Koliku možemo dividendu očekivat za ovu godinu barem 80 ojra
Posts by Dadan
-
-
Jednom davno su isplatili čini mi se oko 40 eura, uh to su bila lijepa vremena
-
Ok valjda mi je 2021 ostala u memoriji, hvala na informaciji
-
Onda dividenda ove godine 43 i kusur eura ako sam dobro izračuno?
Otkud tolika dividenda. Ja sam izbrojio ako bude 30 % dobiti nekih 30 €
Pa šta nije 40% bilo ovih zadnjih godina
-
Onda dividenda ove godine 43 i kusur eura ako sam dobro izračuno?
-
Pa ulazna cijena mi je oko 60 eur, imam ovu dionicu preko deset godina, a nedavno je bio i split stock tako da je za mene prinos sada 8 puta bez isplaćenih dividendi.
Nažalost dividende nisam reinvestirao i od 2013 godine više nisam kupovao ovo čudo.
-
Bilo kuda, Katarina svuda 😋
Stariji znaju o čemu govorim.
Papir je solidan, dividend mizeran. Ovoliki rast cijene unekoliko iznenađujući.
Pa oni koji su mislili unutra, unutra su , koji nisu niti neće.
Hodlamo dakle 🙃
Meni dividendni prinos 23%, nekad je bio manji ali treba odnekud startat i biti strpljiv.
S ovom dionicom strpljenje se isplati i to jako.
-
Ovo baš lijepo raste ovih dana, zna neko razlog?
-
"U tijeku je dobivanje rješenja o statusu nositelja potpore za Končar D&ST d.d. s osnove prijave investicijskog projekta ''Održivi SETup za razvoj društveno i okolišno odgovorne proizvodnje'' (skraćeni naziv: ''Održivi SETup''). Iznos prijavljenog Projekta je 169,7 mil. kn (22,5 mil EUR), a porezni poticaji iznose 25% od vrijednosti investicije odnosno 42,4 mil. kn (5,6 mil. EUR).
U slučaju da Končar D&ST-u do roka objave revidiranog godišnjeg izvješća za 2022.g. postane nositelj poticajnih mjera vezano uz projekt ''Održivi SETup'' navedeno će imati utjecaj na smanjenje iznosa redovnog i dodatnog poreza na dobit odnosno povećati će dobit nakon oporezivanja za 2022.g. u iznosu dobivene potpore."
Eo ga, još malo vode na naš mlin. Extra!
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…ac2a8f0d5e9.pdf
Ak mislite da je ovo malo, ispadne nekih 10,7 EUR po dionici, nije loše, praktički jedan iznos dividende...
Uh ovo je fantastično.
-
Ovo je bez sumnje najbolji kvartalni izvještaj na ZSE predobra tvrtka.
-
čim ovaj plati oglas u novinama , ide pad dionice .
Zbog čega onda raste cijena danas, a vi kažete da će bit pad?
-
Sad je baja prodao svojih par stotina dionica i odmah propast firme, ovakvih drukera sam se nagledao u zadnjih 10 godina.
-
Uh, uh kakva je ovo zvijer od dionice, porast prihoda, porast dobiti, porast..... svega dobroga i tako već godinama nema joj ravne na ovim prostorima.
-
Ja sam u dionici 9 godina, svašta se izdešavalo za to vrijeme, pad rublje, sankcije Rusiji, drukovi, manifetluci i ostalo.
Konstanta je da je firma kroz cijelo to vrijeme povećavala prihode, sklapala hrpu novih poslova, investirala i isplaćivala redovnu dividendu.
Jedna od boljih dionica na tržištu samo treba imati živaca i strpljenja kad se jednom uloži.
Svaka cast, ak ne pitam previse, mozete li reci koliko ste u plusu ako ste racunali .
mislim u postocima sa dividendama i mozda reinvestiranje ,
ja nisam toliko izdrzao,
Mislim da sam na uloženo do sad, reinvestiranjem, dividendama i trenutnom cijenom preko 200%.
-
Ja sam u dionici 9 godina, svašta se izdešavalo za to vrijeme, pad rublje, sankcije Rusiji, drukovi, manifetluci i ostalo.
Konstanta je da je firma kroz cijelo to vrijeme povećavala prihode, sklapala hrpu novih poslova, investirala i isplaćivala redovnu dividendu.
Jedna od boljih dionica na tržištu samo treba imati živaca i strpljenja kad se jednom uloži.
-
Joj nemojte biti tužni, lijepa dividenda u ova sumorna vremena.
-
Rast prihoda, rast dobiti, isplata dividende za razliku od mnogih drugih perjanica, što još reći osim genijalno.
-
Kodt proizvodi el. SN I VN transformatore koji su neophodni za povećanje el. snage u mreži uzrokovane sve većom prodajom električnih vozila, primjerice sada jedno naselje od cca 300-400 kućanstava napaja jedan trafo snage 630 KVA, isti više neće biti dovoljan zbog povećanja uzrokovanog povećanim brojem novih el. vozila u tim kućastvima koje treba napuniti. Tu se radi o milionima dodatnih KWH koje treba prenijeti do krajnjeg kupca, a koju trenutna infrastruktura transformatora u svijetu ne može prenijeti.
Za primjer Irska je donijela zakon da od 2030 nema više prodaje vozila na unutarnje izgaranje, u skladu s tim će morati znatno pojačati elektroenergetsku mrežu, a tu uskače kodt.
Zato su i kupili tvornicu u Poljskoj jer će im se narudžbe u bližoj budućnosti eksponencijalno povećavati. Mislim da nema zime za kodt.
-
Jucer sam napisao na temi adpl kako je sramota što su za njih pišljivih 5 milja išli u ovo. Ovo je mjera koja je trebala pomoći ljudima koji ionako plesu po rubu života i smrti u normalnim okolnostima, ne svima. Kriterij pada prihoda od 20 posto se namjesti lagano, za to i ne treba biti kriza, posebno kod malih poduzetnika. Jednostavno fakture odgodis za par mjeseci, zamolis ljude posto se svi znaju. Vlada je isla na poštenje Hrvata, Al očito su previše po Brislu hodali pa ih ponijelo....
Šta je tu sramota firma pošteno uzela pomoć, ne spominješ koliko je ista isplatila u državni proračun do sad od kojeg se hrane hrpa uhljeba i ostalih parazita.
-
Ovako na prvu dobra dobit za prvi kvartal s obzirom na situaciju