1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. goranlagea

Posts by goranlagea

• ZITO (Žito d.d.)

• goranlagea
    • October 2, 2025 at 3:58 PM
    Quote from All
    Quote from mesetar

Dionica nije nimalo jeftina, i teško da ima nekog prostora još jako dugo vremena tu.

Ako se profitabilnost pokaže lošija nego dosad (tj.ako su izvješća prije IPO-a uljepšavana, što je zapravo lako vjerojatno), neće biti baš veselja tu dugo vremena.

Biti ce bolje jer su pokrenuli dosta toga sto cemo vidjeti u FI druge godine no to nikako ne opravdava cijenu koju smo plaćali, ali ljudi koji gađaju na duge staze poput mene mislim da nisu pogrijesili preplativsi je za tih nekih 20-30% to jedan bolji kvartal ispreskače.

malo se bojim da ne bude kao CKLM, gore-dole pa nigdje na kraju. Doduše ovi su, bar po prospektu i planovima dinamičniji. Ne poznam hranu, priznam, ušao sam i to dobro pa ćemo vidjeti. Kupim s namjerom da nikad ne prodam.

• ZITO (Žito d.d.)

• goranlagea
    • September 24, 2025 at 12:30 PM
    Quote from All
    Quote from Backdraft

S 10 farmi i 175 000 tovljenika godisnje rizik se ne smije zanemariti. Do sada nije bilo zabiljezeno infekcija na vecoj farmi, ali eto za sve postoji prvi put. Moderniji su i vjerujem da vode puno brige oko toga, ali uvijek postoji ali...

Ne usudim se uopce razmisljati u tom smjeru.

Ja sam već unutra i razmišljam podebljat.....

• ZITO (Žito d.d.)

• goranlagea
    • September 24, 2025 at 11:34 AM

Ima li netko info, da li se je svinjska kuga pojavila u Žitu?

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• goranlagea
    • September 24, 2025 at 10:51 AM
    Quote from Sheki
    Quote from goranlagea

Izgleda da nas je ovdje više polupismenih. Ništa zato, ako želimo, razumjet ćemo se.

Ništa zato, bitno da "tučemo" veliku lovu, i državu nam vode polupismeni tako da je sve u redu.

Ja se ne žalim, iako sam polupismen. :):)

• goranlagea
    • September 24, 2025 at 10:39 AM
    Quote from umalo
    Quote from goranlagea

Šta je gospodin htjeo reći s onim " sa Kantride"? Možete prevesti, molim vas. Hvala :):)

Recite mi jeli ovaj glagolski pridjev HTJEO kojeg ste naveli dolazi od glagola JESTI 😂🤣😂🤣😂

Izgleda da nas je ovdje više polupismenih. Ništa zato, ako želimo, razumjet ćemo se.

• goranlagea
    • September 24, 2025 at 10:13 AM
    Quote from umalo
    Quote from Sheki

S Kantride, s Kantride, a ne sa Kantride, vi koji predbacujete drugima pravopisne pogreške. S Kantride se može vidjeti da napušta Kvarner, ali ne i Mediteran, al dobro, vi znate...znali ste i cijenu dionice Lenca.

Sa ili s ,bitno je da ste razumjeli smisao rečenice , za razliku od onog na što ste vi ukazali

Šta je gospodin htjeo reći s onim " sa Kantride"? Možete prevesti, molim vas. Hvala :):)

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• goranlagea
    • September 24, 2025 at 10:12 AM
    Quote from umalo
    Quote from goranlagea

Ispričavam se za gramatičke greške.

A pojašnjenje što je pisac htio reći , jel mi možete prevesti , koja je to država gateway

Stavite si zarez ita države pa ćete shvatiti.

• goranlagea
    • September 24, 2025 at 10:02 AM
    Quote from umalo
    Quote from goranlagea

Niko nikoga i ništa ne želi popljuvati. Na kraju, to sam i naveo da sam i sam bio u dilemi ući ili ne. Ispostavio sam šta mi se ne sviđa i zašto nisam ušao i to je sve. Da je netko htjeo o cijelom projektu računati dugoročno, moraoi bi, uz pomoć države gateway raditi u sklopu Luke, a ne osnivati posebnu tvrtku. To je bila jedinstvena prilika da država amortizira sve dubioze u luci i iz svega, zajedno s gatewayom naprave priču.

Što vam znači ova vaša misao : da je netko htjeo o cijelom projektu računati dugoročno, morao bi, uz pomoć države gateway raditi u sklopu Luke....?????

Previše gramatičkih grešaka ko u predškolskom odgoju !!

Ispričavam se za gramatičke greške.

• goranlagea
    • September 24, 2025 at 9:21 AM
    Quote from umalo
    Quote from goranlagea

A kad sam ja tvrdio da ovdje nešto ne valja, popljuvaliste me

RE: LKRI (Luka Rijeka d.d.)

[…]

Što to znači sporedna djelatnost?????????
    umalo
    September 2, 2025 at 4:44 PM

Da,rast od 120% baš ništa ne valja , evo sad je korekcija na svim dionicama iz Top 10 , pa sad malo i ti možeš da popljucaš ovu dionicu , došli i vi na svoje !!

Niko nikoga i ništa ne želi popljuvati. Na kraju, to sam i naveo da sam i sam bio u dilemi ući ili ne. Ispostavio sam šta mi se ne sviđa i zašto nisam ušao i to je sve. Da je netko htjeo o cijelom projektu računati dugoročno, moraoi bi, uz pomoć države gateway raditi u sklopu Luke, a ne osnivati posebnu tvrtku. To je bila jedinstvena prilika da država amortizira sve dubioze u luci i iz svega, zajedno s gatewayom naprave priču.

• goranlagea
    • September 24, 2025 at 8:51 AM
    Quote from umalo
    Quote from sitnariba

Prije će biti da je ekipa shvatila da LKRI nije isto što i Rijeka Gateway d.o.o. 🙂 i da će veliki dio posla preuzeti Rijeka Gateway

Hoćeš reći da je ekipa shvatila da se u VL neće baviti brodogradnjom jer za to HRM nije zainteresiran , pa će brodove naručivati izvana

A kad sam ja tvrdio da ovdje nešto ne valja, popljuvaliste me

RE: LKRI (Luka Rijeka d.d.)

[…]

umalo
    September 2, 2025 at 4:44 PM

• goranlagea
    • September 2, 2025 at 8:29 PM
    Quote from umalo
    Quote from goranlagea

Ona koja nije glavna. Ako na glavnoj imaš minus i trebaju ti druge onda to za mene nije zdravo. Inače ovaj rast cijene LKRI nema podlogu u fundamentalnim podacima nego u očekivanju nečega što bi trebalo biti. Za mene to nije dovoljan razlog za ulazak. Možda ću zažaliti zbog toga....

Malo prenaivan post i ništa više!!

P.S.

Novac je novac ili hoćeš reći da ima glavni novac i sporedni novac , do sad kad bi god plaćao račune nitko ama baš nitko tko mi naplaćuje moje račune , nikad ne nije upozorio da sam platio sporednim novcem !!

Nisam želio tu vrstu diskusije. Ako ti glavna djelatnost nosi 90 ili više % prihoda i na njoj imaš minus to za mene nije zdravo. Ostalih 10% gdje imaš plus u ozbiljnoj krizi ne mogu izvući glavnu djelatnost. To za mene nije zdrava kompanija. Sporedne djelatnosti bi trebale biti financirane iz dobiti glavne, a ne da su one nužne da kompanija konsolidirano ostvari plus.

• goranlagea
    • September 2, 2025 at 6:22 PM
    Quote from umalo
    Quote from goranlagea

O tome sam jednom davno pisao. Dole se vidi. Matična djelatnost je za 1.kv u gubitku: Vidi se da ih vade sporedne djelatnosti.

Ona koja nije glavna. Ako na glavnoj imaš minus i trebaju ti druge onda to za mene nije zdravo. Inače ovaj rast cijene LKRI nema podlogu u fundamentalnim podacima nego u očekivanju nečega što bi trebalo biti. Za mene to nije dovoljan razlog za ulazak. Možda ću zažaliti zbog toga....

• goranlagea
    • September 2, 2025 at 4:01 PM
    Quote from umalo
    Quote from Sheki

Još nismo čuli o kojem se minusu radi.

Da i ja se pitam koji minus ima lkri

O tome sam jednom davno pisao. Dole se vidi. Matična djelatnost je za 1.kv u gubitku: Vidi se da ih vade sporedne djelatnosti.

• ZITO (Žito d.d.)

• goranlagea
    • September 1, 2025 at 2:20 PM
    Quote from All
    Quote from SILVIO2024

Teško da će se ovo pomaknuti na više od ove trenutne cijene.

Isrpljujuće trgovanje u rasponu 20,20 - 20,60 očekujem (subjektivno) godinama... ;)

Da budem iskren, očekivao sam i pad cijene. Jos uvijek nije isključen taj scenarij, ali ne zato sto tvrtka ne vrijedi nego zato jer je IPO cijena bila poprilično napumpana

Mislim da se čeka da pokrenu nešto konkretno s prikupljenim novcem. Ukratko, čeka se kakva obavjest, šta su kupili, dogradili.. plus bilanca za 3.kvartal. Onda bi se po meni moralo otvoriti. Bar se tako nadam.

• ZITO (Žito d.d.)

