Nema razloga za paniku(ništa se spektakularno nije dogodilo ...)fed drži sve pod kontrolom,u devetom spušta kta za samo 0,25.Sutra će na tržištima prevladavat zelena boja
Posts by point
-
-
Ako stari lisac i manipulator Buffett kupi par bitcoina za one one milijarde koje je podigao...ode bitcoin u nebo...
-
Neka" njih" na našim računima banaka.Sigurno je sigurno ,rekao bi narod.
Vuk sit,ovce na broju
-
Nikei se stabilizirao, smanjuje gubitke,panika pomalo prolazi...ide na bolje...
Bitcoin kao da je ušao u minskao polje
-
Također...mislim da nije nemoguće 1000 EUR / per stock
Super Štednja 2, ako je ne opozovu, nema ovde kruha, po pitanju ekstra zarada... Napravili su si 19 milijuna eura kamatnog troška po kvartalu, nije trebalo biti više od 10 milijuna, pa bi sad bili na 30 milijuna eura neto dobiti.:)
Vezano na ekstra zaradu(!?),,,malo sam prelistao izvještaj,, pa evo prepisujem njihovu definiciju za SUPER ŠTEDNJA 2
-Jedna od najpovoljnijih ponuda štednje od1.1.2024.
-Strategija: ZADRŽAVANJE POSTOJEĆIH I PRIVLAČENJE NOVIH KLIJENATA
Iz citata Badurine;
Kao rezultat imamo snažan rast kamatnih prihoda od 45 mil eura i nastavljamo stvarati vrijednost za dioničare
Nedavno je Jamie Dimon izjavio zaboravite vrijeme bez zarada za banke ,naredne godine bit će...
u tom kontekstu podržavam rad i planove HPB "polako ali sigurno"secer na kraju.Uskoro će skupština,pa odluka vlade o visini dividende...
ako bude cca12e ja ću biti sretan
,ako bude više to će biti ta" ekstra dobit" skakat ću do plafona uz koju bocu šampanjca
-
Ok, hvala Vam lijepo
Srdačan pozdrav i sretno sa ulaganjima kolega!
Kolega nije ovo zapad,kod nas je još uvijek na riječ....ali funkcionira!
Kad ovi gore pošalju signal ,ovi dolje ,, da ne kažem šta...bitno je da slušaju. Tako da ti ne brini za dividendu ,nego trpaj
-
Ne znam što vam je ljudi na HPB se već zna da će sigurno 30% prošlogodišnje dobiti biti isplaćeno kroz dividendu...to vam je 12 € po dionici, a ostavljaju mogućnost da bude i duplo više...i to u doba godine , kad su sve firme, već isplatile svoju dividendu...
Inteligentan zaključak
Ali to nije sve,,,pa bi te zamolio za tvoje predviđanje iznosa dividende ostvarene u ovoj 2024 godini.Za 1/2 već znamo kolika je dobit,i pod uvjetom da ecb do kraja godine ne spušta kamatu (šanse 50:50%) ,a onda i jedna varijanta u umanjenoj za 0,25.
-
Pad sa 254 na 230....je li banka ide u bankrot...ili😂😂😂
Ja danas muški dokupio po 230€. A što se tiče pada, vani je ima dva, tri dana baš kolaps...
Da,na stranim tržištima započela je normalna pojava korekcija,ništa novo ili nešto što bi nas trebalo posebno brinuti.
Naše tržište kapitala osim što boluje od niske volatilnosti,je i kronično podcijenjeno pa je za očekivati samo konsolidaciju cijena.
Upravo zbog onog famoznoj crobex-a od 5500 bodova koji vuce kao magnet,a fondovska elita ga ignorira...
Ne zaboravimo da tih godina isti crobex nije drukao nitko drugi nego mali i srednji ulagači,upravo ovi koji sad čekaju u redu s ovom ogromnom lovom na računima od preko 30 milijardi eura...
E pa dobrodošli ...
-
Povrat u mjesec dana: 1,74%
Povrat u 6 mjeseci: 23,16%
Povrat u godinu dana: 25,13%
Povrat u 3 godine: 223,52 %
Povrat u 5 godina: 259,83 %
Netko tko druka ili očekuje veće povrate, po meni ima problem s očekivanjima.U pet godina cca260% u plusu!Ja ne kužim tvoju matematiku ,šta je trebalo rasti po 5% godišnje da bi zadovoljio svoja očekivanja...da ne lažem ja sam ocekivao čak i mrvu više
Kad si iznosio postotke trebao si elaborirat događaje koji su uticali na poslovanje HPB .Od dokapitalizacije ,ulaska u eu integracije,preuzimanje sberbanke,inflacije,dividende,,, pa do cijene dionice danas...cca234e,dobio bi jasniju sliku HPB i njezina potencijala u budućnosti.
Zatim u idućih pet godina ponovo ugradis (ako znas)sve moguće kombinacije događaja domaceg i stranog trzista koje bi mogle uticat na rast i razvoj HPB , i dođeš do te famozne brojke xy
...ne trebas prepisivat,ja ću ti šapnut rezultat jednadžbe, u slijedećih 5 god.min 1000e
Posjedujem dionice hpb,nije nagovor na kupnju,prodaju, samo moje razmišljanje na glas
-
Građani drze na svojim računima preko 30 milijardi eura ,halooo
Ako se je mogla vlada pohvaliti koliko je od te love dobila za svoje papire...pa gdje je onda uprava ZSE s svojim brojkama..doslovno samo sjede i ništa konkretno ne rade,,da ne idem dalje i iznosim konkretne brojke i činjenice.stop
-
Hrvatska lutrija doslovno svaki dan reklamira loto i slične igre(kad treba uzet ljudima novce...),jeste li se zapitali zašto isto ne radi i naša famozna Zagrebacka burza?
Ima li neka druga burza dionica/obveznica koja se reklamira na TV-u?
Zar ti nije dovoljan primjer hrvatska vlada,kad su trebali pobrat llovu od građana ,za mizernih cca3.5% svaki dan su bili po medijima!!!
Nitko iz ZSE nije imao muda reci pa ljudi imate i kod nas dobrih prilika,od 4 do 6,8,10...%dividendi!?
S druge strane uhljebi iz zse s njihovih sastanaka i fotelja kukaju i stalno spominju odlijev malih ulagaca...
Šta bi ja kao mali ulagac trebao placat oglase i educirati masu koja drži hrpu love na računima po skoro ništa kamata
-
Ne treba gledati sve tako crno.Na zapadu je pravilo prodaj u svibnju,kupi u rujnu (između je kajgana)
Hpb i još par dionica se odlično drže i vuku Crobex gdje mu je i mjesto na cca 5500 bodova.Do tada je naše tržište u globalu podcijenjeno...viša klasa investitora o tome šuti,dok se ne nakrca,,,dalje znate kako to ide...
Hrvatska lutrija doslovno svaki dan reklamira loto i slične igre(kad treba uzet ljudima novce...),jeste li se zapitali zašto isto ne radi i naša famozna Zagrebacka burza?
Nemaju novce za reklamu,ili ne žele masu dok se gospoda ne pozicionira...!?Nemojmo biti naivni ,zato budite strpljivi
-
Trenutno je na bubnju[citaj prodaji] jedna nekretnina ,cca80% ide u HPB tako da mi i ne ide baš u prilog nekakvo drukanje i dizanje cijene u plafon...slovlyyyy...sve će se poklopit
-
Bilježim se s štovanjem moja če malenkost psihološki pritisak doživjeti na cca 1000e pa na više,,,živi bili pa doživjeli i taj dan
-
HPB [ Hrvatski Premium Bitcoin ] obzirom na nastavak rekordnih dobiti i isplatu redovnih dividendi... više nece biti glavnog argumenata zašto je ZABA P/B 2,47, a HPB P/B 0,84
Dionica HPB potentna ,podcijenjena do boli, BINGO u ruci, čekamo samo na koliko će se kotač zaustaviti
-
HPB u prvih šest mjeseci imao dobit od 45 milijuna euraHRVATSKA poštanska banka (HPB) je u prvom polugodištu ostvarila neto dobit od 45.1 milijuna eura, što je 6.4 posto više nego u istom lanjskom razdoblju,…www.index.hr
...kamatnih prihod viši od 65%
-
Karamba i karambita
HPB danas na dan "D" jedan od najlosijih izdanja na zse...
Ne komentiram više,dok ne dotaknemo 300,00e
-
Ok,poanta je i dalje ista
HPB DD/KAPITALNI FOND DD (u100% vlasništvu HPB)
je " najveći" pojedinačni dioničar KOEI !
Valjda ne pružaju uslugu "đabe "
-
Kako nas je KOEi " PRIVREMENO"zadnjih mjeseci,dana prešišao financ.usporedba po vrijednosti1 dionice, utjehu pronalazim u činjenici da
HPB D.D/KAPITALNI FOND D.D posjeduje 28,17% dionica KOEI tj 724,515 kom.
Posjedujem oboje,očekujem fait na višim razinama uskoro nakon odličnog izvještaja i najave dividende
-
Iduće godine dividenda će biti "ista,najvjerovatnije još veca",ne vidim razloga za nikakav pad.
Ušli smo u vremenski ciklus ogromnih zarada za banke,min 2 godine estra profit plus 3-5 godina u plusu