Hoću reći, teoretski bi smo mogli čekati objavu o prodaji / neprodaji još cijeli svibanj, lipanj i srpanj.
A obzirom da je HT do sada sve obaveze iz rješenja ispoštovao na zadnji dan ... treba se naoružati strpljenjem do srpnja.
Psihijatrija.
Hoću reći, teoretski bi smo mogli čekati objavu o prodaji / neprodaji još cijeli svibanj, lipanj i srpanj.
A obzirom da je HT do sada sve obaveze iz rješenja ispoštovao na zadnji dan ... treba se naoružati strpljenjem do srpnja.
Psihijatrija.
Lupate gluposti i dovodite u zabludu i sebe i druge.
Nikakve veze Skupštine HT-a i ZABA-e nemaju sa prodajom Optima telekoma !
Skupština ima svoj dnevni red i po njemu će se održati.
Prodavatelj (HT) je dužan obavijestiti AZTN o odabranom kupcu, a Povjerenik (Deloitte) mora dati mišljenje ispunjava li kupac uvjete utvrđene mjerama iz rješenja AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji HT/OT.
AZTN će zatim procijeniti da li je odabrani kupac prihvatljiv AZTN-u.
Ako je kupac prihvatljiv, ovisno o Statutu društva i ovlastima Uprave, Nadzornog odbora i Skupštine, Uprava HT-a može samostalno zaključiti prodaju, ili o tome obavjestiti Nadzorni odbor koji daje suglasnost na prodaju, a ako je tako navedeno u Statutu može se zatražiti da o prodaji odlučuje Skupština društva, u što ne vjerujem. Tada bi to bila izvanredna Skupština.
Da se svi malo podsjetite, gledati od 24:50:
https://www.youtube.com/watch?v=WpHY86T7_2Q
U tom prilogu stariji potpredsjednik HT-a također lupa gluposti i kaže da postupak prodaje nema roka završetka.
Imaju rok do 31.07.2020. da Optimu sami prodaju (jer je postupak prodaje počeo 31.01.2020.), a ako je ne prodaju tada prodaju preuzima investicijska banka, a HT gubi upravljačka prava 10.07.2021.
Rokovi su određeni rješenjem AZTN i do sada se sve odvijalo prema rokovima:
http://www.aztn.hr/ea/wp-content/…32013-02007.pdf
"U slučaju da po proteku roka od 6 (šest) mjeseci od dana utvrđenog početka prodaje dionica Optime ne bude iskazan interes za kupnju dionica Optime ili da iskazani interes odnosno podnesene ponude za kupnju dionica Optime ne budu objektivno prihvatljive, o čemu će Povjerenik obavijestiti Agenciju, HT se obvezuje angažirati investicijsku banku s mandatom vođenja procesa prodaje."
Kupac je odabran, čeka se objava..
Vjerojatno bude na Glavnoj skupštini koja je odgođena zbog COVID-A i čeka se novi termin zbog zbog epidemioloških mjera.
Ne vidim kakve bi veze imala Glavna Skupština sa objavom?
Podavatelj je HT, a ne Optima. U dnevnom redu odgođene Glavne Skupštine HT-a ne vidim nikakvu informaciju o prodaji Optime.
Ovako bi to trebalo ići:
TA kaze pad do 4.4 kn minimalno. Tu lezi i mjesecni donji boll.
Izvjesce katastrofa. Od prodaje ni P.
Vidimo se na Gapu od 3.3kn.
Neki ocito ne shvacaju da dionica trenutno nema nikakav potencijal rasta. Cijena se korigirala na Fibo 50% i sad ce uslijedit novo dno. Nizi vrh nize dno. Temelj trgovanja.
Puno zujiš malo meda daješ.
Tehničku analizu možeš zakačit mačku o rep, nikad ništa ne pogodite, pa čak niti slučajno.
od 5,4 nema dalje, tako je bilo uvijek do sada i sada će biti
Pa nisam baš siguran.
Bilo je i po 4 ne tako davno.
Izgleda da je postignut konsensuz da je na 5,50 - 5,60 zadovoljna i prodaja i kupnja.
Barem za danas.
Update:
A vidim da je netko izgubio strpljenje i odlučio rasprodati OPTE, ali prodaje bez žurbe.
Kolega, mogao si uz taj znatan pad prihoda navesti isto toliko i znatan pad rashoda.
Al naravno da nećeš kad želiš kupiti jeftinije
Valjda je i vrapcima na grani jasno da rashodi u ovom slučaju nisu jednako važni kao prihodi.
Ako se ovo ne proda u iduća dva mjeseca jadna nam majka.
Patuljci pojma nemaju !!
Kaže moj učeni frend, da je izvješće više dobro nego što nije. Ja ga i tako ne znam pročitati, ja trgujem na - candle-
A ste se ušutili ,a ?
Ostvaren je znatan pad prihoda (za mene veći od očekivanog) i kvartalni gubitak, kratkoročni krediti smanjeni sa 402.616.625,00 kn na 225.481.203,00 kn, dugoročni povećani sa 216.222.681,00 na 402.616.625,00 kn.
Draga moja zloćka, šta bi tu bilo dobro?
Izvješće je daleko od dobrog.
Nešto su požurili danas
Zbilja neobično uravnoteženo trgovanje.
Već se gotovo mjesec dana cijena vrti oko 6 kn.
Nisam obožavatelj, nego samo iznosom svoje mišljenje kako sam ja to shvatio! A da je poluidiot, ne znam baš Mnogi bi voljeli biti on tj na njegovom mjestu ili imati što on ima
Nisi ti to tako shvatio nego si pročitao kako je on to danas interpretirao novinarima.
Iz njegovog TV izlaganja, koje svatko može poglledati, nitko normalan ne može vidjeti nikakav sarkazam niti duhovitost, nego samo duboko hohštaplersko neznanje i bahatost.
Ja recimo ne bih volio biti na njegovom mjestu. Ti si još vjerojatno u tridesetim ili ranim četrdesetim godinama pa te se takva vrst uspjeha dojmljuje i inspirira te.
Ja sam zakoračio u pedesete, ostvario sam većinu svojih životnih ciljeva i vidim da me sve manje zanima tko što i koliko ima.
Mene sve više zanima vlastiti mir, osobna sloboda i boravak u prirodi.
A jednako tako, imam sve manje volje praviti se bedast, slušati tuđe laži i talabananja i nakon toga biti pristojan.
Rečem u glavu svakom što ga slijedi i mirna Bosna. Doduše, to za posljedicu ima sve manji broj "prijatelja", ali to mi ionako nikad nisu bili pravi prijatelji.
A ja sam zadovoljan da sam došao u fazu života kada mi je više-manje sve jasno, i sve me manji broj ljudi može prevesti žednog preko vode, kao što recimo taj prijetvorni Krump vodi glupe merikance.
To sa "injektiranjem dezificijensa" direktno u tijelo je rečeno u posprdnom tonu od g Trumpa, a mediji i protivnici jedva dočekali da mogu napast, ne shvaćajući da su navuče ni. A krivnja je definitivno na Kini a možda još više na WHO- u jer su vjerovali lažovima bez provjere, te su propustili napravit ključne stvari
Oho, vidim da i kod nas ima obožavatelja lika i djela tog pajaca i poluidiota.
Tip svaki put kad nešto zasere okrene ploču i nekog drugog okrivi za ono što je sam rekao.
Za svoje neznanje i nebuloze uglavnom naknadno okrivi novinare i Kinu.
Evo vam tu pa sami zaključite da li se radi o sarkazmu ili tip mrtav-ozbiljan iznosi svoje sulude ideje:
http://hr.n1info.com/Svijet/a503449…ronavirusa.html
jel ovo nekoga čudi?
prvo su otezali sa potpisivanjem trgovinskog sporazuma sa USA, iako su znali da se virus već počeo širiti, dok nisu ugradili klauzulu da zbog više sile, uključujući i pandemiju, nisu u obvezi kupiti proizvode od USA koji su već bili dogovoreni da se kupe, a sad još i ovo.
srećom pa ih je Trump "pročitao", a čini se da nije jedini.
Kramp je jedan od većih idiota, zapravo poremećena osoba, laže čim zine, a i ti amerikanci su poprilični idioti kad su izabrali takvu budalu, nisu ni oni što su nekad bili.
Uvjeravao je Kramp merikance tri tjedna da je to isto što i gripa i da nema potrebe nositi maske i zatvarati ameriku u vrijeme kad je virus već bio na USA tlu.
A tada se već znalo iz primjera Italije i Španjolske da je svaki dan otezanja sa protuepidemijskim mjerama dragocjen.
Direktno je odgovoran za katastrofalno širenje virusa po US pa sada prebacuje krivnju na Kineze.
Kramp je toliko primitivan i neobrazovan da je jučer preporučivao da bi se virus mogao napadati injektiranjem dezinficijensa u tijelo ili prekomjernim izlaganjem tijela UV zrakama. Takvih "stručnjaka" čak niti mi nemamo! Nadmašio je čak i našeg Pernara koji barem preporučuje vitamin C.
Da je recimo USA sumnjiva ti vjeruješ da bi Kramp dozvolio neku međunarodnu istragu u USA?
Uostalom, neka prvo počne istraživati u svojem dvorištu, imaju oni duboko umočene svoje prste u tome samo o tome ne pričaju previše, bolje okriviti Kineze:
https://istragram.hr/2020/03/16/sto-se-ovdje-valja/
https://www.hrsvijet.net/index.php/vije…eprestano-krije
https://faktograf.hr/2019/05/06/pro…judi-na-zemlji/
http://promise.hr/virus-umjetno-…ucaj-pandemije/
A po meni, ovo je roditeljski dom virusa SARS-CoV-2:
http://english.whiov.cas.cn/About_Us2016/B…troduction2016/
Meni se najlogičnijim čini da je virus iz laboratorija izašao slučajno, ljudskom nepažnjom, pobjeago im je.
Malo bi bilo glupavo da netko namjerno širi virus u mjestu kraj kojeg ima laboratorij za izučavanje virusa.
Epidemiolozi se trude koliko god mogu. Ima ih koliko ih ima (nedovoljno), a do sada su bili zadnja rupa na svirali, ali ih ipak imamo i ljudi se trude u okolnostima ograničenih sredstava, ljudstva i opreme.
Testiranja su za sada jako skupa, oko 750 kn bez rada.
Već na samu najavu popuštanja mjera ima sve više ljudi na ulici i u trgovinama, više vozila na cestama, a polako i na plažama.
Plaže će biti velik problem.
A rizik je isti, ako ne i veći nego prije dva - tri mjeseca. Ali živjeti i raditi se mora.
Na žalost, teorija o povlačenju bolesti s dolaskom toplijeg vremena baš i ne pije vodu.
Čitao sam negdje da su Saudijska Arabija i Qatar broj novooboljelih doveli blizu nule, pa popustili mjere, a sad im ponovno raste broj oboljelih.
Ako tamo nije vruće, ne znam gdje je.
Bojim se da ćemo i mi nakon popuštanja mjera, otvaranjem sezone kupanja i sunčanja i dolaskom turista ponovno na uzlaznu putanju, i to malo strmiju nego do sada.
Moram priznati d su te knjige diončara koje šalje SKDD na razini djece u vrtiću ili jaslica.
Pošalju dokument u formatu .txt a onda ga čovjek mora prebacivati u excell ako zna kako to učiniti.
Za 125 kuna/knjiga dioničara su mogli zaposliti moju djecu, jer bi im za tu cijenu napravili potpunu knjigu u svim željenim formatima, grafikone, torte, usporedbe mjesečno, tromjesečno, šest mjeseci, na zahtjev klijenta ....
Prestrašno!
Kolega Jubito imam frišku evo sad od 21:49!
Eto, to je to.
Moram priznati d su te knjige diončara koje šalje SKDD na razini djece u vrtiću ili jaslica.
Pošalju dokument u formatu .txt a onda ga čovjek mora prebacivati u excell ako zna kako to učiniti.
Za 125 kuna/knjiga dioničara su mogli zaposliti moju djecu, jer bi im za tu cijenu napravili potpunu knjigu u svim željenim formatima, grafikone, torte, usporedbe mjesečno, tromjesečno, šest mjeseci, na zahtjev klijenta ....
Prestrašno!
Mislim da bi sada bilo dobro pogledati i u graf!?
Protrgovano je prilično dionica cijena stoji... ima li naznaka za daljnji rast?
Nekako sam uvjerenja da se malima prilično iz ruku izbilo! ( mislim na jednomjesečni prikaz )
Uvjerenje je varljiva stvar.
Nijemci su do poraza u WW2 živjeli u uvjerenju da će pokoriti svjet i da su židovi njihov glavni problem.
Za nešto više od uvjerenja kupiš nekoliko knjiga dioničara za redom u mjesec dana i od uvjerenja nastane zaključak na temelju činjenica.
Obzirom da su svi doma i surfaju i telefoniraju nemilo - solidni.
Jedino me brine situacija sa poslovnim korisnicima.
Nisu poslovni korisnici otkazali uslugu... čemu takvo razmišljanje!
Tko je napisao da su poslovni korisnici otkazali uslugu?
Što je to neprihvatljivo u razmišljanju o tome da li će biti smanjen promet poslovnih korisnika i da li će biti rasta rezidencijalnie potrošnje?
Smiri se malo.
Hvala Jubito. 😁
I šta mislite kakvi će biti rezultati za prvi kvartal
Obzirom da su svi doma i surfaju i telefoniraju nemilo - solidni.
Jedino me brine situacija sa poslovnim korisnicima.