• goranlagea
    • August 20, 2025 at 1:37 PM
    Quote from All
    Quote from goranlagea

Ja sam nesto žita vec uzeo, a sad jos malo koei bih ...

Upravo ušao, po 20,40 € pa šta bude... vjerujem da će se ovo na dugi rok pokazati kao dobar potez

• ZITO (Žito d.d.)

• goranlagea
    • August 17, 2025 at 8:45 AM
    Quote from goranlagea
    Quote from All

Na kojoj cijeni ulazimo ? :)

20,30 € - 5%. Ako nam još Trump malo pomogne, možda i bolje, ako naravno ne blefira ovo s 1.8.

Podsjećam na moju procjenu oko ulaska u ZITO. Mislim da je vrijeme dok je burza još lijena. Slijedeći mjesec će se, poslije godišnjeg svi probuditi.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• goranlagea
    • July 31, 2025 at 1:33 PM
    Quote from bluelionZG

Kolege, da li netko zna koja je formalna (definirana statutom ili gdje se to vec formalno određuje) razlika KODT R i P a s obzirom na temu isplate dividende?

Hvala

• KODT P: Povlaštene dionice su privlačnije za ulagače koji traže stabilnu dividendu i manje su zainteresirani za upravljačka prava (glasovanje). Međutim, ako dividenda nije isplaćena, povlašteni dioničari mogu dobiti pravo glasa prema statutu ili zakonu.
    • KODT R: Redovne dionice su pogodne za ulagače koji žele sudjelovati u upravljanju društvom i prihvaćaju veći rizik varijabilne dividende, koja ovisi o dobiti i odlukama skupštine.
    • povlaštene dionice (KODT P) imaju pravo na dividendu prije redovnih dionica (KODT R). Na primjer, ako je dividenda fiksna ili zajamčena za povlaštene dionice, one će biti isplaćene prve, a preostala dobit raspodijeljena redovnim dioničarima.
    • Iznos dividende: Povlaštene dionice mogu imati definiranu fiksnu dividendu (npr. određeni postotak nominalne vrijednosti) ili minimalnu dividendu, dok redovne dionice obično dobiju dividendu proporcionalnu raspoloživoj dobiti, što može rezultirati većom ili manjom isplatom ovisno o odluci Glavne skupštine.
  • LKPC (Luka Ploče d.d.)

• goranlagea
    • July 30, 2025 at 7:06 PM
    Quote from bluelionZG

je netko gledao FI, komentari?

u prethodnim postovima je koelga napisao "Ako ja to dobro razumijem, njima će se prihodi prepoloviti. Vjerojatno ni buduća dobit neće biti za pohvaliti se..."......svaka čast kolega na predviđanju.

Pitanje za upravu vezano za obješnjenje te poslovne odluke s obzirom na rezultat...

Hvala što vam se svidja moja procjena. Inače, prije ovoga svega sam bio duboko u poziciji. Svakako bih pohvalio korektnost uprave koja je taj potez pravovremeno najavila. Profesionalno, čestitam i nadam se da će ponovo biti gdje su bili. Meni se, kad sam ušao,baš taj poslovni model sa diverzifikacijom u modalitetima stjecanja prihoda svidjeo.

• goranlagea
    • July 26, 2025 at 10:28 AM

U zadnje 3 godine EPS je rastao 80% godišnje, dok je cijena dionice prosječno rasla 130% godišnje. Na dugi rok trend rasta cijene dionice prati trend rasta dobiti. Bilo je za očekivati da će doći do korekcije. Ovo što smo ovih dana gledali, ne bih rekao da je korekcija, što se vidi po količinama po svakoj prodaji. Mislim da je u pitanju nevoza, strah pojedinaca koji ni sami ne vjeruju da je ovakav rast moguć, pa panično prodaju u strahu da cijena ne padne. Ja ću čekati. Ako se ovaj trend rasta dobiti nastavi, 80% godišnje, meni je to dosta. Ja sam skroman.:)

• goranlagea
    • July 24, 2025 at 11:01 AM
    Quote from All
    Quote from Takamina

Bolje ti je ovako. Moci ces reci da si netko i nesto ako drzis takvu zvjer u portfelju ^^ a i manje burekarenja buda s njom.;)

Kad sam ja rekao da meni kaže da će u slijedećih 5 godina, izračun je rađen 5.11.24.,

KODT biti:

Buduća vrijednost 11806,64 €
    intristička vrijednost, diskontirana 8129,05 €
    intr.vrijednost,diskontirana i sa MOS(margine of safety) 6503,24 €

pa su mi se smijali po forumu. Diskont je popravljen 8.7. na 7,75%. Ovo je po Darmodaranu, ako me netko misli pitati otkud mi? Pitajte njega :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt