1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. misterno

Posts by misterno

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • March 2, 2026 at 9:35 PM

evala... zatvoren hormuski tjesnac. 15 posto svjetske nafte. 60 ili 70 posto nafte za japan, trecu ekonomiju svijeta, zakon spojenih posuda. uh 😅

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • March 2, 2026 at 1:27 PM

jedino smo spusili iducih par mjeseci..

ne vidim taco ovog tjedna....

uff brent na 79.... bice ovo turbulentno razdoblje

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • March 2, 2026 at 9:45 AM
    Quote from nepodoban

Jedino u što sam poprilično siguran je da kratkoročno sve ide dolje :):(

evo sve je na akciji opet danas, makar akcija je danas dosta manja nego lani za srebrninu... čekamo idući Taco.. 😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • March 2, 2026 at 8:05 AM

Paklena naranča diže cijene nafte, time i dolara. Ubija 15 posto uvoza nafte kini. usa burze pad, eu stagnacija ili? nastavak sell america? također sell asia. turistička sezona će nam biti najbolja ikad, dubai raketiraju.

Eu se okreće još više zelenoj energiji? Možda razvijanje eu AI - a? Samo treba jaču energetsku mrežu 😁

koji nered, a ljudi ginu. valjda nam je takva priroda. naslilna 😅

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • February 27, 2026 at 7:14 PM
    Quote from tollway

kako smo sada nakon izvješća svi pametni.... nemreš verovati!

u pravu ste kolega 😁

mislim da sam napisa ode prije ja sam ove godine ocekiva između 20 i 30 za 2025, za 2026 izmedu 18 i 25. ocekivao sam malo vise od koei za dalekovod m.k i ovo od podravske. Ali ko ce znati buducnost ako nije blizu oltara. 18 i 25 stojim i dalje u prognozi za 2026 plus mislim da ce zalba banke biti odbijena (vrhovni sud je za krsenje prava i jednakosti), a ionako se 70 do 90 posto svih zalbi odbija. samo kad točno ?

mislio sam korekcija do 11.30 pa daljni rast priznajem falio sam, lipo sam moga omastiti brk da sam znao 🤣

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • February 27, 2026 at 12:39 PM

sezonalnost radova. zimi se ne gradi dalekovode po sjeveru europe, cetvrti kvartal bi tribalo biti priprema novih projekata.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • February 27, 2026 at 9:53 AM
    Quote from umalo
    Quote from Joskocro

Ovo danas je, slažem se kolega, velika prilika za dokup.

Novci od presude nisu uvršteni u prošlogodišnju dobit, što ne znači da neće biti, samo se ne zna kada će biti. Stoga mogućnost i dalje postoji.

Ma bitno da prihodi rastu iz g u g , a a ovaj novac će sjesti u ovoj g , samo mi je žao što nisam prodao pa sad kupio

apsolutno istu gresku zalimo 😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • February 27, 2026 at 9:35 AM

ovo danas totalna panika.... da imam keša jos sto bi pokupovao 😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • February 26, 2026 at 12:42 PM

nemam uvid, ali sam prilicno siguran da najveci ne prodaje.. fondovima ne bi imalo smisla isto mislim.. moraju dio u dionice na zse osim koei, kodt, dlkv, span, zito mozda i jos dvi tri.... sto da kupe?

izlazio je jedan od 50ak tisuca,ali on izlazi preko misec dana, a tek tu vise nisi sitna riba po meni

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • February 26, 2026 at 12:34 PM
    Quote from Martin
    Quote from umalo

.....pretpostavljam da nebi smjela ići ispod 10eu i da je ovo dno , .......ali cjenu dirigiraju fondovi , tako da nikad nisi siguran ,....... ali i ako još padnu cjena će opet ići gore .....

Fondovi ne prodaju, ovo su sve mali igrači koju su samo pogledati "konačni rezultat", odnosno dobit / gubitak kvartala, ali nisu gledali utakmicu (nisu baš pročitali cijelo izvješće), a niti predviđaju iduće rezultate.

definitivno mali prodaju.... ako zalba se odbije (vjerojatnije od prihvacanja) to ce samo povecati likvidnost, eu trziste zudi za strujom fali infrastruktura. u kini je vise elektricnih nego s unutarnjim izgaranjem auta, a europa tek ide tamo tako da je buducnost sigurna... ali kad stane u ukrajini rat.... a i to mora jednom stati... zanima me taj mjesec kretanja cijene dionice 😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • February 26, 2026 at 9:51 AM
    Quote from umalo

.....a i ova današnja trgovanja općenito nekako metiljavo izgleda

fundamentalno skoro 100 posto veca dobit, odgodeni prihod sjeli ne sjeli ne oviae o tome, slag na torti ako sjedne. sad se lome mali oko zasto nije sad i hoce li i kad. veliki (koncar) su tu na duge staze i to daje drugu vrstu stabilnosti

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • February 25, 2026 at 1:52 PM

i što kažete na 11.8 milijuna odgođenih prihoda? iako su uplaćeni? prilika za dokup ili vrijeme za bijeg ?😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 30, 2026 at 3:08 PM
    Quote from Joskocro

Kolege, ako su podaci na portalu moje dionice točni, gdje piše da je broj dionica DLKV 41.247.193 komada dionica, a pod EPS piše 0,29 Eura za 3/25 (neto dobit pripisana imateljima kapitala matice za TTM tj. zadnjih 12 mjeseci), onda u slučaju kad bi se isplatila dividenda od pretpostavimo 30%, znači 0,29 *0,3 dalo bi 8,7 centi po dionici, što pokazuje da isplata dividende nebi imala značajniji utjecaj na cijenu dionice u ovom trenutku.

Naravno, da će stvarni EPS na kraju godine biti puno veći, tako svi očekujemo, ali i dalje je izgledno da isplata dividende nebi imala značajniji utjecaj na cijenu dionice.

ali bi na moj fond za hobije... tj na moj budući triumpf coffe racer koji bi financiralo 😁

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 30, 2026 at 8:51 AM
    Quote from Vucko

Mozemo li umjesto vase diskusije vratiti realnim temama. Koliko dionica Dalekovoda ustvari moze porasti. Firma ce evidentno poslovati dobro barem 5 godina i to sa dobiti neto od najmanje 20-25 miliona Eur godisnje. Sto to znaci za nas koji imamo dionice u vlasnistvu? Sto znaci nadolazeca objava rezultata za 2025 gdje ce se pokazati da je dobiti bilo 20 miliona Eur i da ce se rast nastaviti dalje. Moje pitanje onim koji se dionicama bave vise od mene, postoji li sansa da dionica vec ive godine ode preko 20eur/dionici?

skromno mislim da da. rast se desi u kratkim razdobljima, končar drži vecinu, nece rasprodavati, siguran book, sinergije s koncar projektima, razvaljuju u skandinaviji, poboljsavaju profitne marze, zaposljavaju,, zaduzenost gotovo nikakva. uostalom lani si mogao dokupiti po 3 i kusur eura. moje misljenje samo. profit za ovu godinu ovisno o knjizenjima, je li stigla para od presude, je li končar platio mk i koliko, mislim od minimum 15.5 do 30 milijuna max.. a iducih 5 godina ocekujem preko 20 i rast. tržište ima veliku glad energijom (ai ne odlazi, dapače tek dolazi...i raste broj el. vozila, a eu mreža i narucito nas dio gine za obnovom).... A ako sad naranča doživi mir u ukrajini. gdje dlkv već radi. Mislim da može i bolje. Moje skromno mišljenje

kako god meni kvasaju u portfelju bar 3 godine 👍

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 29, 2026 at 9:32 AM
    Quote from Martin
    Quote from misterno

to su gotovo povlaštene informacije, usuđujem se reći ... lijepo je takve stvari znati 😜

Nisu povlaštene informacije jer je javno obznanjena presuda i iznos za uplatu plus kamate, pitanje je dakle samo dana kad će uplata sjesti na račun. Za to firma vjerojatno nema obvezu izvještavanja nego će biti objavljeno odnosno vidljivo u izvještaju za Q4 2025.

nije to napisao, napisao je da je sjelo. ne da treba, ili vjerojatno je nego da je sjelo. I do data mining. nigdje nije objavljeno da je sjelo.

kolega hvala na obavijesti lijepo 👌

Quote from TheMandarin
    Quote from Zlatek

I tako 10 puta ... i dividenda ti je sve manja jer imaš sve manje dionica pa sve manje "vrijjednosti" generiraš.... i kad prodaš sve, što onda?

Jel ti sad jasno da pričaš gluposti?

Novčana vrijednost je broj dionica x cijena dionice. Imam 1.000 dionica koje sam kupio za 10,00 eura, dakle 10.000,00 eura. Narastu 100% u godinu dana, vrijede 20.000, prodam 10% i ostane mi 900 dionica po 20 Eura odnosno imam 18.000 eura u dionicama. Dogodine narastu opet 100%, prodam 10% i imam 36.000 eura - 3.600 = 32.400 eura.

BTW, ako 10 puta prodaš po 10% dionica koje imaš, nećeš biti na 0 dionica, ali za to bi trebalo malo poznavati matematiku.

Vrijednost dionica ionako pada za iznos isplaćene dividende, tako da manje-više dođe na isto daje li tvrtka dividendu ili će netko lagano skraćivati poziciju u dionici koja snažno raste. Osobno nisam za velike dividende, bolje je ulagati u širenje poslovanja i povećanje produktivnosti, dugoročno se više isplati.

vrijednost obicno pada za isplacenu dividendu da, ali ne kada se ovako uspjesna prica o preustroju ajmo reci isplatom dividende potvrduje u bluechip. pogle ddjh.

a vecinski vlasnik, moje nagadanje bi mogao 80 posto dobiti isplatiti kroz dividendu, 20 posto u kapital i rezerve.... ovo je nagadanje.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 28, 2026 at 4:25 PM
    Quote from Lukasenko

Napisao sam da im je sjelo 8)

to su gotovo povlaštene informacije, usuđujem se reći ... lijepo je takve stvari znati 😜

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 28, 2026 at 1:58 PM
    Quote from TheMandarin

I dalje ne vidim čemu traženje dividende za dionice koje rastu ovako ekstremnim stopama kao Dalekovod. Skratite poziciju za 3-5-7-10 posto i evo dividende. Porez se ionako obračunava po istoj stopi.

zato jer da prodam manje bih imao 😁

a dividenda je kao mala nagrada, tapšanje po ramenima... a i država sama zgrabi od dividende ne moram do racunovođe na kraju godine 😎

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 28, 2026 at 12:16 PM

danas netko izlazi netko ulazi...

13.2 u 9 mjeseci

7.5 vrhovni sud presuda, kada se knjizi?

koei preuzeo mk, 1 do 5 mozda jer je za dlkv to transakcija ipak

treci kvartal

Što ce upaliti što neće ? mislite li kolege da je moguća dividenda već ove godine?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 23, 2026 at 10:20 AM

😁 lijepo je vidjeti na prodaji nalog za 90 dionica po 300 eura 🤣🤣🤣🤣

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• misterno
    • January 22, 2026 at 11:35 AM
    Quote from umalo
    Quote from mesetar

Ali ako opet zaoštri (vrlo izgledno), bit će lako portfelj - 65% u par dana.

......i onda će poslin -60% bit će +80% opet

osobno mislim da nije izgledno zaoštrenje. Narančastom nisu samo eu lideri otišli sa govora, nego mu je i krupni kapital trgnuo uzicom. Cak je i Warren Bufet iz mirovine izjavio za medije da je ljubaznost najbolja valuta. rast u danu je samo rast što ga je narančasti blokirao. I to je i njima jasno.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt