pa da al prosječni amerikanac ni ne zna što je carina.. al shvatit će kad mu roba postane skuplja.. tramp radi show da ispregovara što bolje trgovinske uvjete za US.. jel ovakva trgovinska bilanca nije održiva.. i ako to znači da američki potrošač mora mjenjat navike.. hebiga.. tako će biti
Svi mi računamo, odnosno želimo si da će im roba biti skuplja. Misli da on s ovim i nije išao baš na pamet. Treba znati da ameri ne poznaju PDV. Porez na dobit im je 21% i imaju brdo nekih olakšica. Negdje sam pročitao da im je efektivna potezna stopa 13%. Ako se mu uslijed carina povećaju budžetski prihodi, a hoće, sigurno će za domaće tvrtke gospodarska klima biti još bolja. Mislim da će uslijed raznih poticaja mnoge firme izvana migrirati u Ameriku. Ono što će u budućnosti biti njegov problem je stabilnost dolara. Mislim da je s ovim potezom svijet platio školu. U tom smislu, na odvajanju radi i BRICKS i svi drugi. Čak su se i ovi naši nesretnici u EU sjetili da smo bar u nečemu samostalni, pa je tako na udaruu američko kartično poslovanje, svemirska tehnologija i još ponešto.