Zna li se tko je kupovao u blokovima u srijedu?
Posts by filca
-
-
Možda je dijelu ljudi rizik pada cijene nakon datuma za pravo na dividendu prevelik?
Možda ne vjeruju da će HPB kao banka nastaviti rasti?
A možda i neefikasnost Zagrebačke burze tj. informacija o iznosu dividende nije došla do potencijalnih kupaca
-
Nastavno na Poziv na Glavnu Skupštinu Hrvatske poštanske banke, dioničko društvo, Zagreb, Jurišićeva ulica 4 (dalje: Banka) objavljen dana 21. studenoga 2025. godine, a u kojem su uočene određene pogreške, Banka obavještava da se predmetni Poziv na Glavnu skupštinu Banke mijenja na način da se ispravljaju njegovi sljedeći dijelovi: U Odluci o isplati dividende iz zadržane dobiti 2024. godine, predloženoj pod točkom 3. dnevnog reda, ispravlja se sljedeće:
- u točki I. mijenja se dan plaćanja – payment date, tako da sada glasi: 8. siječnja 2026.
- u točki II. st. 1. mijenja se dan stjecanja tražbine za isplatu – record date i sada glasi: 7. siječnja 2026.
- u točki II. st. 2. mijenja se dan kada će se na uređenom tržištu trgovati dionicama Banke bez prava na isplatu dividende - ex date i sada glasi: 5. siječnja 2026.
Zna li se zašto su mijenjali datume?
-
Obično to bude na zadnjoj sjednici vlade u studenom.
-
Danas ovdje više prometa nego na KOEI.
I cijena blago pada. No i dalje je unutar nekakvog više mjesečnog područja.
-
Je li svejedno kupuje li se ADRS ili ADRS2?
-
Moram priznati da imaju dosta agresivnu promidžbu, tj. uložili su puno love za marketing.
Posvuda mi skaču članci o IPO-u.
Ne sjećam se da ih je toliko bilo za IG i za Žito.
-
Zadnje tisućice po 640 ili?
Mislim da. Danas su izpod 5 %.
Oba ili samo Erste B?
-
Nisam gledao zadnjih 10 minuta trgovanja, jer ovo poslije istresanja po 640 eura, bilo čak skidano sa prodaje na 640 i u 5 minutnom trgovanju 87 dionica po 640 eura ili je sve išlo po kupnji?
Nisam skužio pitanje
-
Kupila sam kodt2 na samom plafonu. Da li sam pogriješila? Ovo su mi prva iskustva s dionicama.
Ne treba se obeshrabriti.
Cijene dionica mogu fluktuirati.
Pogotovo na Zagrebačkoj burzi gdje nisu sve dionice likvidne. Za KODT i KODT2 bih se usudio reći da je flukfuacija do 10% realna.
Dionice su "sigurne" na dugi rok.
Ovo nije investicijski savjet. 😅
-
Hvala na odgovorima i poslanom materijalu.
Pošto me tema zanima htio bi konkretizirati pitanje:
S obzirom da ovdje ipak imamo 2 roda dionice R i P, da li je isplata dividende u nekoj mjeri unarijed određena između R i P (formalnim dokumentom - npr. statutom firme) ili je isto isključivo pravo odluke Uprave
isto pitanje moglo bi vrijediti i za ADRS npr.
hvala
Za ovo bi trebalo pogledati u prospektu dionice.
Može se pronaći na ZSE - > KODT - > vrijednosnica - > prospekt
-
Onima koji kupuju je skupo, a koji prodaju je jeftino.
A što s onima koji samo skupljaju i drže? Kako se njima čini?

-
Dva veća bloka bila...
-
Nije. Prošle godine je zadnji dan trgovanja s pravom bio 23.12. mi se čini. Odluka vlade o uprotrebi dobiti dolazi nekad pocetkom prosinca.
-
Ne znam ima li tema s novijim postovima. Gledao sam, možda mi je promaklo.
Objavljena je Finina ponuda za preuzimanje Zg burze.
Ne znam kako vi, no meni se ova ideja nekako ne sviđa.
-
Hanfa se poziva na neku odluku od 28.3. Tj. zabrana isplate dibidende traje dokle god je na snazi ta odluka iz ožujka
-
Zašto je Erste morao pasti isood 5% vlasništva?
-
Izvješće dobro a cijena pada?
Zar nije kod ove dionice uobičajeno da cijena fluktuira 270-294? Tako je već nekoliko mjeseci.
-
Mislim da kotr nema obavezu objevljivat Q1 i Q3. Isto tako, jer je u progress marketu drugačiji su rokovi za objavu H1 i H2
-
Rekao bih da su tržišta već ugradila cijene neizvjesnost oko carina. Do sada se pokazalo da se carine vrlo lagano mogu odgoditi i nekoliko puta.