1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. goranlagea

Posts by goranlagea

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• goranlagea
    • May 7, 2025 at 10:52 AM
    Quote from umalo
    Quote from goranlagea

To je jasno, ali me još uvijek brine da matična djelatnost radi gubitak, što nije zdravo. I ovo što ste rekli "sve dok posjeduje" je zabrinjavajuće. Negdje sam pročitao da ovi česi što su ušli s 35% i nisu neki specijalisti za ovaj posao. Znači nekakvih sinergija baš i nije za očekivati.

Gubitak??

prvi kv.25:

za lani:

Vidi se da dobit rade pridružena društva

• goranlagea
    • May 7, 2025 at 10:12 AM
    Quote from umalo
    Quote from goranlagea

ostvarili su članovi grupe i pokrili gubitak LKRI d.d. koja kotira na ZSE. Ne kotira grupa. To me muči.

Luka Rijeka ima dionice grupe , i time dio profita kroz dividendu , isto ko i mali dioničari što ostvaruju prihode od dividende sve dok posjeduje dionice i dok ta dionica djeli ostvarenu dobit , ostvaruju prihode isto ko i mirovinski fondovi !!

To je jasno, ali me još uvijek brine da matična djelatnost radi gubitak, što nije zdravo. I ovo što ste rekli "sve dok posjeduje" je zabrinjavajuće. Negdje sam pročitao da ovi česi što su ušli s 35% i nisu neki specijalisti za ovaj posao. Znači nekakvih sinergija baš i nije za očekivati.

• goranlagea
    • May 6, 2025 at 4:05 PM
    Quote from umalo
    Quote from goranlagea

[…]

https://www.poslovni.hr/domace/kontejn…-u-2025-4481911

ostvarili su članovi grupe i pokrili gubitak LKRI d.d. koja kotira na ZSE. Ne kotira grupa. To me muči.

• goranlagea
    • May 5, 2025 at 3:55 PM
    Quote from All
    Quote from misterno

Pogledaj likvidnost i sve ti je jasno na lkri

Samo likvidnost ?

Baš što se tiče likvidnosti me čudi da je dionica tako odreagirala. Pogledao sam izvješće za 2024;

-likvidnost je poboljšana uslijed povrata uloženih sredstva u investicijsku aktivnost iz nepovratno subvencioniranih sredstava Europske komisije u iznosu od 10,5 milijuna eura što je kratkoročno, jednokratno. Inače prihodi su manji. Dopunjuju ih ostali članovi grupe. Na ZSE kotira društvo. Čak što više, matično društvo je u 1.kv 25 iskazalo gubitak. Šta to ljudi vide, što ja možda ne vidim, a volio bih, jer me LKRI zanima?

• goranlagea
    • April 29, 2025 at 1:17 PM
    Quote from value_zg
    Quote from goranlagea

Članovi grupe prispjevaju duplo veću dobit od Dalekovod d.d. koji kotira. Inače FI je moderno, u skladu sa smjernicama EU (pola izvješća je o tome) ukratko vidi se novi moderan pristup koji je integriran u jezgru kompanije i predstavlja buduće smjernice razvoja. Jedino ovo gore o dobiti baš ne kapiram.

ESG dio izvještaja je od ove godine obveza za određen broj firmi na zse koje zadovoljavaju kriterije za isti. Takav izvještaj predao je i ADPL, KODT, ERNT i još nekoliko kompanija. Samo ističem da navedeno nije nužno dobra volja Dalekovoda pa ne bih previše iščitavao iz toga, u smislu modernog pristupa.

Znam to. Želio sam reći da je ESG utkan u buduće planove i prognoze, budući razvoj slijedi područjima koje pokriva ESG i nije donesen samo da se zadovolji forma i objavi. To se baš ne vidi kod svih.

Inače malo, off the record, ne nađem teme o LKRI, update-ane naravno, ne nešto prije 5 godina. Zadnje vrijeme luduje, zna li netko šta se dogadja?

