Super članak u Jutarnjem o tome kako se Česi organiziraju za dolazak na Jadran. Žilava je je ta turistička branša i ne predaju se tek tako. Broj novozaraženih u Českoj, Poljskoj, Austriji, Njemačkoj drastično pada a tek smo polovica aprila.
Posts by Lucijan
-
-
Trebalo bi da Ribić i ostali superhikovi iz sindikata udare kakav štrajk da se 2 milijarde iz ECBa podijele javnom sektoru.
-
Adris i dalje otkupljuje vlastite dionice. Jučer i prekjučer otkupio 5700 kom povlaštene.
-
Ovi su kao tenk. Ne može ih ništa zaustaviti.
-
Evo Austrija otvara male dućane nakon Uskrsa a hotele i restorane sredinom svibnja
-
Koliko pratim knjigu dioničara zadnjih mjesec dana očigledno mali prodaju a veliki kupuju. Zapelo mi je za oko da je Bilbija prodao 270000 kom
Meni se cini da je Biblibija odlucio sa svime braniti atlantsku. Na isti dan kad je prosao onaj veliki nalog na 800k+ je nestalo sve Bibliji ali i sa skrbnickih koji su u isitim bankama koje koristi i na atlantskoj.
Mozda su ga i stisli margin callom, tko ce ga znat.
Ali cini se da je Bilbija izasao iz RIVP.
Sažem se. Pogledao sam. Mislim da je tako.
-
Što je danas sa prodajom u petak i kupovinom u ponedjeljak.
-
Koliko pratim knjigu dioničara zadnjih mjesec dana očigledno mali prodaju a veliki kupuju. Zapelo mi je za oko da je Bilbija prodao 270000 kom
-
Što crnji i katastrofalniji komentari na ovom forumu to burza više skače. Ne treba nam tehnička analiza ovo nam indikatordovoljan indikator.
-
U interviju u Vačernjem Zlatko Mateša predlaže da mirovinski fondovi uđu u vlasništvo velikih hrvatskih kompanija umjesto države.
-
Mislim da će Adris stopirati dividendu Croatie dok ne stekne i državni udjel a nakon toga će biti izdašna a to će utjecati i na Adrisovu dividendu
https://lider.media/poslovna-scena…rvatskoj-130644
Odnosi li se ova odluka Hanfe o zabrani isplate dividende i na Croatia osiguranje ?
Da odnosi se. Ali zadnja dividenda isplaćena je samo povlaštenim dionicama i to simboličnih 112 kuna po dionici što je ukupno 980.000 kuna. Kao što sam rekao mislim da Croatia neće isplaćivati pravu dividendu u postotku sličnu Savi Re i Triglavu dok Adris ne maksimizira svoj udjel.
-
Za sada prema Statutu Croatie osiguranja dividenda se isplaćuje samo povlaštenim dionicama kojih ima 8750 a broj redovnih je 420947 . Iznos dividende je zanemariv jer Adris posjeduje samo 12% povlaštene i 62% redovne. Dobit se skuplja i novci gomilaju i mislim da će Adris štopati CROATIU sa sa isplatom prave izdašne dividende dok ne otkupi državni udjel i nakon toga izmjenit će Statut društva na način da i redovne diionice imaju pravo na dividendu.
-
Mislim da će Adris stopirati dividendu Croatie dok ne stekne i državni udjel a nakon toga će biti izdašna a to će utjecati i na Adrisovu dividendu
-
Žao mi je ljudi kojima su stradali stanovi i kuće i to je tragedija ostati bez krova nad glavom ali mislim da je bilo vrlo malo osiguranih protiv potresa.
-
Mislim da je sad pravo vrijeme da se Adris pokrene u vezi sa državnim udjelom u Croatia osiguranju
-
Iz razgovora sa Valamarovcima sam saznao da oni ozbiljno računaju na glavnu sezonu i da će forsirati autokampove a posebno mobilhomove u kojima turisti mogu imati distancu. Do glavne sezone je skoro tri mjeseca i za to vrijeme če se situacija u Sloveniji, Austrijii i Njemačkoj smiriti. Jedan dio njih če se zaželjeti mora i kupanja nakon svega ovoga a Italija kao glavna konkurencija kao autodestinacija im neće biti previše privlačna. Zadnjih par godina smo već u petom mjesecu na +30 stupnjeva i mislim da će se virus sa prvim toplinskim valom značajno povući jer ga toplina uništava. Ne znam što če se kratkoročno dešavati sa dionicom Rivijere ali znam da je to firma vođena odličnim menagmentom i odličnim radnicima koji će izvući sve što se može iz ove sezone.
-
JA VAM SAMO MOGU REĆI DA SAM PONOSAN NA NAS ISTRIJANE. DVA DANA U ISTRI NIJE BILO NOVOZARAŽENIH A ONDA JUČER SAMO DVA I DANAS NITI JEDAN. A PONOSAN SAM I NA CIJELU HRVATSKU OSIM ONIH PAR KRKANA NA KORONA PARTIJIMA I ONIH PAR PICINGAŠA
-
Zanimljivo kako nitko nije komentirao jučerašnju Capakovu izjavu u Otvorenom da bi Hrvatska turistički mogla profitirati kao autodestinacija.
-
Duhan če nas spasiti
-
Javni sektor nas "spašava" svojim trošenjem. Hvala im lijepa ali i mi bismo trošili. Ja bih pitao Ribića tko je tu malouman.