1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. serlang

Posts by serlang

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• serlang
    • December 3, 2024 at 11:13 AM
    Quote from Bokyklc

Problem je ako se glasa protiv a usvoji se delist ostaje se bez dionica po prosjeku cijene koji su izračunali, a prosjek nikakav...

Ne ostaje se bez dionica! Tad imate MOGUĆNOST zatražiti isplatu po toj cijeni koju su ponudili, ali ne morate to prihvatiti. Ako ne glasate protiv, nemate ni mogućnost. Ono što je bitno jest pokazati da nismo pasivni promatrači koje će moći ošišati kako žele.

• serlang
    • December 2, 2024 at 5:13 PM

možda ide i prijava HANFI ...

• Naknada za vođenje transakcijskog računa vrijednosnih papira

• serlang
    • October 4, 2024 at 5:47 PM

Dobio sam poruku od SKDD-a da su odlučili od 1.1.2025. godine naplaćivati vođenje transakcijskog računa vrijednosnih papira.
    Njihova cijena je 0.05% vrijednosti portfelja godišnje!
    Upućuju me na to da pogledam kod drugih investicijskih društava i kreditnih institucija koliko će oni naplaćivati tu uslugu.

Dakle, nešto što je do sada bilo besplatno, ekipa se sjetila naplaćivati.

Imate li kakva saznanja koliko drugi naplaćuju ovu novo izmišljenu uslugu.

• serlang
    • June 30, 2024 at 6:36 PM
    Quote from zbrdazdola

Prema obavijesti društva
    "Odluka o izmjenama i dopunama statuta" nije dobila potrebni broj glasova
    Zanimljivo !
    Jesu li se to "mali" organizirali ili je veliki (Tankerska) za sada odustao i priprema drugi prijedlog ?

Prijedlog promjene statuta od strane dosadašnje uprave nije prošao, a prošao je prijedlog promjene statuta od strane TNPL. Zanimljivo je da IB nije glasao niti za jedan od ta dva prijedloga, a ukupno je glasalo 3.8% protiv.

• serlang
    • June 3, 2024 at 2:59 PM
    Quote from Vergilije

tako isto sad pišete budalaštine oko namjera

Pa evo, moje "budalaštine" od prije tri mjeseca kad sam propitkivao Vaše namjere kao branitelja interesa malih dioničara se sad pokazuju da nisu bile budalaštine.

A Vi ste u to vrijeme pisali ovako:

Što se tiče okupljanja, ne vidim razloge za nestrpljivost ili paniku ... Skupština je predviđena krajem 6.mj. što je sasvim dovoljno vremena za organizaciju.

... sad, za organizaciju ili sabotažu, ostavljam čitateljima foruma da presude.

• serlang
    • June 3, 2024 at 1:05 PM
    Quote from serlang
    Quote from Vergilije

Što se tiče okupljanja, ne vidim razloge za nestrpljivost ili paniku. Inače pohvale serlang na trudu i inicijativi. Skupština je predviđena krajem 6.mj. što je sasvim dovoljno vremena za organizaciju. Po meni je ipak bitno imati konkretan cilj okupljanja. U pozivu na skupštinu cca 45 dana prije, biti će sve najvažnije teme. Tankerska je uložila puno novaca i u poslovnom smislu vjerujem da će povećavati vrijednost firme, što će također biti vidljivo u izvješćima. Znači nekakav logični prvi korak će biti sjesti tamo sa novim većinskim vlasnikom...

Evo, sad znamo što je sve na stolu, a istodobno imamo i ovu javnu ponudu prije skupštine, pa bi bilo dobro znati planove.

Vergilije, jutros sav vidio snapshot tvoga razgovora s jednim od dioničara. Rekao si mu da ćeš prodati najveći dio dionica, da ćeš manji dio ostaviti i da ideš na skupštinu.
    Mislim da bi bilo fer ljudima koji su ti dali generalnu punomoć najaviti kako planiraš glasati u njihovo ime na skupštini.
    Isto tako, izgleda da su tvoje namjere od početka, kad si govorio da još ima dosta vremena za organizirati se bili malo dvojbene.