Hvala i unaprijed se ispričavam što to ovdje postavljam.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• goranlagea
    • April 29, 2025 at 10:34 AM
    Quote from All
    Quote from Zlatek

Moja ciljana cijena je 35Eur.

Horizont - 6 godina

Nestrpljivo cekam trenutak kad krene ... Nekako mi se čini sve bliži :)

Članovi grupe prispjevaju duplo veću dobit od Dalekovod d.d. koji kotira. Inače FI je moderno, u skladu sa smjernicama EU (pola izvješća je o tome) ukratko vidi se novi moderan pristup koji je integriran u jezgru kompanije i predstavlja buduće smjernice razvoja. Jedino ovo gore o dobiti baš ne kapiram.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• goranlagea
    • April 28, 2025 at 10:55 AM
    Quote from All
    Quote from Stipe

Zar nije oko 29?

Stipe nemoj tako. Napraviti ces paniku i onda se vise necemo moci ukrcavati po akcijskim cijenama

Eto ugrubo ako nekoga zanima.

Kod analize kompanije koja se je netom izvukla iz gubitka objektivnije je gledati P/S sve dok se situacija ne stabilizira. Ako to pogledamo izgleda otprilike:

P/S 0,9 što je prilično ispod sličnih kompanija u branši. Uz nisku zaduženost dug/kapital je 7,9% i dobar backlog ja ne vidim zašto bi bili pesimistični glede DLKV. Mislim da nas u DLKV čeka novi investicijski ciklus. Sve to će biti olakšano sada kada su dio jedne stabilne grupe. Računam da će im dobar dio budućih prihoda biti iz sinergija u grupi. Inače, propisno sam ušao, pa sam optimističan. Nadam se opravdano. :)

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• goranlagea
    • April 27, 2025 at 3:33 PM

Izvrsna analiza. Sve kaže na to da je KODT multibagger. Neko je ovdje spomenuo i DLKV. Moram priznati da duboko vjerujem u budućnost ove kompanije. Radio sam intrističku vrijednost DLKV na osnovi DCF. Meni je ispalo da bi kroz 5 godina dionica mogla ići na 22 €. Priznam, malo sam se uplašio od ovoga što je ispalo, ali DLKV je za mene siguran potencijal. Sada kao član sigurne grupe koja se je, po moje izdigla iznad mogućih ozbiljnih štetnih uplitanja države i koja je, po performansama, faktor grupiranja u branši,šanse su im još veće. Inače sam ušao ozbiljno u poziciju, pa ćemo vidjeti.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• goranlagea
    • April 25, 2025 at 10:00 AM
    Quote from All
    Quote from umalo

Toliko toga su na ovu temu pisali sitna riba i milijarder o potencijalima , o narudžbama , prometu još od prošle godine i uvijek su čekali neka izvješća pa jedan pa drugi , treći , četvrti kvartal pa ništa pa evo jedva čekam da izađe i ovaj izvještaj pa da vidimo napokon oćeli napokon biti nešto od tog ovog puta , ako ne bježi iz dionice u kojoj su sitna riba i milijarder i to glavom bez obzira

Ja sam do istog zaključka došao prosle godine ....

Ja sam prodao 1.2025 čim sam vidio u izvješću: " Ukupno je tijekom 2024. godine Viktor Lenac ostvario 88,2 milijuna eura prihoda, od kojih se 66,8 milijuna eura odnosi
    na prihode osnovne djelatnosti, dok se 16,9 milijuna eura odnosi na prihode s osnova izvršenih ulaganja u vlastitu
    imovinu.

Za mene je to bio znak da posao pada, uz ulaganja u dok 11. Znači škare se otvaraju. Izgleda da nisam pogriješio iako mi je žao. Imao sam lijepu poziciju i solidno sam ušao.

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• goranlagea
    • April 24, 2025 at 1:57 PM

ne mjesecima, godinama Reiffaisen skuplja. Ja sam jednom već postavio to pitanje ako se zna za koga, ali nije bilo odgovora. Inače u LKPC teče perestrojka. Ukinuli su trgovinu robom, prihodi su im naravno pali i kvartalno su uletjeli u gubitak. Nije u pitanju jedan kvartal. Za to ne bi prodao stvarno dobru poziciju koju sam imao, ali ne vidim s čim će u nekom normalnom vremenu nadomjestiti te prihode. Zato sam se odlučio.

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• goranlagea
    • April 24, 2025 at 1:21 PM
    Quote from umalo

Klepnulo 280 kom na ask-u po 135 , ,........WAAAW.....ni trepnuo

jesi ti to moje kupio? :):):)

• Trumpove carine

• goranlagea
    • April 9, 2025 at 6:04 PM
    Quote from Kivi

pa da al prosječni amerikanac ni ne zna što je carina.. al shvatit će kad mu roba postane skuplja.. tramp radi show da ispregovara što bolje trgovinske uvjete za US.. jel ovakva trgovinska bilanca nije održiva.. i ako to znači da američki potrošač mora mjenjat navike.. hebiga.. tako će biti

Svi mi računamo, odnosno želimo si da će im roba biti skuplja. Misli da on s ovim i nije išao baš na pamet. Treba znati da ameri ne poznaju PDV. Porez na dobit im je 21% i imaju brdo nekih olakšica. Negdje sam pročitao da im je efektivna potezna stopa 13%. Ako se mu uslijed carina povećaju budžetski prihodi, a hoće, sigurno će za domaće tvrtke gospodarska klima biti još bolja. Mislim da će uslijed raznih poticaja mnoge firme izvana migrirati u Ameriku. Ono što će u budućnosti biti njegov problem je stabilnost dolara. Mislim da je s ovim potezom svijet platio školu. U tom smislu, na odvajanju radi i BRICKS i svi drugi. Čak su se i ovi naši nesretnici u EU sjetili da smo bar u nečemu samostalni, pa je tako na udaruu američko kartično poslovanje, svemirska tehnologija i još ponešto.

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• goranlagea
    • April 4, 2025 at 10:46 AM

KOEI je prema izvješćima u 2024 ostvario na tržištu Amerike i Australije samo 3% ukupnih prihoda, tako da bi vjerovao Kolaku da ih ovo neće previše osjećati. Ipak mi nije jasno zašto cijena KOEI još uvijek tone. Mislio sam da je ono s fondovima i usklađivanju pri kraju.

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• goranlagea
    • March 28, 2025 at 1:06 PM

Je li ikome jasna ova informacija https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/59979

Ako ja to dobro razumijem, njima će se prihodi prepoloviti. Vjerojatno ni buduća dobit neće biti za pohvaliti se.

Hvala za povratnu informaciju onih koji su upućeni.

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• goranlagea
    • March 19, 2025 at 4:09 PM
    Quote from All
    Quote from goranlagea

Ja mislim da kod banaka, osiguravajućih društava....treba cijeniti konzervativno poslovanje. Banka nije neka dot.com kompanija. Kada dovedeš običnog štedišu u situaciju da mora razmišljati hoće mu banka propasti ili ne, to je čisti banditizam.

Ovisno sto mislis pod konzervativno. Ako je to ne biti pohlepan slazem se.

Svi u poslu inkliniramo ka većoj zaradi. Vidjeli smo s Lehmanom šta je pohlepa. Tokom 2023 i 2024 ako si gledao bilance banaka, vidio si veliko povećanje kamatnih prihoda. Ako znaš da su nastali parkiranjem para iz avista depozita, za koje ti daju neku statističku grešku a ne kamatu, na račune u ECB gdje su dobivali po 3% onda se to ne zove bankarstvo. Znači ispumpavali su novac, kojega bi morali plasirati u gospodarstvo, kreditiranje stanovništva itd. i zarađivali na deponiranju u ECB. To je neprirodno. Konzervativno je negdje izmedju. Morali bi pratiti gospodarstvo, jer s tim generiraju gospodarski rast, i stanovništvo jer opet s tim generiraju potrošnju koja ima direktan sekundarni utjecaj na proizvodnju i posljedično, opet na stopu rasta. To naravno nisu radili i danas smo na rubu recesije, gdje je kamatna stopa pala, EURIBOR pada, zicer plasmani na ECB se više tako ne isplate, a uslijed nadolazeće recesije, sigurnost i mogućnost plasmana im je manja. Znači posljedično su prouzročili da svi trokiramo. To je negativan utjecaj banaka kojega trenutno gledamo.

• goranlagea
    • March 19, 2025 at 2:38 PM

Ja mislim da kod banaka, osiguravajućih društava....treba cijeniti konzervativno poslovanje. Banka nije neka dot.com kompanija. Kada dovedeš običnog štedišu u situaciju da mora razmišljati hoće mu banka propasti ili ne, to je čisti banditizam.

• goranlagea
    • March 18, 2025 at 1:36 PM

Ja osobno volim vidjeti malo konzervativnije poslovanje u bankama. Nagledao sam se avantura. Inače jedan od razloga zašto sam ovdje u pozicije je, pored zicer poslovanja i izostanak državnih i paradržavnih fondova. U pravilu ne ulazim tamo gdje je država preko 25% vlasništva.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• goranlagea
    • March 18, 2025 at 12:27 PM
    Quote from mesetar

Pa s bookom od 1,70 Eur i nije baš da je jeftino.

Dobit i dalje jako niska, gotovo zanemariva.

P/B je razlomak. Book value sigurno neće rasti kao cijena dionice.

To će se dovesti u red. 2024 je prva godina s dobiti poslije godina s gubitkom. Inače P/B je bio 1,7 na 30.06. Danas je 2,5. Rast cijene dionice ozbiljno zaostaje za rastom dobiti. Računam da, sad kad je krenila pozitiva sve to će se dovesti u normalu.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• goranlagea
    • March 18, 2025 at 8:50 AM
    Quote from All
    Quote from tollway

želite reći da je to razlog što je u g dana dionica narasla samo 100%!!!??? premalo?

vidjeti cemo sto ce biti kada tvrtka počne ozbiljno raditi ...

Ja mislim da je DLKV budući multibegger. Sad kad je dio jedne stabilne grupe, uz dobar backlog vjerujem da ih čeka svjetla budućnost. Možda sam subjektivan, jer sam propisno ušao u poziciju lani. Ocjenjujem da su bitno podcjenjeni. Kod njih za ocjenu ne smijemo gledati P/E jer su bili u gubitku. Tek prošle godine su obrnili. P/S je 0.9 što je nisko u odnosu na druge iz branše. Meni kaže da bi buduća intristička vrijednost za 5 godina trebala biti 22,20 €.

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• goranlagea
    • March 17, 2025 at 12:54 PM

Djuru imam na radaru, tamo od 11.mjeseca prošle godine. Generalno mi se svidjelo kako to ide. Čekao sam zaključno izvješće pa da krenem. Dok sam ga ja dočekao dionica je otišla u nebo. Imao sam očito dobar nos, ali sam zakasnio. Mislim da će Djuro, u svjetlu novih mjera EU o naoružavanju i dalje rasti. Ako to potraje, na pragu smo novog multibeggera, kojega je istina,napravila politika, jer metaloprerađivačima ne cvjetaju ruže, ali šta je tu je. Važno da imamo. Bilo je neke priče o tenkovima, meni se čini da će u budućem procesu naoružavanja u EU biti poželjne sve korporacije koje su se u prošlosti sreli makar sa T od tenka.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt