1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. misterno

Posts by misterno

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 30, 2026 at 3:08 PM
    Quote from Joskocro

Kolege, ako su podaci na portalu moje dionice točni, gdje piše da je broj dionica DLKV 41.247.193 komada dionica, a pod EPS piše 0,29 Eura za 3/25 (neto dobit pripisana imateljima kapitala matice za TTM tj. zadnjih 12 mjeseci), onda u slučaju kad bi se isplatila dividenda od pretpostavimo 30%, znači 0,29 *0,3 dalo bi 8,7 centi po dionici, što pokazuje da isplata dividende nebi imala značajniji utjecaj na cijenu dionice u ovom trenutku.

Naravno, da će stvarni EPS na kraju godine biti puno veći, tako svi očekujemo, ali i dalje je izgledno da isplata dividende nebi imala značajniji utjecaj na cijenu dionice.

ali bi na moj fond za hobije... tj na moj budući triumpf coffe racer koji bi financiralo 😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 30, 2026 at 8:51 AM
    Quote from Vucko

Mozemo li umjesto vase diskusije vratiti realnim temama. Koliko dionica Dalekovoda ustvari moze porasti. Firma ce evidentno poslovati dobro barem 5 godina i to sa dobiti neto od najmanje 20-25 miliona Eur godisnje. Sto to znaci za nas koji imamo dionice u vlasnistvu? Sto znaci nadolazeca objava rezultata za 2025 gdje ce se pokazati da je dobiti bilo 20 miliona Eur i da ce se rast nastaviti dalje. Moje pitanje onim koji se dionicama bave vise od mene, postoji li sansa da dionica vec ive godine ode preko 20eur/dionici?

skromno mislim da da. rast se desi u kratkim razdobljima, končar drži vecinu, nece rasprodavati, siguran book, sinergije s koncar projektima, razvaljuju u skandinaviji, poboljsavaju profitne marze, zaposljavaju,, zaduzenost gotovo nikakva. uostalom lani si mogao dokupiti po 3 i kusur eura. moje misljenje samo. profit za ovu godinu ovisno o knjizenjima, je li stigla para od presude, je li končar platio mk i koliko, mislim od minimum 15.5 do 30 milijuna max.. a iducih 5 godina ocekujem preko 20 i rast. tržište ima veliku glad energijom (ai ne odlazi, dapače tek dolazi...i raste broj el. vozila, a eu mreža i narucito nas dio gine za obnovom).... A ako sad naranča doživi mir u ukrajini. gdje dlkv već radi. Mislim da može i bolje. Moje skromno mišljenje

kako god meni kvasaju u portfelju bar 3 godine 👍

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 29, 2026 at 9:32 AM
    Quote from Martin
    Quote from misterno

to su gotovo povlaštene informacije, usuđujem se reći ... lijepo je takve stvari znati 😜

Nisu povlaštene informacije jer je javno obznanjena presuda i iznos za uplatu plus kamate, pitanje je dakle samo dana kad će uplata sjesti na račun. Za to firma vjerojatno nema obvezu izvještavanja nego će biti objavljeno odnosno vidljivo u izvještaju za Q4 2025.

nije to napisao, napisao je da je sjelo. ne da treba, ili vjerojatno je nego da je sjelo. I do data mining. nigdje nije objavljeno da je sjelo.

kolega hvala na obavijesti lijepo 👌

Quote from TheMandarin
    Quote from Zlatek

I tako 10 puta ... i dividenda ti je sve manja jer imaš sve manje dionica pa sve manje "vrijjednosti" generiraš.... i kad prodaš sve, što onda?

Jel ti sad jasno da pričaš gluposti?

Novčana vrijednost je broj dionica x cijena dionice. Imam 1.000 dionica koje sam kupio za 10,00 eura, dakle 10.000,00 eura. Narastu 100% u godinu dana, vrijede 20.000, prodam 10% i ostane mi 900 dionica po 20 Eura odnosno imam 18.000 eura u dionicama. Dogodine narastu opet 100%, prodam 10% i imam 36.000 eura - 3.600 = 32.400 eura.

BTW, ako 10 puta prodaš po 10% dionica koje imaš, nećeš biti na 0 dionica, ali za to bi trebalo malo poznavati matematiku.

Vrijednost dionica ionako pada za iznos isplaćene dividende, tako da manje-više dođe na isto daje li tvrtka dividendu ili će netko lagano skraćivati poziciju u dionici koja snažno raste. Osobno nisam za velike dividende, bolje je ulagati u širenje poslovanja i povećanje produktivnosti, dugoročno se više isplati.

vrijednost obicno pada za isplacenu dividendu da, ali ne kada se ovako uspjesna prica o preustroju ajmo reci isplatom dividende potvrduje u bluechip. pogle ddjh.

a vecinski vlasnik, moje nagadanje bi mogao 80 posto dobiti isplatiti kroz dividendu, 20 posto u kapital i rezerve.... ovo je nagadanje.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 28, 2026 at 4:25 PM
    Quote from Lukasenko

Napisao sam da im je sjelo 8)

to su gotovo povlaštene informacije, usuđujem se reći ... lijepo je takve stvari znati 😜

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 28, 2026 at 1:58 PM
    Quote from TheMandarin

I dalje ne vidim čemu traženje dividende za dionice koje rastu ovako ekstremnim stopama kao Dalekovod. Skratite poziciju za 3-5-7-10 posto i evo dividende. Porez se ionako obračunava po istoj stopi.

zato jer da prodam manje bih imao 😁

a dividenda je kao mala nagrada, tapšanje po ramenima... a i država sama zgrabi od dividende ne moram do racunovođe na kraju godine 😎

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 28, 2026 at 12:16 PM

danas netko izlazi netko ulazi...

13.2 u 9 mjeseci

7.5 vrhovni sud presuda, kada se knjizi?

koei preuzeo mk, 1 do 5 mozda jer je za dlkv to transakcija ipak

treci kvartal

Što ce upaliti što neće ? mislite li kolege da je moguća dividenda već ove godine?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 23, 2026 at 10:20 AM

😁 lijepo je vidjeti na prodaji nalog za 90 dionica po 300 eura 🤣🤣🤣🤣

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 22, 2026 at 11:35 AM
    Quote from umalo
    Quote from mesetar

Ali ako opet zaoštri (vrlo izgledno), bit će lako portfelj - 65% u par dana.

......i onda će poslin -60% bit će +80% opet

osobno mislim da nije izgledno zaoštrenje. Narančastom nisu samo eu lideri otišli sa govora, nego mu je i krupni kapital trgnuo uzicom. Cak je i Warren Bufet iz mirovine izjavio za medije da je ljubaznost najbolja valuta. rast u danu je samo rast što ga je narančasti blokirao. I to je i njima jasno.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 21, 2026 at 3:57 PM

i sjeo TACO 😁😁😁😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 20, 2026 at 5:41 PM

baš bi mi lijepo sjeo jedan TACO 😜

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 19, 2026 at 9:51 AM
    Quote from umalo
    Quote from misterno

2025u nažalost 😁 zakoračio u 4 desetljeće već 😅

E da mi se i tamo vratiti , ...još si ti mladac zeleni da bi bia opterećen sa godinom proizvodnje , uživaj i ne opterećuj se , život je samo jedan

pa vi ste moj zivotni guru, ali lajfam dobro evo hvala.......🤩

nego netko napisao 350 posto dobit plus? sto nije 2024 bila 4 plus milijuna, 2025 13.2 za 9 miseci, plus zadnji kvartal plus moguće 7.5 od presude? to je mrvicu više od 350 posto ili se krivo sican?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 15, 2026 at 2:37 PM
    Quote from umalo
    Quote from misterno

tek sam se naspavao od početka malo sam jače slavio 25u 😁

25-tu , a mlad li si sinko , da se meni vratiti ali sa ovim portfolio kojeg iman i sa ovon pameti uuuuuuuuf

2025u nažalost 😁 zakoračio u 4 desetljeće već 😅

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 5, 2026 at 6:20 PM

tek sam se naspavao od početka malo sam jače slavio 25u 😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 5, 2026 at 5:18 PM

ma gledam na nekim aplikacijama analitickima nisu povukli friske podatke 😁 pise p/s 1.4 a ispod 1 je 385/470 ni zaradu nisu povukli kad se azurira.... mljac 😁 nego ustavni sud presuda da li netko zna? to je to ili se opet ponovno sudi?

e i sretna nova svima 😁👍

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • December 29, 2025 at 5:49 PM
    Quote from Ruki 4

A kada če presuda za otimačinu i pljačku koju su napravili nama malim dioničarima X( ?

bilo, odbačeno 😭😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • December 24, 2025 at 11:54 AM

a to je ona od 50 mil kuna? nema dvije tužbe samo ta jedna zar ne?

oooo..2026 će biti jako dobra godina imam osjećaj 😎

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • December 23, 2025 at 4:12 PM

sretni blagdani svima, evo priznam nisam pratio što je točno ova presuda vrhhovnog suda u korist društva i to?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • November 21, 2025 at 3:14 PM

ja bi dokupio al nemam nego nešto sitno keša .. puno ih je što je isteklo dvije godine pa se ne oporezuje.. trošiti će se za blagdane.

možda dokupim još mrvicu

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • November 13, 2025 at 9:59 AM

deblokada američke vlade odštopava tržišta kapitala diljem planeta, ekonomija je divna stvar 😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • October 30, 2025 at 11:28 AM

zanimljivo kodt pad prihoda 4.6 posto u kvartalu, dlkv rast 100 posto u kvartalu 😁

1. Privacy Policy
  2. Kontakt