Display MoreDisplay MoreJa imam dionice HPB-a, ali iskreno nisam uopće sretan s izvješćem (gledam konsolidirano izvješće u excelu).
Troškovi radne snage su im rasli za 30% isto kao i operativni troškovi (u samo godinu dana), kamatni rashodi eksplodirali, sveobuhvatna dobit razdoblja im je značajno manja u odnosu na prošlogodišnju, prihodi od naknada i provizija se nisu ni pomaknuli što mi upućuje na činjenicu da svi ti klijenti koje su "pokupili" temeljem akcijske štednje nisu otavarali tekuće račune i ostavljali naknade već samo generirali kamatne rashode i još su im rasle rezervacije. To sve u uvjetima gdje su u ovom razdoblju imali pristup ECB-ovoj stopi od 4% dok su prošle godine imali dobar dio razdoblja značajno niže stope na depozite kod centralne banke:
Uprava se hvali i radi usporedbe s 2021. godinom umjesto s prethodnom
Meni se čini da u svemu tome treba tražiti razlog zašto ZABA "razvaljuje" dok HPB kaska s porastom cijene.
Možda krivo gledam i netko me može ispraviti?
Pogledaj ovaj dokument informacije za investitore tamo piše da su naknade rasle, porasli su i troškovi zaposlenika i administrativni troškovi valjda planiraju širenje, jako me veseli rast MREl prijatelja i to značajno to znači da je banka sjajno kapitalizirane što znači da nema zapreke za masne dividende i budućnosti mnogo veće od 30% posto dobiti koliko se očekuje ove godine ja sam jako zadovoljan ovim izvješčem
Poštujem mišljenje, ali ne slažem se.
Inače, ispunjenje MREL zahtjeva ih masno košta. To je jedan od razloga eksplozije kamatnih rashoda, a ne samo depoziti,
Obratite pozornost i na kretanje sveobuhvatne dobiti.
Gledao sam konsolidirano izvješće i tamo su prihodi od provizija i naknada flat, tako da je to još jedna stvar koja me zbunjuje.