1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. goranlagea

Posts by goranlagea

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• goranlagea
    • December 1, 2025 at 10:55 AM
    Quote from jo5
    Quote from fantom

Nije upitno da će kodt i dalje pojedinačno davati najveći doprinos rezultatima kompanije,al taj doprinos kontinuirano pada..u prvih 9 mjeseci 2024.g. taj udio je bio 85 posto,a za 9 mjeseci 2025 je 65 posto (udio dobiti) . znači da ostale kompanije iz sastava grupe rastu brže od kodt..

U ovome ne vidim problem. Ravnomjerno raspoređen doprinos svih kompanija iz sastava grupe samo doprinosi k stabilnosti grupe.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• goranlagea
    • November 24, 2025 at 10:16 AM
    Quote from Iwop

1) Ralizacija zaliha i njihovo prebacivanje u dobit u 4. kvartalu ove godine

2) Završetak "zelene tranzicije" i otvaranje tri nova pogona do kraja ove godine

3) otvaranje nove tvornice kroz dvije do tri godine

Ovoga pod 1. je za 40 mil€. Postavlja se pitanje da li će to biti realizirano u 4.kv. i koliko je to u vezi sa proizvodnjom u tijeku koja je niža u odnosu na kraj 2024. Da li je proizvodnja u tijeku niža i u vezi s kašnjenjem isporuka gotovih proizvoda koje naravno mogu kasniti iz razloga koji nisu nužno na strani KODT ili je razlog negdje drugdje, ostaje da vidimo.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• goranlagea
    • November 17, 2025 at 8:46 AM
    Quote from umalo

https://www.biznisinfo.ba/najveca-invest…dnja-mega-doka/

Zabrinjavajuće konkurencija sve veća

Braća Šešok rade pametno. Nadajmo se da će i oni možda jednoga dana izaći na burzu.

• goranlagea
    • October 28, 2025 at 9:17 AM
    Quote from fantom
    Quote from Likus

Zalihe imaju smisla jer su godisnji imali i prosle godine pa ne vjerujem da su si uzeli tjedan vise uz toliku ludnicu od narudzbi :)

I prošle godine su imali slabiji 3Q (eps 48,94e vs 65,74e u 2Q i 57,31e u 4Q), i 2022. (eps 7,51e vs 11,28e u 2Q i 21,67e u 4Q)...I skoro svake godine otkad smo mi neki unutra, a to je više od 10g, imaju 3Q slabiji. Jedina iznimka je 2023. no upravo taj kvartal je naglo skočila dobit vjerojatno zbog većih marži...Vjerovao ti ili ne...

A imaš objašnjenje za relativan pad ugovorenih poslova. Na 30.9.24 rast ugovorenih poslova u odnosu na isto razdoblje 23. je 31%, dok je rast u 25 u odnosu na 24, 14,1 %? Da li nova investicija u odnosu na budući obim poslova može donijeti probleme? Naveo bih još da je obim poslova za isti period 23 u odnosu na 22 bio 108%.

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• goranlagea
    • October 24, 2025 at 10:34 AM
    Quote from Dado

Evo još malo lakog štiva:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…-ing-a-15635704

Nije da je Grlić-Radman neka sreća, ali ... :)

Sad baš da Končar njega treba??????

• goranlagea
    • October 15, 2025 at 1:18 PM

Ima li neko ideju šta je sa KODT i KODT2? Nema baš pametnog prometa i tečaj klizi već mjesec dana. Nije da sam nezadovoljan, ove godine preko 70% ali nekako nisam naviknut gledati ih ovako pasivne.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• goranlagea
    • October 8, 2025 at 2:34 PM
    Quote from umalo
    Quote from dionicar

sve u top10 u crvenom danas. sto se desava ?

Zato jer su očekivanja velikog rasta još ako uđemo a ući ćemo u OECD , ja pretpostavljam da će strani fondovi grlom u jagode , tako da bih više volio da su cijene jeftinije zbog dokupljavanja , a vrijeme brzo prolazi

Slažem se. Realno je da uđemo polovicom slijedeće godine. Treba podebljati pozicije.

• ZITO (Žito d.d.)

• goranlagea
    • October 2, 2025 at 3:58 PM
    Quote from All
    Quote from mesetar

Dionica nije nimalo jeftina, i teško da ima nekog prostora još jako dugo vremena tu.

Ako se profitabilnost pokaže lošija nego dosad (tj.ako su izvješća prije IPO-a uljepšavana, što je zapravo lako vjerojatno), neće biti baš veselja tu dugo vremena.

Biti ce bolje jer su pokrenuli dosta toga sto cemo vidjeti u FI druge godine no to nikako ne opravdava cijenu koju smo plaćali, ali ljudi koji gađaju na duge staze poput mene mislim da nisu pogrijesili preplativsi je za tih nekih 20-30% to jedan bolji kvartal ispreskače.

malo se bojim da ne bude kao CKLM, gore-dole pa nigdje na kraju. Doduše ovi su, bar po prospektu i planovima dinamičniji. Ne poznam hranu, priznam, ušao sam i to dobro pa ćemo vidjeti. Kupim s namjerom da nikad ne prodam.

• ZITO (Žito d.d.)

• goranlagea
    • September 24, 2025 at 12:30 PM
    Quote from All
    Quote from Backdraft

S 10 farmi i 175 000 tovljenika godisnje rizik se ne smije zanemariti. Do sada nije bilo zabiljezeno infekcija na vecoj farmi, ali eto za sve postoji prvi put. Moderniji su i vjerujem da vode puno brige oko toga, ali uvijek postoji ali...

Ne usudim se uopce razmisljati u tom smjeru.

Ja sam već unutra i razmišljam podebljat.....

• ZITO (Žito d.d.)

• goranlagea
    • September 24, 2025 at 11:34 AM

Ima li netko info, da li se je svinjska kuga pojavila u Žitu?

• goranlagea
    • September 24, 2025 at 10:51 AM
    Quote from Sheki
    Quote from goranlagea

Izgleda da nas je ovdje više polupismenih. Ništa zato, ako želimo, razumjet ćemo se.

Ništa zato, bitno da "tučemo" veliku lovu, i državu nam vode polupismeni tako da je sve u redu.

Ja se ne žalim, iako sam polupismen. :):)

• goranlagea
    • September 24, 2025 at 10:39 AM
    Quote from umalo
    Quote from goranlagea

Šta je gospodin htjeo reći s onim " sa Kantride"? Možete prevesti, molim vas. Hvala :):)

Recite mi jeli ovaj glagolski pridjev HTJEO kojeg ste naveli dolazi od glagola JESTI 😂🤣😂🤣😂

Izgleda da nas je ovdje više polupismenih. Ništa zato, ako želimo, razumjet ćemo se.

• goranlagea
    • September 24, 2025 at 10:13 AM
    Quote from umalo
    Quote from Sheki

S Kantride, s Kantride, a ne sa Kantride, vi koji predbacujete drugima pravopisne pogreške. S Kantride se može vidjeti da napušta Kvarner, ali ne i Mediteran, al dobro, vi znate...znali ste i cijenu dionice Lenca.

Sa ili s ,bitno je da ste razumjeli smisao rečenice , za razliku od onog na što ste vi ukazali

Šta je gospodin htjeo reći s onim " sa Kantride"? Možete prevesti, molim vas. Hvala :):)

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• goranlagea
    • September 24, 2025 at 10:12 AM
    Quote from umalo
    Quote from goranlagea

Ispričavam se za gramatičke greške.

A pojašnjenje što je pisac htio reći , jel mi možete prevesti , koja je to država gateway

Stavite si zarez ita države pa ćete shvatiti.

• goranlagea
    • September 24, 2025 at 10:02 AM
    Quote from umalo
    Quote from goranlagea

Niko nikoga i ništa ne želi popljuvati. Na kraju, to sam i naveo da sam i sam bio u dilemi ući ili ne. Ispostavio sam šta mi se ne sviđa i zašto nisam ušao i to je sve. Da je netko htjeo o cijelom projektu računati dugoročno, moraoi bi, uz pomoć države gateway raditi u sklopu Luke, a ne osnivati posebnu tvrtku. To je bila jedinstvena prilika da država amortizira sve dubioze u luci i iz svega, zajedno s gatewayom naprave priču.

Što vam znači ova vaša misao : da je netko htjeo o cijelom projektu računati dugoročno, morao bi, uz pomoć države gateway raditi u sklopu Luke....?????

Previše gramatičkih grešaka ko u predškolskom odgoju !!

Ispričavam se za gramatičke greške.

• goranlagea
    • September 24, 2025 at 9:21 AM
    Quote from umalo
    Quote from goranlagea

A kad sam ja tvrdio da ovdje nešto ne valja, popljuvaliste me

RE: LKRI (Luka Rijeka d.d.)

[…]

Što to znači sporedna djelatnost?????????
    umalo
    September 2, 2025 at 4:44 PM

Da,rast od 120% baš ništa ne valja , evo sad je korekcija na svim dionicama iz Top 10 , pa sad malo i ti možeš da popljucaš ovu dionicu , došli i vi na svoje !!

Niko nikoga i ništa ne želi popljuvati. Na kraju, to sam i naveo da sam i sam bio u dilemi ući ili ne. Ispostavio sam šta mi se ne sviđa i zašto nisam ušao i to je sve. Da je netko htjeo o cijelom projektu računati dugoročno, moraoi bi, uz pomoć države gateway raditi u sklopu Luke, a ne osnivati posebnu tvrtku. To je bila jedinstvena prilika da država amortizira sve dubioze u luci i iz svega, zajedno s gatewayom naprave priču.

• goranlagea
    • September 24, 2025 at 8:51 AM
    Quote from umalo
    Quote from sitnariba

Prije će biti da je ekipa shvatila da LKRI nije isto što i Rijeka Gateway d.o.o. 🙂 i da će veliki dio posla preuzeti Rijeka Gateway

Hoćeš reći da je ekipa shvatila da se u VL neće baviti brodogradnjom jer za to HRM nije zainteresiran , pa će brodove naručivati izvana

A kad sam ja tvrdio da ovdje nešto ne valja, popljuvaliste me

RE: LKRI (Luka Rijeka d.d.)

[…]

umalo
    September 2, 2025 at 4:44 PM

• goranlagea
    • September 2, 2025 at 8:29 PM
    Quote from umalo
    Quote from goranlagea

Ona koja nije glavna. Ako na glavnoj imaš minus i trebaju ti druge onda to za mene nije zdravo. Inače ovaj rast cijene LKRI nema podlogu u fundamentalnim podacima nego u očekivanju nečega što bi trebalo biti. Za mene to nije dovoljan razlog za ulazak. Možda ću zažaliti zbog toga....

Malo prenaivan post i ništa više!!

P.S.

Novac je novac ili hoćeš reći da ima glavni novac i sporedni novac , do sad kad bi god plaćao račune nitko ama baš nitko tko mi naplaćuje moje račune , nikad ne nije upozorio da sam platio sporednim novcem !!

Nisam želio tu vrstu diskusije. Ako ti glavna djelatnost nosi 90 ili više % prihoda i na njoj imaš minus to za mene nije zdravo. Ostalih 10% gdje imaš plus u ozbiljnoj krizi ne mogu izvući glavnu djelatnost. To za mene nije zdrava kompanija. Sporedne djelatnosti bi trebale biti financirane iz dobiti glavne, a ne da su one nužne da kompanija konsolidirano ostvari plus.

• goranlagea
    • September 2, 2025 at 6:22 PM
    Quote from umalo
    Quote from goranlagea

O tome sam jednom davno pisao. Dole se vidi. Matična djelatnost je za 1.kv u gubitku: Vidi se da ih vade sporedne djelatnosti.

Ona koja nije glavna. Ako na glavnoj imaš minus i trebaju ti druge onda to za mene nije zdravo. Inače ovaj rast cijene LKRI nema podlogu u fundamentalnim podacima nego u očekivanju nečega što bi trebalo biti. Za mene to nije dovoljan razlog za ulazak. Možda ću zažaliti zbog toga....

• goranlagea
    • September 2, 2025 at 4:01 PM
    Quote from umalo
    Quote from Sheki

Još nismo čuli o kojem se minusu radi.

Da i ja se pitam koji minus ima lkri

O tome sam jednom davno pisao. Dole se vidi. Matična djelatnost je za 1.kv u gubitku: Vidi se da ih vade sporedne djelatnosti.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt