samo da ne padne još i više....
Nek padne, ćemo još dokupiti ...
samo da ne padne još i više....
Nek padne, ćemo još dokupiti ...
A tko je "napucao" cijenu? I zašto?😡
Imam osjecaj da se spremaju na trgovinu. Vidjeti cemo kroz tjeda-dva
Ok ... mogao sam matica staviti pod navodnike ... ali KOEI je matica KMT-u, a KMT je "matica" TBEA Koncar Instrument trasformers-u (a zapravo je zajednički pothvat u kojem KMT ima 27%)
Vrlo zanimljivu teoriju imas. Inače shvatio sam ja od prvog vagona što se roji u tvojoj glavi,
al te ispravljam da ne zbunjujes "protivnike"
Odlično ... čini mi se da dobit od 8,3 mln.€ ukljucuje i pripadajuću dobiti od TBEA Koncar ... znači, matica cca. 7 mln.€
KOEI je matica.
Ocekujes da rasture korisnike ili ?
Očekujem što veće kamate i obračun zateznih kamata ako ljudi kasne s kreditima :))
A pa to nista novo ....
Ono kupim malo po dobroj cijeni i eto ti nestrpljivih. Pa opet malo i evo ih opet.... Dokle ???
Uživaj dok traje🤣😁
Ne mogu uzivati kad nestrpljivi stalno zadižu cijenu. Taman se spusti i eto nestrpljivog ... Pa dokle vise ????
Uživaj dok traje🤣😁
"Pusti nek' traje
Sve dok traje dobro je
Ne obećavaj ništa, ja te ne tražim ništa
Lijepo je i to je sve…"
To mi zazvučalo ko tekst neke kuruze
Ono kupim malo po dobroj cijeni i eto ti nestrpljivih. Pa opet malo i evo ih opet.... Dokle ???
Banke u USA su rasturile. I ovdje očekujem isto...💪
Ocekujes da rasture korisnike ili ?
Ma da sam jasan ... neka isplate još pa cu si sam krojit sudbinu... ali , pitam dali postoje i bolji načini
Kako za koga.
Ja sam očekivao oko 65E. Mozemo na ti ? Vi ne bi jos ?
Zašto trošiti novce na porez na dividendu 12% ? Ima valjda i drugih načina za nagraditi dioničare (otkup vlastitih dionica ?! )
To ti bas i nije meni nagrada. Radije platim 12%
Zašto trošiti novce na porez na dividendu 12% ? Ima valjda i drugih načina za nagraditi dioničare (otkup vlastitih dionica ?! )
A šta vam smeta taj porez? Em je najmanji em je najbliže "pravednosti".
Do sad nisam vidii ikoga tko se protivi povecanju dividende.
A izvanredna nista ?
Digli su dividendu s 31,75 na 79,54, dakle za nekih 150%, i vi pitate za izvanrednu dividendu?
Ja sam očekivao oko 65E. Mozemo na ti ? Vi ne bi jos ?
A izvanredna nista ?
Ja trejdere uopce ne shvacam ozbiljno kada pričaju o svojim pothvatima ....
Super. Hvala. Znači nisam jedini koji im ne vjeruje😁
A gle, pa bili smo i sami nekada trejderi.
Ja cu bit zadovoljan i sa pozitivnom +0% ako naknade pokriju pad depozitnih kamata (razlika Q1.2024-Q1.2025)
Lijepo vidjeti da se netko brine za banke.
cak nismo pali ni za puni iznos dividende u %
Stignemo jos popadati. Nemoj zeljeti
Zaboravio si reci za trejdere koji imaju debeli nos.
Pa po "hvalospjevima" mojih frendova trejdera svi imaju debeli nos ili debelo lažu! Ja sam probao i poprilično izgubio.
Ja trejdere uopce ne shvacam ozbiljno kada pričaju o svojim pothvatima ....
A tko bi drugi platio carinu i namete nego krajnji potrošač ??
Uz ovakve visoke carine na kinesku robu ako zele ostati konkurentni ce i firme morati preuzeti dio tereta. Ili biti kreativni pa obilaziti carine preko drugih zemalja, sto neke vec i rade.
Kinezi ce kupiti dio Amerike da ostanu konkurentni, a to je mislim Trumpu zadnje sto zeli, al mislim da ce i kod Evrope biti isto, no sami smo si krivi. Ne moze se vise zivjeti od bajki i poluproizvoda sa duplo previsokom cijenom. Vremena su se promjenila. Tesko je vise naivca koji ce kupiti "das auto" kad za manje para mozes dobiti i pravi auto. To je primjer.
Tko to kupuje tehniku ?
Od prvih 10,dioničari pod brojem 3,8,9 i 10.Dionicar pod brojem 3 je prekjučer proda 200 komada a kupili dioničari 8 i 9.
Ne kužim taj posao,kupiš po 25-26 pa prodaš malo po 24,40,a danas se opet pocisti sve do 26.
Tako se kupuje. Sto nije jasno ?!? Ako ne prodajes ispod cijene tada sam sebi dižeš cijenu, a kad zavrsavas onda skines sve do neba i zakucas.
A tko bi drugi platio carinu i namete nego krajnji potrošač ??
Display MoreDisplay Moremorate nešto shvatiti (a to ponavljaju na skoro svim podcastima/tvitovima/kanalima): kad je VIX ovako visoko, to je raj za trejdere a pakao za value investitore i držatelje long pozicija
VIX rijetko prelazi 30, čak mislim da je 19 granica iznad koje većina znalaca kaže da nemaš kaj tražiti u držanju pozicije dulje od par dana već uzmi prvi profit koji se ukaže i unovči to; također držanje preko noći u sljedeći trgovinski dan (ili preko vikenda) je čista kocka
VIX je 7.4. udario 60 i od tada se nije nešto pretjerano 'smirio', divlja amo-tamo sa svakim naslovom
ako nemate želudac za 'kupi dip, prodaj rip' onda bolje da pričekate da on padne bar ispod 20
ja za usporedbu s VIX-om ispod 19 trenutno ostvarujem jednake profite na trejdu sa samo 1/3 uobičajene poluge odn. uloga, slično bi bilo i s gubitcima da ih ne kontroliram na način što sam dodatno 'stegnuo' stop-loss pa me možda i izbaci iz nekog trejda koji bi kasnije postao profitabilan ali... bolje propušten priljev nego da mi račun presuši
jučer sam recimo od otvaranja bio u šortu, kasnije se prebacio na long (gledajući samo tri stvari: VIX, VOLD i ADD) i uspio zaraditi na njemu unatoč tome što je SPX bio debelo u crvenom
risk management, sizing, profit taking - sveto trojstvo ovih dana preko bare
Prije par dana sam napisao da je ovo raj za trejdere.
Zaboravio si reci za trejdere koji imaju debeli nos.