1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. point

Posts by point

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• point
    • December 23, 2024 at 3:13 PM
    Quote from emil
    Quote from point

Ako je BTC došao do dna (!?) Gdje mu je vrh:/

mozes to pitanje i okrenut

"Ako je BTC došao do vrha(!?) Gdje mu je dno:/"

:P

BlackRock je počeo ulagati na cca 50 000s,da uloži samo 5% svog portfelja digao bi vrijednost BTC na više od 200 000s ...mislim da ta gospoda trenutno ne razmišljaja o dnu ...:thumbup:

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• point
    • December 23, 2024 at 2:24 PM
    Quote from VoraX

Sve ok, tu sam, pratim grafove i nadam se da je BTC došao do nekog dna... Kupujem i ja, nemojte misliti 😄 samo mi je smiješno što netko misli da može predvidjeti tržište. Gledaš računaš crtaš pa kupuješ/prodsvaš i nadaš se najboljem.

Ako je BTC došao do dna (!?) Gdje mu je vrh:/

Ako je u prvoj fazi išao od cca0 0,048-100 s

U drugoj od 100-1000s

U trećoj od 1000-10 000s

U četvrtoj od 10 000 - 100 000s

Polako počinjem vjerovat u suludu analizu (xy)da će BTC u petoj fazi dostići " 1 milion"

Podsjećam da je u svakoj fazi max. izgledao suludo,neostvarivo,nedostizno....

A svaka faza imala ekstremne uspone i padove,čista psihologija za odabrane inox želuca i konjskih živaca :thumbup:sretno

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• point
    • December 23, 2024 at 10:31 AM
    Quote from Marty McFly
    Quote from point

Javno ukljucivanje ministarstva financija u strukturu upravljanja HPB, uskoro bi moglo potaknut pravu renesansu dobrih vijesti za HPB (...podsjeća na godine 2005-2008, P/B 6)

Kad sve materijalne činjenice "oduzmem i zbrojim"uvjerenja sam da bi dionica HPB uskoro mogla putem rasta dionice KODT :)

..samo moje razmisljanje,nije nagovor na kupnju ili prodaju dionice hpb

Moje razmišljanje je - čim manje države u upravljanju bankom.

Imam dionice HPB-a.

Da,dosada je imalo smisla tako razmišljati,ali situacija se mijenja, imamo nedavni primjer "otimačine " malih dioničara na ATPL i delist s burze ;(;(;( tj posteni dogovori ispod stola...itd

Državne firme pa tako i HPB ulaskom u EU su pod kontrolom i sada je ovo druga prica...

Pristupom u OECD prihvaćamo i pristajemo na još rigoroznije mehanizme kontrole,tako da se trenutno sigurnije osjećam u HPB nego u nekoj drugoj banci:thumbup:

• point
    • December 22, 2024 at 7:56 AM
    Quote from dionicar

point i na koliko očekujete HPB kroz 2-3 godine ?

KODT-RA dugo podcijenjena dionica,u zadnje dvije godine rast s cca 340 eura na cca 2000 eura !!!???

HPB u usponu, zadnja cijena 334 eura P/B 1,14 BVPS 293 e bez rezultata 4 kvartala,može se reći čista ko suza ,i još uvijek ,dio obiteljskog blaga :)

Ovdje tek ocekujemo otkljucavanje i to u slijedeće dvije godine do ulaska u OECD.Predcjednik uprave HPB je naglasio važnost ispunjenja planova druge faze ,,,a sad vidimo da će u tome imati i direktnu pomoć ministarstva financija (opa).

Sad me"blago "zanima onih cca 35 milijardi eura štednje...tko,gdje,kada,koliko,će ih preusmjerit...:?:

Ne bi htio u ovom trenu rasta "licitirat" cijenu dionice HPB za dvije godine,jer ovdje ima trenutno toliko poz. materijala da ćemo HPB za 2 godine pratit u nekoj drugoj dimenziji:):):)

• point
    • December 20, 2024 at 9:54 PM
    Quote from bjane
    Quote from point

Zadnjih dana po medijima se dosta spominje važnost ulaska Hrvatske u OECD

,,,, ,,,,,,,, ,,,,,,, ,, ,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,, ,,,,,,,,,

Na konferenciji o prednostima pristupa gostovao je i glavni ekonomist OECD-a.:thumbup:

(Iz citata sudionice Martine Dalic) pohvalila je činjenicu da je odgovornost za javna poduzeca napokon (nakon gotovo tri desetljeća) na Ministarstvu financija. Vjeruje da je to prava adresa za uspostavu bolje prakse upravljanja, depolitizaciju i usvajanje boljih standarda korporativnog upravljanja. Među ostalim, to uključuje i “pametnu privatizaciju”, kroz korištenje prednosti izlaska na burzu...

Nedavno sam spominjao važnost ove teme, jer će pristup u OECD uskoro direktno utjecati na "velike" pozitivne promjene u upravljanju,vlasništvu, jačanju i rastu vrijednosti HPB :)

Display More

Jača suradnja PODR ,KOEI i drugih većih poslovnih subjekata sa HPB, formula koja koja dobiva.

Ne samo HPB nego cijela zajednica.

Incijativa koja kasni mnogo godina ,odljev dividende banaka u stranom vlasništvu je ogroman .

Za tu pojavu ne trebaju experti i tumači.:(

Display More

Javno ukljucivanje ministarstva financija u strukturu upravljanja HPB, uskoro bi moglo potaknut pravu renesansu dobrih vijesti za HPB (...podsjeća na godine 2005-2008, P/B 6)

Kad sve materijalne činjenice "oduzmem i zbrojim"uvjerenja sam da bi dionica HPB uskoro mogla putem rasta dionice KODT :)

..samo moje razmisljanje,nije nagovor na kupnju ili prodaju dionice hpb

• point
    • December 20, 2024 at 7:41 PM

Zadnjih dana po medijima se dosta spominje važnost ulaska Hrvatske u OECD

,,,, ,,,,,,,, ,,,,,,, ,, ,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,, ,,,,,,,,,

Na konferenciji o prednostima pristupa gostovao je i glavni ekonomist OECD-a.:thumbup:

(Iz citata sudionice Martine Dalic) pohvalila je činjenicu da je odgovornost za javna poduzeca napokon (nakon gotovo tri desetljeća) na Ministarstvu financija. Vjeruje da je to prava adresa za uspostavu bolje prakse upravljanja, depolitizaciju i usvajanje boljih standarda korporativnog upravljanja. Među ostalim, to uključuje i “pametnu privatizaciju”, kroz korištenje prednosti izlaska na burzu...

Nedavno sam spominjao važnost ove teme, jer će pristup u OECD uskoro direktno utjecati na "velike" pozitivne promjene u upravljanju,vlasništvu, jačanju i rastu vrijednosti HPB :)

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• point
    • December 14, 2024 at 9:04 PM
    Quote from tollway
    Quote from KultLicnosti

Odlična dijona i dobra firma ali iduća godina je godina teških geopolitičkih poremećaja i banke neznam da se mogu provest dobro u tom okruženju.

nažalost.... i ja slično razmišljam, a cijena zabe među najskupljima u europi!

Dok god ECB (radi opravdanih razloga)poklanja bankama kamatu veću o 2% dobit banaka će biti velika uz izdašne dividende ,a to može potrajati...:thumbup:

Sentiment domaćih štedisa teskog preko 35 milijardi eura je druga priča,tu se tek očekuje preslagivanje i sigurno će kao davne 2006/2008 veći dio završiti na burzi...taman kad pomislis ovo vise ne može ici više ,dolazi "zakon psihologije mase"...

Zato budite mudri kod zauzimanja pozicija:)

• point
    • December 14, 2024 at 6:58 PM

Predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke:

"Za sljedeću fazu ciljamo prije svega na nastavak rasta tržišnog udjela, koji danas iznosi 9%, upravo u skladu s vizijom relevantnog učinka na tržište pa sam tako uvjeren ( opa.)kako će nam i naredna godina biti obilježena uspjesima ,, <3<3<3

Pametnom dosta 8)

• point
    • December 14, 2024 at 8:11 AM
    Quote from bjane
    Quote from point

Ajde bar si doživio filing dostizanja psihološke brojke od 500e na IKBA :thumbup: tu si nas prestigao...Ali još nije kasno da uz malo sreće i ovdje pokupiš vrhnje(500 e)...dvaput je dvaput 8)

kapetan duge plovidbe ,dobit će naziv onaj tko dočeka 500e.

kad će to biti, nije poznato.

treba izdržati .:|

Ove godine dionica je porasla cca 90% na temelju dobrih rezultata koji se nastavljaju i iduće 2025. Treba nam rast od cca 45 % da dostignete 500 e ...

Općenito banke rasturaju i to na malo duzi period,ali moja teorija je da ulaskom u eu integracije,A kreditni reiting...itd.najviše bi trebale dobiti na cijeni DOMAĆE BANKE (imam niz argumenata ...):)

• point
    • December 13, 2024 at 6:46 PM
    Quote from Junius

Krivo sam procijenio HPB i izašao na oko 290€, u međuvremenu je porasla cca 18%,,ušao sam sa istim iznosom na IKBA uglavnom po 440 i nešto 452€, sada je IKBA cca porasla cca 18%...tako da nisam pogriješio....imao sam sreće.

EDIT: Nije mi se svidila ona reakcija marketa na FI, i rekao sami si dosta.

Ajde bar si doživio filing dostizanja psihološke brojke od 500e na IKBA :thumbup: tu si nas prestigao...Ali još nije kasno da uz malo sreće i ovdje pokupiš vrhnje(500 e)...dvaput je dvaput 8)

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• point
    • December 13, 2024 at 6:07 PM
    Quote from dionicar

Kolege jesmo li na ath ?

ATH bi bio na cca 31,oo e , cca P/B 3,6

Danas na zatvranju cijena dionice 26,00 eura P,/B 3.08 P,/E 14,88

• point
    • December 13, 2024 at 8:32 AM

Iz citata preds.uprave M.Badurine

"...pažnju svakako zaslužuje i poticanje financijskog opismenjavanja građana, u čemu HPB sustavno sudjeluje."

Hrvatska vlada,ministarstvo financija,uprava HPB sistematski sudjeluju u jačanju svog "brenda"da kao najveća domaća banka zauzme četvrto mjesto po veličini na domaćem tržištu kapitala (druga faza):thumbup:

Uopće ne sumnjam u namjeru da će dio štednje građana,preko 30 milijardi eura pokušati usmjeravati u svoj "BREND" HPB

Nije to ništa novo ni nemoguć , jer u razvijenom svijetu je normalno da država potiče i jača svoju banku...nasi susjedi su nam primjer,sad je red da i mi stavimo u" petu brzinu":)

• point
    • December 13, 2024 at 6:50 AM

Ovaj članak zasluzuje da ga ponovimo,citajte s razumijevanjem,vrlo je poucan za sadasnje i buduće dionicare HPB :)

MARKO BADURINA

Predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke: Hrvatska ima sve uvjete za brži rast, koji HPB snažno potiče ispunjavajući svoju misiju

HPB sve snažnije pridonosi razvoju Hrvatske, realizaciji gospodarskih projekata i ideja, podršci inovativnim poduzetnicima koji će našu zemlju učiniti konkurentnijom, a standard građana višim

Piše:

Vanjski suradnik

Objavljeno: 12. prosinac 2024. 00:03

Predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke Marko Badurina

Predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke Marko Badurina

Facebook
    Twitter
    Messenger

Drugu godinu nakon ulaska Hrvatske u eurozonu i Schengen vidljivi su i rezultati pa je tako u 2024. zabilježen drugi najbrži rast bruto domaćeg proizvoda u Europskoj uniji od 3,6%, a trenutačne prognoze Europske komisije za rast od 3,3% u 2025. primarno na krilima investicija u turizam i infrastrukturu svrstavaju nas u sam vrh. Zahvaljujući naporima Vlade RH u kontroli proračunskih izdataka i stvaranju politika poticajnih za ekonomski rast, Hrvatska danas prvi put ima kreditni rejting čija ocjena počinje s “A” i jedini smo u svijetu kojima je od početka pandemije rejting podignut za tri razine, što nas čini vrlo privlačnim stranim investitorima.

2025. donosi nove prilike za korištenje potencijala koje nam omogućava članstvo u europskim integracijama, ali i konzistentno dobri rezultati koji već odavno nisu iznimka, nego trend.

Pomalo nam je nevjerojatno, ali činjenica jest da je - zbog smanjenja premije valutnog rizika uslijed pristupanja EMU, smanjenja premije rizika države te posljedično svih sektora u državi, kao posljedica rasta kreditnog ratinga RH, kao i radi učinka koji suficiti tekućeg i kapitalnog računa bilance plaćanja imaju na cijenu novca - cijena novih kredita za poduzeća u Hrvatskoj porasla manje nego primjerice u Njemačkoj. Štoviše, danas je cijena novih kredita poduzećima na domaćem tržištu manja nego u Njemačkoj.

Do listopada 2024., u skladu s dinamikom obuzdavanja inflacije, ECB je u tri vala smanjio referentne kamatnjake, s ciljem poticanja gospodarskog rasta, osobito ako se uzme u obzir usporavanje u Njemačkoj, najjačem gospodarstvu eurozone. Kao rezultat smanjenja referentnih kamatnih stopa ECB-a, poboljšanja kreditnog rejtinga Hrvatske i intenzivne konkurencije među bankama na domaćem tržištu, banke prilagođavaju kamatne stope na kredite pa su tako u razdoblju od šest mjeseci kamate na nove kredite poduzećima već smanjene za 0,9 postotnih bodova.

Očekujem da će se kamate nastaviti smanjivati, što bi trebalo pridonijeti rastu investicija i time dati potporu nastavku iznadprosječnog gospodarskog rasta.

Osim povoljnih makroekonomskih trendova, konkurentan porezni tretman kapitalnih dobitaka čini Hrvatsku dodatno atraktivnom članicom Unije. Kako bi se taj potencijal u potpunosti iskoristio, ključno je povećati broj kompanija na burzi, razvijati nove investicijske proizvode, a pažnju svakako zaslužuje i poticanje financijskog opismenjavanja građana, u čemu HPB sustavno sudjeluje.

Jačanje tržišta kapitala je složen proces koji zahtijeva koordinaciju svih sudionika, uključujući zakonodavca, regulatorne agencije, burzu, banke i ostale pružatelje usluga. Vjerujem da će, uz sve navedene pozitivne trendove, i ovogodišnja izvedba našeg dioničkog indeksa, koji je treći najbolji u usporedbi sa zemljama EU, pomoći da se pažnja ulagatelja dodatno usmjeri prema tržištu kapitala, s obzirom na to kako ekonomski pokazatelji i momentum nikada u povijesti nisu bili bolji.

Fintech industrija donosi niz inovacija koje mijenjaju način na koji percipiramo novac i financijske usluge, a sve brža provedba transakcija i snižavanje troškova samo su neke od promjena. Klasično bankarstvo koje ima puno snažniju obvezu i odgovornost prema potrošačima, pa tako i troškove, u takvim okolnostima mora ulagati u tehnologiju zbog optimizacije procesa i pružanja boljeg korisničkog iskustva.

HPB je dosad vrlo uspješno odolijevao izazivačima unutar i izvan industrije. Digitalizacija je jedan od naših strateških stupova razvoja, ali i srž bankarstva budućnosti, stoga sigurno nećemo posustati u praćenju najbolje prakse i trendova.

Naš je cilj ponuditi najbolje korisničko iskustvo našim klijentima sukladno njihovim potrebama i vjerujem da dosadašnji rezultati pokazuju kako u tome uspijevamo. Povjerenje gotovo 600 tisuća klijenata omogućilo nam je ostvarenje značajnog rasta i profitabilnosti te realizaciju strateških ciljeva.

Uspjeh postignut proizvodom HPB SUPER ŠTEDNJA kroz tri ciklusa i s oko 50 tisuća ugovora o štednji iznosa od gotovo 1,5 milijardi eura u godinu dana potvrđuje predanost klijentima i ponudi benefita za korisnike naših usluga.

HPB je danas relevantna banka u domaćem vlasništvu, jedna od najvažnijih kreditnih institucija u Hrvatskoj koja iz godine u godinu ostvaruje rast i povrat na kapital među najboljima na tržištu. Uspješno provedenim pripajanjem klijenata i portfelja bivše Nove hrvatske banke i ulaskom u Top 5 banaka u Hrvatskoj po vrijednosti imovine, HPB je završio jednu fazu svog strateškog razvoja, a taj je uspjeh okrunjen nagradom Zlatna kuna za najbolju banku u 2023., na što smo osobito ponosni.

Iznimni tržišni iskoraci obilježili su i 2024. godinu, uz nastavak rasta i povećanje imovine banke na 7,3 milijarde eura i porast tržišne kapitalizacije na više od 600 milijuna eura.

Za sljedeću fazu ciljamo prije svega na nastavak rasta tržišnog udjela, koji danas iznosi 9%, upravo u skladu s vizijom relevantnog učinka na tržište pa sam tako uvjeren kako će nam i naredna godina biti obilježena uspjesima, ne samo kao banke nego i kao gospodarskog subjekta. Imam velika očekivanja od tima kojem sam na čelu te istovremeno podržavam profesionalni i osobni razvoj svih kolegica i kolega. Iskustvo pokazuje da su ljudi motiviraniji i proaktivniji kad imaju priliku širiti svoja znanja i vještine, razmjenjivati ideje i rješenja, odnosno kad mogu mijenjati stvari na bolje, a to je temelj i misija HPB-a - stvarati uvjete za bolji život u Hrvatskoj.

Facebook
    Twitter
    Messenger

• point
    • December 12, 2024 at 9:27 AM

Fenomenalan članak precjednika uprave HPB M.Badurine u Jutarnjem, prava "BOMBA" odličnih najava dioničarima za 2025! :)

• point
    • December 12, 2024 at 6:02 AM
    Quote from dionicar
    Quote from point

I Junius još čeka na kupnji,on je prodao mislim cca28x je pa htio kupiti po cca 250e ,jer su "obrazci" isti,ponavljajuci...."Ali malo morgen"

Da me ne bi ponovno moderator zakljucao(3),neću vam iznositi sve činjenice ,analize i brojeve,ali dobro pročitajte moje postove...sretno

:):):)

Gdje ćemo biti za godini dana po vašoj procjeni ?

Polako se primicemo kraju 2024 godine,iznimno uspijesne za HPB,ali i za dioničare.

Cijena dionice narasla je za cca 90% ,P/B 1,17 ...:)

Pod uvjetom da i slijedeća godina bude također "izazovna"( nestabilna geopoliticka situacija..ali i bonusi A kreditnog reitinga...OECD...) ,i dionica HPB ( uracunatih umanjenih prihoda) naraste za "samo" 50 % ,krajem 2025 može dostići 500 eura po dionici P/B cca 1,5 :)

Ne zaboravimo da je Hpb iz godine u godinu sve jača, ali i zahvaljujući rezultatima rada profesionalne uprave HPB ,( o njihovim ambicijama i planovima akvizicija uskoro...):thumbup:

• point
    • December 4, 2024 at 6:04 AM
    Quote from Jope
    Quote from damirbela123

idemo do hiljadarke :)

U ona luda vrimena ....19.06.2007 g bila je oko 1725€😥

Tih davnih godina dionica HPB ( kao i cijelo tržište kapitala)najviše je rasla zahvaljujući pozitivnom sentimentu ulagača na činjenicu " najave" ulaska Hrvatske u NATO i EU .. crobex iznad 5000, za ono vrijeme "balon" zato je pad i oporavak bio za pamćenje.Ali ne zaboravite

uloženi novac u burzu i dionice je bio stvaran ,od mase ulagača i zato ima svoju težinu.Ostavili su nam "TAJNU PSIHOLOGIJE MASE "do kojih granica dionice mogu rasti...🙂

Danas je sve planirano ostvareno(osim još OECD) Hrvatska neusporediva,,,nakon krize i iz temelja , kreditnog reitinga smeće dogurali do "A". .Burza s njezinim sastavnicama opravdano i na temelju poslovanja rastu ,crobex malo iznad 3000 ide prema 5000 bodova:)

HPB-a nakon dokapitalizacije i odlicnim upravljanjem iz godine u godinu jača na zdravim fundamentima također i dionica...postoji sve veći (ali još uvijek čekamo otkljucavanje) interes ulagača i uopće nije ni smiješno ni suludo razmišljati o ATH😍

Buffet nikad ne bi postao Buffet kakvog danas poznajemo , da je slušao teoricare i pesimiste :thumbup:

• point
    • December 2, 2024 at 3:13 PM

Najbolje ponude [ HPB ]

KupnjaCijena
    280324,00
    15322,00
    12320,00
    10318,00
    5314,00
    3312,00
    3304,00
    30302,00
    86300,00
    34298,00
    4296,00
    32294,00
    7290,00
    65288,00
    21286,00
    20282,00
    50280,00
    9274,00
    5272,00
    50268,00
    CijenaProdaja
    330,001
    332,0065
    334,00190
    336,0035
    338,0030
    340,0028
    342,0050
    348,00153
    350,00106
    390,004
    392,002
    400,0010
    414,001
    500,008
    550,002
    600,0012
    800,00888

• point
    • December 2, 2024 at 12:25 PM
    Quote from mesetar
    Quote from tento

Ja sam i još jedan kolega s foruma, moller ili netko drugi ne sjećam se više, prodao na 292. Misleći nakon velikog rasta da će ići dolje i onda ponovo uči. Kako kažu istočni susjedi, fulali ceo fudbal. Rezime, sretno dioničarima.

Na burzi se sve brzo promijeni, možda i uđete.

Bila je došla i na 29x, i nakon izvješća pala na 250 u jednom danu.

Ht neki dan na 43, pa na 37.

I Junius još čeka na kupnji,on je prodao mislim cca28x je pa htio kupiti po cca 250e ,jer su "obrazci" isti,ponavljajuci...."Ali malo morgen"

Da me ne bi ponovno moderator zakljucao(3),neću vam iznositi sve činjenice ,analize i brojeve,ali dobro pročitajte moje postove...sretno

• point
    • December 1, 2024 at 8:27 AM

Nema limita,ali nesluzbeno pravilo je što više to bolje za banku i dioničare./ ZLATNO PRAVILO /

-U slučaju da nam se vrati inflacija(već viđeno u proslosti),a i Tramp (doljeva ulje na vatru) zagovara podizanje carina... tada ECB mora dizati kamate...u konacnici ponovno enormne zarade za banke koje imaju puno keša kao HPB:)

-U slučaju procijene "mekog slijetanja" banka može u neku akviziciju...:) ali i može nekom iz vlade "past na pamet" da se dio love isplati kroz izvanrednu dividendu za što bi im ja bio jako zahvalan :)

• point
    • November 30, 2024 at 7:04 AM
    Quote from Jope

Izgleda da je reklama upalila, kud je nestala ona tisućica na 300€🤔🤔😂😂?

Dobro je pogledati kod kupnje neke dionice i P/B i P/S i BVPS i P/E i sve ostale, a meni je drago vidjeti ivu stavku kod HPB Novac/share 1589 € za 3/24, a 31.12.2022 bilo 727€ .

https://www.mojedionice.com/dionica/HPB-R-A

Iz priloga moje dionice se vidi neto dobit za 2023 83M ,a za prva 3 kvartala 2024 , već 76M ! S nestrpljenjem očekujem izvještaj za 4q :)

Što se tiče keša po dionici 1533,03 eura u ovom trenutku " izazovnih vremena" ovo je "dar s neba" neprocjenjivo kapital :love:

1. Privacy Policy
  2. Kontakt