Sve one koji ne žele jeftino prodati svoju kožu, pozivam da nam se pridruže u koordiniranom nastupu. Ono što znamo jest da preko 5% dioničara (ne računajući Bilbiju) ostaje unutra!
    Bit će zanimljivo na skupštini!

Link za pridruživanje u koordinaciju:
    https://forms.gle/TAL2fkp8BS3BqjjS6

• serlang
    • May 28, 2024 at 12:05 PM
    Quote from domo1977

Hoće li i nakon ovog kruga bit pad cijene natrag na 4x eura?

Nakon ovog kruga je skupština, a na skupštini bi moglo biti iznenađenja! A nakon iznenađenja dionica leti u nebo!

• serlang
    • May 24, 2024 at 7:09 AM
    Quote from Vergilije

Što se tiče okupljanja, ne vidim razloge za nestrpljivost ili paniku. Inače pohvale serlang na trudu i inicijativi. Skupština je predviđena krajem 6.mj. što je sasvim dovoljno vremena za organizaciju. Po meni je ipak bitno imati konkretan cilj okupljanja. U pozivu na skupštinu cca 45 dana prije, biti će sve najvažnije teme. Tankerska je uložila puno novaca i u poslovnom smislu vjerujem da će povećavati vrijednost firme, što će također biti vidljivo u izvješćima. Znači nekakav logični prvi korak će biti sjesti tamo sa novim većinskim vlasnikom...

Evo, sad znamo što je sve na stolu, a istodobno imamo i ovu javnu ponudu prije skupštine, pa bi bilo dobro znati planove.

• serlang
    • May 22, 2024 at 10:08 PM
    Quote from StatusQuo

Taj dio je bio i u prethodnom statutu

Istina, za novi statut im treba 3/4 prisutnih glasova.

Bit će zanimljivo ako im blok koji se stvara bude pomrsio planove i ne prođe im odluka.
    Na koliko će u tom slučaju otići cijena dionice?
    Neki istaknuti članovi bloka govore da neće prodati svoju kožu ispod 300 eura.

Ako se uzme kako su iskokošarili prvih 33% dionica i kako su torbarski došli do 64%, ako bi i platili ostatak po 300 eura za godinu dana, i dalje bi im kupnja bila isplativa.

Mene čude ljudi koji će kao ovce stajati sa strane i čekati da nas ošišaju, umjesto da se udruže s drugima.

• serlang
    • May 2, 2024 at 12:36 AM
    Quote from etoimene

Što će ti toliki osobni podaci? OIB?!?!?! Adresa?!?!
    Mail i broj dionica i dosta za prebrojavanje i daljnje korake.
    A možda bi i knjiga dioničara pomogla. :)

Stavio sam ih za slučaj da nam treba za punomoći, da odmah imamo sve potrebne podatke. Preko OIB-a provjeravamo poklapaju li se podatci s onim upisanim u knjigu dioničara.
    A u vezi knjige dioničara, svi koji se prijave dobivaju knjigu dioničara od 26. veljače, kako bi mogli pozvati i druge poznate da nam se pridruže.

Hvala TNPL na ovoj novoj najavi ponude, preko noći nam se broj udruženih dionica utrostručio!

• serlang
    • April 30, 2024 at 7:47 PM
    Quote from calypso
    Quote from Ibro

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/55281

Obustava trgovanja. Dobrovoljna javna ponuda.

Lp

O kakvoj dobrovoljnoj ponudi je sada rijec?! Nigdje nisam vidio nista o tome, ima tko kakvih informacija?

TNPL najavljuje još jednu javnu ponudu za preuzimanje:
    Obavijesti izdavatelja - EHO

Bojim se da su se pokazale moje slutnje istinitima - NEMA previše vremena za udruživanje!
    Ova ponuda će sigurno ići po nižoj cijeni nego početna (jer je prosjek cijene trgovanja značajno pao) i ljudi će u panici prodavati jer sljedeća ponuda može biti samo niža! I tako TNPL dolazi na preko 75% vlasništva i laku noć svima.

Ali zanimljivo pitanje je zašto je TNPL nervozna i zašto ide tako brzo u još jednu ponudu.
    1. Nije sigurna hoće li u budućnosti moći kontrolirati cijenu
    2. Boji se udruživanja u blok 25% koji bi joj osujetio planove

Jedina dakle opcija jest da se čim prije prebrojimo i dosegnemo do 25%. U tom trenutku smo svi sigurni, cijena raste, TNPL strategija se raspada, a mi smo uspješno uzjahali TNPL konja na dugotrajan i uspješan suživot.

Stoga još jednom poziv svima, javite se na:

Kontakt lista za zajednički nastup dioničara Atlantske plovidbe
    Unesite svoje kontakt podatke ako ste zainteresirani za zajednički nastup na skupštinama
    docs.google.com

i idemo se prebrojati!

• serlang
    • March 31, 2024 at 9:53 AM

Istina, novi sam na forumu jer, iskreno, tek sam nedavno saznao za ovaj forum.
    Do sad nisam imao potrebu istupati, ali sad znam da je moja osobna imovina ugrožena ako se ne organiziramo, morao sam nešto poduzeti.

Ako gledaš vrijeme pisanja pojedinih poruka, moja u kojoj sam “ocrnio” kolegu forumaša napisana je prije nego se kolega javio, ali ju je, budući da sam početnik, admin kasnije objavio.
    Da sam znao da će se kolega javiti, vjerojatno ne bih objavio poruku jer i dalje poštujem sve što je on napravio u vezi okupljanja. Ja sam u tom trenutku ponudio informaciju zašto je moguće da nije zainteresiran za daljnje okupljanje jer su unatoč pozivima mnogih nije javljao.

Tko god želi provjeriti knjigu dioničara neka mi se javi privatnom porukom i ja ću mu je poslati pa neka sam vidi stanje.

Glede GDPR-a, i te kako znam za njega i s podatcima se raspolaže sukladno direktivi.

Opseg podataka je razmjeran iskazanoj namjeri obrade: ostvariti kontakt i dogovoriti zajednički nastup (preko punomoći) na skupštinama.

• serlang
    • March 30, 2024 at 12:26 PM
    Quote from Vergilije
    Quote from serlang

Moram ovdje reći da na sebi Vergilije ima 29 dionica. Dozvoljavam da ih ima na nekom skrbničkom računu ili pod drugim imenom, ali tako piše u knjizi dioničara koju sam kupio nakon završetka javne ponude.

Čisto transparentnosti radi, u top20 sam po broju dionica. Kad nekog prozivate na ovaj način bilo bi pametno provjeriti prije nego bubnete…

Ako su inicijali Vergilija B.B., osoba s tim inicijalima ima 29 dionica.

• serlang
    • March 29, 2024 at 8:05 AM

Moram ovdje reći da na sebi Vergilije ima 29 dionica. Dozvoljavam da ih ima na nekom skrbničkom računu ili pod drugim imenom, ali tako piše u knjizi dioničara koju sam kupio nakon završetka javne ponude.

Pozivam i dalje ljude da mi se jave na web formu. Prijave polako kapaju i drago mi je vidjeti da ih ima i među prvih 20 najvećih imatelja. Također drago mi je vidjeti da su neki prijavili veći broj dionica u odnosu na broj koji vidim u kupljenoj knjizi što znači da vjeruju dionici!

Nakon Uskrsa otvaram whatsApp grupu i podijet ću na njoj knjigu dioničara s ciljem da, ako poznamo nekog između prvih 30 možemo ih direktno kontaktirati da se pridruže.

Btw, zna li itko kako oporaviti password na drugom forumu. Izgleda da im ne radi slanje mailova za oporavak.

Htio bih i tamo objaviti poziv na udruživanje a nemam password, pa ako netko drugi može to učiniti bio bih zahvalan!

• serlang
    • March 22, 2024 at 7:03 AM

Evidentno je da je Vergilije već napravio lavovski dio posla i nemam nikakvih problema da njemu ustupim informacije koje su mi drugi do sad poslali.

Program koji ja smatram da treba biti za okupljanje je:

1. Krenuti djelovati odmah: moramo biti spremni da nas ne ožene na skupštinama

2. Ustrojiti komunikacijski kanal za komunikaciju zainteresiranih (whatsApp grupa ili slično)

3. Osigurati mirnu koegzistenciju s Tankerskom: ne dozvoliti da nas pljačkaju kroz dilution, nepošteno izvlačenje dobiti, delistanje dionica

4. Biti kooperativan s Tankerskom u vezi upravljanja firmom. Nek sami odlučuju hoće li isplaćivati dobit ili dalje ulagati. Cilj nam je isti: povećavanje stečene vrijednosti.

Ako Vergilije ima isti plan i krene odmah djelovati, nemam ništa protiv da on preuzme.
    Dapače, prije nego sam počeo, pozivao sam ga da nas pokrene.

• serlang
    • March 20, 2024 at 12:10 AM
    Quote from tollway

želim vam puno uspjeha u nakani ali bojim se da vas očekuje sizifov posao kolega, a 25% nemoguća misija. bez IB nikako.

I mislio sam s IB-om!

Ide polako prikupljanje! Još samo 70 puta ovoliko i imamo 25% s IB-om :)

• serlang
    • March 19, 2024 at 5:30 PM

Zabrinjavajuća je neaktivnost na oba foruma glede Atlantske, a svima je jasno da preostali dioničari mogu nešto napraviti samo i isključivo ako se organiziraju.

Očekivao sam da će se javiti Vergilije i organizirati obranu, ali svi šute.

Stoga, evo kao prvi korak, postavljam formu na webu da mi se s kontakt podatcima jave svi koji bi išli zajednički nastupati.

Cilj je da nas se skupi dovoljno da nas ne mogu zaobići, a idealno iznad 25%.

Najgore bi bilo da ne pokušamo, a onda dođe skupština i samo nas ožene.

Stoga, molim sve koji žele da se jave popunjavanjem ove forme, a ja ću kao prvi korak napraviti whatsapp grupu za daljnju koordinaciju i organizaciju.

Kontakt lista za zajednički nastup dioničara Atlantske plovidbe
    Unesite svoje kontakt podatke ako ste zainteresirani za zajednički nastup na skupštinama
    forms.gle

• serlang
    • February 27, 2024 at 12:40 PM
    Quote from Laudator

Kontaktirajte Vergilije

Na njega sam i mislio kad sam pozvao ljude koji su sudjelovali u organiziranju dioničara.

• serlang
    • February 27, 2024 at 11:52 AM

Zamrla dionica, zamrla tema.

Kupio sam danas stanje svih dioničara AP-a.

Zanimljivo je da je Pero Kulaš prodao Tankerskoj 1061 dionicu, ali mu je ostalo još 3525.

On sigurno neće protiv "svojih".

Ako pretpostavimo da svi ostali koji nisu prodali nisu marionete Tankerske, da bi se doseglo 25% glasačkih prava (nakon što se maknu trezorske dionice), trebalo bi okupiti sve dioničare koji imaju više od 300 dionica, a takvih je ukupno 240-ak.

U to su uračunati i IB i CERP.

Nije nemoguće, ali trebat će vremena.

Bilo bi dobro kad bi nam ljudi koji su već sudjelovali u organiziranju dioničara napisali kakve planove imaju, zajedno s terminskim planom.

Ako nema takvih planova, mogao bih i ja uskočiti s nekom web formom za skupljanjem interesa.

• serlang
    • February 21, 2024 at 11:45 AM
    Quote from KikiRiki

na sljedećoj GS će imati >75% glasova jer se ostali neće pojaviti u većem broju ..i izglasaju delistiranje .

Ne moraju sa pojaviti, moraju samo nekom dati punomoć. A sada je matematika puno jasnija: ili sam ovca za šišanje i ne trebam raditi ništa pa ću samo gubiti vrijednost ili ću se prošetati kod bilježnika i priključiti se bloku koji će se znati postaviti.
    A kad počne zbijanje redova preostalih i dionica će početi rasti jer će i drugi vidjeti da nije sve gotovo.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt