1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Jubito

Posts by Jubito

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Jubito
    • January 23, 2021 at 12:53 AM
    Quote from Noiz

Ako ste duže na ZSE i općenito pratite nekakva preuzimanja u hrvatskoj vidjet ćete da rijetko kad su se dioničari dobro oparili od takvih priča.

A kod kojih to su loše prošli ako su kupili na vrijeme i bili strpljivi?

Evo ja se bavim dionicama od 2007., dakle nije baš od jučer.

Na KORFU sam ostvario +244,94 %

Na HMST +56% u dvije godine i mjesec dana.

Na JDRN sam ostvario samo 10%, ali u vrlo kratko vrijeme. Oni koji su ušli na vrijeme su dobro prošli.

Preuzimanje HIMR cijena od 130kn došla na oko 800 kn u preuzimanju ako me sjećanje dobro služi.

Nisam sudjelovao u preuzimanju Kraša, ali mi se čini da su i tu mali dobro prošli.

Quote from Noiz

Zadani rokovi ne znače nužno da to tako mora bit, vidili smo više puta to a eto i jučer na Dalekovodu kad se produžilo za 6mj.

Vidjeli smo mi tu već svega i svačega, ali jedno je sigurno, a to je da ovaj put nema egzibicija sa rokovima, sve ide u roku, doduše u zadnjim sekundama ili sa malim zakašnjenjem, ali u roku.

Tu je jedino sigurno da više nema produžetaka.

• Jubito
    • January 22, 2021 at 10:54 AM
    Quote from Sheriff

Baš i ne. Kupac može ponuditi za paket (tender) manju cijenu od burzovne. Ako inv banka to prihvati, onda ide ponuda za preuzimanje ali po tronjesecnom prosjeku.

Slažem se da teoretski taj primjer drži vodu, ali su šanse da se ostvari jednake nuli.

Niti bi se neki kupac blamirao pa ponudio 5 kn po dionici Optime, jer se ne prodaje polovni mobitel na njuškalu, niti mi zvuči moguće da investicijska banka ima mandat prihvatiti bilo koju cijenu.

Quote from Sheriff

Da je npr cijena na burzi napucana na 12kn, a inv banka prihvati 10 koliko nudi kupac onda je isto bitan prosjek. Uglavnom cim je veci, veca je margina sigurnosti.

Eh da je barem situacija takva, ali je to SF, daleko smo od toga,

Prosjek mi nije apsolutno nikakva margina sigurnosti jer ako nema kupca nikakav prosjek mi neće održati dionicu da ne potone ispod 5 kn, a ako kupca ima, nikakav prosjek mi neće zadržati dionicu da ne skoči iznad 5kn.

PS

vidim da se neki baja okuražio pa lupio po asku za promjenu :)

• Jubito
    • January 21, 2021 at 11:28 PM
    Quote from dionicar

netko je spomenuo na formu da ( poslovnom) ako bude prosijek bit ce dobro.. ali i dalje stojim pri svome: ZABA po 10 ;)

Škicnuo sam na taj forum i vidio sam taj post danas - bananarama (amarananab) je vjerojatno prodala pa lupeta gluposti.

Do neki dan je pjevala borbene. ^^

Inače, stvarno su smješni, zapravo patetični ti ljudi koji prate prosjek na Optimi.

Ne razumiju/ne žele razumjeti (prave se grbavi) da prosjek u slučaju preuzimanja Optime nema ama baš nikakve veze s ničim, jer kupac po Zakonu o preuzimanju dioničkih društava mora platiti svima onoliko koliko je platio većinskim vlasnicima, a sigurno im neće dati ponudu po nekakvim prosjecima na kilavoj ZSE.

Ili će dati neku junačku ponudu koju će prodavatelj prihvatiti ili neće biti nikakve ponude. 8)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Jubito
    • January 21, 2021 at 11:17 PM

Vidim da ovdje ima puno onih koji zagovaraju teoriju da je fantastičan potez spiskati sav kapital pa prodati vlastitu kuću ili stan da bi novom vlasniku plaćali najamninu, nego imati vlastitu kuću ili stan ^^

E jesu ti podstanari budale kad svi maštaju o svojem stanu ! :)

Na što je ova Atlantska spala, Bože sačuvaj ! X/

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Jubito
    • January 18, 2021 at 9:52 PM

Dopuna kalendara događanja za 2021.

• Birtija

• Jubito
    • January 15, 2021 at 7:36 PM

Vidim da su se sa foruma poslovnog svi hard core trolovi/spameri okupili ovdje, a Admin ne kuži što je to trol i sva ta srajna dopušta .

Ovaj je topic postao "Igra trolova".

Definicije:

https://hr.wikipedia.org/wiki/Internetski_trol

https://hr.wikipedia.org/wiki/Spam

• Jubito
    • January 2, 2021 at 9:34 PM
    Quote from 5. Element

Dolje epidemioloske mjere, ukinimo stozer! Zivjela sloboda! Zivjelo trziste kapitala! Dolje drzavna privreda!

Quote from 5. Element

U svakom slucaju vise kapitalizma, liberalizma i individualizma je recept za kvalitetniji zivot vecine ljudi. A manje socijalizma i zajednistva. Zajednistvo je najcesce samo dobro pokrice za lopovluk.

Dečko, čini mi se da ti zapravo nemaš pojma što je to zajedništvo, niti si ga ikada doživio, možda jedino kao član kakve delinkventne grupe, sekte ili navijačke skupine.

A sumnjam da razumiješ što je to kapitalizam, liberalizam i individualizam, sumnjam da si te savršene plodove ljudskog postojanja u svoj punini konzumirao i osjetio na svojim leđima,

Sumnjam i da si recimo pokušao otvoriti neki svoj privatni kapitalistički biznis. Sumnjam da si uopće zaposlen,ili si kakav ugostitelj koji kapitalistički, liberalno i individualno zarađuje na oblokavanju tinejdžera i mladih u ritmu cajki i lokalnih alkosa koji potom odu doma namlatiti ženu i djecu.

Ti vrlo vjerojatno iz vrlo sebičnih razloga i interesa, nezadovoljenih potreba i osobnih konflikata zapravo prenosiš i namećeš nekakve anarhističke ideje, a crpiš ih sa kakve facebook grupe u kojoj sasvim sigurno sebe vidiš kao jednog od vodećih individualista kojem je sveta dužnost prenositi "napredne ideje", a zapravo plasiraš jeftine teorije zavjere i provociraš.

S tobom polemizirati je gubljenje vremena, tebe je najpametnije ignorirati (tu si jedino bio u pravu u nekom od prethodnih postova) i ne ulaziti u nikakve rasprave.

• OPTE prodaja - kladionica

• Jubito
    • January 1, 2021 at 8:51 AM

Žalim nam svima sretniju, zdraviju i veseliju Novu godinu bez zaraznih bolesti, potresa, poplava i drugih kataklizmi

i da do proljeća OPTE nađe novog većinskog vlasnika

i da u prvoj polovici godine naše dionice odu novom vlasniku po najmanje 10 kn/dionica, :)

• Jubito
    • December 30, 2020 at 9:25 AM
    Quote from 5. Element

Kako vas nije sramota propovijedati en masse zastitne mjere koje moraju daviti sve da bi se zastitili samo neki? Kako se to zove?

Vase razumijevanje koncepta gradjanskih prava je jako mrsavo i daje prevelike ovlasti drzavi. Tu se razilazimo. Svacije zdravlje je primarno njegova odgovornost. A tek onda drzave i nekog treceg.

Zarazna bolest i cuvanje samog sebe od nje nije nikakva iznimka. Nemas pravo traziti od drugog da cuva tebe. Da dekomodira sebe da bi se ti osjecao siguran. A pogotovo ne zbog prehlade tipa korona.

I to ako ne shvacate onda se pozivate na demagogije tipa solidarnost, empatija i sl. Kao sto i radite.

Bilo bi dobro da ti se roditelji prehlade od korone i da im je ti doneseš, pa da nas iz prve ruke izvijestiš o razvoju i preboljevanju te bezopasne prehlade.

To bi bilo pravedno i pošteno.

• Jubito
    • December 29, 2020 at 12:32 PM

Prije 5 minuta sam osjetio potres i tu u Rijeci.

• Sretan Božić i Novu godinu žele vam Dionice.NET

• Jubito
    • December 25, 2020 at 1:48 PM

Sretan Božić svima !

• Jubito
    • December 23, 2020 at 12:19 PM
    Quote from dionicar

kolege, g. Krešo kupuje kao da nema sutra...

Baš mi je drago zbog njega. :sleeping:

• Jubito
    • December 21, 2020 at 11:04 PM
    Quote from Flight

A clanice NO su dale ostavku: https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…c81d49acc57.pdf

Zašto još nisu imenovali nove clanove, raspitat ću se.

Jedan od maštovitijih (ali logičnih) razloga zbog kojih nisu imenovali nove članove NO jest taj što su gospođama u ostavci dali mandat da obavljaju tu funkciju do dana izbora novih članova NO, a čemu izabirati nove članove ako se tvrtka prodaje i novi će vlasnik postaviti svoj NO ?! ;)

• Jubito
    • December 20, 2020 at 2:04 PM
    Quote from alias

I ti mi zlato gubis logiku u ovoj zavrzlami :) Dakle, ako je to pozitivno, i ako smanjuje kamate, i ako smanjuje dugove, i ako povecava profitabilnost, i ako popravlja sve parametre poslovanja, zasto onda to ne napraviti za sve brodove? Pa onda im i ovi ostali brodovi nepotrebno nabijaju kamatu i troškove :)

Možda na kraju sve kompanije isto naprave, pa budu morali placati ATPL-u troškove patenta, jer su ovi to prvi uveli.

5. element

naporan si. ako hoces raspravljati argumentirano, OK. Ako ne, prestani daviti. Ili Idi pronađi neku prikladnu poslovicu pa je ubaci.

Ja više nemam ATPL, ali pročitam tu i tamo šta se piše, ali ti si stvarno naporan.

Koji je tvoj motiv da pišeš o dionici koja ništa ne valja, koju nemaš i koju ne namjeravaš kupiti? :/

Ja ne kažem da nisi u pravu, i ja mislim da je ATPL sve lošija tvrtka i da je situacija zabrinjavajuća, ali ne davim svakih 5 minuta sve oko sebe i ne pravim se pametan. Ima još ovakvih nazadujućih kompanija na ZSE, ali tamo se ne javljaš, samo ATPL ti je zanimljiva,

Iritantan si, moram priznati. ;)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Jubito
    • December 16, 2020 at 3:10 PM
    Quote from komot

Pad u EU u prodaji vozila je kažu 26%. Nije baš najpovoljnija situacija.

https://www.novilist.hr/ostalo/auto-mo…rljivo-najgora/

Da, gadno izgleda, ali nadajmo se da će cijepljenje ipak stvari okrenuti na bolje iduće godine, to sam ja kupio, iduću godinu..

• Jubito
    • December 12, 2020 at 1:46 PM
    Quote from maga
    Quote from zlocesti

A dugovi ? To moja baba ? 🙃

Problematicni dugovi su pretvoreni u kapital pa nam ovdje nisu bitni, preostali su stavljeni u funkciju razvoja poslovanja iz kojeg se onda ostvaruje ebitda, drugim rjecima koristi se poluga na dug koja je razumna sve dok su kamate manje od marze. Koliko je ono ebitda marza na opte 25%+..... dakle poslovanje podrzava trenutni dug a infrastruktura tj imovina ostaje. Obzirom da smo se iz ovog razloga bazirali na donji raspon ebitda metrike od 7 a ne 10 postoji prostor od barem 400 mil kuna koji se odnosi na dug pa ga slobodno umanjite...

Ili mislite da malo zaduzena kompanija nebi bila placena po 10 ebita, pritom ne zaboravite naknadno rekalibrirati i sve ostale bilancne pokazatelje kada napravite ovaj adjustment.

Još nitko od onih koji spominju dug nije dao primjer izračuna iz kojeg bi bilo vidljiva vrijednost Optime "minus dug".

Dajte već jednom tu formulu, pa to ne bi trebalo biti tako teško ako znate o čemu pričate i ako se to tako računa, valjda ćete naći jedan primjer na netu. ?(

@mega

UG je radila zadnje akvizicije po multiplikatoru oko 6xEBITDA čini mi se, ispravi me ako griješim, tako da je 10xEBITDA superoptimistična, da ne kažem nerealna procjena.

Od 5 do 7x EBITDA je realno očekivati, pod uvjetom da netko uopće želi kupiti Optimu. :/

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Jubito
    • December 10, 2020 at 7:38 PM
    Quote from Mrcash

dajte mi broj od dilera, vidim da dobru robu vam prodaje...

O kakvoj crnoj dividendi pričate 2022, pa jel vi znate koliko treba ljudima da počnu trošiti kao prije krize , a auta su luxus par excellance. Ova cijena je napucana isto kao i rivp da bi fondovi mogli reći kako imaju dobit sad na kraju godine. I 130 kn nije bio no brainer kad je jos daleko bila 0, lako je biti general posljw bitke. Jos ovdje nije debela berta zapijevala....

Pa moram priznati da sam i ja slično razmišljao na proljeće kad sam prodao sve dionice ADPL.

Međutim, od tada pratim što se događa sa prodajom vozila i sa samim AD Plastikom i vidim da kriza zapravo nije pogodila prodaju vozila toliko gadno kao za vrijeme krize 2008. i 2009. godine, a Plastičari su se zapravo dosta dobro nosili sa krizom, bolje nego 2008. i 2009. godine.

AD Plastik je sada puno veća tvrtka nego je bila prije 10 godina.

Russian car market has increased by 5.9%

Monthly passenger car sales in Europe

A o navikama trošenja EU građana i što je za njih luksuz, a što nije, ja ne bih razbijao glavu.

Proputovao sam Italijom, Francuskom, Španjolskom, Austrijom, Njemačkom i mogu zaključiti da naš način života i razmišljanja nema baš puno veze sa njihovim načinom razmišljanja i ponašanja, a o prihodima, standardu i voznom parku da ne govorim. Mi smo za većinu država EU šaka jada, kako po broju stanovnika, tako i po prihodima, mentalitetu i civilizacijskom dosegu, tako da ako sudiš po sebi ne možeš i o njima.

Prosječni automobili nisu luksuz nego potreba, a pokazalo se da se ljudi u pandemiji okreću vlastitom prijevozu rađe nego javnom.

More People Turning to Cars Because of Fears of Coronavirus

Europeans snap up old cars to avoid public transport

O napucavanjima i iskrcavanjima fondova slušam već 12 godina, a rijetko kad sam vidio neki dokaz u prilog tih tvrdnji. To je jedna poštapalica koja se prenosi sa generacije na generaciju forumaša kada nema drugih argumenata kojim bi objasnili rast ili pad dionice.

I na kraju, posredno nekog nazivati narkomanom samo zato što je došao do određenih zaključaka na temelju činjenica je u najmanju ruku nekorektno,

Ali zato ovaj tvoj agresivni istup bez argumenata puno više ukazuje na nekog tko je pod utjecajem kakvog stimulansa, ali ja od tvog dilera ne želim broj. ;)

Potpis ti je "He who dares, wins", ali koliko vidim, taj izraz nema baš nikakve veze s tvojim načinom razmišljanja i ulaganja.

Prije bi ti odgovarao: "Safe investments only !"

• Jubito
    • December 9, 2020 at 10:57 PM

Kako god bilo, današnja objava je probudila forum i potaknula raspravu, iako se u stvari ne radi o nekoj Bog zna kako bitnoj objavi ili velikoj novosti, osim što je zaista interesntno da je odabrana banka bila savjetnik United grupe kad je UG bila preuzimana od strane BC partnersa.

Jedino što je za mene bitno u današnjoj objavi je da je Credit Suisse zvučno ime i na nekin način potvrđuje da prodaja Optime nije zahebancija.

Credit Suisse

Credit Suisse stock

Odoh ja u krpe, Laku noć svima i sretno!

• Jubito
    • December 9, 2020 at 10:39 PM
    Quote from Ledica

Suglasni smo da je ponuda bilo inače bi došla obavijest da je natječaj završen jer nije pristigla ni jedna ponuda .

Nismo suglasni jer nije bilo ponuda.

Ne bi došla nikakva obavijest da je natječaj završen, jer to što nije bilo ponuda nije bio nikakav uvjet za završetak natječaja, već je uvjet bio da HT, u slučaju da nema kupca ili kupac nije prihvatljiv, za daljnji postupak prodaje angažira investicijsku banku.

Nemamo baš svi kratku pamet. A i ti to dobro znaš pa mi nije jasno od kuda te maštovite interpretacije?!

Prema mojim informacijama od prije mjesec dana, zainteresiranih ima čak i više od tri, ali nitko još nije pokazao lovu i dao konkretnu ponudu, samo gledaju izlog.

Možda se nešto u tom smislu promijenilo zadnjih dana, to ne mogu znati, vidjeti će se u idućim danima-tjednima-mjesecima.

• Jubito
    • December 9, 2020 at 10:24 PM

Zajam po meni nije nikakav problem. Uvijek se zajam može vratiti novim zajmom. 8)

Ne mislite valjda da će HT nasilno ići na naplatu zajma pa će Optimu opet baciti u predstečajnu, Zagrebačka banka će u to gledati skrštenih ruku, a HT joj je partner?

Nikome u ovoj priči više nije u interesu da Optima posrne, osim HT-u koji nije većinski, nego je svima u interesu da se proda,

Idući dani će pokazati da li je prodaja Optime izgledna (netko nešto ipak zna), ili je ovaj rast opet pump&dump na krilima jedne vijesti i optimizma zbog početka cjepljenja.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt