1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. misterno

Posts by misterno

• INGR (INGRA d.d.)

• misterno
    • June 4, 2025 at 7:36 PM

nema trgovanja danima pa bum transakcije preko 100000 eura, čisto i nevino se dese.... i to ne jedan put

meni su popalili neka žarko crvena svjetla

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • June 3, 2025 at 12:37 PM
    Quote from value_zg

Mislim da je teško da će DLKV "poletit", ali jedan stabilan rast ne mislim da je nerealan. Ako ostvare malo ozbiljniju dobit, odmah će i fundamenti biti puno pogodniji. Ne vidim razloga zašto dobit u 2025. ne bi bila 15 mil.€+, a uz tu dobit ovaj market cap je vrlo realan.

Naravno, kada takva dobit bude ostvarena, bit će lako svima pogledati P/E, trend rasta i zaključiti kako je dobar trenutak za kupnju. Zbog toga ne mislim da je loša odluka već se danas dobro pozicionirati u dionici, ali da je ovo "zadnji vlak" prije nego "poleti", s tim se ne slažem.

ja mislim da polugodišnje izvješće bi moglo biti prekretnica.... jer nema duga nekog, industrija je u zamahu u cijeloj eu.... sa 15 - 16 mil dobiti.. koliko do dividende prve?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • June 3, 2025 at 10:47 AM
    Quote from mesetar

Nakon rasta od 50% u mjesec dana, s PE preko 40 netko čeka da "poleti"?

Images

• Screenshot_20250603_105141_com_simplywallst_app_MainActivity.jpg
      • 47.63 kB
      • 360 × 806
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • June 3, 2025 at 9:33 AM

Moram priznat.... mrvicu sam dokupio ovih dana, kad guraju prema dolje zašto ne🤓

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • May 29, 2025 at 9:38 PM
    Quote from umalo
    Quote from misterno

možda ne želi prodati. 🤓

Imali još koja opcija

na primjer prikaz velike ponude ( iako je manje od 3 miliona dionica u ne koncarevim i neinstitucionalnim rukama) pa dokupljujes polako. da zeli prodati tu kolicinu zapravo vec ju je pet puta moga istresti da ne srusi cijenu ispod 5.5 i izaci sa zaradom. Ako skuplja (dokupljuje) vise kupaca skupa jako dobar način za kupiti jeftinije i u slučaju dividende ili prodaje zaraditi više .

jedino malo su presigurni pa ne stavljaju naloge van granice pokretanja drazbe uravnotezenja čini mi se pa riskiraju ako naiđe veća (a uvik ima veća riba, čak i u rh) da ih mlatne tj kupi.

makar mogu si to priustiti nakon rasta od 30 ak posto u mjesec dana, prirodno je da se dobar dio ulagača boji i želi izaći u plusu.

Sve strogo teoretski govoreći naravno.

ja ne mislim van iskreno. ocekujem rast, naručito nakon polugodisnjeg izvješća . i bolno je očit uptrend na grafu.

ne nagovaram vas na ništa.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • May 29, 2025 at 8:13 PM
    Quote from umalo
    Quote from Milwaukee

17k fantom ponovo napada na 5,88 :)

Nije mi jasno zbog čega se ovako pati kako bi prodao , kad može na 5.66

možda ne želi prodati. 🤓

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• misterno
    • May 28, 2025 at 5:59 PM
    Quote from umalo
    Quote from Sheki

jde da objasnim razliku između misliti i razmišljati

Kod nas u Dalmaciji (za one ZLE Dalmacija je neodvojivi dio LIJEPE NAŠE!!!!!!!!!) se veli tovar( magarac )misli a čeljade razmišlja !!!!!!!!!!!

Nezavisna Mati DALMACIJAAAA 😁

više je razloga, među ostalim da Hajduk opet bude prvak 😅

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • May 28, 2025 at 4:17 PM

prema mom skromnom misljenju 5.55 je novo dno, a ici ce gore. Naslovi o narancastom plase makar se to ne tice ni dlkv ni kotd, pa je jedan bio na 3.5 drugi na 1700

Rast je higher highs i higher lows. normalno je uzeti profit. ako ispadne da je 5.7 low, to je viaok low

A ja je drzim na dvi godine min, i nadam se dividendi u te dvije godine.

Volio bih biti u plusu više od prosječnog automobila 🤓

bas da vidimo kako ce ispasti ova igra 😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • May 28, 2025 at 12:44 PM
    Quote from All

Nisam jos primjetio te velike naloge ....

bude u pravilu po 15 minuta, stavija je jucer da ostane vidljiv u mom appu, nakon zatvaranja 😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • May 28, 2025 at 11:47 AM

ja sam stari.. ima sam tada 98 pa dokupio dvije i postalo jedna 🤓

najloss ikad.. nadoknadeno x

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • May 28, 2025 at 10:06 AM

Zašto je teško biti mali ulagač?

moji plusevi su uvijek neki automobilići srednje klase. A ja već vozim automobilić srednje klase i ne pale me auta 😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • May 27, 2025 at 5:45 PM

Dragi nepoznati ljudi na forumu. ja bih tako rado izašao i ubrao profit. Samo kad bi bio siguran da će pasti da mogu kupiti istim parama veću količinu 😁😁😁😁

Težak je život malog investitora 😅

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • May 27, 2025 at 2:15 PM
    Quote from All
    Quote from umalo

Ne znam kako mislis forsiranje aska sa otvaranjem bezveznih naloga ? Inače vidio sam ne jednom da nekoliko igrača pokušava izmanipulirati cijenu ping pong igricama, no obično se ja uključim i kupim im ono što nude da bi spustili cijenu :) Za sada nisam prodavao, ali svaku akciju valja iskoristiti u bilo kojem smjeru isla i makar ne zbog zarade nego čisto zato da shvate da mozemo i mi budale igrati pacerski :)

točno tako sam uspio podebljati poziciju(na malo nižim razinama) 😁🤓😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • May 27, 2025 at 10:40 AM

dobar je rast za izac nakon par tjedana.. pa izadite 😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • May 23, 2025 at 10:23 PM

joj da žuti opet potopi burze... nadokupovao bih se fino. al već je pokaza da nema m*a i da je ekonomija i njemu gospodar. makar mudro je provuko carine od 10 do 30 posfo kao dobru vijest. al to će plaćati oni koji su ga izabrali.....

jedino kako može utjecat na dlkv je ako stane rat u ukrajini jer dlkv čak i trenutno tamo radi, a koliko smo puta čuli da rusi napadaju energetsku infrasfrukturu

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • May 23, 2025 at 3:14 PM

za dvije godine 👍

meni je promjena profitabilnosti s virtualno nula dugova i ugovorenim poslovima sigurna.

nisam daytrader kao ovi koji evo izlaze. s dobiti 😎

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • May 23, 2025 at 11:52 AM
    Quote from All
    Quote from misterno

ovaj put je li zbilja iracionalno?

Mislim da je iskren odgovor u izvješću, prošlom izvješću i izvješću za drugi kvartal. sve sastavnice su u plusu i imaju puno poslova. Raste jako istina,a koliko će rasti nakon polugodišnjeg? Što ako nakon pola godine dobit ne bude 8 nego više ?

Ako vidis da ti logika ne funkcionira mijenjaj taktiku. Burza ide svojim tokom zadnjih 25 godina koliko pratim i otprilike je predvidljiva ugrubo. Tko se povodi za stampedom ne moze pretjerano zaraditi, treba biti korak ispred. To funkcionira. Ja se drzim one stare Warrenove koja ide nesto tipa kada vlada euforija budi oprezan, kad vlada strah budi pohlepan. Ionako sam covjek po razmisljanju izvan 90% populacije i ono za čim svi pate nije po mojem ukusu tako da mi nije tesko držati se toga :). Kad nitko ne voli kupujem, kad svi zavole prodajem. ^^

totalno cool stav.. ja samo mislim da će romansa tek početi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • May 23, 2025 at 10:20 AM
    Quote from Sheki

Na ovoj burzi nikad nije nedostajalo iracionalnosti, kod nas je sve moguće, i da se kupuje na P/E 100,a da nitko neće kupit na P/E 4. I da je firma za ugasit pa da uskrsne (iako je to rijetkost, prije se gase ove dobre jer nekom treba zemljište ili mu smeta).

ovaj put je li zbilja iracionalno?

Mislim da je iskren odgovor u izvješću, prošlom izvješću i izvješću za drugi kvartal. sve sastavnice su u plusu i imaju puno poslova. Raste jako istina,a koliko će rasti nakon polugodišnjeg? Što ako nakon pola godine dobit ne bude 8 nego više ?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • May 21, 2025 at 11:43 AM

Živi bili pa vidili. Posla imaju. vidimo se za dvije godine kad se država odrekne 12% ili bude dividenda.O tome će ovisiti postotak izlaza u portfelju

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • May 20, 2025 at 12:11 PM

Predviđanje dobiti s vjerojatnostima za iduće tri godine. Osobno mislim da je prekonzervativna. Čekam s nestrpljenjem drugi kvartal.

Images

• Screenshot_20250520_120839_com_simplywallst_app_MainActivity.jpg
      • 65.57 kB
      • 360 × 806
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt