uz pomoć naših navedenih firmi.......sasvim logično da vodeće vojne i ekonomske sile ovise o IT stručnjacima koji instaliraju MS Office.......
Kad si rekao uz pomoć nasih firmi meni palo na pamet nas kadar tipa Banozic, Dabro, Anusic,.... ..... A sto je zanimljivo niz moze biti poprilicno dugacak
Hoces reci da ruska mafija upravlja ig-om ? To su bili razlozi rasula igh, hidroelektra .....
Ja kažem da će još ova godina biti dobra. Sljedeća lošija i tako dalje...
Ne moramo se složit, ja samo iznosim svoje mišljenje.
Tome i sluzi forum. Ne da si tepamo jedan drugome vec da iznosimo misljenja i unosimo sumnje koje nas dovode na ponovno sagledavanje iz drugih uglova i time ostvarujemo napredak. Recimo ja mislim da ce se graditi jos dok dolaze novci iz EU fondova. Nakon toga hmmmm Ne vidim da smo novce bas negdje pametno investirali. Uglavnom se drpa i rasipa. Kakav kadar imamo jos se dobro i drzimo ....
2036. godine će se podijeliti sva dobit od najma Arene i tada slijedi jedino logično rješenje...ključ u bravu, delistiranje sa ZSE.
Bojim se da sam 90% u pravu i ostatak u krivu.
Izasao sam davno pa ne pratim vise zbivanja. Hvala.
Izračunajte koliko ćete imati godina u 2036. i razmislite isplati li se čekati ovdje u poziciji kako bi kapitalizirali investiciju?
Kapital= imovina - obveze!
Zasto 36 ?
sve ti to ovisi o veličini portfelja, mili moj. a i miran san je neprocjenjiv!
Dobro zboris. Al trezorci i miran san mi je nespojivo. Ja sam za miran san kupio cigle u centru grada i sad cekam da me uz to sto placam komunalnu naknadu jos dodatno plenki izreketari, tako da cak ni to nije miran san u potpunosti.
Nekako mi se čini da te mame obveznice.
Tamo "si siguran"
donekle si u pravu. godinama sustavno vadim novce sa burze. najprije auto, potom za stan, pa u trezorce kad su bili iznad 3%, a posljednje u zlato, u nekoliko navrata od 2000-2500.
no, skrećemo sa teme. imam i dalekovod u manjoj količini, ali ne vjerujem u dugoročne projekcije. djelujem prema sentimentu i trendu, sve ostalo mi manje bitno. ne samo na ovom papiru.
Vadis novce iz portfelja i stavljas u trezorce ne mogu shvatiti, ali u auto ?!?! Zatim trezorci i sigurnost mi nije prejasno, kao ni ono preko 3% .... Ne znamo se pa se ne usudujem nasaliti, ali moram priznati da se jedva suzdrzao od toga. Sorry nemoj se ljutiti
Suncana odustala od prodaje ?? Cemo morati nesto drugo kupovati ??
Mozda joj je netko sapnuo rezultate 2024, i da prodaje po P/E ispod sedam.
Prvo mi objasnjavaju kako nju boli ona stvar za fundamente, fi, burzu, cijenu, .... A sad na kraju ce ispast da je zena ekonomski strucnjak koji vrši danonočno analize i prodaje po sofisticiranom planu kojeg mi mali i da hocemo ne mozemo shvatiti. Ja poceo gledati malo građevinu i opet bi pojacao neke pozicije u drugim tvrtkama obzirom da ona nece jos malo spustiti cijenu pa da bude nekakva ajmo reći akcija ....
Slažem se, perspektiva je losa....
Hoces reci da ruska mafija upravlja ig-om ? To su bili razlozi rasula igh, hidroelektra .....
Neozbiljna firma, neozbiljni dioničari...
Otkako je Trump zasjeo svugdje se zatamnilo i veseli me da ipak nije bas svugdje.
Bas lijepo vidjeti takav optimizam.
Kako to misliš životari ? Ako da u 25-oj 7% plus i jos 5-6% dividende to je za jednu stabilnu tvrtku sasvim ok. Naravno dlkv ce mozda dati više al možda i neće .....
Vi govorite o ulaganju ja o trejdu
Ja mislio da trejderi zavrsili pricu odmah prvi dan po izlasku na zse. Ja sam si jos dokupio dio onoga sto su mi vratili da podignem prosječnu cijenu
Suncana odustala od prodaje ?? Cemo morati nesto drugo kupovati ??
Ovisno sto mislis pod konzervativno. Ako je to ne biti pohlepan slazem se.
Svi u poslu inkliniramo ka većoj zaradi. Vidjeli smo s Lehmanom šta je pohlepa. Tokom 2023 i 2024 ako si gledao bilance banaka, vidio si veliko povećanje kamatnih prihoda. Ako znaš da su nastali parkiranjem para iz avista depozita, za koje ti daju neku statističku grešku a ne kamatu, na račune u ECB gdje su dobivali po 3% onda se to ne zove bankarstvo. Znači ispumpavali su novac, kojega bi morali plasirati u gospodarstvo, kreditiranje stanovništva itd. i zarađivali na deponiranju u ECB. To je neprirodno. Konzervativno je negdje izmedju. Morali bi pratiti gospodarstvo, jer s tim generiraju gospodarski rast, i stanovništvo jer opet s tim generiraju potrošnju koja ima direktan sekundarni utjecaj na proizvodnju i posljedično, opet na stopu rasta. To naravno nisu radili i danas smo na rubu recesije, gdje je kamatna stopa pala, EURIBOR pada, zicer plasmani na ECB se više tako ne isplate, a uslijed nadolazeće recesije, sigurnost i mogućnost plasmana im je manja. Znači posljedično su prouzročili da svi trokiramo. To je negativan utjecaj banaka kojega trenutno gledamo.
Nazalost bankovni lobi je sve samo ne što bi normalan čovjek želio da bude, a tako je gotovo u svim granama gdje se okrece veća lova. Većina ljudi je izgubila dodir sa pravom stvarnošću i povratka kako mi se sve više čini nema. Samo money, money
Valjda ce uprava shvatiti i primiti se posla a ne glumiti brokere i kvazi bogataše !!! Jer ako nece oni netko drugi ce raditi ....
Cloud i Cybersecurity
PRIHODI q4 2024 /q4 2023 +44 %
Počeli su raditi…u ovom mjesecu napravljen je i popis kritične infrastrukture (poduzeća pod NIS2)….tako da posla vrh glave u sledecim kvartalima.
Ja imam jako puno za prigovoriti u 24-oj. Ali ajd čekam mozda se uozbilje jer ovo im definitivno nije trebalo ....
Ajd vidi fortenovu pa ces se u hipu odljutiti.
Neću! Na njih se još više ljutim!
Ja se naljutim na carolina reaper al obično bez uspjeha.
Da nije bilo onog pada zadnji dan ipoa i ja bi usao samo za trade jer sam racunao da je navala pa valjda ce onda dobro i otvoriti. Krenulo je nekih 54 na drazbi, ali onda palo na otvaranju i od onda zivotari.
Kako to misliš životari ? Ako da u 25-oj 7% plus i jos 5-6% dividende to je za jednu stabilnu tvrtku sasvim ok. Naravno dlkv ce mozda dati više al možda i neće .....
Ja mislim da kod banaka, osiguravajućih društava....treba cijeniti konzervativno poslovanje. Banka nije neka dot.com kompanija. Kada dovedeš običnog štedišu u situaciju da mora razmišljati hoće mu banka propasti ili ne, to je čisti banditizam.
Ovisno sto mislis pod konzervativno. Ako je to ne biti pohlepan slazem se.